SYYSKUUN SYKKIVÄT SYDÄMET *huhtikuu*

Tervetuloa oliivimaria :flower: Lista päivitetty.

Mulla on perjantaina rakenneultra ja kovasti on alkanut jännittämään! Liikkeet ovat vieläkin niin harvoja ja vaimeita, että se tuo hiukan epävarmuutta oloon. Erilaisia repäisykipuja ja muita vihlontoja tuntuu kyllä, että jospa se kohtu ja vauva kasvavat kuitenkin.

Hyvää viimeistä pääsiäispäivää ja toivottavasti kaikille arki alkaa huomenna mukavasti :)

Mädchen :heart: 19+3
 
Kiva päästä mukaan nimilistalle - kiitos siitä meiltä molemmilta :heart


Mädchen: Mä jännäsin kanssa tuota rakenneultraa ihan kauheasti - odottajan aika tuntui tooodella pitkältä. Mulla oli kanssa ollut ihmeellisiä tuntemuksia masussa ja pelkäsin enemmän kuin paljon,että jotain oli pielessä. Mutta kaipa se sitten oli vain ollut kovasta kiireestä ja työstressistä johtuvaa normaalia kipuilua,koska kaikki oli ihan kunnossa :) Harmitti vaan kun nyt ultraajaksi sattui eri täti kun ekalla kerralla, jolloin kuvia saatiin pitkä liuta mukaan ja muutenkin tuntui käynti tosi kivalta ja yksilölliseltä. Nyt toisessa ultrassa juttu vedettiin läpi ehkä enemmän "rutiinilla",siksi ajateltiin tota 4D:täkin, vaikka aika hintava onkin. Sinne siis ollaan menossa nyt viikon päästä ja taas saa jännityksellä odottaa mitä siellä tulee..

Galluppiin myös täältä vielä vastauksia:



1. Onko tehty tämän raskauden aikana sisätutkimusta? Siis käsin kokeiltu kohdunsuun ja -kaulan tilannetta? On pariinkin otteeseen; nuo kummalliset kipuilut saivat soittamaan kättärille tuossa vkon 16 paikkeilla ja sinne tutkimuksiin heti ottivatkin (varmaan hysteerisen itkuiluni takia... :) ) Koska normaalisti sinne kuulemma "pääsee" vasta vkolla 20 ja sen jälkeen. Sitä ennen kaikki ihmeellisyydet pitäisi mennä tavallisen sairaalapäivystyksen kautta :confused:

2. Onko kenellekkään tehty päätöstä jo sektioista? Eipä ole.

3. Onko seksihalut samat kuin ennen raskautta? Jos ei, onko vähentyneet vai kasvaneet? aika samoilla haluilla mennään, ts. jos normiväsyä/stressiä,eipä silloin huvita muulloinkaan, mutta kun kaikki muu kunnossa niin sitten mennään... ;)

4. Mikä on tälle vauvalle rahaa vievin hankinta? No, kaikki joudutaan ostamaan...Eli rahanmeno on tosiaankin taattu! Ystävät joko ei ole vielä lisääntyneet,tai sitten meinaavat lisääntyä pian uudestaan,joten sitäkään kautta ei mitään apuja ei ole tulossa. Nyt vaunut kylläkin etsinnässä eri nettikirppisten kautta. Vaunuliikkeestä löydettiin malli,joka miellytti ja niitä tuntuu olevan vähän käytettynäkin hyvin tarjolla :)

5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon? Pinnasängyn paikka mittailtu jo valmiiksi. Muut jutut tulee vähitellen..

6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi? lähempänä sitä The Hetkeä- kesän lopulla varmaankin kun noita hankintojakin on tehty siinä vaiheessa vielä enemmän... Vauvanvaatteet on niiiin ihania :)


Mutta aurinkoista vkonalkua kaikille :cool:


Oliivimaria 21+4
 
Tervetuloa uusille!!

Tänään on sitten tehty taas jotain uuden tulokkaan hyväksi, ostin meinaan huutiksen kautta Samsoniten matkasängyn :D Meillä on kakkoselle ostettu Emman sänky vielä tallessa ja hyvänkuntoinen, mutta se on meidän mini-mökkiin liian tilaa vievä joten niille öille jotka siellä vietetään, tarvittiin vähemmän tilaa vievä :) Nyt sellainen on ostettuna, vielä maksu ja nouto vapun jälkeen :D Niin ja tosiaan, tilasihan mies myös jenkeistä nettikaupasta (synttäri-alet menossa) tulokkaalle Julbon aurinkolasit :D Meidän puolesta siis voi kesä (se ensi vuonna saapuva) tulla :D

Vaunut onkin listalla kesäkuulle ja sitä odotellessa ;)

Meillä pääsiäinen mennyt ihanissa keleissa grillaillessa ja pyöräillessä. Kyllä ollut ihana kun on ollut vapaata! Lapsetkin nukkuivat tänään jopa 9 asti! Tänään tehty myös vaate/kenkä-inventaariota ja todettu lasten tarvitsevan yhtä sun toista. "Joutuu" siis shoppailemaan ;)

Ai niin, tilasinhan mä itselleni äitiysuikkarin! Se on sellainen paita+housut yhdistelmä niin voi käyttää raskauden jälkeenkin. Tavallinen uikkari alkaa käydä tiukaksi enkä ole bikini-ihmisiä julkisilla paikoilla. Mökillä just ja just menee perheen kesken ;) Tällaiset tulee postissa Kaksiosainen itiysuimapuku -itiyskauppa Pepino Kaksiosainen itiysuimapuku -itiyskauppa Pepino

Jaahas, mies parkkeerasi jäätelökipponsa kanssa viereen. Taidan hakea oman mämmikipponi jääkaapista ja herkutella seuraksi :D

Santtu ja Tirppa 17+3
 
heippa mammat! pääsiäinen vietetty sen mukana ehkä muutama lisäkilo hankittu :ashamed:
Täällä poksuttiin lauantaina 18+0 aika menee hurjaa vauhtia. seurailtiin kun kuopus alkoi ottaa ensi askeleita tossa viikonloppuna.

galluppi:

1. täällä siitä hassu tilanne etttei sia tutkimuksia oo tehty missään raskaudessa muutoin kun sen ekan ultran vuoksi joten eipä oo tehty.

2.ei oo.

3. seksihalut on hyvänä mutta seksin jälkeen alapää on kauhean kipeä.

4. vaunut vei mutta ei paljon kun sukulaiset osallistui niiden hankintaan. kaikki muu meiltä jo löytyy, vauva vaan puuttuu :LOL:

5. meillä vauva tulee nukkumaan meidän vieressä. kuopus nukkuu vielä pinniksessä joten kesällä alamme opettamaan tavalliseen sänkyyn. hoitopöytä laitetaan valmiiksi ja tietty sit muutoin kaikkea pientä.

6. en tiiä varmaan kesälllä alan pestä vaatteita, varastossa olleet kylläkyn ihan pestyinä mutta kait ne pitää silti pestä.

kuinka pitkään voi harrastaa uimista kesällä kun on raskaana? eli voiko miten pitkällä ollessa uida vielä? kesällä varmaan tulee rannalla oltuu niin sillä kiinnostaa tietää joskus vaan kuullut että ei saa enää viimesillään uida.

kaneli ja pieni 18+3
 
kuinka pitkään voi harrastaa uimista kesällä kun on raskaana? eli voiko miten pitkällä ollessa uida vielä? Muakin kiinnostaa tää. Sen tiedän, ettei uimista suositella jos kohdunsuu on jo hiukan auennut, mutta oon myös jostain kuullut/lukenut viileän veden mahdollisesta vaikutuksesta supistuksiin. Faktaa tarttis nyt :)

Google antoi mm. tällaisen linkin Verkkolääkärit - Etusivu - Helistin.fi Tosin tuossa kyseessä on uimahalli, mutta kylmästä vedestä siinäkin sanotaan.


Mädchen :heart: 19+4
 
Viimeksi muokattu:
Lomalta palattu levänneenä mutta flunssassa : /

Gallupiin:
1. Onko tehty tämän raskauden aikana sisätutkimusta? Siis käsin kokeiltu kohdunsuun ja -kaulan tilannetta? rv 9 ja 12 vuodon syitä tutkittaessa, rv 14 neuvolalääkärissä.
2. Onko kenellekkään tehty päätöstä jo sektioista? Esim. aikaisempien sektioiden yms takia.
Ei.
3. Onko seksihalut samat kuin ennen raskautta? Jos ei, onko vähentyneet vai kasvaneet? Haluista en tiedä, kun vuotojen, supistusten ja tulehduksen takia puuhailut on kielletty ainakin tämän viikon vielä… Eipä tuo ole kyllä noista syistä mielikään tehnyt.
4. Mikä on tälle vauvalle rahaa vievin hankinta? Jos ei autoa vaihdeta tai uusita pinnasänkyä, niin hankintoja ei kauheasti tarvitse tehdä. Eiskoisen ajalta on kaikki tallessa.
5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon?
Muutetaan kesäkuussa uuteen kotiin, varmaan samalla tulee tila varattua pinnasängylle. Nukkumaan meidän huoneeseen ja leikkitila esikoisen kanssa samaan huoneeseen. Mutta varsinaisesti laitetaan vasta rv 30 ja reilusti plus.
6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi?
Varmaan samoihin aikoihin, ehkä rv 34+ tai jotain sinne päin…

Onnittelut ihanista ultrauutisista! :heart: Ihana, kun täällä niin monella alkaa olla jo ultra käytynä, tuntuu, että omakin raskaus edistyy :)

Omaa napaa: flunssa tosiaan päällä, ja vauvan liikkeitä tuntuu jo päivittäin. Mieskin tunsi pääsiäisenä ihan käteen asti potkut :heart: Torstaina taas neuvolaan ja reilu kolme viikkoa enää rakenneultraan. Sitä odottaessa täytyy alkaa kaappien siivous, muutetaan kuukauden päästä isompaan, enkä tahdo kantaa mitään tarpeetonta turhaan :)

Branwen ja sissi 17+5
 
Tänään on saavutettu puoliväli :)
Huomenna olis edes rakenneultra.. ihan uudes paikassa vielä.. no jospa ne osais asiansa sielläki :D katsotaan saadaanko sukupuoli selville ja pitääkös tuntemukset paikkansa.
Täällä eletään nyt seesteistä aikaa - kaikki on hyvin, turhat kivut on kaikonneet (siis mulla jumitti selkä tuossa 12-18 viikkojen välis koko ajan eli liikkkuminen ja oleminen oli jatkuvaa tuskaa). Varmaan kohtu alkaa työntyy eteenpäin ni kivut kaikkos ihan yhtäkkii - eli varmaan paino johonki hermoon.. no pitää nauttia täst ku pystyy nyt tovin aikaa oleen normaalist ennen ku maha alkaa olla jo enemmän haittona..

Isompaa tyttöö pitäis jaksaa kesä pyöräilyttää ja pienempääki opettaa :) hiekkalaatikko kelit alkaa olla jo hyvät eli koht istutaan pitkin päivää pihalla leikkimässä.

Pääsiäinen oltiin reissussa talonvahtina ja tyttöset nauttivat muiden lasten leluista :D Itse ehin tekastas kolmet villasukat reissun aikana - eli sekin istumisaika hyödyks mitä ehti istuksiin..

Insuliinit ovat nyt käytössä, eli täl hetkel menee pitkävaikutteinen ja pitäs tarkemmin seurata noit ateria-arvoja et voi koht ottaa varmaan käyttöön myös lyhytvaikutteisen...

Gallup:

1. Onko tehty tämän raskauden aikana sisätutkimusta? Siis käsin kokeiltu kohdunsuun ja -kaulan tilannetta? Lekurineuvolas ronkittiin sillon viikolla 13 :)

2. Onko kenellekkään tehty päätöstä jo sektioista? Ei sektiota :) toivottavasti ainakaan...

3. Onko seksihalut samat kuin ennen raskautta? Jos ei, onko vähentyneet vai kasvaneet?:)

4. Mikä on tälle vauvalle rahaa vievin hankinta? Varmaan tulee kalleimmaksi tuo tuplavaunujen koppa (eli jotain vajaa 100e :D ).. kaikki muu onki jo valmiina..

5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon? Pinnis on jo aseteltuna kohdilleen ja täynnä kaiken maailman romua mitkä ei vauvaan varmast liity millään tapaa :D kuopus vaihto tos tovi sit jatkettavaan enkä viittiny alkaa purkaan tota sänkyä enää varastoon välillä, eli olkoot tuolla makkarissa oottamassa käyttäjää.. muuten ei varmaan tuu mikään kiire järjestel mitään - ehkä tuol elokuun puolella sitten... tai no niin no...

6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi? en pese :D tai mitä uutena ja käytettynä vierailt hommataa ni ne tietty pesen aina ku niit hommaanm, eli jonku verran on jo pestynä tuol odottelemas.. loput on laatikoissa hyllyjen päällä - pesun jäljilt kaikki eli mitään en ala uudelleen pesemään..

Tuikku83 ja mötikkä 20+0 :D

(mun sukat :D Aijaa.com - 7945779.jpg )
 
Viimeksi muokattu:
Heippis!

Terveisiä rakenneultrasta!! Kaikki oli loistavasti ja näkyi selkeästi! Painoarvio 305g! Kahdeksalla silmällä nähtynä ei löytynyt mitään "ylimääräistä" eli tyttölupaus meille :heart:

Tässä pikakuulumiset nyt kaffeilee hymyillen!

Hipsunen ja Vuokralainen 20+2 :heart:
 
R-M
Moi!
Nyt on aikaa kirjotella paremmin. Pääsiäisen reissulta kotiuduttu ja eilisestä työpäivästä selvitty, voin kertoa että kiirettä piisas!! Oon siis kaupassa töissä ja olin yksin töissä koko sen neljä tuntia mitä kauppa oli auki, huh! :(

Tähän väliin galluppia:

1. Onko tehty tämän raskauden aikana sisätutkimusta? Siis käsin kokeiltu kohdunsuun ja -kaulan tilannetta?
Varhaisultrassa viikolla 8 tehtiin sisätutkimus, kuin myös np-ultrassa siksi että kätilö tsekkas onko (hiiva)tulehdus parantunut.

2. Onko kenellekkään tehty päätöstä jo sektioista?
Ei ole.

3. Onko seksihalut samat kuin ennen raskautta? Jos ei, onko vähentyneet vai kasvaneet?
Noh, kuinka sen ottaa. Mukavaa se on silloin kun siihen ryhtyy, mutta nyt ollut niin paljon väsyä/ressiä/kinasteluja että ei oo kovin usein kiinnostanut koko homma. Mutta esim nyt, kun kaikki asiat reilassa, niin johan maittaa! :)

4. Mikä on tälle vauvalle rahaa vievin hankinta?
Vaunut. Uutena ostetaan.

5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon?
No pinnis tulee alkuun meijän sängyn viereen, ja se saadaan kesän aikana. Muksun huone on meijän huoneen vieressä, periaatteeessa samassa huoneessa kun siinä on semmonen liukuovi vaan välissä, mutta periaatteessa se on kuitenkin erillinen huone. Sinne on jo lamppua ja mattoa ilmestynyt, että pikkuhiljaa ollaan sitäkin jo alettu laittamaan. Vaatekaappikin sinne hankittu.

6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi?
Saas nähdä kuinka pitkään maltan mieleni, tekisi jo nyt mieli pestä niitä! Käyn tämän tästä vaatehuoneessa hiplailemassa ja ihastelemassa vaavinvaatteita, onhan niitä jo melkoinen pino kerääntynyt. Jospa lähemmäksi kesää jaksan malttaa, on sitten vielä enemmän samalla kertaa pestäviä. :)

Potkut tuntuu tosi hyvin jo :) :heart: Mies on jo niitä kädelleen tuntenut ja eilenillalla näkikin kun poikanen mylläs mahassa, kunnolla tuli monoa! Mies oli kyllä niin innoissaan, kun tähän asti myllääminen loppunu just siihen paikkaan kun oon pyytäny miehen kattomaan. On se itellekin edelleenkin huisi juttu kun näkee ne potkut ja möyrimiset, ei siihen varmaan koskaan kyllästy! :D

Tommosen uikkarin kyllä tilaan minäkin minkä Santtukin! Samantyyppinen mulla on ollukin, mutta eipä se yläosa mahaa peitä enää kauaa. Mäkään en oo mikään bikini-ihminen, niin tuommonen toppi on just hyvä. :) Onhan tuo aika kallis, mutta eiköhän tuo tarpeeseen tule. :)

Loppuun vielä pari kuvaa, ekassa pikkuinen hymypoika ja toisessa todistusaineistoa sukupuolesta. :D :heart: Painoarvio saatiin, oli 352g. :heart:
katso liitettä 12653katso liitettä 12652

R-M & Touho 21+1.
 
Oho! Oottepa te ollu ahkeria! :D Kauheesti tullu juttua, lukemassa oon käyny mut ei ole jaksanu ja kerenny kirjotella...

(.) Omaan napaan ei kummempia. Maha senku kasvaa. Nyt on alkanu tulemaan jotain harkkareitten tapasia ku maha vetää joskus kovaks ja tuntuu inhottavalta...
Neljäs neuvola oli tänään ja siellä kaikki hyvin :)
Painoa tullu ekalta käynniltä 3kg, tuntuu jotenki paljolta?
Hb oli 139, noussu vaan. Nyt tässä raskaudessa ollu matalammat arvot. Rautalisää tarvin esikoista oottaessa vasta rv.29+
Verenpaineet 113/69, p.90. Esikoinen oli mukana neuvolassa :D Ekalla käynnillä oli korkeemmat ku mitä normaalisti mulla ja nyt hiljalleen palautunu samoihin lukemiin.
:heart:-äänet 130-140krt/min
Pikkunen alko potkimaan ja möykkäämään oikein urakalla ku sydänääniä kuunneltiin :heart:


Onnea hyvistä ultrakuulumisista ja tyttö/poikalupauksista :flower:

Huldasharks oli myös saanu hyviä uutisia ultrassa. Toivottavasti tuo istukka tuosta siirtyisi...

Hipsunen :hug: Varmasti kuitenkin pärjäät yksinkin. Mieskö ei halua olla lapsen kanssa missään tekemisissä? :(

Perhevalmennuksesta...
Onko se sama ku synnytysvalmennus? Täällä oli ainaki esikoista oottaessa muistaakseni kaks tai kolme synnytysvalmennus kertaa, niissä ei kyllä muusta juurikaan puhuttu ku ite synnytyksestä, ei taida olla sama asia sitten kuitenkaan?

Galluppiin:

1. Onko tehty tämän raskauden aikana sisätutkimusta?
-Ekassa neuvolalääkärissä rv.11+6

3. Onko seksihalut samat kuin ennen raskautta? Jos ei, onko vähentyneet vai kasvaneet?
-En osaa sanoa, kai ne aika ennallaan on...

4. Mikä on tälle vauvalle rahaa vievin hankinta?
-Ehottomasti vaunut! Myytiin esikoisen yhistelmät pois ku alko hajoilemaan. Nyt pitäs varmaan sitten ostaa tuplat kun ikäeroa tulossa melko lailla 2vuotta :) Käytettynä pääasiassa ajateltiin niitä kattella...

5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon?
-En tiiä. Esikoinen nukkuu omassa huoneessa. Ollaan mietitty että pitäskö vaihtaa makkareita (asutaan kolmiossa) kun meijän vanhempien makkariin olis helpompi saaha kaks sänkyä ja muut lastenhuoneen huonekalut sopimaan... Alussa tosin vauva kyllä nukkuu samassa huoneessa meijän kanssa.

6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi?
-Varmaan sitten syksymmällä ku tietää tarkemmin nuo huonejärjestelyt. Tosin vaatteet on esikoisen jäliltä ollu vaan laatikossa yläkaapissa makkarissa niin en tiiä vielä tarttisko niitä pestä edes...

Onko teillä mitattu verensokereita ja sf-mittaa neuvolassa?
Esikoisesta mittas vs:t joka käynnillä, paitsi sitten rv.32 sokerirasituksessa puhtaat paperit ja sen jälkeen harvemmin sitten. Sf-mittaa mittasivat muistaakseni rv.18+ viikoilla neuvolassa.
Nyt toista odottaessa ei ole mitattu kumpiakaan :confused:

Zophie
:hug: Varmasti kurjaa mut hyvähän se on hoitaa ettei tule vain mitään :(

Leo kyseli rautalisän saamisesta neuvolassa...
Meillä määräsivät vain hakemaan rautalisää apteekista esikoista oottaessa. Joten taitaa olla ihan paikkakunta kohtasta tuo...

Tervetuloa oliivimaria :wave:

Uimisesta...
Mulle on sanottu vain et saa jos ei ole paikat auki...


Talvicci ja Torsti rv.18+4 :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Moi!

Pääsiäinen takana, meillä oli ihana miniloma! Tosin tuli syötyä vähän liikaa suklaata...Painoa mulle on tullut tosi paljon, pelottaa oikein jo perjantain punnitus. Se vaaka siellä lääkärillä näyttää yleensä vielä enemmän mitä meidän vaaka. Oonkin nyt päättänyt ruvata kattomaan enemmän syömisiäni ja yritän liikkuu kanssa enempi minkä nyt vaan pystyn ja jaksan. Tänään kävelin muutaman kilometrin ja mikä on ihanaa niin mullakin tuntuu ne selkäkivut loppuneen nyt. Tosin nyt kohtu taitaa painaa rakkoa enempi ja vaikka kävin ennen lähtöä kotona vessassa niin ei mennyt pitkään ja tuli ihan kauhee vessahätä. Hyvä etten tehnyt housuun...Onneksi tuolla jonkun matkan päässä on joku hotelli/terassibaari niin pääsin sinne vessaan:whistle:

5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon? Meillä vauva tulee nukkumaan ensimmäset kuukaudet meidän huoneessa sellaisessa korisängyssä. Oli kätevä esikoisellakin, sängyssä on pyörät joten sitä voi kärräillä aina mihin tarvitsee. Poika taisi mahtua siihen n.4 kk asti ja sitten laitettiin pinnasänkyyn. Samoin meidän huoneeseen laitetaan hoitopöytä ja luulen että vauvan vaatteet, vaipat ym. mahtuu niihin hoitopöydän lipaston laatikoihin. Tämän hetkisestä vierashuoneesta tulee sitten jossain vaiheessa vauvan huone, mutta sitä aletaan laittaa vasta sitten kun vauva on muutaman kuukauden ikäinen. Vauvan synnyttyä meillä tulee olemaan käyttöä vierashuoneelle kun mun ja miehen vanhemmat ja sisarukset tulee katsomaan ja hoitamaan vauvaa ja esikoista pidemmiksikin ajoiksi.

6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi? En tiedä vielä...Viimeksi en pystynyt pesemään vaatteita ollenkaan itse kun jouduin pakkolepoon. Onneksi sisko laittoi kaiken valmiiksi. Nyt sitten mietin että pitäiskö ihan hyvissä ajoin itse pestä ja laittaa vauvanvaatteet jos sattuu käymään samalla tavalla kuin ekassa raskaudessa...Mutta en nyt kuitenkaan ihan vielä.

Meijän pitäis ostaa esikoisella uusi sänky, se nukkuu edelleen pinnasängyssään. En tiiä kyllä miten sen tuosta pinnasängystä saa pois, se niin tykkää nukkua siellä. Ollaan pari kertaa kokeiltu eikä tykännyt yhtään. Sille pitäis olla varmaan joku auto-sänky niin se suostus isompaan sänkyyn nukkumaan. :D

Casanna 19+2
 
Moikka kaikille ja onnittelut ultrauutisista :)

Mullakin on uutisia. Tänään käytin rakenneultrassa ja kaikki oli mainiosti massussa. Painoarvio 362gr ja selkeä poikalupaus :heart: Oma fiilis osui kuin osuikin oikeaan :)

Ikävä kyllä minut passitettiin samoin tein sairaslomalle tiukkojen, pitkien supistuksien takia :/ Lääkärille en vielä päässyt kun on niin huono lekuritilanne täällä tällä hetkellä (kiire) mut aluksi TH kirjoitti kolme päivää. Katsotaan sitten että toivottavasti pääsen lääkäriin tällä viikolla.

Ruutinen ja LEO :heart: 20+3
 
Heissan!
Täällä voidaan hyvin. Lukemassa käyn, mut en jouda noiden pienten touhukkaiden poikien kans istumaan pitkään konneella.
Tännään käyty rakenneultrassa, kaikki hyvin terve POIKA sieltä ois tulossa! Ja niin esikoisen kasvon piirteet, että tuli ihan hellyttävä olo ku näin profiilin.:heart:
Poika-olo mulla on olluki, en saa vieläkään sitä pikku prinsessaa, niin harrras toive se on, et toivottavasti meän lapset ei ole tässä! :D
Suuri lahja tämä pieni poikakin on, kun meille ei lääkäreiden mielestä pitäny tulla 7-10 vuoteen lapsia! Eihän tästä voi siis kun kiittää! =)
Onko muuten muilla äiteillä, joilla on jo useampia lapsia ennestään, kipuilua siitä kun joku lapsista tuntuu jotenkin toisia rakkaammalta?! Mua ittiä ärsyttää se itessäni, mutten tunteilleni voi mitään. En halua sitä silti lapsilleni näyttää, enkä erityiskohtelua sen takia anna. Mut vaivaa silti. :|
Galluppeihin en jaksa vastailla, enkä oikeen lukiakkaan, anteeksi.:ashamed:

Täällä pyöräilty pojat kärryssä, eikä tunnu vielä missään! Niin ihanan vapauttava tunne ku saa pyöräillä, oikeen voimiensa takaa. Toivon, että sitä jaksais koko kesän siten ees liikkua niin ei alkais ylimääräiset läskit rehottamaan. Aiemmista raskauksista on kummastaki jääny kaks kiloa.. niin kääk, niitä kilojahan on kohta kymmenen vihkimätöntä! Niinku meillä kaveripiirissä ruukataan sanoa!:D:O

Äpyli ja POIKA 20+3
ps. nyt alko nimen ettiminen, ku tytölle meillä ois ollu jo nimet. Vaan pojille tuntuu olevan niin kiven alla kivat nimet!
 
Gallup:

1. Onko tehty tämän raskauden aikana sisätutkimusta? Siis käsin kokeiltu kohdunsuun ja -kaulan tilannetta? neuvolalääkärissä rv 15

2. Onko kenellekkään tehty päätöstä jo sektioista? Esim. aikaisempien sektioiden yms takia. Ei muuta kuin että ekassa ultrassa istukka oli vielä kohdunsuulla, ja jos ei siirry, niin sitten sektio, mutta ittestä tuntuu että istukka on noussu tohon eteen, kun ei liikkeet vieläkään tunnu joka päivä!

3. Onko seksihalut samat kuin ennen raskautta? Jos ei, onko vähentyneet vai kasvaneet?
Vähentyny selvästi! Välillä tuntuu että koko mies oikeen inhottaa... En haluaisi näin tuntea, mut sille kun ei mitään voi! Eilen tuli pitkästä aikaa halipula ja piti kääriytyä miehen kainaloon... Kai tämä tästä :ashamed:

4. Mikä on tälle vauvalle rahaa vievin hankinta? Varmaan noi kaksostenvaunut ja nekin on esikoiselle ja vauvalle yhteiset, käytettynä ostetut. Sitten ajattelin sen manducan hakea muksutallista, 98 ekee...

5. Koska meinaatte alkaa laittamaan pikkuisen huonetta/"nurkkausta" kuntoon? Pian pitäisi koko perheen siirtyä yläkertaan nukkumaan, ja esikoinen omaan huoneeseen. Tämä mahdollisimman pian ettei esikoinen tunne itseään hylätyksi, jos lykätään omaan huoneeseen just ennen vauvan syntymää.. Ja kodinhoitohuoneesta pitäisi esikoisen vaatteet saada jonnekkin muualle, että vauvan vaatteet saisi sinne hoitopöydän yhteyteen.

6. Koska aiotte pestä vaatteet valmiiksi? Sitten kun esikoisen kamppeet saa pois alta.

Alkaa olla ärsyttävää kun liikkeitä tuntuu niin epäsäännöllisesti vielä, tänään tuntui yksi potku, sitä ennen viimeksi 5 päivää sitten. Huolestuttaa ja mietityttää että onko kaikki oikeesti kunnossa, vaikka yritän ajatella että turhaan huolestun, se istukka saattaa olla tossa edessä ja vaimentaa siksi. Mutta kun esikoisen aikana tällä viikolla tuntui jo vatsan läpi potkut... Neuvola piti olla huomenna, mut täti soitti et sen oma lapsi kipeenä, onneks ei siirtyny ku yhdellä päivällä, torstaina on aika, pääsee kuulemaan sykkeet, toivottavasti!:| Ja lisähuolta olen aiheuttanut itselleni, kun otin tuon siitepölyallergian takia cetiriziniä ja zyrteciä, kiellettyjä raskausaikana. Ja sitten eilen maalasin yläkerran portaat jollakin todella vahvan hajuisella maalilla. Tuli mieleen parin portaan jälkeen et onkohan kovin järkevää, mut ajattelin et tää on vain yksi satunnainen kerta tollasessa hajussa, niin en sit jättäny kesken. Maalatessa istuin koko ajan ja sit kun sain maalattua, nousin ylös, niin taisin olla jossain tinneri pöllyissä, kun huippas aikalailla...

Ihanat kelit oli pääsiäisen ajan, esikoinen 1,5vee nauttii aivan mahdottomasti kun sai juosta pihalla kaiken päivää ja touhuta omiaan, hiekka ja kivet ja kävyt on niiiin mielenkiintosia ;) Pienet on ilonaiheet vielä tuon ikäisinä! Nyt alkaa tulla jo sanoja, auto(autu), käpy(kapu), äiti(äitu), kaatuu (tämä tarkoittaa vissiin kaikkea kaatumista ja heilumista..) u:hun loppuu kaikki sanat :D Ihana tyttö! :heart:

Jos tekis töitä vielä hetken ennen kotiin lähtöä...

eleana + seppo 19+0 POKS!! :heart:
 
Pitää nyt tulla kertomaan, että potkuja on tuntunu viimesen tunnin ajan kaiken aikaa! :heart: Ehkä sitä ei sit oo ehtiny tarpeeksi rauhottua pääsiäisen aikana, että olis ehtiny pienet potkut tuntea, kun tunnen ne parhaiten istuvassa asennossa.
 
Taas potkaistiin(!) uusi työviikko käyntiin tohinalla ja parilla ylityötunnilla - huh :) Kovasti tuntuu tämä raskaus vaan antavan lisäenergiaa päiviini <3 Maha vaan päivän jälkeen tuntuu joskus"turpoavan" kivikovaksi ja pinkeäksi...toivottavasti se ei vaan tarkoita mitään kummempaa. Täytyypä ottaa esille torstaina neuvolassa...
Huomenna aloitan mammajoogan ja sitä odottelen isolla innolla. Kuntosalikortti tuli hyllytettyä jo pari kuukautta sitten ja siitä asti on tullut vaan kasvettua :) ... No tuskin tuo joogailu tähän kokoon enää auttaa ;) mutta sitä liikkumisen aiheuttamaa hyvänolon- ja rentoutumisen tunnetta odottelen kovasti.

Tuosta uimisasiasta en ole kuullutkaan - mieleeni kylläkin tuli se, kun mieheni kanssa oltiin oltu tuossa kuukausi sitten kylpylässä ja sain ihmeellistä kipuilua. Silloin Kättärillä sanottiin vaan vedessä olemisesta se, että se voi helpolla laukaista virtsatulehduksen -> supistelua,ja näytteet silloin otettiinkin, mutta syytä ei kuitenkaan siitä löytynyt. Hmmm..mielellään myös kuulisin tuosta uimajutusta jotain- vaikken mikään vesipeto noissa Suomen lämpöisissä vesissä olekkaan.. :)

Nyt sohvalle odottelemaan miehen kokkailun tuloksia <3


oliivimaria 21+5
 
elena, mä voin keskustella sun kanssa niin ei yksin tarvii :D Mistäs puhuttais ;)
Mullakin muuten satelee potkuja oikeen kunnolla tällähetkellä (tuntuu mullakin istuvilleen parhaiten) kun söin äsken pitsaa ja vedin pari isoa lasia cocista päälle :D Sai siis pikkuTirriäinenoikeen kunnolla energiaa niin nyt jaksaa jytätä :D Käteen asti tuntuu ihan selvästi. Huusin miestäkin kokeileman niin taisi Tirppa pelästyä kun vetäytyi hieman kauemmaksi. Nyt taas tulee enemän pintaan. Taitaa myös hakeutua tähän läppärin lämpöön ;) kun kone on sylissä.

Mietin täällä miksi ihmeessä tilaukset tulee niin pitkään!! Haluun sen uuden uikkarin jo kotiin niin pääsis kokeilee Flamingoon ;)

Ystävällinen mies lähti jälleen kerran hakemaan vaimollensa jäätelöä ja banaania, jotta saa pirtelöä :heart:

Täytyypä mennä pesemään lapset jotta saa ne untenmaille ennenkuin mies kotiutuu kauppareissulta.

Santtu ja Tirriäinen 17+4 (kaksi viikkoa ja kaksi päivää ultraan :) )
 
Uimisesta tartti tulla kommentoimaan. Mulle sano fysioterapeutti esikoista oottaessa, että ui vaikka ihan viimesilles saakka, jos ei oo mitään komplikaatioita. Tai paikat auki niin kuin joku jo tossa aiemmin mainitsikin. Sitten kait on niin, että jos on vahva taipumus saada helposti pissatulehdus, niin ei kannata kovin kylmissä vesissä ainakaan kamalasti lutata. Mun käsittääkseni raskaus ei ole mikään este uimiselle, päinvastoin, on todella hyvää ja monipuolista liikuntaa. Jotkuthan sanoo, että ei sais uida loppumetreille jos meneekin vedet uimassa ja sit ei huomaa, mut en oo kyllä kuullu, et kellekään olis näin oikeesti käyny...

Pahus vieköön, olin niin pääsiäistunnelmissa, että unohdin laittaa siman käymään. Yhyy, pakko juoda kaupan simaa, kun en enää viitti laittaa, tulee vähän turhan pikasimaa... Ulkoilusta ollaan nautittu, maalailin pääsiäisenä leikkimökinkin, jos se vaikka joskus valmistuis...

Joskus ajat sitten oli muuten puhe hätäkastenimistä, kyllä ne täällä ainakin pitää kertoa ja lappuun täyttää joskus viikolla 26 tai jotain. Mitään synnytystoiveita sen sijaan ei kysellä, se tarttee salissa saada suu auki...

Carlotta ja Otavainen 19+0, näin sitä siirryttiin viikolle 20, huisaa! (Apua, tätä on jo hankala piilottaa...)
 
Heip taas!

Piti tulla vielä piipahtamaan ja vastailemaan!

Talvicci Mies ilmoitti että jos meidän suhteella ei ole enään tulevaisuutta, hän ei halua nähdä meistä kumpaakaan eikä myöskään nimeään mainittavan missään tilanteessa!!

ONNEA kaikille ultra kuulumisille ja lupauksille, täällä on niiiiin hyvä mieli että tekis mieli tanssia :D

Tähän viielä laitan pari linkkiä (en jaksa muulla tavalla noita vääntää tänne) mistä pääsee kurkkamaan meidän masuasukkia!

Aijaa.com - 7948140.jpg

Aijaa.com - 7948139.jpg

:heart: :heart:
 
Mulla on alkanut nyt illalla tuntumaan aika paljonkin liikettä masussa :heart: Pieniä ja hentoisia, mutta ihan selkeitä monotuksia!

Uimisesta vielä, tuli mieleen että porealtaasta jossain myös varoiteltiin :O Mutta kuten todettu, jos ei mitään erityistä syytä ole, niin pelkkä raskaus ei estä uimista loppuun saakka. Oman voinnin mukaan.

Ihania ultrakuvia täällä :heart: Perjantaihin on niiiiiiin pitkä aika...
 
Täällä myös uusi viikko alkanut ja mahassa potkitaan :) ei vielä vatsan pinnalle tunnu tai näy mutta muuten tunnen jo melko hyvin liikkeet päivittäin :) Ja taitaa tuo maha kasvaakin nyt aika huimaa vauhtia, tänään sanoi työkaveri, joka on raskaudesta tiennyt jo useemman viikon, että nyt huomaa, että on pääsiäismunia syöty pääsiäisenä :) Ihmeen pitkään siinä sit lopulta menikin, ennen kuin rupes näkymään kunnolla!!

Ja tosiaan ihania ultrakuulumisia monilla :) itse saan jännäillä vielä melkein kaks viikkoa!

Uikkarihankintoja olen pohtinut minäkin. Olen ihan bikini-ihmisiä mutta en tiedä miten osaan bikinejä sit mahan kanssa käyttää.... täytyy pohtia mitä tekee mutta kivan näköinen oli tuo Santun tilaama :)

Galluppiakin taisi olla menossa taas,
1. sisätutkimus tehti rv12 lääkärineuvolassa
2. sektiopäätöksiä tai puheita ei ole ollut
3. seksihalut on aika normaalit taas
4. kaikki pitää hankkia, kun ensimmäinen tulossa. Asuntoa myöten (tosin oltas muutettu muutenkin) mutta varmaan vaunut sitten kallein oikeesti. Autoa ei sentäs tarvii vaihtaa, kun perhefarkulla ajellaan muutenkin harrastusten takia.
5. vauvalle laitetaan kaikki valmiiksi sitten, kun joskus kesällä muutetaan. Nyt ei edes viitsi ostaa juuri mitään, kun on tuota kannettavaa ihan ennestäänkin tarpeeksi...
6. samoin vaatteet pesen sitten, kun saa ne suoraan uuteen hoitopöydän lipastoon...

Nyt jatkan vielä pari tuntia tenttikirjan kanssa ennen unia :/ Minulla tosiaan viimesiä opiskeluja vielä töiden ohella ja pitäs saada ne pois alta tässä kevään ja kesän mittaan, että voin sitten nauttia ensi syksyn ja talven vaan vauvasta :)

Marsa 19+0
 

Yhteistyössä