äiti ja melukylän lapset - Banneri
Ensimmäisenä pitää todeta että huh,  onneksi tämä päivä on nyt pulkassa. Aamusta aloin tohottamaan synttärivalmistelujen kanssa kahdeksalta ja nyt sain lapset maate ja istahdin oikein kunnolla sohvalle. Oma läppärin kello näyttää tätä kirjoittaessa 20.55. Näin raskauden viimeisillä metreillä ei oo kyllä mitään herkkua jäjestää syntymäpäiviä, mutta suoriuduin kunnialla. 🙂

Kahdentoista aikaan saapui ensin Iidan kaverit, joille oli pöydässä tarjolla erilaisia sipsejä, nakki/viinirypäletikkuja, cocktailpiirakoita ja munavoita, keksejä, karkkia, marenkia, ”vaahtokarkkitikkareita” ja mokkapaloja. Juomana oli hörppy mehuja kahdessa ei maussa. Mentiin tarjottavien kanssa todella helpolla, mutta hyvin tuntui kaikki tekevän kauppansa. 🙂 Vuosi sitten oli jäätelöbaari, mutta tällä kertaa se skipattiin ja onneksi, koska kuuman ilman vuoksi jäätelöt olisi sulaneet kyllä hetkessä. 🙂

Parisen tuntia Iida sai touhuilla kavereiden kanssa ja sen jälkeen oli puolen tunnin ns. siirtymä kun siivoilin edellisiä pois, täytin kuppeja ja laitoin uusia tarjottavia esille. Lisäsin pöytään oman äitini tekemän kuivakakun ja J:n äidin tekemät kinkkusarvet. Ihanaa kun molemmat tekivät jotakin, niin helpotti omaa urakkaa huomattavasti. Kiitos.♥

Täytekakun kanssa mentiin tällä hetkellä todella helpolla. Energiaa (tai lähinnä se asento ei olisi ollut paras) ei kyllä olisi piisannut monen illan kestävään koristeiden väsäämisen. Onneksi Iida toivoi vain mansikkaista kermakakkua ja suunnilleen hypin riemusta, sillä se olisi helposti toteutettavissa. Koristeeksi halusi muutaman perhosen. Tein torstaina pikeeristä perhosia ja numeron  kakun päälle. Tosin tuo kymppi kyllä sortui ennen kuin sain kakun sukulaisten ja kummien eteen, mutta kerkesin sentään räpsimään kuvat. 🙂 Tämmöinen sitten tuli Iidan perus kermakakusta.

Kakkuun piti tehdä alkuun erilainen pursotus, mutta päädyin sitten tasoittamaan reunat vain lastalla ja laitoin alas puolikkaita mansikoita. Sisälle Iida halusi ihan mansikoita, persikkaa ja banaania kera kermavaahdon, joten sellaisethan sinne laitettiin. Onneksi Iida piti kakusta, sehän se tärkein juttu taas oli. 🙂
Tarjottavaa oli riittävästi ja kaikki meni hyvin kaupaksi, mitään ei jäänyt ihan älyttömiä määriä jäljelle. Ilma oli aivan ihana ja ulkona vietettiinkin paljon aikaa. Samalla juhlistettiin myös J:n syntymäpäivää joten kakun eteen asetettiin yksitoista kynttilää joista yksi oli J:n. Molemmille laulettiin tietenkin erikseen onnittelulaulu. 🙂
Rakastan syntymäpäivien järkkäämistä ja varsinkin se tunne kun pääsee illalla istumaan ja takana on ihanat juhlat on loistava. Nyt tosin sormet ja nilkat on ihan turvoksissa, mutta se on pieni vaiva, kivaa meillä oli ja touhua riitti koko päivän. 🙂 Kiitos kaikille juhliin osallistuneille, Iidalle merkkasi paljon että pääsitte paikalle.♥

Huomenna juhlinta jatkuu kun suunnataan juhlimaan kummipoikamme syntymäpäiviä. Elokuu onkin vain yhtä juhlaa täynnä. 🙂

Kommentit (40)

Ootpas ollut reippaana ja loihtinut upean näköisiä tarjottavia! Ihan vesi tulee kielelle 🙂 Enpäs olekaan aikoihin tehnyt mokkapaloja, pitäispä joku päivä leipasta.

Kylläpä teillä oli samanlainen vkl ku meillä. Me juhlittiin lauantaina koko päivä 9-vuotiasta kotona ja su käytiin kummitytön synttäreillä. 🙂

Upea mansikkakakku. Mää nyt vasta innostuin täytekakuista. Elämäni ensimmäisen pyöreän täytekakun tein lauantaina. Ennen oon kääretorttupohjista kasannut kakkuja. Kiva opetella jotain uutta näin reilu kolmekymppisenä.

Hih, herkullisissa merkeissä on sitten sielläkin viikonloppu sujunut. 🙂

Kiitos. 🙂 Täytekakkujen tekeminen on kyllä todella kivaa puuhaa ja on tosiaan kiva oppia aina kaikkea uutta. 🙂

tuo kakkuhan on todella nätti! Ja muutenkin olet hienot juhlat järjestänyt 🙂
Paljon onnea 10 vuotiaalle!

Kiitos Nea. 🙂
Onnet kerrottu eteenpäin.

Hienot juhlat sinä sait järjestettyä, vaikka se ei viimeisillään raskaana varmasti käynyt tuosta noin vain!
Kakku on tosi nätti ja varmasti myös herkullinen. 🙂
Kiva, että kokeilit vaahtistikkareita. 🙂

Joo hieman eri oli järkätä synttäreitä näin loppuvaiheessa raskautta, mutta selvisin. 🙂

Kiitos. Itseäni vähän harmittaa kun en pystynyt panostamaan enemmän tuohon kakkuun, mutta jos seuraavaan sitten. 🙂

Nuo tikkarit oli kyllä suuri menestys. 🙂 Ehdottomasti tehdään joskus uudestaan.

Voih, voin vaan kuvitella tuon uupumuksen juhlien jälkeen. Onnittelut 10-vuotiaalle 🙂

Aika puhki sitä kyllä oli, mutta aamusta oli taas virtaa täysi. 🙂
Onnittelut kerrotaan eteenpäin. 🙂

Näyttivätpä herkullisilta. Kauniisti toteutettu juhlapöytä. Onnittelut päivänsankarille!

Kiitos ja onnet kerrotaan eteenpäin. 🙂

Ihanat kekkerit oot järjestänyt. Minä en kyllä jaksais viimesillään järkkäillä mitään juhlia, esikoisen 2v synttäreitä vietettiin juuri siks hyvissä ajoin. Tosin siihen vaikutti vähän myös se, että pojan synttäripäivä on jouluna. Kiva idea nuo vaahtokarkkitikkarit, pistän idean muistiin 🙂

Kiitos. 🙂
Olihan tuo järkkääminen hieman raskaampaa kuin normaalitilassa ja ihan 100% ei pystynyt panostamaan, mutta hyvin kuitenkin kaikki meni. 🙂
Nuo vaahtokarkkitikkarit meni kyllä kaikki kaupaksi, itse en maistanut edes..jopa tämmöiselle sokerihiirelle olis ollut liian makea pommi. 😀

Onnea Iidalle <3 ja ihanat tarjoilut, kakku näyttää upealta 🙂

Kiitos ja onnet kerrotaan eteenpäin.♥

Nam, näyttää kyllä niin hyvältä!! 🙂

Minäkin rakastan synttäreiden järjestämistä, ensi kuussa olisi taas yhdet! 😀 Kaunis kakku ja tarjoilut vaikuttavat muutenkin tosi hyviltä. Näistä asioista jää yleensä lapsille ne parhaat muistot, yhteisistä juhlista ja niistä omista suurista päivistä, ja siksi musta on tosi upeaa jos aikuinenkin osaa niistä nauttia. 🙂

Synttäreiden järkkääminen on kyllä kivaa puuhaa. 🙂 Harmittaa kun tällä kertaa ei pystynyt ihan sataprosenttisesti panostamaan, mutta seuraavilla synttäreillä sitten. Iida kuitenkin piti juhlia onnistuneina ja se on aina parasta kuulla. 🙂

Oot kyllä ahkera ku jaksat tommosia luomuksia vielä viimesillään tehä:)
Ja jes nyt näin sun tekemän kakun! On kyllä nii kaunis ja varmasti myös hyvänmakuinen, ei mikään voita mansikkakermakakkua!!
Onnea Iidalle! <3

Sarvet ja tikkarit kuulostaa herkuilta, mutta tuo kakku ehkä kylöä kruunaa kaiken. Vitsi sä oot taitava! Toi pikeerikoristelu kuulostaa vaikealta, onko se siis tehty jotenkin valkosuklaasta vai mistä?

Voi kiitos Piia.♥
Pikeeri tehdään kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista, sitten vain pursotinpussiin ja leivinpaperin päälle pursotetaan. Annetaan kuivua hyvin ja varovasti asetellaan paikoilleen. Viimeksi tein pikeeristä tiaran Lumin 6v kakkuun. Lisää tekemiäni kakkuja pääsee katsomaan täältä
http://aitijamelukylanlapset.blogspot.com/p/kakku-kyhailyja.html

Ihanasti jaksoit järjestää vielä noin loppumetreillä raskautta! Tarjottavat näyttää kyllä oikein hyviltä 🙂

Hih, kiitti. 🙂 Vähän teki tiukkaa ja illasta olo oli sellainen että huh, mutta oli kyllä kiva päästä järkkäämään juhlia.

Mahtavat tarjoilut!! Jäin jumiin noihin mokkaruutuihin!!!!!! =D onnea vielä =)

Kiitos. 🙂
Mokkapalat on kyllä hyviä. 🙂 Taisin kuitenkin syödä vain yhden ja siten tuota kuivakakkua ja sarvia söin kaksin käsin. 😀

Oi, ihanat tarjoilut. <3 Kuolaa etenkin noita mehevän muhkeita mokkapaloja. Nam. 🙂

Ne on kyllä hyviä ja kaiken parasta on se kun ne valmistuukin niin nopeasti ja helposti. 😀

Meilläkin, kun olin pieni niin äiti teki usein mokkapaloja niin juhliin kuin arkeenkin. 🙂
Kaikki tykkäs niistä.

Kiitos. 🙂
Mokkapalat on meillä varmaan joka synttäreiden vakio tarjottava ja aina ne menee hyvin kaupaksi. 🙂

Ihanat juhlat olet järjestänyt! Onnea kymppivuotiaalle- ja äidille tietysti myös!

Kiitos.♥
Juhlia on kyllä mukava järjestää, vaikka niissä onkin aikamoinen homma. 🙂

Ihanan näköiset ja kuuloiset juhlat. 🙂

Oli kyllä. 🙂
Toivottavasti teilläkin sujui juhlat hyvin. 🙂

Kiitos. 🙂 Vaikkei paljon tehnytkään niin ihmeesti se aika siellä keittiössä kului.
Mokkapalat on kyllä hyviä, sain noista onneksi osan pakkaseen vierasvaraksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X