äiti ja melukylän lapset - Banneri
Ääää mä en kestä, mun rakas Mini täyttää tänään jo  n e l j ä  viikkoa. Siis apua! Pysäyttäkää nyt joku tämä aika, edes ihan pieneksi hetkeksi. Tää on niin kulutettu lause ja kieltämättä olen käyttänyt tätä viimeisen kymmenen vuoden aikana hävyttömän paljon, mutta miten tää aika voi kulkea näin nopeaan? Vastahan tuo syntyi! Miten nuo pienet kasvaa näin nopeaan?
Tämän neljä viikkoa olen elänyt todellisessa vaaleansinisessä vauvakuplassa. Olen antanut Minille tuhottoman määrän suukkoja, pitänyt sylissä niin paljon että toinen ranne on välillä ollut kipeä. Kuunnellut toisen suloista tuhinaa kun hän nukahtaa syliin, enkä ole raaskinut laskea pois. Nuuhkutellut tuota vauvantuoksua niin paljon, etten vain koskaan unohtaisi kuinka ihanalta pienet tuoksuukaan. Tuijottanut aarrettani niin että muistaisin hänen joka ikisen piirteen mahdollisimman tarkasti. Ihaillut noita niin mahdottoman pieniä varpaita ja itkenyt onnesta kun pieni on kietonut sormensa peukaloni ympärille. Miten välillä tuntuukaan että sydän pakahtuu siitä onnen tunteesta kun pidän tuota ihanuutta sylissäni.♥

Mutta niin se vain on että mun vauvani kasvaa, päivä päivältä hän tulee suuremmaksi. On ihanaa huomata kuinka hetki sitten niin kippurassa itseään pitänyt Mini on alkanut hiljalleen suoristumaan. Hän näyttää heti isommalta, mutta on silti vielä niin kovin pieni. Oma silmä vain tottuu niin nopeasti toisen kokoon, ettei hän enää itsestä tunnu pieneltä. Pienuudesta kertoo onneksi vielä se että käytössä on tällä hetkellä 50-56cm vaatteet. Osa 56cm on niin suuria ettei niitä ole vielä voinut pitää. Olemme myös nyt hiljalleen siirtymässä Liberon 1 koon vaipasta kokoon 2. Vanhat ykköset käytetään ensin pois ja kakkoset odottavat jo valmiina käyttäjää.
Mini on kyllä varsin ihana vauva. Aamulla on niin aurinkoinen kun heräilee siinä 7-8 välillä. Sitten syödään ja jos hikka ei yllätä niin uni tulee vielä aika nopeasti, mutta kyllä sitä joskus jäädään myös hereille. Mini nukkuu uniaan aika pätkissä. Joskus kiskoo neljän tunnin unet, mutta joskus ei saa edes sylistä laskettua kun heräilee. Onneksi monet unet on nukuttu jo samaan aikaan Ainon kanssa. Vaunulenkeistä Mini pitää kovasti, mikä on aivan mahtava juttu. Mini viihtyy parhaiten sylissä, mutta välillä pötkötellään koko porukalla lattialla. Masullaan pieni ei viihdy oikeastaan yhtään, mutta sitä kuitenkin koitellaan lähes päivittäin.

Rinnalla ollaan tunnin tai kolmen välein ja poika on todella nopea tankkaamaan. Illat onkin sitten aikamoista kitinää ja jonkin sortin masuvaivaakin on. Miksikään koliikiksi en tätä sanoisi mutta välillä huuto on kyllä aikamoista ja mahasta kuuluu aika porinaa. Tämä ei kuitenkaan ole ihan joka iltaista. Yöt nukutaan ainakin toistaiseksi hyvin. Mini herää pari kertaa syömään, riippuen aina siitä kerkeänkö itse edes nukkumaan kun herää syömään ensimmäisen kerran.

Meillä on nyt myös takana ensimmäinen lääkärineuvola. Pojalla oli kaikki muuten hyvin, mutta vasen silmä hieman karsastaa ja sitä seurataan. Lääkäri kyllä sanoi että silmät ns pyörii vielä paljon eikä kohdista vielä kunnolla. Seuraillaan nyt tilannetta,  voihan olla ettei silmä edes varsinaisesti karsasta vaan ei vain ole vielä ”kehittynyt kunnolla”. Kielen päällä on myös inasen sammasta. Kenelläkään muulla meidän lapsista ei ole ennen ollut, joten tämä on ihan uusi juttu meille. Mutta nyt olen kastanut tuttia puolukkaan niin jospa päästäisiin siitä eroon. Pituutta ja painoa oli tullut hienosti suluissa syntymämitat.
Pituus: 54,3cm (50cm)
Paino: 4355g (3415g)
Pipo: 35,8cm (34,5cm)

Poskiin onkin kertynyt suloisesti pyöreyttä ja Mini muistuttaa isoveljeään päivä päivältä enemmän. Oikeastaan välillä pelottavankin paljon. 🙂 Pitäisi joskus laittaa heistä valokuvat vierekkäin ja kysyä joltakin että kummassa on kumpi, niin paljon muistuttavat toisiaan.

Mutta oikeesti, voisko sen ajan nyt vaan pysäyttää edes hetkeksi tai vain hidastaa vähäsen? Nää kasvaa liian nopeesti!! En kestä!

Kommentit (29)

Mä just itsekin mietin ja purin sitä, että kun aika menee niin nopeasti. Itse en ole edes ollut aina läsnä siinä hetkessä, kun päässä pyörii kaikki muut kuviot.

Ihana Mini <3

Hei mistä tuo ihana body on?

Jos tuota alemman kuvan bodya tarkoitat niin se on ostettu Prismasta ja on merkiltään Hilla. Aivan ihana body onkin. 🙂
Ylempien kuvien body taas on Lindexiltä.

♥ Mä olen elänyt tässä vauvakuplassa jo 8kk ja toivonut myös, että ajan voisi edes hetkeksi pysäyttää. Nämä vauvat kasvavat niin luvattoman nopeaan.. 🙁

Niin kasvaa. 🙁
Tämä ensimmäinen vuosi menee aina yhdessä hujauksessa ohi.

Voi te ihanat ♥ Mäkin olen yrittänyt saada aikaa pysähtymään siinä onnistumatta, voi surku!

Olis kyllä niin huippua kun voisi edes hetken pisempään viipyä tässä vauvakuplassa.♥

Aivan ihastuttavia kuvia <3
Ja tuo En kestä! on niin tuttu tunne, välillä ois ihana pysäyttää aika ja nauttia siitä kun pienin on vielä pieni 🙂 mutta niin vain meilläkin pienin kasvaa ja alkaa olla jo mahdottoman itsepäinen, temperamenttinen ja omatoiminen..toisaalta myös malttamattomana odottaa että minkälaista sitten on kun kaikki lapset ovat isompia 😀 pitäisiköhän ihan tyytyä sitten elämään tätä hetkeä ;D

Kiitos.♥
Pitäis varmaan tyytyä kun ei sitä aikaakaan osaa pysäyttää. ;D On ne kuitenkin aina meidän pikkuisia, olivatpa sitten minkä ikäisiä tahansa.♥

Liiankin tuttu tunne tuo, miten nopeasti aika menee! Huoh. Ihana Mini kyllä <3

Hän on.♥
Tää ensimmäinen vuosi menee aina liian nopeaan.

Voih Mini ja tuo ihana vauvakupla! ❤ Nauti!

On tämä niin ihanaa ja nautin todella. ♥

Aika menee ihan hirveen nopsaan! En itse pysty millään käsittää että henni on reilu vuoden. Tuntuu että henni olis vielä pienenpieni vauva ♡
Ihana mini teillä ♡♡

Tämä ensimmäinen vuosi kuluu aina niin käsittämättömän nopeeta tahtia. Taitaa nuo lapset olla aina sellaisia ikuisia äidin vauvoja. ♥
Mini kyllä on.♥

Ihana pikku Mini <3
Meillä kans kasvetaan kauheella tohinalla. Ajan pysäyttäminen kuulostaa aika hyvältä just nyt. Lauantaina tulee täyteen neljä viikkoa myös meillä. Melkein tuli itku kun meidän pikkuinen ei enää mahtunut maanantaina 50cm potkareihin ja kaivoin 60cm vaatteet Käyttöön.
Musta tuntuu että päivät menee kuin unessa, eipä sitä muuta juuri tehdä kuin olla sylitysten vauvan kans. 🙂

Hän on.♥
En kyllä kestä kun nämä meidän pienet kasvaa näin vinhaa vauhtia. Mä varmaan itken oikeita krokotiilin kyyneleitä kun pakkaan pienet vaatteet laatikkoon ja osan myyn. 🙁
Mä pidän tuota poikaa niin paljon sylissä kuin suinkin voin. On se niin ihanaa kun pieni tuhisee siinä.♥
Vauvantuoksuisia päiviä sinne.♥

Voi teitä ihania. Mä en tiedä mikä ihmeen herkkyys kausi mulla on päällä,mutta itku tuli kun tätä juttua luin. Jotenkin niin elävästi tuli mieleen miten sitä ittekki yritti ottaa ihan kaiken irti siitä vauva-ajasta. niin ihanat nuo kuvat joissa ootte Minin kanssa<3
Ihanaa loppu viikkoa!!


Musta tuntuu että mulla on ollut tuollainen herkkyys kausi päällä jo pitkään. 😀 Oon vollottanu melkein kaikesta mahdollisesta.
Kyllä sitä koittaa nyt painaa mieleen ihan kaiken..onneksi voi edes kuvien avulla sitten palata näihin ihaniin hetkiin.♥
Ihanaa viikkoa sinne myös. 🙂

Hei mistä kaikki hommaa noita " olen neljä viikkoa" lappusia? Mäkin haluan! 😀 Aika kyllä menee tosi nopeesti. Meilläkin ollaan jo kohta 5 vk :))

Hih, onneks niihin on vielä aikaa. 😀

Joo ei saa pelotella 😀

Ei se aina itseisarvo olekaan. Kiva, että luit! 🙂

Mä luinkin sun postauksen, mutten tainnut jättää kommenttia ollenkaan..niin kiirusta tämä arki välillä. 🙂
Mini on kyllä.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X