äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muistot kansien väliin

Teksti Terhi
Jo odotusaikana katselin erilaisia vauvakirjoja ja koitin etsiä meille sitä mieluista. Kerran sitten törmäsin Muumilaakson vauvakirjaan ja ihastuin heti. Päätin kuitenkin jättää kirjan vielä hyllyyn, jos kävisikin niin että joku vielä kivempi osuisi kohdalle. No odotus eteni ja välillä aina unohdin koko kirjan, vastaan ei kuitenkaan ollut tullut kivempaa, joten päätin että se Muumin kirja meille kotiutetaan. En tiedä kuinka sen hankkiminen aina kuitenkin vain jäi ja lopulta Hugo syntyi ja kerrytti ikää melki 2kk, kunnes viimein sain tuon kirjan meille ostettua.
Nyt muistoja on talletettu kansien väliin ja voi vitsit että nyt kaduttaa kun en tuota silloin heti napannut mukaan. Vaikka synnytyksestä on kuitenkin näin vähän aikaa, niin arvatkaa muistinko enää niitä ekoja päiviä kotona niin täydellisesti ja tarkkaan. Piti oikein muistella että mitä silloin tapahtuikaan, sillä en halunnut kirjoittaa siihen vain että ”kaikki ihailivat sinua ja sinun pienuuttasi”. Sitten miettisin vuosien päästä että ketkä oli ne kaikki? No sain kuitenkin ihan hyvin ylös niiden ekojen päivien tunnelmat (ja onneks on tää blogi) ja arvatkaa vaan, kun niitä muistelin niin tää äiti vuodatti aikas monta kyyneltä. On ne ensipäivät vaan niin ainutlaatuisia ja ihania.
Yksi kriteeri vauvakirjaa hankkiessa oli se, että halusin sen olevan ihan erilainen kuin sisaruksilla. Nyt kellään ei ole samanlaista kirjaa toisen kanssa. Halusin myös kirjan, joka käsittelee lähinnä sitä ensimmäistä vuotta, jolloin eniten tapahtuukin kaikkea. Tässä kirjassa on kuitenkin kiva että lopussa on ensimmäinen koulupäivä -kohta. Kirjassa on paljon ihania muumien kuvia sekä sitaatteja Tove Janssonin ihanista muumitarinoista. Oodtusajan kohdalla on yksi lemppareistani ja se kuuluu näin ”Koko muumimamma oli pyöreä juuri sillä tavalla kuin äitien kuuluu olla.”
Kirjasta löytyy myös muutamia paikkoja valokuville. Pitääkin muistaa teettää niitä kirjan väliin aina välillä. Tähän mennessä olen ollut tuohon kirjaan oikein tyytyväinen. Se on tyyliltään sellainen että kynnys sen täyttämiseen on todella matala. Joten kaiken tämän härdellinkin keskellä olen saanut sinne jo talletettu kivasti juttuja.
Millaisia vauvakirjoja teiltä löytyy?

Kommentit

24 kommenttia
Avatar

Ompa teillä kiva kun kaikilla on samanlainen kirja. 🙂 Ja pitääkin koittaa muistaa mennä muidenkin kirjat läpi ja päivittää tietoja jos päivitettävää on. Nuo meidän kirjat kun painottuu kaikki lähinnä ensimmäiseen tai ensimmäisiin vuosiin. 🙂

Avatar

Meillä on Venlalla tuo sama kirja ja tykkään siitä kyllä. 🙂 Lotalla on muistaakseni "Kulta aika lapsuuden" ja on sekin kiva. Molemmat kirjat ollaan saatu minun vanhemmiltani lahjaksi, Lotta noin kuukauden ikäisenä ja Venla ristiäislahjaksi eli kaksi kuisena, joten minä olen myös täyttänyt alkuhetket jälkikäteen ja itsekin surkuttelin, kun ei sitä enää niin hyvin muistanut. Lotan vauvakirjaa täytin ensimmäisenä vuotena ahkerasti, ja nytkin yritän aina silloin tällöin sinne muistoja kirjata, samalla kun kirjaan Venlan taitoja. 🙂

Avatar

Tää on kyllä ihana. 🙂
Melkein olis parempi kun kirja olis jo odotusaikana valmiina. Mäkin siis kaikille ostanut vasta vauvan synnyttyä.

Avatar

Ihana kirja! Vitsit, meilläkin on tytöille kirjat mutta oon todella laiska täyttämään niitä. Pitäisi ottaa projektiksi sillä onhan ne kiva muisto sitten myöhemmin 🙂

Avatar

Mä kyllä tykästyin tähän. 🙂
Pitäis itekkin kaivaa muiden kirjat esiin ja niitäkin samalla vähän täyttää. 🙂

Avatar

Oi näyttääpä tosi kivalta vauvakirjalta! 🙂 Meillä on Mauri Kunnaksen vauvakirja ja mietin sitä kirjaa myös tulevalle lapselle, mutta eri värissä, toisaalta tämäkin voisi olla vaihtoehto! 🙂

Avatar

Mä mietin tuota Kunnaksenkin kirjaa, mutta tää muumi vei sitten kuitenkin voiton. 🙂

Avatar

Meillä on tuo sama ja se on ihana <3 täytyy miettiä millaisen kirjan tälle uudelle pienokaiselle hommaa.

Avatar

Tää on kyllä huippu. 🙂 Meillä on Ainolla se Paras Tarina Minusta -kirja ja se on ollut tosi kiva. Siinä piisaa ainakin kirjoitustilaa. 🙂

Avatar

Meilläkin tuo muumikirja <3 Se on kyllä tosi ihana! Välillä meinaa unohtua täyttää sitä, pitäisikin nyt taas kirjoitella uusimpia kuulumisia tämän postauksen inspiroimana 😀

Avatar

Tää on kyllä ihana. 🙂 Muistan kun aikoinaan esittelit teidän kirjaa. 🙂 Olin jo sitä ennen päättänyt että tuon aion ostaa ja postauksesi jälkeen olin valinnasta vielä varmempi. 😀

Avatar

Vauvakirjat on niin ihania <3 meillä on kaikilla lapsilla erilaiset 🙂

Avatar

Niin on. <3
Meilläkin on jokaisella erilaiset. 🙂

Avatar

Meillä on myös tämä vauvakirja. Selailin kaupassa tätä kirjaa ja lukiessani juuri tuon odotusajan sitaatin, liikutti se minut kyyneliin niissä raskaus hormoneissa. 😀 Ihana kirja !:)

Avatar

Tämä on kyllä huippu ja tuo sitaatti on kyllä niin ihana. <3
Hih, ihanat ne raskausajan hormonit. 😀

Avatar

Meidän lapset ovat kaikki saaneet vauvakirjat kastelahjaksi <3 ne ovat myös jokainen erilaiset keskenään. Niitä on niin kiva lukea ja selailla jälkeenpäin ja ne ovat tulleet myös lapsille tosi tärkeiksi.
Itse olen saanut oman vauvakirjan mukaani kun muutin pois kotoa, saman tärkeän muiston haluan antaa lapsilleni mukaan kun he joskus lentävät pois kotipesästä <3

Avatar

Ihana olisi saada tuollainen kastelahjaksi. Mä olen aina itse ostanut omille lapsille. 🙂 Ja ne on kyllä sitten ihana muisto ja kiva antaa lapsille kun osaavat niitä arvostaa. 🙂 Siihen asti niitä on sitten kiva selailla varovasti kotona.

Avatar

Meillä on tokalla tuo Muumi, kolmannella on Mauri Kunnas, ekalla on Lapselliset kirja lapselle ja vanhemmille (semmoinen oranssi, jossa on paljon kysymyksiä ja tilaa kirjoittaa) Mun suosikki! Lisäksi hänellä on Nalle Puh. Neljännelle ostin tyhjän valokuva-albumin ajatuksena tehdä itse vauva-kirjan. Projekti on vaiheessa. Odotusaika on sentään valmis, mutta syntymän jälkeinen aika on irtonaisina valokuvina ja sekavina liitteinä.

Avatar

Sieltäkin löytyy siis monta erilaista. 🙂
Meiltä löytyy yksi Hello Kitty, kaksi erilaista Nalle Puhia, Paras tarina minusta ja sit tämä Muumi. 🙂

Avatar

Minä hankin vanhemmalle tytölle paksun Kulta pieni-kirjan ja tarkoitus oli hankkia toiselle samanlainen. Tähän ko.kirjaan piti kuitenkin täyttää niin kauheasti juttuja, että pikkusisko sai tyytyä ohuempaan Vauvan alkutaival-kirjaan (jonka täyttö on muuten vieläkin kesken) 😀 Lisäksi molemmat ovat saaneet lahjaksi Minun kirjani-kansiot,joihin voi kerätä muistoja täysi-ikäiseksi saakka.

Avatar

Joo jos kirja on liian paksu niin pian se täyttäminen jää, siksi itse suosin näitä ohkasempia. 😀 Kuulostaapa nuo kansiot kivoilta. 🙂

Avatar

Meillä äitini on ostanut kastelahjaksi kaikille sen saman perinteisen Kulta-aika lapsuuden -kirjan. Omasta vauva-ajastani on täytetty myös tuo sama kirja, samoin mieheni.

Jos yhdellä lapsella tapahtuu jotain ylöskirjattavaa, otan kaikki kirjat esiin ja selaan läpi, olisiko muillekin jotain täytettävää. Ja sitten avaan vielä omasta kirjastani vastaavat sivut ja vähän vertaillaan mittoja ja taitojen oppimista ja valokuvia.

Mutta hauska noinkin, että kaikilla on omanlaisensa kirjat. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä