äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onni blogien joulukalenterissa on auennut jo monta ihanaa luukkua ja tänään sen 13 aukeaa täällä minun blogissani. Eilisen luukun avasi Eliza does Oz ja huomisen luukun avaa puolestaan Norudemu.
Mökki makea me valmistetaan,
sulalla sokerilla se kokoon kasataan.
Koristeita me säästellä ei,
nää pienet kädet ne katolle kätevästi asettelee, jei.
Mökki juuri ja juuri pystyssä pysyy,
sinnittelethän joulun yli lapset kysyy?
Meillä on ollut tapana tehdä itse tai ostaa valmiina (ikeasta) piparkakkutalo ja koristella se lasten kanssa. Lapset ovat aina aivan innoissaan ja taloon ollaan laittamassa vaikka ja mitä. Välillä apukäsiä on turhankin paljon, ja onpa kerran käynyt niinkin että talosta on keretty haukkaamaan pala ennen kuin se on edes kokonaan koottu. Olikohan se tonttu joka sen palan kävi haukkaamassa, sillä kukaan lapsista ei myöntänyt, vaikka olin kyllä näkevinäni yhden suupielessä hieman piparia.

Tänä vuonna oli tarkoitus tehdä talo lasten kanssa, mutta esikoinen oli kummitädillä kyläillessään halunnut tehdä talon. Ja niin he leipoivat ja tyttö soitti innoissaan että on tehnyt palat valmiiksi kuuteen pieneen piparitaloon yhden ison sijasta ja on koristellutkin ne jo. Iida myös ilmoitti että kokoaisimme ne yhdessä kun menen häntä hakemaan ja näin tehtiin.

Iida meinasi ensin tehdä jokaiselle talolle oman alustan, kunnes ehdotin, että jospa tekisi pienen piparitalokylän. Siitähän se ajatus sittten lähti. Äiti neuvoi mitä tehdään ja Iida liimaili sulatetulla sokerilla mökkejä kokoon kummitätinsä kanssa. Hugo seurasi äidin sylissä tarkkana mitä oikein tapahtuu. Mökit saatiin hyvin kasaan ja kellään ei palanut pahasti edes näpit.

Kun mökit oli liimattu kokoon aseteltiin ne sopiville paikoille ja sitten liimailtiin vielä kiinni alustaan. Lopuksi vielä tomusokeria päälle ja näin tämä pieni kylä oli valmis. Iida oli niin tytyväinen lopputulokseen, kuten myös kummitäti ja minä. 
Kuinka mahtava idea olikin tehdä monta pientä erilaista ja uniikkia mökkiä sen yhden ison tilalle. Ja vaikka muut lapset eivät tällä kertaa päässeet kasaamaan mökkejä, olivat he kovin haltioissaan tuosta kylästä. Jakoivat jo keskenään kuka syö minkäkin mökin sitten joulun jälkeen, ihanat.
Mökit siinä ylpeänä tönöttävät,
pienet kädet ne siihen pystyttivät.
Monta silmää nyt mökkejä tarkkailee,
jospa tonttu jossain mökissä asustelee.

Kommentit (24)

Ihana pieni piparikylä! Kyllä kelpaa ihastella joulun yli ja sitten narskutellä kylä parempiin suihin 🙂

Niin, syötävän söpöjä ❤️ Ja todella hienot kuvat olet ottanut!

Noi on kyllä söpöjä tönöjä. 🙂
Hih, kiitos. ♥

Eikä miten söpöjä pikkutaloja! Hauska idea 🙂

Näistä tuli kyllä kiva kylä.:)

Voi ei miten söpösiä!! Mun oli tarkoitus alunperin olla tekemättä piparkakkutaloa, mutta sitten törmäsin niin moneen kivaan kuvaan blogeissa, että tänään paistoin seinät ja kattopalat. Katsotaan, miten käy kokoamisen kanssa. 😀

Iida taiteili suloiset mökit.♡
Piparkakkutalon väkertely on kivaa puuhaa..Onnea kokoamiseen. 🙂

Nää on niin ihania, jestas <3
Pitäiskö munkin nyt sit kuitenkin…

Kiitos.♡
Hih, jos siltä tuntuu. 😀

Me just viime piparkakkutalotalkoissa mietittiin oman äidin kanssa, että miksi ihmeessä piparitaloista pitää tehdä niin valtavia? Kun pienetkin riittäisi ihan hyvin 😀 Nää on kyllä söpöt <3

Kiitos.♥
Ei olis itsellä heti tullut mieleen tehdä montaa pientä. Iida ajatteli hyvin kun teki näitä pikkuisia. 🙂

ihana 🙂 meillä kans joka vuosi on tehty jonkun sortin piparitalo ja kummasti joka joulu on Karkki tai pari irrotettu talosta ennekun om ollu piparitalon syömispäivä 😀

Kiitos.♥
Hih, niin voi käydä. 🙂 Meillä ihme kyllä kaikki tönöt vielä pystyssä ja karkit tallella. 🙂

Oi miten ihana!
Tämän idean voisikin toteuttaa joskus. Varmasti helpompi kasata monta pientä kuin yhtä isoa taloa. 🙂

Kiitos. ♡
Tästä tuli kyllä kiva. 🙂

Kiitos, siitä tuli kyllä suloinen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X