Äiti ja melukylän lapset - Hero Header

Luukku 3 | Ilokaasua

Teksti Terhi
Oikein ihanaa joulukuun kolmatta kaikille. Tässä luukussa kerron meidän eilisestä reumapoli käynnistä. Hieman erilainen luukku siis luvassa.

Niin siinä sitten kävi, että Lumin nilkasta löytyi jälleen nestettä. Sitä ei ollut paljon, mutta koska kipuilua on välillä ollut päätettiin jalka punktioida. Jännitin viimeiset pari viikkoa sitä että tyttö pysyisi terveenä ja kuin ihmeen kaupalla hän on välttynyt saamasta pahaa flunssaa itselleen vaikka kotona flunssa jyllääkin.

Eilen äitini ajeli meille ja jäi yöksi. Aamusta oma kello soitti kuudelta ja säälitti nostaa Hugo ylös, mutta poika oli oikein reipas. Lumi herätettiin vasta vartti ennen lähtöä, sillä tyttö ei saanut syödä. Näin nälkäkään ei heti kerennyt yllättämään. Mummu jäi sitten hoitamaan muita lapsia ja lähetti Iidan kouluun.

Tayssissa tapasimme ensin lääkärin joka vielä varmisti ettei punktioitavia niveleitä ole enempää, onneksi ei ollut. Tämä kerta oli jännittävä myös siinä mielessä, että punktio koitettaisiin tehdä ensimmäistä kertaa ilokaasussa nukutuksen sijaan. Lumia jännitti kovasti, mutta päättäväisesti oli vielä sitä mieltä että ainakin koitetaan. Tyttö sai emlat nilkkaan, siitä suunnattiin verikokeisiin ja päiväsairaalaan. Pelailtiin pelejä omaa vuoroa odotellessa ja Lumi kurvaili innoissaan pyörätuolilla. Se oli kuulemma niin kivaa että haluaisi meille kotiin sellaisen. Kun sitten sanoin että on myös ihmisiä, jotka joutuvat olla pyörätuolissa ihan koko ajan meni tytön ilme vakavaksi.

Tyttö lähti reippaana isin kanssa kohti toimenpidehuonetta istuen hieman jännittyneenä pyörätuolissa. Minä taas jäin Hugon kanssa odottelemaan ja oli kyllä pitkät puolituntia. Luulin jo että ilokaasun hengittely ei olekkaan onnistunut ja tyttö on nukutettu, mutta hetken kuluttua isi lykki pyörätuolissa iloisesti hymyilevää Lumia kohti päiväsairaalaa.

Toimenpide oli mennyt oikein hyvin. Tyttö oli valinnut itse ilokaasun tuoksun. Vaihtoehtoja oli neljä: vaahtokarkki, cola, purkka ja hattara. Lumi oli valinnut purkan. Isi oli lukenut Lumille kirjaa samalla kun hän hengitteli reilut kolme minuuttia ilokaasua. Samalla lääkäri pisti neulalla nilkan niveleen. Tyttö ei ollut reagoinut ensimmäiseen pistokseen ollenkaan ja toiseen vain ihan vähän. Ilman itkua ja panikointia olivat selvinneet. Lumi sai palkaksi tehtäväkirjan, tarroja sekä maskit, joista keltaista koitettiin ja valkoista käytettiin.

Isi ja Lumi olivat törmänneet myös sairaalaklovneihin. Lumi selitti nauraen, kuinka he olivat sanoneen isiä Antti Tuiskuksi ja pyytäneet hänen laulaa sata salamaa ja kuinka he olivat luulleet Lumia Nelliksi ja pyytäneen häntä laulamaan 2080-luvulla.  Koska selvittiin ilman nukutusta päästiin lähtemään kohti kotia miltei heti. Lumi voi todella hyvin ja hänelle jäi erittäin positiivinen kokemus.

Uusi käynti on kahden kuukauden kuluttua ja toivotaan ettei nestettä ilmaannu enää lisää.

Kommentit

34 kommenttia
Avatar

Oli niin reipas.♡
Muistelinkin ettei toi ilokaasu oo ollut vielä kauan. 🙂 On kyllä niin huippu että voidaan nykyään tehdä myös ilman nukutusta.

Avatar

Oi miten hassu keksintö noi tuoksut ilokaasuun! En edes tiennyt tuollasesta =D reipas pieni <3

Avatar

On kyllä huippu juttu että on hajustettu, se haisee muuten ihan kaameelle. 🙂 Lumi oli kyllä todella reipas.♥

Avatar

Hyvä, että kaikki meni kuitenkin hyvin? Miksi Lumia ei tällä kertaa nukutettu?

Avatar

Kaikki meni oikein hyvin ja ei nukutettu siksi kun Lumi suostui tuohon ilokaasun hengittelyyn. Nukutus on kuitenkin aina rasite elimistölle ja tokkurainen olo jatkuu pisempään. Ilokaasua on pitänyt koittaa aiemmin, mutta pistämisiä on aina ollut yli kaksi ja siksi päädytty nukutukseen. Nyt kun pistämisiä tuli vain kaksi niin tätä voitiin koittaa myös sen puolesta. 🙂

Avatar

Okei kuulostaa kyllä tosi hyvältä ja varsinkin jos siihen sai vielä valita itse tuoksun 😀 Oispa synnytyksessäkin saanut 😀

Avatar

Kyllä. 🙂
Joo se ilokaasu haisee kyllä ilman noita tuoksuja ihan kaameelle.

Avatar

ihanan reipas Lumi! 🙂

Avatar

Niin oli.♥

Avatar

Niin reipas Lumi. ♥

Avatar

Hän kyllä on.♥

Avatar

Ihana tuo ilokaasu juttu,että se kävi niin näppärästi. Parempi niin kuin se nukutus, jotenkin itse ajattelisin näin. Reipas tyttö ♡ Ja voi vitsit noi klovnit, olisin halunnut olla näkemässä :'D

Avatar

Juu kyllä paljon parempi kuin nukutus. Tyttökin oli niin hyvä tuulinen sen jälkeen, eikä yhtään pahoinvoiva niin kuin nukutuksen jälkeen. 🙂
Noi klovnit on kyllä niin huippuja. 😀

Avatar

Voi kuinka reipas 🙂 en oo kyllä kuullutkaan tuoksuvasta ilokaasusta 😀

Avatar

Lumi on.♥
Tää ilokaasujuttu ei mun käsittääkseni ole ollut vielä kauan käytössä, mutta niin mahtavaa että on eri hajuja, sillä se haisis muuten aivan karseelle.

Avatar

Voi miten hauska keksinto nuo tuoksuvat ilokaasut! Ihan rupesi itseä harmittaamaan, että ei ollut moisia keksintöjä silloin kun itse lapsena kävin paikallishoidoissa.. 😀

Avatar

On kyllä aivan loistava keksintö. 🙂 Paljon kivempi kuin nukuttaminen ja kun tuo tehdään ilokaasussa niin saa syödäkkin normaalisti. Nyt oltiin varuiks syömättä jos olisikin käynyt niin että ilokaasussa ei olisi jostain syystä onnistunut.

Avatar

Oi miten reipas Lumi <3 Ja äiti myös 🙂 <3

Avatar

Lumi on kyllä niin reipas.♥

Avatar

Onpa ollut reipas tyttö! 🙂

Avatar

Hän on kyllä aina niin ihanan reipas.♥

Avatar

Hyvää vointia ja pikaista paranemista Lumille! Minullekin tuo ilokaasu (ja nuo tuoksut) olivat uusi juttu,mutta hyvä vaihtoehto nukutukselle,niin ei tarvitse seurata sairaalassa niin pitkään. Minäkin muistan huristelleeni sairaalan pyörätuolilla,mutta onneksi niitä ei tarvinnut käyttää oikeasti.

Saisikohan noita tuoksutettuja ilokaasuja tulevaisuudessa synnytyssaliinkin 😀

Avatar

Kiitos.♥
Tää ilokaasu ei ole vielä kauan ollut käytössä (mun ymmärtääkseni), mutta vaikuttaa kyllä niin hyvältä jutulta. Päästiin melki heti kotiinkin ja tyttö oli nopeaasti oma itsensä. Ihan huippu juttu siis.♥
Lumi käytti sairaalassa pyörätuolia. Kotiin ei otettu, vaan täällä kuskattiin se vuorokausi tietokonetuolilla. 🙂 Lumin kun sai kävellä vasta seuraavana päivänä.

Hih, saa nähdä. 🙂 Normaalisti ilokaasu haisee kyllä aivan kaameelle.

Avatar

Kyllä on ollut niin reipas tyttö teillä, ihana kun onnistui nuin eikä tarvinu anestesiaa.. Ja nyt toivotaan että neste pysyy poissa ja Lumi kivuttomana. Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle <3 Me saatiin niin hyviä uutisia pari viikkoa sitte reumapolilta 🙂 Lääkkeitä aletaan vähentämään.

Avatar

Todella reipas.♥ Lumi tykkäs itsekkin kun olo oli paljon parempi kuin nukutuksen jälkeen olisi ollut. 🙂
Voi kuinka mahtavia uutisia olette saaneet.♥ Noi on aina niin ihanaa kuultavaa. 🙂 Toivottavasti teidän lääkkeen vähentäminen sujuu hyvin. Ja oikein ihanaa joulun odotusta myös teidän perheelle.♥

Avatar

Voi miten reipas tyttönen!
En tiennytkään että ilokaasua on eri tuoksuja. Onkohan ne vain lapsille tarkoitettu? Muistan kun Senniä synnytin niin ilokaasu haisi niiiin pahalle että oksennushan siinä tuli. Jokin hyvän tuoksuinen voisi ollakin parempi.

Tosi hyvä että tästä kerrasta jäi tytölle hyvä mieli ja toimenpide sujui ilman ongelmia. 🙂
Varmasti mukava lähteä kotiin hymyssä suin.

Avatar

Lumi on kyllä aina niin ihanan reipas.♥
Luulen ettei sitä käytetä ollenkaan aikuisilla. 🙂 Mulla ihan sama kokemus kuin sulla. Tuli kyllä niin kauhee olo, etten muiden synnytyksissä ole halunnut edes kokeilla. Ei vaan sopinut mulle.

Tästä tuli kyllä niin hyvä kokemus, että varmasti tarvittaessa onnistuu toisenkin kerran. 🙂

Avatar

Reipas tyttö ja ihanaa kun jäi niin hyvä mieli toimenpiteestä!

Avatar

Niin on.♥
Ja kokemus oli kyllä todella hyvä. Ja Lumi tykkäsi kun siinä tilanteessa sai olla myös vanhempi mukana. 🙂

Avatar

Ihana kuulla, että meni hyvin!! <3 Todella reipas on Lumi ollut!! <3 Kyllähän tuo on paljon mukavampaa, kun ei tarvitse nukuttaa. Meidän neiti aina toivoo, että ei mitään nukutuksia, vaan hän haluaa ilman. Kaikki muu onkin onnistunut, mutta leukanivelet joudutaan hoitamaan nukutuksessa, samoin leukamagneetti. Ja voi sitä kiukun määrää, mikä syntyy, kun magneettiin pitää nukuttaa. 😉 Hän muistaa joka kerta kysyä, että miksi pienemmätkin pääsee ilman nukutusta magneettiin. Ja joka kerta sama vastaus, että ei tarvitse tehdä kahta kertaa magneettia, vaan voidaan kertakäynnillä tästä hommasta selvitä (leukanivelet kun on niin pienet, että ei jää sitten mitään tulkinnanvaraa asiassa). Jos kaikki hyvin menee, niin seuraava leukamagneetti on vasta ensi syksynä. Sitä todella toivon. <3
Meillä on muuten käyty tuota samaa keskustelua tuosta pyörätuolista. Eikä olisi todellakaan kivaa, jos siinä joutuisi aina istua. Tokihan sillä pääsee välillä lujaa kulkemaan, mutta kiitollinen mieli, että se ei ole joka päiväinen juttu täällä.
Ihanaa joulunodotusta teille!! <3

Avatar

Meni kyllä todella hyvin ja Lumille jäi hyvä mieli.♥
Nukuttaminen on kyllä aina kurjaa, toivotaan nyt että vasta seuraavan kerran se on edessä siellä syksyllä. ♥ Meillekkin puhuttiin jo magneettikuvauksesta jos tulehdukset ei rauhoitu.
Taitaa olla monelle pienelle tuo pyörätuoli sellainen jännä juttu, millä pääsee päästeleen käytävillä lujaakin.
Kiitos ja samoin ihanaa joulunodotusta sinne myös.♥

Avatar

Tosi hienoa, että meni hyvin! Noi sairaalahommat osaa olla aikuisellekin pelottavia välillä. Reipas tyttö! <3

Avatar

Oli oikein reipas ja käynti sujui niin mallikkaasti. ♡

Avatar

Reipas neiti ja ihanaa, että jäi hyvä kokemus. 🙂 Terkkuja sinne!
Tuo ilokaasu on kyl ollut tosi hyvä keksintö noihin paikallishoitoihin, monta vältettyä nukutusta ja tilalla positiivisia kokemuksia. Ilokaasu on ollut hiukan reilun vuoden käytössä tuolla reumapolilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä