äiti ja melukylän lapset - Banneri

Koska asumme seitsemän kilometrin päässä kylältä, tietää se paljon autolla ajamista. Kun syksyllä ilmat viilenee ja lasten vaatekerrokset lisääntyy on lähteminen aina vain hankalampaa. Koululainen kulkee kouluun bussilla ja eskarilainen pikkubussilla, mutta silti niitä kylälle ajamis kertoja mahtuu viikkoon paljonkin ja äidillä on kotona kaksi puettavaa ja yksi jota pitää vielä hieman auttaa. Esimerkiksi maanantaisin viedään kerholainen kerhoon ja ajellaan kotio, reilun kahden tunnin päästä ajellaan taas hakemaan kerholainen kotiin. Siitä parin tunnin päästä haetaan Lumi fysioterapiasta. Kun noin lyhyen ajan sisällä pukee lapset moneen kertaan niin jokin pieni helpotus oli paikallaan.

Ensin meinasin että selvitään ilman kaukalopussia, mutta tulin aika pian toisiin ajatuksiin kun Hugo ei muutenkaan niin rakasta tuota pukemista. Sitten alkoi pieni miettiminen, että millainen se olisi tällä kertaa. Matiaksella ja Ainolla on ollut se jääkarhun (Eisbärchen), mutta tällä kertaa halusin toisenlaisen. Pitkään pohdin että minkä meille hommaisin, mutta lopulta päädyin Wallaboo kaukalopussiin. Väriksi valikoitui ihana harmaa, joka on samaa sävyä kaukalomme kanssa.
Wallaboon kaukalopussissa oli monta kivaa juttua, yksi on se että pään yläpuolelta saa neppareilla tehtyä pienen hupun, toinen on se että sen käyttöikä on 0-12 kuukautta ja sen päälliosan saa kahden vetoketjun ansiosta kunnolla auki sekä tarvittaessa kokonaan pois. Materiaali on myös oikein mukavaa. Päällinen on tuulenpitävää mokkajäljitelmää ja vuori ihanan pehmeää teddyä. 

Kaukalopussi on ollut meillä käytössä kohta kuukauden päivät ja ai että kuinka se on helpottanutkaan meidän lähtemistä. Hugolle villasukat, tumput sekä lakki päähän ja sitten vain lämpöiseen pussukkaan. Oikein kylmillä ilmoilla olen laittanut jumppiksen sisävaatteiden päälle, näin toistaiseksi vasta yhden kerran. En tajua miten olin päässyt unohtamaan kuinka helppo ja vaivaton tuo on ja päätin muka selvitä ilman. Myös Hugo tykkää nyt enemmän kun ylimääräinen pukeminen on jäänyt ja lähteminen käy niin vaivattomasti. 

Meillä on nyt kokemusta kahdesta kaukalopussista, sekä jääkarhun että tästä Wallaboon ja olen kyllä pitänyt molemmista. Jos joku vertailu tehdään niin Eisbärchen on pikkuisen edullisempi, muhkeampi, sen saa kiristettyä yläpäästä helposti pussimaiseksi ja vauva on ehkä enemmän suojassa. Siinä on kuitenkin vain yksi vetoketju keskellä, joten pussia ei saa niin paljoa auki. Ikäsuositus on 0-4kk. Wallaboo taas on hieman tilavampi ja siinä saa tarvittaessa koko pääliosan pois ja käyttöikä on pidempi. Molemmat ovat kuitenkin ihan huippuja. Meidän joulukuiselle Matiakselle ja helmikuiselle Ainolle se jääkarhu oli järkevämpi, koska pienen vauvan sai todella hyvin sinne suojaan. mutta elokuiselle Hugolle tuo wallaboon tilavampi pussi oli parempi valinta.

Tämä aika mitä tuo pussi on meillä ollut, niin olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Hugon saa sinne lämpimästi suojaan, se on helppo laittaa paikoilleen ja ottaa pois. Lisäksi sitä voi käyttää vaikka vain pehmusteena kaukalossa tai pussina vaunuissa. Tämä pussukka tulee kyllä palvelemaan meitä hyvin aina sinne kevään lämpimille keleille saakka. Voin siis oman kokemusken perusteella suositella kumpaakin näistä pusseista. Syksyiselle vauvalle omien kokemusteni perusteella wallaboo ja talviaikaan syntyvälle taas sitten tuota jääkarhua. 

Kommentit (16)

Minäkin olen lukenut paljon hyvää kaukalopusseista ja tilasinkin jo maaliskuussa syntyvälle pikkuiselleni Baby's Only lämpöpussin. Heinäkuun helteillä syntyneelle esikoiselleni ei tällainen ollut tarpeen neljä vuotta sitten, mutta uskon, että talvivauvalle ihan pelastus! 🙂

Makuupussi turvakaukaloon kuulostaa niin mahtavalta, että semmonen on meillekin saatava, jos vaan joskus vielä vauva saadaan tähän taloon. Pikkuveljen ollessa puolivuotias mietin pussin hankkimista, mutta en sitten raaskinut enää kun ei hän olisi siihen kuitenkaan kovin kauaa enää mahtunut. Aikaisemmin ei tullut hankittua kun oli esikoiselta peritty toppahaalari valmiina odottamassa juuri sopivan kokoisena.

Tuo pussukka on kyllä ollut niin kätevä. 🙂 Meillä on ollut nyt 3/5 lapsesta ja voin kyllä lämpimästi suositella. 🙂

Mä just luovuin omastani. Meil oli se jääkarhupussi ja tuntu et poika ei saa kunnolla happea/ se reunus meni kokoajan suuhun. Nyt on kasvanu jo nii isoks et ylettyy jalat äippäpakkauksen haalariin nii sillä on nyt muka helpompi kuljettaa 🙂

Ai teillä kävi niin. :/ No mutta toimiihan se hyvin noinkin. 🙂

meillä ei ole autoa, joten kaukalopussille ei ole niin tarvetta, mutta vaunuissa on just tuon Eisbärchenin lämpöpussi ja se on kyllä ihan super!! 🙂 helpottaa kyllä tosi paljon kun ei tarvitse pukea älyttömästi ulos lähtiessä 🙂

Meilläkin on se isompi jääkarhun pussukka vaunuihin. 🙂
Hugo tosin nukkuu vielä niin huonosti päikkäreitä, ettei olla vielä ulkona paljon nukutettu.

vitsi mä oon jotenkin ihan skipannut nuo kaukalopussit.Vaikuttaa kyllä hurjan käteviltä!! Pitää kattoa josko sellaisen hommaisi sitten vielä joskus…=)

Kyllä nää on tosi käteviä. 🙂
Seuraavalle sitten ilman muuta tällainen. 🙂

Mä ostin ton "jääkarhun" just pari viikkoa sitten kirppikseltä käytettynä (20e) ja harmittaa, ku en oo tota aiemmin hoksannu. On kyl superkätevä! 🙂

Nää on kyllä niin kätsyjä. 🙂 Helpottaa kummasti lähtemistä ja on vauvallekkin mukavampi.

Mä liputan myös kaukalopussien puolesta! Aivan paras keksintö ! Jos itsellekin olisi tuommoinen vaihtoehto niin kyllä sitä mielummin koko puvussa köllöttelisi kuin ahtautuisi tönkköihin toppiksiin 😀

Kyllä toi pussukka on niin huippu. 🙂 En tiiä mitä ajattelin kun meinasin muka selvitä ilman. 😀

Nuo kaukalopussit on varmasti tosi kätsyjä! Ja varsinkin kun teilläkin noin paljon hyppäämistä arkena 🙂

Ne kyllä on ja helpottaa kyllä paljon. Kun meilläkin on tota lyhyttä ajoa paljon ja parina päivänä monta kertaa päivässä. 🙂

Oi se vasta onkin ihana pussi.♡ Pitkään semmoista kuolasin, mutta päädyin sitten tähän.
Talvivauvalla tuo on kyllä ihan paras ja meilläkin toimi hyvin Hugon kohdalla kevääseen asti. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X