äiti ja melukylän lapset - Banneri
..että tämä äiti nappasi itselleen r i n t a t u l e h d u k s e n. Minä kun kerkesin jo vähän hehkuttaa että tällä kertaa siitä selvisin, niin pyh. Sunnuntai iltana oikea rinta alkoi tuntumaan aralta ja osasin jo varautua rintatulehdukseen. Olinhan kokenut tuon jo Iidan, Matiaksen ja Ainon kohdalla. Koitin suihkutella ja painella rintaa ja syöttää siitä tiheästi. Toivoin tietysti että se tehoaa.
Eilen aamusta kuume alkoi sitten hitaasti mutta varmasti nousemaan. Sohva olikin ainoa paikka jossa pystyin olemaan, sillä olo veti aika nopeastikkin heikoksi. Voin sanoa, että siinä 38.5 asteen kuumeessa tuo lasten hoitaminen ja ruokkiminen on aika haasteellista. Varsinkin kun Hugo meinasi turhautua. Onneksi Hugo ei vielä ryömi, sillä en millään olisi pystynyt mennä hänen perässään. Meillä katsottiin sitten eilinen päivä erilaisia leffoja ja äiti yritti väkisin pysyä hereillä. Äidin pojat hengasi melkein koko päivän mun vieressä ja isompi toi vettä, ihanat.
Kun olo vain paheni ja rinta punoitti entisestään ja oli aivan kosketusarka soittelin terveyskeskukseen ja pyysin itselleni antibioottia. Kuvailin oireet ja sanoin että edellisten lasten kohdalla mennyt juuri näin ja kerroin mitä kaikkea olin jo koittanut. Onneksi lääkäri kirjoitti reseptin ilman että piti raahautua näytille. Olisi ollut aika haasteellista ajella lasten kanssa sinne, kun hyvä jos pysyin kotona edes kävelemään. 
Kun J tuli töistä haki hän minulle antibiootin ja osti samalla Hugolle Rela-tippoja, jottei minun syömä antibiootti ottaisi häntä masuun. Kun J palasi apteekista pääsin viimein nukkumaan. Oli ihana tunne mennä pitkälleen ja sulkea silmät. Nukuinkin heittämällä pari tuntia. J hoisi myös lasten iltatoimet ja toi minulle Hugon kainaloon vain syömään. Itse hyvä jos enää tolpillani pysyin kun kuumetta oli 39.5. Kuinka kylmältä mittari tuntuikaan tuolloin kainalossa.
Rintatulehduksen hoitoon olen koittanut tiheää imetystä kipeästä rinnasta. hieromista, kuumaa suihkua ja lämmintä kaurapussia. Ne ovat ainakin auttaneet sen verran ettei kuume tällä kertaa huidellut yli neljänkymmenen ja rintakin on punoittanut vain Hugon kämmenen kokoiselta alueelta. Mutta kipu on kyllä ollut taas ihan kaamea. Se kun maito nousee kipeään rintaan tuntuu aivan kamalalta ja imettäminen kovassa kuumeessa on aivan kamalaa, kun tuntuu että jäätyy siihen paikkaan.
Aamusta kuume oli laskenut ja mittari näytti vain 38. Otin kunnolla särkylääkettä ja nyt on enää vähän lämpöä. Olo on kuitenkin vielä ihan vetämätön. Johtuu ehkä siitä ettei ole kunnolla edes tullut syötyä. Väkisin olen jotain koittanut ottaa ja juoda paljon, jotta maito riittäisi Hugolle. Tämäkin päivä menee luultavammin sohvalla maaten. Onneksi Matias ja Aino ovat leikkineet nyt ihan nätisti, jotta äiti on saanut levättyä. 
Kämppä on kuin pommin jäljiltä ja pyykkivuori kasvaa, mutta en stressaa niistä nyt. Tai ehkä pikkuisen, mutta olen koittanut ottaa sellaisen kerkeehän sitä myöhemminkin siivota -asenteen. Kunhan vain saisi nyt selätettyä tämän tulehduksen kokonaan. Kyllä näin sairastaessa sitä osaa arvostaa sitä terveyttä.

Kommentit (38)

Tiedän tunteen ! Voimia <3 itse en saanut edes antibiootteja vaan koti hoidolla piti pärjätä vaikka oli niin kipeä ettei lasta pystynyt sängystä nostamaan :/

Tuota inhottavuutta en onneksi ole koskaan kokenut :/ mutta olen kyllä kuullut että se on pahimmillaan ihan kamala!
Toipumisia sulle <3 se on niin rankkaa äitinä sairastaa!

Kiitos.♥
Tänään ollut jo niin hyvä olo edellisiin päiviin verrattuna. 🙂 Inhottava ja kivulias vaiva tuo rintatulehdus, onneksi olet säästynyt.♥

Mulla on tota toista rintaa kans nyt vihlonut maidon noustessa ja tuntunut välillä kipeältä .. Pelkään että tulehdus on tulossa, täytyy käyttää nyt kaikki konstit että säästyis siltä! Voimia!!!

Äkkiä vaan kaikki konstit käyttöön. On tämä sen verran ikävä vaiva ettei sitä kenellekkään toivoisi. Toivottavasti säästyt tältä. 🙂

Aijjaijjai 🙁 varmana inhottavaa! Mä olin onnekas, et alkavat rintatulehduksen oireet meni ohi enkä kokonaan joutunut kärsimään rintatulehdusta. Voin vaan kuvitella kuinka kipeää ja ikävää :S tsemppiä <3 älä sotkusta välitä vaan oikeen parantelet kunnolla! 🙂 (..helpommin sanottu kuin tehty)

On kyllä. :/ Toi kipu on kyllä niin ikävää..Toivotaan että on huomenna jo parempi.
Kiitos.♡ Yritys on kova ja tietty heti kun kuume laski niin piti jotain kyhätä, vaikka heikko olo vielä olikin..minkäs sitä luonteelleen voi. 😀

Voi ei :/ toivottavasti pian helpottaa <3

Toivotaan että kipu lähtisi seuraavana kun kova kuume saatiin (toistaiseksi) selätettyä.

Pikaista paranemista! Kaalinlehtiä kannattaa tosiaan kokeilla josko yhtään helpottaisi inhottava vaivaa 🙂

Kiitos.♡
Pitää kyllä testata myös nuo kaalinlehdet.

No voihan kurjuus!! 🙁 Ei ole todellakaan kiva vaiva!! Meillä kätilö suositteli noita kaalinlehtiä kans ja äitini sanoi, että mun mummo oli niistä jo puhunut.
Voimia ja toivottavasti olosi pian helpottaa!! <3

Ei ole kyllä kiva vaiva. Pitää kyllä noita kaalinlehtiä koittaa kun niin paljon niitä nyt kehuttu.
Kiitos.♥ Onneksi ei kuumetta nyt enää, mutta kipu ja punoitus jäljellä (ja ehkä hieman vetelä olo).

Voi, miten ikävä riesa 🙁 Pikaista paranemista ja parempaa vointia sinulle! Minullakin on ollut kaksi kertaa rintatulehdus, mutta menneet onneksi ohi ilman antibioottia. Minulla auttoi rinnan hierominen ja tyhjentäminen kuumassa suihkussa sekä nuo kaalinlehdet.

Kiitos.♥
Täällä koitin epätoivoisena hieromista, suihkuttelua ja tiheää imettämistä, mutta ei. Noita kaalinlehtiä pitää kyllä koittaa jos ei kipu ja kuumotus mene ohi.

Voi ei, toivottavasti jo helpottaa! :/ Mulla tuli pari tulehdusta heti pojan ensikuukausina mutta sen jälkeen oon niiltä onneksi välttynyt, ei ole kiva tauti ollenkaan! :/

Kuume on nyt helpottanut mutta punoitus ja kipu on vielä. Onneksi ei ole tullut sinne nyt enempää, on tämä sen verran kurja. Mullakin yleensä tullut siinä ensimmäisten viikkojen / kuukausien aikana. Siks luulinkin että nyt selvisin ilman, mutta ei.

Paranemisia! Mulla on meinannut tulla pari kertaa, hirveät patit ja kivut! Kaalinlehdet viilensi ihanasti (jääkaappikylminä kaulimella lehden rakenne rikki ja rinnoille lehdet), sekä oli pakko pumpata vähän. -S

Kiitos.♥
Noi kaalinlehdet on vielä kokeilematta. Jos ei huomiseen helpota punoitus ja kipu niin pitää käydä ostamaan. 🙂

tsemppiä ja pikaista paranamista <3 Se on minusta pahin tauti ikinä.. monta kertaa sen sairastaneenna, kerran osastolla ab tipassa olleena tiedän sen kivun.

Kiitos.♥
Hui, täällä ei ole vielä siihen pisteeseen mennyt. Mutta on kyllä todella kivulias ja ikävä vaiva. Luulin jo että selviän ilman, mutta ei.

Tuo on kyllä niin inhottava vaiva 🙁
Oon kuullut että kaalinlehdet auttaisi jotain? En oo varma mutta googleta vaikka 😀 Tsemppiä nyt sinne ♡

Se kyllä on. :/
Kaalinlehdet on vielä kokeilematta. Paljon olen niistä kyllä kuullut.
Ja kiitos.♥

Oi voi, kuulostaa kyllä kurjalta!
Pikaista paranemista! ♡

Kiitos Ninni.♡
Tää on kyllä niin inha vaiva..

O'ou! Rintatulehdus on tosi ikävää 🙁 ja joo, kun maito nousee se kipu on iha tuskast! Toivottavasti antibiootit puris nopeasti 🙂

Niin on. Toivotaan että ab puree nopeaan. Kunhan toi kipu rinnassa vaan hellittäisi.

Voi apua, kuulostaa tosi kivuliaalta vaivalta!!!Onneksi sait lääkkeet nopeasti avuksi,eikä tarvinnut lähteä näytille. Nyt vaan ressi pyykeistä ja siivoilusta pois ja lepäät<3

Tää on kyllä kipeä. Onneksi tosiaan ei pitänyt mennä näytille..ei siitä olis tullut mitään.
Täällä me löhötään sohvalla koko porukka.♡

Voi ei:( rintatulehdukset on kyllä inhottavia.. Pari kertaa olen kokenut ja todellakin vie voimat pariksi päiväksi vaikka kuume alkaisikin jo laskea..

Tsemiä Terhi <3

Ni niin on. :/ Nyt särkylääkkeillä kuume saatu laskettua ja olo sohvalla ihan hyvä, muttei tässä vielä kauheesti pysty mitään tekemään.
Kiitos.♥

Auts, kyllä on itselläkin tuoreessa muistissa kolmen vuoden jälkeenkin rintatulehduksen aiheuttama kipu! Tsemppiä paranteluun.

Kiitos.♥ Tuo kipu on kyllä kaamea tuossa rinnassa. :/

Kiitos Noora.♥
Voi ei, totta kai ab-kuuri pitäisi saada jos kotihoito ei tehoa. Itse ainakin mennyt todella nopsaan huonoon kuntoon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X