äiti ja melukylän lapset - Banneri

Muutama päivä erilaista arkea

Teksti Terhi

Neljä päivää elin hieman erilaista arkea, tai oikeastaan aika paljonkin erilaista. Oli hiljaisempaa kuin yleensä, ruokaa meni vähemmän, talo hiljeni aikaisemmin, sotkua syntyi vähemmän ja huomasin löytäväni itseni leikeistä useammin. Kyllä sen huomasi että jotain tärkeää puuttuu. Ihan kuin elämään olisi tullut yhtäkkiä iso aukko, joka kaipasi kovasti täyttämistä.

Meidän Iida ja Lumi lähtivät sunnuntaina lomailemaan vanhemmilleni ja palasivat eilen illasta ja kyllä voin sanoa, että sen huomaa kun viidestä lapsesta kaksi puuttuu. Varsinkin ne, jotka yleensä pistävät leikit aluilleen ja ohjaavat niitä tiettyyn suuntaan. Aino ja Matias olivatkin pari ensimmäistä päivää vähän ”hukassa” ja kävin monet leikit aloittamaan ja sitten me lopulta Hugon kanssa leikittiin mukana. Sotkuakaan ei nyt syntynyt, kun tuo kaksikko keskittyi täysillä vain siihen yhteen leikkiin ja yhdessä. 

Meillä oli kyllä niin oudon hiljaista. Siinä kun istuimme sohvalla lasten kanssa niin sohva tuntui kovin tyhjältä. Kaikki istuimme yhdessä läjässä yhdessä nurkassa. Kun joku ohjelma alkoi niin kuului vain ”tää on hyvä” ja ”niin on”. Sen jälkeen kukaan ei huudellut mitään. Kukaan ei ollut tekemässä television edessä kärrynpyöriä tai kuulunut ”äiti, toi on mun edessä”. Pari kertaa siinä mietin että kyllä elämä olisikin todella outoa ilman kahta isompaa. Olen tottunut siihen että hälyä on ja televisiossa äänet on aika kovalla välillä. Sitä havahtui siihen että kyllä meidän arki normaalisti on vilkasta, mutta minä pidän siitä.

Välillä tuntui siltä kuin tuo arki ei olisi ollut meidän ollenkaan. Ihan kuin olisin ollut kärpäsenä katossa ja seurannut jonkun toisen elämää. Mutta kyllähän tuo oikeasti teki hyvää kaikille. Isommat pääsivät hetkeksi olemaan täysin keskipisteenä ja mummun ja vaarin hemmoteltavana. Matias ja Aino saivat ehkä normaalia enemmän huomiota. Mutta he kyllä kaipasivat selvästi isompia kotiin ja heistä huomasi sen kuinka paljon isommat sisarukset heille merkkaavat. Vähän väliä kyselivät, että joko ne kohta tulee takaisin kotiin.

Siinä ne nyt tönöttää, mun viisi aarrettani. Niin rakkaita ihan jokainen.
Eilen isompien vihdoin kotiutuessa palautui elämä pikavauhtia entiselleen. Haluaksia annettiin ja töminä täytti talon. Mentiin littaa, piilosta, leikittiin muumeilla, legoilla ja hepoilla. Iida puolestaan istui seurassani ja puhuttiin lomasta. Pian koko kämppä olikin sen näköinen kuin yleensäkin. Tavaraa ihan joka puolella ja monta eri leikkiä aloitettuna. Äkkiä se iso aukko elämästä jälleen täyttyi. Perhe on taas koossa ja juuri näin se tuntuu kaikista parhaimmalta. 

Kommentit

30 kommenttia
Avatar

Olen kyllä niin kiitollinen ja onnellinen heistä kaikista.♥

Avatar

Mulla on ihan sama fiilis jos joku lapsista on poissa. Sen vaan huomaa heti. Saatikka jos koko katras on ollut pari tuntia jossain niin on jotenkin itte ihan hukassa!!?Ihan liian hiljaista ja rauhallista!!=)
Ihana tuo viimeinen kuva<3<3

Avatar

Kyllä sen vaan huomaa kun muutama puuttuu. 🙂 Saatika jos kaikki olisivat jossain. Sitä on niin tottunut että koko ajan tapahtuu jotain, että on jopa hämillään kun on ihan hiljaista. 🙂
Niin rakkaita kaikki.♥

Avatar

Musta on niin ihana olla välillä vain yhden tai kahden kanssa. Tuntuu ihan lomalta. 😀 Ja toiset saavat nauttia lomailusta mummulassa tai serkuilla. 🙂

Avatar

Kyllä tuo aika lomalta tuntui kun kaksi oli poissa. Kun harvoin ovat niin tuntui myös todella oudolta. 🙂

Avatar

Oi kyllä tuo sisaruspotretti on niin kaunis <3 <3 Aivan ihania aarteita sulla!
Ja uskon että tuntui talo hiljaiselta 😀 <3

Avatar

Ne on kyllä kaikki niin ihania ja täydellisiä.♥
Oli kyllä oudon hiljaista. 😀

Avatar

Voih <3 Se on jännä miten koko koti tuntuu ihan erilaiselta kun yksikään lapsista puuttuu.
Niin ihana kyllä toi teidän kööri!! <3

Avatar

Kyllä koti tuntuu heti tyhjemmältä kun joku puuttuu. Ja lapsista huomaa heti kuinka kaipaavat toisiaan.
Hih niin minustakin.♥

Avatar

Hih, on tuo jännä miten siellä viiden lapsen äitinä tuntuu että kolmen lapsen kanssa porukka on tosi pieni ja on niin rauhallista, kun taas itselle se kolme tai jopa kaksikin lasta tuntuisi niin valtavalta erolta tähän nykyiseen 😀 mutta kai se on vähän sitä mihin on tottunut ja millaisia ne lapsetkin on luonteeltaan! 🙂

Avatar

Hih, niin tosiaan. En edes ajatellut asiaa tuolta kannalta. 🙂 Olen varmaan niin tottunut tähän, että sillä elämä kolmen kanssa tuntui heti niin erilaiselta, ainakin paljon hiljaisemmlta ja ehkä hieman helpommaltakin. 🙂

Avatar

Niin tutun kuuloista.. meillä oli hetki sitten tilanne että kaks vanhinta kuudesta oli poissa pari päivää tuntui niin pieneltä perhe neljän lapsen kanssa että sanoinkin että tuntuu että ruokaakaan ei viitsi/ tarvi tehdä ku niin vähän lapsia kotona 🙂

Avatar

Hih, ruuan määrässä sen huomaa kyllä heti. Me nimittäin syötiin muutama kerta enemmän jauhelihalkastiketta, kuin mitä yleensä siitä määrästä. 🙂

Avatar

Todella kaunis kuva ♡ Mä en tiedä miltä tuntuu kun on paljon lapsia ja osa lähtee muualle kyläilemään, mutta kyllä sekin on niin outoa kun meilläkin mummi toisinaan pyytää voisiko ottaa helmin kylään. Vaikka kyse on ollut parista tunnista niin silti siinäkin onniso ero onko lapsia yksi vai kaksi 😀

Avatar

Kiitos.♥
Kyllä sen huomaa kun se yksikin lähtee pois ja jää se toinen jonka kanssa olla. Ero on siinäkin jo suuri. 🙂 Tuollaiset on kivoja hetkiä kun joku itse pyytää että saako kyläilemään. 🙂

Avatar

Mulla iskee aina ikävä ja tyhjyys nukkumaan mennessä, jos tyttö ja mies on miehen vanhempien luona. Itse kyllä yleensä pyydän "vapaapäivää", että saisin paremmin nukuttua… 😀

Avatar

Vapaapäivät on välillä niin ihania. Kyllä niitäkin tarvitaan. 🙂
Illalla se ikävä yleensä iskee, päivän tohinassa ei niin kerkeä ajatella asiaa.

Avatar

Meillä oli hiihtolomalla ekaa kertaa niinkin erikoinen tilanne, että kolme vanhinta (5,8 ja 10v) olivat serkkujen luona su-ke. 2-vuotias osasi kyllä iltaisin pyörittää mua ja miestä melkein mielensä mukaan. Päivisin mies oli töissä ja minulla 2 hoitolasta. Mutta siis tosiaan huomaa, jos yksikin lapsi puuttuu.

Avatar

Hih 2v otti kaiken irti. 🙂 Varmasti kolmella vanhimmalla ollut kivaa serkkujen luona. 🙂
Kyllä sen heti huomaa vaikka yksikin lapsi puuttuu. Heti on ihan erilaista.

Avatar

Oi, miten kaunis kuva! <3

Avatar

Kiitos.♡ Mun ihanat aarteet.♡

Avatar

Tiedän tuon tunteen! Meiltä puuttuu yksi lapsi ja talo on aivan liian hiljainen.

Avatar

Kyllä sen yhden lapsen puuttumisen huomaa, hiljenee heti kummasti. 😀

Avatar

Niin kaunis kuva! Meillä 4 lasta. Juuri hiihtolomalla kolme vanhinta olivat mummilassa (10v, 8v, 6v) Todella outoa oli olla kolme päivää vain nuorimmaisen 2v kanssa. Toisaalta hän sai meiltä tosi paljon huomiota. Isommat taas nauttivat mummilassa.

Avatar

Kiitos.♥
Hih, varmasti on ollut outoa, kun kotona on vähemmän lapsia. 🙂 Mutta onhan se välillä ihanaa antaa huomiota vain sille yhdelle ja samalla tietää että vanhemmat lapset varmasti nauttivat mummulassa. 🙂

Avatar

Täällä ihan itku pääsi tuosta viimesestä kuvasta :'D Sä oot kyllä todella rikas <3

Avatar

On he ihania kaikki.♥ Kyllä tässä itsensä tuntee rikkaaksi, kun on nuo kaikki saanut.♥

Avatar

Mulla 2/3 lapsesta puuttuu aina puolet viikosta kun ovat isällään, siihen ei vaan ikinä totu vaikka on jo viisi vuotta ollut sama systeemi…ja vaikka sitten toivookin hiljaisuutta kun ovat taas meillä toistensa kimpussa 😀

Avatar

Hih, ei siihen varmaan totu koskaan. 🙂
Välillä sitä hiljaisuutta toivoo ja välillä on taas liian hiljaista. 😀

Avatar

Voi että, olet onnenpekka kun sinulla tuommoinen lauma lapsia!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä