Äiti ja melukylän lapset - Hero Header

Kevään parhaimpia leikkejä

Teksti Terhi

Ulkona paistaa aurinko ja se houkuttelee pihalle. Kuinka mukavasti se jo lämmittää ja ne tuoksut. Ah mä rakastan kevään tuoksua, siinä on vaan sitä jotakin. Ja ne äänet. Lintujen sirkutusta variksen raakuntaa ja paljon muuta. Joutsenten lentoa on kiva katsella ja luonnon heräämistä kiva seurata. Löydettiin pihasta eilen ensimmäiset leskenlehdet. Mahtavaa on myös se että ulkovaatteet ovat vaihtuneet ohuempiin ja lapset tykkäävät valtavasti. Pihasta löytyy valtavasti tutkittavaa ja uutta tekemistä, kaikki puhkuvat intoa, onhan kevät.

Kevään parhaimpia leikkejä lasten mielestä taitaakin olla kuravellin keittely ja valmistaminen. Lätäköistä kahmitaan vettä lapiolla ämpäreihin, kastelukannuihin, kippoihin ja purkkeihin. Sitten päälle kaikkea mahdollista, kuten oksia, hiekkaa, havunneulasia, käpyjä, heinää ja ihan kaikkea mahdollista. Tämän jälkeen tietysti ”maistellaan” herkkuja. Välillä tuottaa pienoisia ongelmia esittää lapsille, että voi nam kuinka hyvää tämä suklaakakku on, kun kädessä on ihan järkyttävältä tuoksuva kuravelli, heh. Hiekkalaatikko kuhiseekin jos jonkinmoisia kakkuluomuksia, joita sitten maistellaan porukalla. Välillä täytyy pitää myös taukoa ja piipahtaa keinumaan, pyöräilemään tai pelaamaan jalkapalloa. 

Aino on kyllä ihan hurahtanut leikkimään ulkona vedellä, hän tyyliin makaa itsekin siellä kokonaan. Ja olen kyllä antanutkin maata, vaatteet saa aina pestyä. Toki siinä vaiheessa kun hän istuu lammikossa ja kaataa vettä päälleen, niin kehotan tulemaan pois, varsinkin jos kurahousut on unohtunut pukea. Hyvin nuo vaatteet kyllä pitää vettä, muttei ne nyt ihan kylpyä kuralammikossa kestä, hih.

Kun on sitten aika lähteä sisälle, on näky aikamoinen. Niinä hetkinä todellakin toivoisin että meillä olisi kuraeteinen. Rukkaset valuvat vettä, housut ovat yltäpäältä kurassa, pipot ovat mustana, kun niitä on korjattu kurasilla hanskoilla paremmin päähän ja lasten naamat ovat täynnä hiekkaa tai ainakin Ainolla on melki joka kerta. Taitaa sitä kyllä löytyä myös jonkin verran suusta.

Keitelläänkö teillä kuravellejä?

Kommentit

20 kommenttia
Avatar

Hän kyllä on niin ihana.♥

Avatar

Aivan ihanin kuravellien keittäjä ♡♡
Meillä onkin "huono tuuri" kun on asfalttia pihassa (no on toki nurmikkoakin) niin ei tommosia herkkulätäkköjä pääse syntymään. Pitää sisältä kantaa vedet 😀

Avatar

Hih, niin onkin.♥
Heh, tottahan sitä vettä leikkeihin pitää jotakin kautta saada, aika huippu. 😀

Avatar

Ihana kuva! Rapatessa roiskuu 🙂

Avatar

Hihii, todellakin roiskuu. 😀

Avatar

Meillä ei vielä oo hoksattu kuralammikossa uimista, mutta se ei tuskin kovin kaukana enää ole 😀

Avatar

Kyllä se jossakin vaiheessa hokastaan.:D

Avatar

Hahaa, mitä kuvia <3<3 Minä yritän olla se rento mutsi joka antaa lapset leikkiä kuraleikkejä. Aina olen kuitenkin ikään kuin vahingossa komentamassa heitä pois lätäköistä. En ole kovin hyvä sietämään sotkua! Äh! Onneksi meillä on rento perhepäivähoitaja joka antaa lasten leikkiä lätäköissä niin paljon kuin vettä riittää! 🙂

Avatar

Hih, Aino on oikea kuralätäkkö kahlaaja.♥
Hei mulla oli alkuun noin ja olin herkästi komentamassa pois, kunnes opettelin vähän "kestämään" sotkua. Ei helppoa, mutta ajan kanssa onnistuu. Ja se ilo mikä noiden kasvoilla on kun saavat lutata vedellä. 😀

Avatar

Siis todellakin tehdään kuravellejä. Ja kaikkia muitakin juttuja, mihin liittyy vedellä ja mudalla läträäminen. Vesilätäköissäkin tuntuu olevan joku magneetti, mikä vetää lapsia puoleensa. 😀

Avatar

Hihii, se kuravellin keittely tuntuu olevan lasten mieleen ja samoin siinä isoimmassa mutavellissä rypeminen. 😀

Avatar

Kuravellit ja vesilätäköt, ihan parasta! Pakko myöntää että kesä iltaisin tämäkin äiti taantuu usein lapsen tasolle ja pomppii lätäkössä yhtä riemuissaan :DD Mikähän siinä on oikeesti että aina märällä leikkiminen on sitä kaikkein kivointa lasten mielestä 😀

Avatar

Hih, ihana sinä.♥ Mäkin olen välillä koittanut miltä se kuralätäköissä pomppiminen tuntuu jos on ollut saappaat jalassa. Tosin en pomppaa koko voimalla tai muuten sitä on joka puolella, mutta sellaista pientä pomppimista.

Avatar

Mä lähin panskana kuralätäkköön uittaa mun lelu veneitä. 🙂

Avatar

Hih täälläkin uitetaan veneitä, samoin kuin lehtiä, kuivuneita marjoja, keppejä ja hiekkamuotteja.

Avatar

Vesileikit on meilläkin ihan parasta ja myönnän pomppivani itsekin mielelläni lätäkössä 😀 Se on rentouttavaa puuhaa kun antautuu välillä itsekin lasten riemuun 😉

Jännä kun mainitsit tuon kevään tuoksun kun mun mielestä kevät haisee lähinnä kanankakalle :DD mut ihanaa et tulee kesä<3

Avatar

Hihii, mäkin käyn välillä tekemässä pieniä pomppuja jos on saappaat jalassa. 🙂 Täällä ei vielä ole onneksi pelloilta kantautunut noita käryjä, mutta kyllä sekin aika koittaa. Siihen asti nautin tuosta kevään tuoksusta.♥

Avatar

Niin söpö Aino♡♡ Lapsista on kyllä aina niin kiva lätsytellä vesilammikoissa ja kurata itsensä yltäpäältä kuravelliin 😀

Avatar

Hih hän kyllä on.♡♡
No kyllä, aivan lempi hommaa. 😀

Avatar

Ihana Aino! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä