äiti ja melukylän lapset - Banneri

Sain mukavan tehtävän kun minua pyydettiin tekemään ristiäiskakku pienelle pojalle. Ai että minä rakastan juuri ristiäiskakkujen tekoa, niissä on sitä jotakin. Ihka ensimmäisen tilauskakkuni tein aikoinaan ystäväni tytön ristiäisiin ja siitä onkin täällä ollut ennen juttua (tämän postauksen lopussa kuva). Myöhemmin tein koristeet toisen ystäväni tytön kakkuun, sitten sain tehdä kakun Hugolle ja nyt tämän tilauskakun.

Kakku tehtiin toiveiden mukaisesti. Sain värimaailman sekä toiveen että vauvalla ei ole mitään päällä. Lisäksi toiveena oli kukkasia ja nimi kakkuun. Muuten sainkin sitten vapaasti keksiä miten kaiken asettelen. Muutama ilta meni kun tein  koristeita, muutaman illan mietin sommittelua, eilen leivoin ja täytin kakun ja tänään aamusta pääsin kasaamaan kakun kokoon. Pursotus meinasi taas hieman tuttaa turhautumista, mutta hyvin se meni. Pitkään aikaan en ole tehnytkään kokonaan massakakkua, joten toisaalta oli kiva että tämä tilaus oli kermakakku jossa vain pääliosa on massasta.

Kirjaimet tein nyt uusilla muoteilla ja ne onnistui ihan hyvin. Minun piti aikoinaan tilata nuo Hugon kakkuun, mutta niitä ei silloin ollut sekä suuria että pieniä, joten se sitten jäin. Nyt ne kuitenkin tilasin, kun kakkuja tulee muutenkin tehtyä. Tähän kakkuun olen ihan tyytyväinen, vaikka nämä tilausjutut aina vähän jännitystä tuottaakin. Sitä kun miettii että onnistuuko kostutus ja ennen kaikkea pitääkö kakun tilaaja siitä. 
Itse olen lopputulokseen kyllä tyytyväinen. Mielestäni siitä tuli ihan kiva kokonaisuus ja vaikka kakussa onkin paljon kaikkea niin se ei kuitenkaan näytä täyteen tungetulta. Vai mitä mieltä sinä olet? Ristiäiskakuissa kyllä on vaan sitä jotakin ja toivottavasti pääsen niitä vielä joskus jatkossakin tekemään.

Tuollainen koristeiden väkertely iltaisin on mukavaa ajanvietettä ja tekemistä. Mitä sitä nyt iltaisin sitten taas tekeekään, kun ei tarvitse suunnitella ja näperrellä. Laitanpa tähän loppuun vielä kuvan millaisen kakun tein muutama vuosi sitten ystäväni tyttärelle ja millainen kakku oli Hugolla ristiäisissä. Ja lisää tekemiäni kakkuja löytyy tuolta kakkukyhäilyjä kohdasta bannerin alta.

 

Mukavaa lauantaita kaikille ihanille, pus. 

Kommentit (37)

Siis aivan valtavan upeita!! En voi käsittää miten joku osaa!:D Oot kyllä todella taitava 🙂 Ja kivat nuo uudet kirjaimet 🙂

Jos otat postaustoiveita vastaan,niin olisi tosi kiva lukea postaus noiden koristeiden valmistamisesta. Millaisia muotteja käytät ja miten esim.tuollainen vauva valmistuu? Mitä materiaaleja käytät ja mistä niitä hankit? Oletko käynyt jotain kakkukurssia tai mistä etsit vinkkejä koristeluun? Tuollainen kakku olisi kiva itsekin joskus tehdä, mutta koristeiden valmistustaitoni rajoittuu peruskukkiin eli sellainen koristeidenvalmistuspostaus olisi tosi hyödyllinen:)

Toki otan. 🙂
Koristeet syntyy melki kaikki muoteilla, mutta voisin tässä joku kerta tehdä näistä postauksen. 🙂

Ihania nuo kakut 🙂 ja tosi kivoja nuo uudet kirjaimet..

Kiitos paljon.♥
Mäkin tykkään noista uusista kirjaimista. 🙂

Upeita, näyttäviä kakkuja, ihanat pienet yksityiskohdat ja kaikki! <3

Siis mä melkein herkistyin noista jalanjäljistä..apuaa, sekopää täälä moi 😀 Ihania kakkuja ♥

Hih, ihana sinä. 😀
Kiitos.♡

Jotkut vaan osaa ja sä se osaat! ♡

Ihanat nuo pienet jalanjäljet. <3 Mäkin oon tilannut paljon juttuja Ullan unelma-vekkokaupasta, siellä on vaikka ja mitä! 🙂

Hih, ne kyllä on. :)Otin itselleni yhden pienen nuken käyttöön, jolla nuo painan tuohon kakkuun. 🙂
Siellä on kyllä vaikka mitä ihanuuksia. 🙂

IHANIA!!! <3 Olet tosi taitava! 🙂

Miten upeita kakkuja!!! Wau! Oot kyllä huikeen taitava <3

Oih, niin kaunis kakku! 🙂
Olet taitava, tilaaja on taatusti ollut tyytyväinen.

Kauniita kakkuja♥ Ja tosi kivat nuo uudet kirjaimet! Saako udella mistä löysit muotit?

Yksi vaihtoehto voi myös olla jos kirjain jää sinne muotin sisälle, että laitat sen hetkeksi pakastimeen ja sen jälkeen kopautat varovasti pöytään. Niin se voi myös irrota helposti. 🙂

Kaulin massan halutun paksuiseksi, annoin massan levätä ihan hetken ennen kuin painoin kuvion muotilla siihen. Sitten katoin että massa ei jää muotin sisään vaan siihen "massalevyyn kiinni". Annoin taas hetken olla ja irroitin kirjaimen sitten varovasti ja siistin reunat. 🙂 Tuolta muotin sisältä en ainakaan ite saanut sitä siististi irti. Olikohan selitys ihan epäselvä? 🙂

Mulla oli kaverilta lainassa nuo Aavan synttärikakkua varten, mutta en meinannut saada massaa irti noista. Vinkkejä?

Kiitos.♡
Ullan unelma verkkokaupasta ostin. 🙂 Oon tainnut tilata melki kaikki muottini sieltä.

Nämä ristiäiskakkusi ovat kyllä uskomattoman UPEITA!!! Voi,kun itselläkin olisi ollut mahdollisuus saada tuollainen pöytään.

Nättejä kakkuja ja nuo kippuralla nukkuvat vauvat on niin söpösiä! 🙂 <3

Kiitos.♡
Ja niin ne on tosi suloisia. 🙂

Voih, miten ihana yksityiskohta nuo jalanjäljet! Mielettömän kauniita kakkuja 🙂

Kiitos paljon.♡
Jalanjäljet painan pienen nuken avulla, jonka olen ottanut siihen tarkoitukseen. 🙂

Tosi hienoja kakkuja, oisimpa itsekkin noin kätevä käsistäni. Varmasti oli myös hyvää! 🙂

Kiitos.♡
Tekemällä oppii.:) Mä en ennen tykänny kakkujen tekemisestä kunnes yhtäkkiä innostuin. 😀

Vau, oot kyllä tosi taitava! 🙂 Ite en osaa tehdä pursotuksia tai massakoristeita ollenkaan, joten mun äiti on tehny molempien poikien ristiäisiin kakut.

Kiitos Anniina.♡
Onneksi noita muotteja löytyy, joiden avulla onnistuu helpommin. 🙂

Kiitos.♥
Noista muoteista on iso apu, varsinkin tuon vauvan kohdalla. 🙂 Tykkään myös noista uusista kirjaimista. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X