äiti ja melukylän lapset - Banneri

Eipä tullut heti mieleen että vesirokko on se syy jonka takia lähettelen Lumin kavereiden vanhemmille viestiä syntymäpäiväjuhlien peruuntumisesta. En oikeasti edes ajatellut että meillä voisi käydä niin huono tuuri, onhan Lumi saanut rokotteenkin. Mutta niin siinä kuitenkin kävi ja arvatkaa vaan harmittaako ja paljon. En voi edes kuvitella kuinka suuri harmitus Lumilla on.

Lumin kaverisynttäreitä piti juhlia nyt keskiviikkona, mutta tänään esikoulusta kotiutui tyttö, jonka kaulasta löytyi pari vesikelloa. Lisää tarkastellessa niitä löytyi vartalolta kuusi lisää. Aamulla niitä ei ollut, joten ovat ilmestyneet eskaripäivän aikana. Soitin esikouluun ja ilmoitin tytön poissaolosta ja kerroin vesirokosta ja selvisikin että sitä on ollut nyt liikkeellä. Todella harmi vain että se iski juuri nyt Lumiin. Päivällä itkettiin yhdessä synttäreiden peruuntumista ja nyt illasta Lumilla on lämpö nousemassa. Vuosi sitten Lumin syntymäpäivänä tytöllä oli punktio ja päivä kului polilla ja nyt syntymäpäivä kuluu mitä todennäköisemmin vesirokossa (perjantaina oikea päivä). Niin  huonoa tuuria.

Nyt sitten katsotaan miten rokko tästä etenee ja kuinka se iskee kuhunkin lapseen. Iida ja Lumi on rokotettu, mutta Matias, Aino ja Hugo eivät. Heidät oli tarkoitus rokottaa kaikki sen jälkeen kun Hugolle tulee tarpeeksi ikää. No nyt kyllä myöhästyttiin. Toivon että rokko tulee kaikille lievänä, ainakin osa esikoulussa sairastuneista on kuulemma selvinnyt helpolla. Apteekista hain kutinaa lievittävää voidetta jo valmiiksi. Saa nähdä ilmaantuuko vesikelloja vielä lisää vai selviääkö Lumi vain muutamalla näppylällä. Toivon todella että rokotteen ansiosta tauti olisi edes hieman lievempi. Lisäksi pitää soittaa reumapolille ja kysellä hieman sieltä, pitääkö ottaa tässä tilanteessa jotakin erityistä huomioon. 
Nyt kun juhlat on jouduttu perumaan, niin päätin että järjestetään jotakin pientä sitten ihan oman perheen kesken oikeana päivänä. Kai sitä jokin pieni kakku leivotaan ja ilmapalloja puhallellaan. Ostetaan sipsiä ja karkkia ja katsotaan vaikka jokin kiva elokuva. Kunhan se päivä on sankarille mukava.
Kavereiden synttärikutsut laitettiin päälystettyihin tulitikkurasioihin.
Joko teillä on sairastettu vesirokko? Onko jonkun muun lapsi saanut rokon rokotteesta huolimatta?

Kommentit (63)

Vesirokkorokote voi estää tartunnan jos se annetaan 72h kuluessa altistumisesta. Ja vesirokko tartuttaa 1-2 vrk ennen oireiden alkua, eli teoreettisesti teidän lapsista vesirokkoa sairastamattomat saattaisivat pysyä terveinä tai saada ainakin lievemmän taudin jos heti huomenna haette rokotteet. Hugolle toki ei voi kun ei ole ikää :/

Nykyään suositus alkaa olla kaksi rokotetta ja sillä pitäisi pysyä lieväkin tauti poissa. Ilmeisesti myös vyöruusun estossa teho on parempi.

Voi ei 🙁 Paranemisia Lumille ja voikun muut selviäisivät ilman rokkoa. Varsinkin Hugo kun on vielä niin pikkuinen ♡♡

Meillä ei ole sairastettu vielä vesirokkoa. Minä ja Aleksi kyllä siis ollaan, mutta tyyöt eivät. Mä tässä juuri odottelen milloin mulla nousee kuume kun särkee joka paikkaan 🙁

Niimpä!

Mä kanssa toivon, pahempi olo vaan nyt kun heräsin aamulla.

Kiitos.♥ Toivon todella että Lumilla alkaa nyt lääke purra jonka sai tuohon rokkoon ja emme joudu osastolle.
No höh, toivottavasti ei nyt nouse kuume.

Meillä sairastettiin viime kesänä vesirokko, pienempi oli tuolloin aika lailla saman ikäinen kuin Hugo nyt. Mitenkään erityisen paha tauti ei ollut, onneksi.

Toivotaan että jos Hugo tämän saa niin selviää vähällä. 🙂

auu, kipeen näköiset rakkulat 🙁 tsemppiä ja paranemisia!! <3

ps. kauniin näköiset kutsut, ihana idea!

Nyt vasta hyrjan näköisiä ovatkin. :/ Ja lisää tullut paljon. Kiitos, toivotaan että paranee pian.♡♡

Kiitos, tuolla idealla ollaan ennenkin tehty ja tulee ihan kivat. 🙂

Lumille kovasti paranemisia, tuli kyllä tosi huonoon aikaan rokko teille kylään. Lapset odottaa aina niin kovasti noita synttäreitä, että niiden peruminen on tosi kova paikka. Ihanalta kuitenkin kuulostaa tuo mitä suunnittelit oman perheen kesken:)

Meillä pyöri vesirokko sillon kun kotiuduin Nuutin kans synnäriltä ja sehän reppana sai kymmenisen näppyä.Lääkäri sanoi,ettei välttämättä oo vielä suojaa siitä saanut.

Koittakaahan jaksella!!!<3

Kiitos Ulla.♡♡
Tuli kyllä niin surkeaan aikaan. Lumin harmi oli jotain niin kamalaa katsoa. :/

Voi eikä. 🙁 Toivottavasti meni sillä eikä tulis enää. Ikävä tauti.

Harmi että juhlat peruuntuivat! 🙁 paljon paranemisia!
Ava kun oli päikyssä vielä niin siellä oli vesirokkoa liikkeellä mutta ei tullut meille, toisaalta hyvä kun Alma oli niin pieni vielä. Eikä ole rokotettukkaan edes 🙂

On kyllä. Se pettymys tytön kasvoilla riipaisi kyllä syvältä. :/
On tuo tauti Lumillakin niin ikävä, että kauhea kuvitella sitä näille pienille.

Voi kurja, pikaista paranemista!<3

Postaustoiveen esittäisin! Olisi kiva kuulla teidän koiran päivärutiineista ja muutenki touhuista (pesusta, harjauksesta ym.). Tiedän, ettei koirien päivät mitenkään kamalan aktiivisia ole, mutta rutiineja niilläkin on! 😀 Meillä on 6v cavalier, viikko sitte jouduttiin päästään toinen 10v cavalier tuskistaan. Ikävä on kova! :'(

-Niinu

Kiitos.♡
Tuossahan tuo mukana pyörii. 🙂 Touhottaa päivisin mukana ihan kaikessa ja iltaisin ja Hugon päikkäreiden aikaan ottaa lepoa. Rakastaa metsässä kirmaamista ja ei pidä siitä että lähden jonnekin ilman häntä. Ei harrasteta sen erikoisempaa kuin lenkkeilyä ja välillä mukaan lähtee ystäväni cavojensa kanssa. 🙂
Voi, varmasti on ikävä.♡

Mitä huonoimpaan aikaan kyllä rokko iski teille. Paranemisia sinne kovasti ja iso hali ♡

No niin teki, harmittaa kyllä niin. :/
Kiitos.♡♡

Pikaista paranemista! Meillä ei ole lapset vielä rokkoa sairastaneet eikä heitä ole kyllä rokotettukaan. Tai tytöllä oli joskus kerholaisena 2 epäilyttävää rokkonäppylää mutta en tiedä oliko vaiko eikö.

Kiitos.♡
Vasta-aineverikokeista sen näkisi. Jos meillä joku säästyy niin käyn kyllä hakeen rokotteen. Tulee sitten ainakin lievempänä jos tulee. 🙂

Oi että miten kurja tuuri 🙁 oikein lämpöisiä ajatuksia sinne <3

Meillä ei ole rokotettu ketään. 4/5 on sairastanut, eli nuorimmainen ei vielä! Kolmelle vanhimmalle tuli ihan semmoinen perus-vesirokko, kohtuullisen helpolla mentiin ja Nelonen oli silloin vauva, vain reilu kaksikuinen ja hänellä oli vain 7 näppyä, mutta ilmeisesti hän sen kuitenkin silloin sairasti, koska noin puoli vuotta sen taudin jälkeen hän sai vyöruusun joka liittyi lääkärin mukaan siihen että vesirokko meni niin vähillä näpyillä ohi. Eli jälkitautina tuli tuo vyöruusu.
Lääkäri meinasi että tuskin vesirokkoa enää tulee myöhemminkään, mutta tuo vyöruusu saattaa uusiutua ja on melko samanlainen oireiltaan.

Tuo rokotus voi tosiaan tehdä sen että tauti menee tosi lievänä ohi.
Toivotaan niin 🙂

Kiitos Salla.♡
Tuo vyöruusu on kuulemma niin kivulias. :/ Toivon mukaan ette enää sairasta sitä. Saa nähdä iskeekö rokko nyt kaikkiin vai säästyykö osa.

Lumilla nyt kuumetta ja näpyt lisääntynyt huimasti. :/ Toivotaan että lääke tehoo eikä jouduta osastolle.

Voi ei! 🙁 Pikaista paranemista Lumille ja tsempit äidille! <3 Toivottavasti saatte jatko-ohjeet Lumin reuman vuoksi pian! Haleja! <3

Jatko-ohjeet saatu ja yötä myöten lähdetty hakemaan lääkkeitä. Nyt toivotaan että ne tehoo eikä jouduta osastolle.
Kiitos.♡♡

Eikä?! Meidän kummatkin pojat ovat saaneet rokotteet eikä ole vielä toistaiseksi tarttunut tuo vesirokko. Olen kuitenkin ajatellut, että pitäisiköhän käydä "tartuttamassa" kaiken varalta jollain tutulla – etteivät sitten kuitenkin sairastu vanhemmalla iällä. Viikolla kuulin että meidän kummipoika juuri oli sairastunut vesirokkoon – rokotteesta huolimatta! Tsemppiä teille ja pikaista paranemista! <3

Rokotehan ei suojaa täysin mutta ainakin lieventää tautia. Nyt jännään iskeekö tämä Iidaan joka on myös saanut rokotteen. Ja millaisena tauti iskee rokottamattomille.
Kiitos.♡♡

oi ei :/ Pikaista paranemista Lumille <3
Toivottavasti saatte silti jossain vaiheessa kaveri kemut järjästettyä.
Mä en oo omiani rokottonut, ja heti kun Urho vähän kasvaa ja jossain kaverilla on vesirokko aion viedä lapset sinne syömään samalla lusikalla 🙂 Toivon niin et sairastaisivat pieninä tuon taudin

Toivotaan että paranee pian.♡
Hyvähän tuo on sairastaa pienenä mutta Lumi olisi saanut säästyä tuon sairautensa vuoksi.

Voi ääh miten tylsää 🙁 halaukset täältä äitille ja tytölle ♡♡♡ ja toivotaan mahdollisimman lieviä rokkotauteja teille ♡♡

Kiitos Nadja.♡
Toivotaan että Lumin nyt saama lääkitys puree ja mitään jälkitauteja ei ilmaannu.

Hyvähän se on lapsena sairastaa. Aikuisena tartte sit potea ja kokea. 🙂

Totta mutta Lumi olisi saanut säästyä. :/

Meillä oli nyt talvella kaikilla kolmella lapsella peräkkäin.5v, 2v, ja 4kk. Kaikista pahin ja iso rakkulaisin oli 4kk. Meillä alkoi jokaisella parista näpystä joita sitten muutaman päivän ajan ilmaantui aina lisää ja lisää. Reilu viikko meni jokaisella sairastaessa. Apteekista ostettu aloe vera suihke oli käytössä, lieventämään kutinaa. Tsemppiä & paranemisia!

Voi ei. :/ Niin kauhulla odotan miten iskee pienimpään ja miten saa nuo nuoremmat olemaan niin etteivät raavi paljoa.
Kiitos tsempeistä.♡

Pikaista paranemista Lumille!!

Mie olen saanut vesirokon rokotteesta huolimatta, siskollani oli sairaus, jonka vuoksi meidät kaikki rokotettiin rokon varalta. Sain taudin koulusta kuitenkin, mutta selvisin muutamalla vesikellolla ja kuumeettomasti.

Kiitos Minna.♡
Onneksi selvisit helpolla. Lumilla nousi kuume ja näppyjä on jo aika määrä. :/

Voi ei! Ikävään aikaan tuli rokko kylään 🙁

Meillä Lina on sairastanu vesirokon nyt kahdesti – viime syksynä oli molemmilla pienillä peräkanaan ja nyt päiväkodissa oli vesirokkoa liikenteessä ja Linalle tuli se taas! Tosin todella lievänä (muutama kymmen rakkulaa).
En ollut koskaan ajatellukaan, että joku vois sen kahdesti sairastaa..

Tsemppiä teille ja viettäkää ihana perheenkeskinen synttäripäivä ❤️

No niin kyllä tuli. :/
Tosi kurja jos iskee useasti. Toivottavasti nyt saisi kunnolla jottei sitten enää tulisi.
Kiitos.♡

Voi harmitus! Meillä tytöllä oli vesirokko 1-vuotissynttäreillä. Osa vieraista karsiutui sen takia mutta juhlat kuitenkin pidettiin kun tyttöä ei näppylät haitanneet ja suurin osa vieraista uskalsi tulla paikalle.
Toivotaan että tauti menee helposti ohi ja jos/kun tarttuu muihin, on laimeaa laatua kaikilla. Voimia äidille katraan kanssa!

Toivotaan että menee äkkiä ohi. Lumilla nyt kuumetta ja näpyt lisääntynyt. On kyllä kurja tauti. :/
Pitää juhlia sitten oikein kunnolla kun Lumi paranee.

Miten nuo taudit osuukin tulemaan aina kun on jotain kivaa tiedossa? 🙁 No, kunhan olette paratuneet niin sitten juhlitaan oikein kunnolla. 🙂

No niinpä..todella kurjaa. :/ Juhlitaan sitten kun ollaan terveenä. 🙂

Itse olen aikoinaan sairastanut vesirokon rokotteesta huolimatta. Huomattavasti lievempänä sen kyllä sain kuin mitä muuten varmaan olisi ollut. Pikaista paranemista sinne ?

Toivon mukaan tulee lievänä vaikka nyt näppyjä löytyy kyllä jo paljon. :/

Niin ja meillä oli 2 rokotetta otettu mutta silti tuli rokko. Metoject muuttaa immuunijärjestelmän ja siksi ei välttämättä rokote tehoa. Soita kuitenkin jo tänään vaikka päivystykseen. T. Edellinen

Me saatu rokote kerran silloin vuoden iässä ja reilu vuosi sitten tehosteesta puhetta mutta sitten kuitenkaan sitä ei suositeltu otettavakai.

Meillä on hassu tilanne että 8 lapsesta neljäs ja kuudes eivät ole sairastaneet sitä. Nuorin sai sen 9kk iässä ja oli muuten ihan kamalin kaikista 🙁 Rokotteita ei kellään, yhdestä on vasta-ainetutkimukseen lähete koska on jo teini eikä rokkoa ole näkynyt…

Oho. Saa nähdä säästyykö meillä joku vai sairastuuko kaikki.
Itse myös pelkään kuinka pahana iskee tuohon pienimpään.

Hei soita heti päivystykseen ja kerro reumasta ja lääkityksestä. Metoject ja Vesirokko vaarallinen yhdistelmä. Meillä kävi samoin ja saatiin heti estolääkitys tytölle niin ei mennyt pahaksi eikä jouduttu osastolle. T. Reumalapsen äiti. Tsemppiä oikeen paljon.

Pääasia nyt se että lääkkeet on. Kyse kuitenkin erehdyksestä ja mitään vahinkoa ei kerennyt sattumaan.
Toivotaan että lähtee helpottamaan pian.

Harmillista että teille kävi näin. Kaikkihan me ollaan kuitenkin ihmisiä ja kaikkille sattuu joskus virheitä. Onneksi Lumilla nyt kuitenkin lääkkeet.Toivotaan että tauti alkaa pian helpottaan. <3

Polille soitettu ja pahoittelivat moneen kertaan tätä virhettä ettei meille ole asiasta infottu. Onneksi Lumilla nyt oikeat lääkkeet.

Ole hyvä vain <3 Meille tätä asiaa erityisen paljon painotettu polilta. Hyvä että sait lääkärin kiinni, toivottavasti saatte lääkkeet pian. Meillä oli asiklovir lääke 4 kertaa/vrk. myös yöllä piti antaa. Toivottasti teillä menee helpolla ohi Lumilla ja myös muilla lapsilla jos sairastuvat. Meille myös sanottiin polilla että meto lääkkeen takia sen voi sairastaa monta kertaa uudestaan, toivottavasti Lumi saa kuitenkin siitä immuunin eikä hän sairastu vesirokkoon enään myöhemmin uudestaan. Mutta kannattaa pitää tämä kuitenkin mielessä jatkossakin. Paljon voimia äidille potilaan hoitoon ja paranemisia Lumille. <3

Kiitos ihana.♡ Ei tullut heti mieleen ja reumapolillakaan ei meille ole tästä mainittu. :/ Nyt soitettu lääkäriin ja odottelen ohjeita jatkosta.

Höh huono tuuri. Hyviä juhlia perheen kesken.

Taidetaan tulla kylään 😀 kolme pienintä on sairastamatta.

Onko teillä rokko mennyt helpolla ohi? Jännään tässä nyt miten noilla muilla menee.

Meillä ei ole kenellekään otettu rokotusta. En oo koskaan ajatellut ottavankaan, koska siitä ei ole välttämättä mitään hyötyä, joten hyöty +-0.

Mäkin olisin kiertäny kaukaa. Inhottava tauti, mut toisaalta paras sairastaa nuorena. Lumille tätä ei vaan olis tarvinnu tulla. :/

Mä taas kierrän neidin kanssa kaukaa kun se ei ole saanut vielä rokotusta. Heh.. 😀

Voi ei tylsää kun oli tiedossa vielä synttärijuhlat!:( Meillä taapero sairasti talvella mutta ei kyllä ollut muistaakseni rokotettakaan.. Paljon tsemppiä sinne!<3

Kiitos Meri.♡
Lumia harmittaa todella kun juhlat peruuntui. Mutta juhlitaan sitten myöhemmin. 🙂

Kuulinkin tästä ystävältäni, mutta päätimme ettemme ota muille nyt rokotetta koska Hugo ei saa. Toivotaan että tauti menee hyvin muiden kohdalla eikä jälkitauteja ilmaannu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X