äiti ja melukylän lapset - Banneri
Kun vauva kasvaa, kasvaa samalla luonnollisesti myös vaippa koko. Meillä se on mennyt ainakin niin, että aina jää muutamat vaipat niitä pieniä jonnekin jemmaan kun siirrytään isompaan kokoon. Tai sitten ostaa isompaa testiin ja huomaakin sen olevan heti parempi ja pienet jää käyttämättä, ainakin osa. Kuulostaako tutulta? Yksi päivä katselin kuinka eräässä laatikossa oli aika paljonkin niitä pieniä vaippoja. Mietin, että mitä niille teen tai kenelle väsään vaippakakun, kunnes sain mielestäni ihan mahtavan idean ja ryhdyin tuumasta toimeen.
Päätin että teen hieman ”erilaiset” vaippakakut tai ihan normi vaippakakuiltahan ne näyttää mutta jotakin erilaista niissä on. Vaippojen lisäksi laitoin kakun sekaan vaatetta. No tämähän on ihan normaali käytäntö, että kakussa on vaatetta. Erilaisen tästä tekee se, että näitä vaatteita oli käytetty meillä kerta tai enemmän.  Muutamat oli saatu äitiyspakkauksen mukana ja muutamat olen ostanut Hugolle itse. Lisäksi laitoin sekaan sideharsoja sekä toiseen kakkuun yhden ihan uuden tuttipullon. Kakkujen päälle pääsivät koreilemaan vähällä käytöllä olleet vaunulelut joista toisen olen ostanut kirppikseltä Hugolle. 
Tällä tavalla vaatteet löytävät toivon mukaan pian uuden käyttäjän ja pääsevät hauskalla tavalla kiertoon.  Samalla minä pääsin eroon pieniksi jääneistä vaipoista ja ylimääräisistä harsoista, joita on muuten ihan hirveästi vieläkin. Rahaa kakkuihin meni nolla euroa ja parasta on se. että joku voi tulla niistä aidosti iloiseksi.
Mietin hetken, että kenelle kakut antaisin tai miten ne löytävät ns oikeaan osoitteeseen. Sitten mieleeni tuli idea, että kiikutan kakut neuvolantädille, joka osaa varmasti antaa ne juuri oikeisiin perheisiin. Päälystin kakut sellofaanilla ja kirjoitin molempien kakkujen kylkeen pienen lapun mitä kakut sisältävät.  En kirjoittanut nimeäni niihin, vaan jätin ihan nimettömäksi ylläriksi. Neuvolatätimme ilahtuikin kovasti kun näytin kakut ja kerroin ideastani. Hän lupasi antaa ne niitä tarvitseville ja sellaisiin perheisiin jossa niistä varmasti ilahdutaan. 
Minulle tuli niin mahtava fiilis. Olisi kiva olla kärpäsenä katossa kun ne joskus löytävät uusiin koteihin. Kakuissa on vaippoina sekä Muumia että Liberoa. Koot vaihtelevat ykkösestä kolmoseen. Näissä toisessa kakussa on kuusitoista vaippaa ja toisessa kaksikymmentä. Vauvan vaatteet ovat olleet päällä niin vähän, että eipä ne oikein miksikään mene. Sillä kehtasin niitä kakkuihin laittaa. Tämä tuntui kivalta idealta laittaa tavarat kiertoon. 
Vaippakakkujen tekeminen on kyllä todella kivaa. Melkein kivempaa kuin täytekakkujen. Kivointa on kun noihin voi laittaa ihan mitä vain ja tehdä niin suuren tai pienen kuin tahtoo. Tekemisen voi jättää kesken ja jatkaa vaikka vasta viikon kuluttua. Mutta kuka malttaa, itse tein ne kerralla valmiiksi Hugon nukkuessa manducassa, hih.  Oli kiva huomata, että näistä syntyi ihan kivat kakut, vaikka mikään ei ollut ihan uutta.

Kommentit (56)

Aivan huippu ihana idea!! <3 Ja ihan varmasti on ollut saajatkin todella iloisia.

Onpa hienot vaippakakut!! Ja aivan mahtava idea teitpä jonkun iloiseksi 🙂

Kiitos Inka.♥
Toivottavasti jotkut tulevat näistä iloisiksi. 🙂

Miten kaunis idea! ♡ mä haluan tehdä kyllä joskus saman, kun jää niitä ylimääräisiä vaippoja. Nyt ei löydy kaapista yhtään.. 🙁

Kiitos Henni.♡♡
Ja ihana kuulla että sielläkin tämä idea lähtee joskus toteutukseen. 🙂

Voi että, ihan mielettömän hieno idea ja tosi kiva, että keksit vielä noin kivan tavan antaa lahja ihan oikeasti sitä tarvitsevalle.
Kauhea ikävä ollut sun postauksia, kun ei oo koneellakaan ehtinyt istua ja lukea<3<3

Kiitos Ulla.♡♡ Toivottavasti kakun saajat ilahtuvat yhtä paljon kun minä niiden tekemisestä. 🙂
Mutta hei, siellä asustaa ihana pieni jonka seurasta saat nauttia.♡♡ Mun höpinöitä voi lukea vaikka jälkikäteen. 😀

Todella ajattelevaisesti ja kauniisti tehty. Tekisipä useampi ihminen näin ja toivottavasti kakut päätyvät vähäosaiseen perheeseen johon pienikin apu on aina tervetullut. Tätä ideaahan pitäisi jakaa eteenpäin.

Kiitos Minttu.♡
Muutama tästä ideasta on jo innostunut ja meinaa myös lahjoittaa kakkuja. Aika huippua minusta.♡

Aivan mahtava idea Terhi! Ihana ja liikuttava yllätys äidille, joka oikeasti tällaisen kakun tarvitsee.

Kiitos Anna.♥
Toivottavasti on mieluisa yllätys niille jotka kakun saa. 🙂

Oi mikä idea! 🙂 Meilläkin on tupannut jäämään pienemmän paketin jämiä ylimääräiseksi, mutta onneksi ystävän lapsi oli juuri sen verran esikoista pienikokoisempi, että sain aina diilattua vaipat sinne. 😀

Kiitos Veera.♥
Ja hei tuohan on myös huippua, että on ystävä kenelle lykätä pienet vaipat. 🙂

Liikuttavan ihana idea! Kakuista tuli oikein nätit, varmasti saajat ilahtuvat. 🙂
Sinulla on sydän paikallaan. <3

Kiitos ihana Ninni kauniista sanoista.♥

Ihana idea! 🙂 olisipa varmasti hauska tietää, kuinka näiden saajat reagoivat, vaikka aivan varmasti kyllä ilahtuvat kovasti. 🙂

Kiitos Tuija.♥
Toivon että he ketkä kakut saavat ilahtuvat. 🙂

Ihana idea♥ Tuollaisista on varmasti iloa saajilleen 🙂

Ihana idea!!

Tällaisiahan voisi vaikka kaveriporukan voimin ideoida lahjoitettavaksi enemmänkin, erityisesti opiskelijaperheet (joita täällä on paljon) varmasti ilahtuisivat!

Kiitos Minna.♥
Ilman muuta jos materiaalia ja innostusta löytyy niin toteuttamaan vain. 🙂 Mä teen näitä ehdottomasti lisää jos löytyy ylimääräistä vielä jostain. 🙂

Hieno idea!!? Varmasti iloinen yllätys saajille ?

Kiitos Jonna.♥
Toivon mukaan on saajille iloinen yllätys. 🙂

Aivan mahtava idea! Ja itse ainakin ilahtuisin jos tälläisen saisin.

Ihana idea! Itse annoin hetkisitten pari ikean kassillista vaatetta kunnan perhetyöntekijälle, että antaa niitä niille tarvitseville. Harva oli edes meillä käynyt päällä vaan saatu tutuilta heidän lapsilla käytettynä, mutta meille ne ei päätynyt käyttöön. Ja kuulemma olikin perheitä joille ne päätyy. 🙂

Kiitos Sofia.♥
Voi vitsit, varmasti on tulleet siellä tarpeeseen nuo vaatteet. Siitä tulee itsellekin niin mahtava olo. 🙂

Aivan mahtava idea! Voithan pyytää neuvolasta että kertovat sitten saajan mielipiteen, jos haluat sen kuulla 🙂

Kiitos Anniina.♥
Totta voihan sitä joskus kysäistä, että onnistuinko ilahduttamaan kakuillani. 🙂

Oih – ihana idea 🙂 kaikkea kivaa sä keksitkin. <3

Hih kiitos Såfin.♥
Näitä voisi joskus tehdä enemmänkin. 😀

Oi mikä aivan ihana idea!!? Ja varmasti tekee jotkut perheet todella iloiseksi!:)

Kiitos Meri.♥ Sitä todella toivon että jotkut ilahtuu. 🙂

Ihan loistava idea! Ihania kakkuja. 🙂

Kiitos.♥
Näitä oli aivan ihana tehdä. 🙂

Ompas kiva idea! Meiltä löytyyki kaikki "ainekset".. Pieniä vaippoja, vähän käytettyjä vaatteita ja käyttämättömiä tuttipulloja?

Kiitos Emmi.♥
No mutta, ei muuta kuin kyhäämään kakkua sielläkin, jos mieli tekee. 🙂

Todella ihana idea! Nämä varmasti ilahduttavat ja mikä parasta, kaikki voittaa. Ekologisuutta parhaimmillaan?

Kiitos Laura.♥
Oli kyllä kiva laittaa tarvikkeita tällä tavalla kiertoon. 🙂

Aivan ihana idea!!! 🙂 <3 Voi kun jotkut perheet ilahtuu noista varmasti ihan älyttömästi! <3 Mukavaa viikonloppua teille!

Kiitos Anna.♥
Toivon että he keille nämä päätyvät ilahtuvat. 🙂 Ja ihanaa viikonloppua myös sinne.♥

Kiitos.♡♡
Toivon että saajat tykkäävät. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X