äiti ja melukylän lapset - Banneri

Imetys on lopullisesti ohi

Teksti Terhi

Eräänä aamuna Hugo temuaa jotakin pinnasängyssä. Käännän kylkeä ja ajattelen, että ei taas. Taidan napata pojan kainaloon ja antaa tissin suuhun. Kello on kuitenkin taas vasta viisi. Onneksi verhon takaa näkyy hieman valoa ja päätän vilaista mitä kello oikeasti mahtaa olla. Koitan katsoa puhelimen kirkasta näyttöä ja hämmästyn todella mitä kello näyttää. Se on jo seitsemän! Kerrankin pää pelittää jo aamusta ja päätän, että tämä on se aamu jolloin en nappaa taaperoa kainaloon peiton alle ja anna tissiä. Sen sijaan tämä on se aamu kun imetys on lopullisesti ohi.
Hugo on tilanteesta vähintäänkin yhtä pölmästynyt kuin äiti. Nostan pojan lattialle ja hän alkaa itkeä lohduttomasti. Hän ei ymmärrä miksi tänä aamuna ei päässytkään tissille ja äidin peiton alle. Nostan Hugon syliin ja annan tutin suuhun. Harmi unohtuu hetkessä ja suuntasimme hammaspesun kautta aamupalalle. Aamupalan Hugo syö normaalisti ja hyvä jos edes huomaa enää jääneensä ilman tissiä. Aamutissin jäätyä nyt pois, en imetä enää ollenkaan. Päätin että teen tämän Hugon tahtiin ja kerrankin kun meillä oli aamu jolloin hän nukkui näin pitkään näin tilaisuuden koittaneen.
Imetystaipaleemme alkoi aikoinaan hyvin. Maito nousi jo alusta lähtien, jopa niin hyvin, että se pakkaantui ja sain rintatulehduksen. Jossakin vaiheessa kuitenkin epäilin maidon riittämistä, kun poika roikkui tissillä vähän väliä lyhyitä aikoja ja tuntui ettei hän saa sieltä mitään. Maito kyllä väheni radikaalisti, mutta kun korjasin ruokavaliotani ja muistin juoda, lisääntyi maitokin sitä mukaan.  Puolen vuoden täysimetys onnistui ja lopulta minusta tuli hetkeksi myös taaperoimettäjä. Maito riitti koko pitkän 1v 1kk ajan ja olen saavutuksestamme ylpeä. Tuohon aikaan mahtui paljon ihania hetkiä, mutta myös kipua ja jännitystä siitä riittääkö maito.
Jätimme imetystä osissa pois, aina yksi imetys kerrallaan ja tämä toimi meillä hyvin. Viimeisenä jätettiin nyt pois tämä aamuinen imetys, ihan vain siitä syystä, että se on kaikista helpoin unohtaa. Ylös noustessa voi mennä suoraan aamupalalle ja siinä ei tissin perään kauaa itkeskelty. Muutenkin tuntuu että kaikki imetykset jäi todella helpolla pois. Tässä auttoi se, että Hugo oli valmis ja äitikin ehkä. Itkettäjäksi minusta ei olisi ollut, siksi teimme tämän hiljalleen ja pienissä osissa.
Nyt tällä hetkellä taistelen oman varustukseni kanssa. Maito nousee välillä reippaasti, joka aiheuttaa vähän kipua. Muutaman patin ilmettyä jouduin hieman tyhjäämään, mutta koitan välttää sitä, jottei maidontulo enää lisääntyisi. Saa nähdä koska tilanne rauhoittuu ja oma elimistö tottuu siihen että imetys on loppunut. Olo on haikea, mutta samalla onnellinen. Teimme hienon työn ja kroppani onnistui imetyksessä hienosti. Tähän on hyvä lopettaa, ennen kuin pääsee itku.
Arvoin tänään myös ihanan Tovi tuttinauhan voittajan ja hän on  Minna82 . Onnea voittajalle. Laitan sinulle s-postia. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Hihii, eiköhän. 😀
Kiitos ja sitä samaa sinne. 🙂

Avatar

Imetyksen loppuminen on aina haikeaa, mutta teillä on hieno taival takananne!♥

Avatar

Niin se on. Mutta hieno taival saatiin ja paljon ihania hetkiä.♥

Avatar

Saatkin kyllä olla super ylpeä teidän pitkästä imetys taipaleesta!!!ja miten mahtavaa,että sait sen noin "pehmoisesti" lopetettua♡♡

Avatar

Kyllä oli upea taival.♥ Ja yllätyin todella, kuinka kivuttomasti tämä lopettaminen sujui. 🙂 Odotin että tämä olisi ollut paljon vaikeampaa.

Avatar

Ihanan pehmeästi teillä saatiin imetystaival päättymään. Onnittelut myös pitkästä taipaleesta,imetystä aloittaessa ei kyllä koskaan tiedä miten pitkä taipaleesta oikeasti tulee. 🙂

Meillä kuopus alkoi hieman vajaa vuoden ikäisenä puremaan aika kipeästi, joten siihen oli pakko lopettaa. Molemmat taidettiin hieman hämmentyä äkkinäisestä lopetuksesta, mutta poika otti sen selkeästi paremmin. Itselleni tulee vieläkin haikea fiilis, vaikka lopettamisesta on jo yli puoli vuotta. 🙂

Avatar

Kyllä, ihmeen kivuttomasti se lopulta sujui ja yllätti positiivisesti. 🙂 Ja kiitos, pelkäsin tosissani jo ettei tällä kertaa onnistu, mutta kaikki menikin paremmin kuin hyvin.♥
Auts, tuo on kyllä se syy milloin imetys saattaakin loppua todella nopeasti, kyllä se niin kipeää tekee. Onneksi se kuitenkin sujui hyvin. Taitaa tämä meille äideille olla aina lopulta se kovempi pala. 🙂

Avatar

Hyvältä ja helpolta kuulostaa imetyksen lopettaminen. Minä imetin meidän nuorinta pisimpään melkein 2 vuotta. Lopetus meni lopulta myös suht helposti, tosin hitaammin. Pikkuhiljaa välit pitenevät imetin joka toinen päivä. Viimeinen imetys taisi olla 2 viikkoa edellisestä, kun tultiin reissusta kotiin. Sitten loppui. Ei päässyt itsellekkään maito pakkaantunaan, kun pikku hiljaa lopetettiin. Se ei kyllä ollut mun suunnitelma. Niin vain meni. Huudattamaan minustakaan ei olisi ollut.

Avatar

Sujui kyllä todella helposti. 🙂
Hyvin on sielläkin lopetus toiminut. 🙂 Tuo on itsellekin helpompaa kun jättää hiljaiseen tahtiin niin pysyy oma varustus mukana. Vaikka me on jätetty yksi syöttö kerralla, tuntuu silti siltä että nyt pakkaa kauheasti.
Joo se huudattaminen on niin inhottavaa, että itse en siihen pystyisi.

Avatar

Minustakaan ei ole itkettäjäksi, siksi tuo reilu puoltoista vee käy edelleen tissillä n 6 kertaa vuorokaudessa.

Avatar

Joo ei se kivaa ole. :/ Meille on sopinut tämä lapsen tahtiin vähentäminen. 🙂 Mukavia imetyshetkiä sinne.♥

Avatar

Kiitos, toiveissa olisi lapsen tahtiin väheneminen.. kai se ripariin mennessä vähentää 😉
Hyvää syksyä!

Avatar

Meillä mennyt aikoinaan samalla kaavalla. Ja juurikin tuossa 1v 1kk iässä kaikki kolme lopettaneet tissittelyn. Haikeaahan tuo on, mutta toisaalta niin vapauttavaa myös. 🙂

Avatar

Onhan tämä todella haikeaa, mutta niin kuin sanoit, niin samalla vapauttavaa. 🙂 Haikeutta nostaa vain se, että imetykset oli nyt tässä..ei enää koskaan. 🙁 Ehkä. 😀

Avatar

Hieno taipale teillä ollut, kiva että lopetus sujui lempeästi ja yhteisymmärryksessä! 🙂

Avatar

Kiitos Cariina.♥
Lopetus sujui kyllä todella hyvin, yllätyin positiivisesti. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä