äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kertyykö sinulle nurkkiin pahvilaatikoita? Meille kertyy aina tasaisin väliajoin, kun tulee tilattua jotakin. Eräs päivä siinä pahvilaatikoita liiskatessani pienemmäksi, mietin miten voisin käyttää niitä. Mitä voisin tehdä niistä? Hetken siinä mietin, kunnes käteeni osui valkoista, hieman ohkaisempaa ja hyvin taipuvaa pahvia. Pian mieleeni tuli sellaiset kirjainkyltit, joita olin joskus kaupassa katsonut ja miettinyt että nämähän voisi tehdä ihan itse. Pienen hetken suunnittelun jälkeen syntyi noin 12cm korkea LOVE-kyltti pahvista.

Eihän se nyt yhtä näyttävä ehkä ole, kuin ne mitkä kaupasta saa, mutta edullinen ainakin. Lisäksi se oli ihan helppo toteuttaa ja sain siitä juuri sen kokoisen ja näköisen kun halusin. Kun pahvikirjaimet olivat valmiita päällystin ne vielä. Otin pari lahjakassia, joissa oli mielestäni kiva kuvio ja leikkasin niistä kirjainten malliset ja liimasin ne kuumaliimalla. Lopuksi vielä siistin reunat samaisilla papereilla. Ulkonäkö on itsetehdyn näköinen, mutta kyllä näitä esillä pitää.

Tässä pienet ohjeet kera kuvien, miten minä nämä toteutin. Ja koska lapset osallistuivat tekemiseen, siksi alussa käytettiin kuumaliiman sijaan teippiä ja saksia mattoveitsen sijaan.

1. Tarvitset: pahvia, kynän, teippiä/liimaa, sakset tai mattoveitsen.
2. Piirrä pahville haluamasi kirjain ja tee sille pari (mallissa nyt S-kirjain, kun sellaista olen tekemässä)
3. Leikkaa haluamasi vahvuisia ja mahdollisimman pitkiä soiroja pahvista ja teippaa tai liimaa ne kiinni ensin toisen kirjaimen reunaan. Kun toisessa kirjaimessa on kokonaan reunat, kiinnitä siihen toinen pari. Me käytimme teippiä, sillä lapset auttoivat kiinnittämisessä.
4. Jos ajatuksena kiinnittää nämä seinälle, kannattaa laittaa soiroa myös pohjaan.

5. Kun kirjaimet ovat valmiita, valitse materiaali, millä ne päällystät. Me käytimme hieman ”kärsineitä” lahjapaperikasseja. Päätin laittaa kahteen valkoista ja hieman aaltoilevaa paperia ja toisiin raidallista. Tässä voisi hyvin käyttää vaikka jämä tapetteja, tarroja tai leikata jokstakin kivasta vesivärityöstä.
6. Käytä kirjainta mallina ja leikkaa päällisestä inasen isompi. Kiinnitä se kirjaimeen kuumaliimalla.
7. Lopuksi leikkaa soiroja haluamastasi materiaalista ja liimaa ne kiinni kirjaimen keskiosaan. Itse jätin kirjaimen takaa ihan alkuperäiselle pahville.

Näitä tulee varmasti tehtyä lisää ja parasta tässä on se, että näistä voi tehdä juuri sen kokoisia kuin haluaa. Olisikin kiva tehdä lapsen nimen etukirjain isossa koossa, jota voisi käyttää vaikka valokuvissa rekvisiittana.

Kommentit (6)

Hienot on ja mukavaa tekemistä lasten kanssa.

Hienot kirjaimet ja hyvä kierrätyskäyttöidea pahvilaatikoille <3 Minä olen itseasiassa huomannut askarteluliikkeessä valmiit pahvikirjaimet jotka olisi voinut koristella itse – mutta tämä oli vielä parempi idea 🙂

Kiitos Såfin.♥
Nämä saa kyllä näppärästi tehtyä itsekin ja selvää säästöä. 😀

Ihana idis!!!tuo sun tekemä on tosi hieno:)

Kiitos.♥
Olihan se kivaa puuhastelua. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X