äiti ja melukylän lapset - Banneri

Huh, nyt on pakko tulla avautumaan asiasta, joka suututtaa kyllä todella paljon. Mitään ei ole sattunut, mutta väkisin sitä mielessä käy ajatus siitä, entä jos. Asumme ison tien varrella ja kun olemme lasten kanssa ulkona näemme jos jonkinmoista kuskia ajavan ohi. Tiellä on 80km/h rajoitus, mutta järjestäen siinä ajetaan ylinopeutta. Pitkä suora oikein houkuttaa siihen. Tien ja pihamme välissä on vain aita ja pieni oja.

 

Eräs päivä kun olimme lasten kanssa ulkona, kuulin jo kaukaa, että nyt tullaan ja lujaa. Ja todellakin tultiin. Pyysin lapsia luokseni, mutta jo hetkessä näin, kun toinen henkilöauto lähti ohittamaan rekkaa. Samalla näin kun toisesta suunnasta tulee auto jo vastaan. Ihan viime tipassa toinen auto kerkisi rekan ohi omalle kaistalle. Näin tämän hyvin, koska kaikki tapahtui juuri meidän talon kohdalla. Saattoi muutaman muunkin sydän jättää parin lyönnin verran välistä. Mitä jos hän ei olisikaan kerinnyt omalle kaistalle? Joku autoista olisi singonnut suoraan pihaamme. Pihaan, jossa oli kaksi pientä leikkivää lasta, jotka eivät olisi kerenneet tehdä mitään!

Sydämeni pamppasi kyllä ihan hirveää kyytiä ja kun säikähdykseltä selvisin, tuli tilalle viha. Hei sinä törppö siellä auton ratissa, mitä jos olisi käynytkin jotakin? Kaikki oli todella pienestä kiinni. Mitä jos tietä olisi ollut ylittämässä juuri kaksi koululaista? Et olisi kerennyt tehdä siinä vauhdissa mitään, varsinkin kun tien pinta oli liukas. Mitäpä jos seuraavalla kerralla miettisit ohitustilanteesi hieman paremmin. Mitäpä jos kerrankin noudattaisit nopeusrajoituksia ja mitäpä jos lähtisit liikkeelle aikaisemmin?

Kauhulla odotan jo niitä kelejä, kun ihmiset kaivavat moottoripyörät esiin. Siis hyvä jos näet minkä värinen pyörä ajoi ohi. Ihan järkyttävää kyytiä tuossa ajetaan. Kaikki jotka tietävät missä asumme, tietävät kuinka pitkä tämä suora on ja varmasti moni nähnyt niitä vauhteja joita tässä ajetaan. Onneksi jo neljä vanhinta ymmärtävät tien vaarallisuuden ja eivät edes ajattele menevänsä tielle. Kuitenkin viisi kertaa viikossa, kaksi vanhinta joutuvat ylittämään tien, kun menevät pysäkille odottamaan koulukyytiä. Ja joka ikinen kerta toivon, että ratissa ei tuolloin olisi ketään törppöä ja ettei vain sattuisi mitään.

Kommentit (8)

Todellakin pistää myös itselläni näkemään punaista myös ihan kaupunkinopeuksissa kaikenlainen törttöily, kuten mopoilla keuliminen ja vanhoilla vihreillä ajelu, koska oma kohtaisesta kokemuksesta tiedän, että vauhtia ei tarvita enempää, kuin 45km/h ja joltain voi olla henki pois. Isäni siis kuoli liikenneonnettomuudessa risteysalueella, kun ajoi itse moottoripyörää ihan rajoituksien mukaan ja kolmion takaa kääntyi henkilöauto päälle eikä mitään ollut siinäkään enää tehtävissä. Vaikka isällänikin oli melkein 30 vuotta ajokokemusta niin raskaan kaluston, kuin moottoripyöränkin kuskina niin kun sopivasti sattui sinne renkaiden alle, oli henki pois saman tien.
Toivottavasti teidän lapsien (tai yhtään kenenkän muunkaan) kohdalle ei ikinä osu kukaan kaahailija kohdalle.

Huh! Onneksi ei käynyt mitään.. <3 Itseäni kyllä myös pelottaa välillä Helsingin liikenteessä kun lapset ovat kyydissä ja monella on niiiin kiire. Autot ohittelevat ja tulevat kovissa nopeuksissa pieniin väleihin miettimättä. Toinen mikä todellakin ihmetyttää on usean kaistan tiellä kun toinen auto on pysähtynyt suojatien eteen ja vierellä olevalla kaistalla toinen kaahaa ohi. Eikö autoilijat todellakaan tiedä, että siihen kuuluisi pysähtyä?! Luultavasti joku on kävelemässä juuri sitä suojatietä, kun toinen auto kerran siihen on jo pysähtynyt!

Kyllä niin läheltäpiti tilanne oli, että varmasti kahdella muulla autoilijalla ollut tukalat paikat. 🙁
Helsingissä tuo liikenne on kyllä sellaista, että itse en siellä halua edes ajaa. 😀 Ja joo, olen törmännyt tuohon samaan. Todella harva pysähtyy ja siinä jos jossakin on järkyttävä vaaratilanne, jos toinen auto ei pysähdy. 🙁

Aivan järjetöntä. Kyllä pitäisi enemmän poliisin näkyä liikenteessä. Muutaman kerran itse olen joutunut peloissani jarruttamaan liikenteessä, jotta rekkaa ohittava auto ei omaan auton nokkaani törmännyt. Toiset ei vaan ajattele yhtään. Joskus muinoin ajettiin peräjulkkua mieheni kanssa maalle, kun jäähdyspohjaan päin joku törppö ohitti juur rekkaa kans. Minä survoin auton jarrua tytär kyydissä ja mies kertoi ett ihan selkeesti rekkakuski teki samoin kykynsä mukaan, jotta kolarilta vältyttiin. Mielessäni kerkes käydä ajatus, että onneksi poika edes on miehen kyydissä. Kyllä löi jalka setsuuria, kun virroilla nousin autosta. Toisia ei vaan pitäis päästää auton rattiin tai moottoripyörän tai muunkaan. Anoppi aina sanoo, että toisilla on kauhea kiire hautajaisiinsa.

Hui, mikä tilanne sielläkin on ollut. 🙁
Kyllä sitä välillä miettii, että millaiset ihmiset niitä ajokortteja saa ja kuinka törttöilyllä voi saada aikaan todella vaarallisia tilanteita. 🙁

Pistää kyllä vihaksi kuskit, jotka eivät ajattele mitään siellä ratin takana. Edes itseänsä :z Ärgh

Nuo on todella kamalia tilanteita ja aivan kamalaa, että menetit isäsi noin. :/
Sitä täällä toivotaan, että kaahailijat pysyisivät kaukana, eikä mitään peruuttamatonta tapahtuisi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X