Meidän tytön juhlissa oli tarjolla ruissipsejä kylmäsavulohitäytteellä. Ne menivätkin kuin kuumille kiville. Sen lisäksi, että ne maistuvat äärettömän hyvälle, ovat juuri sopivan kokoisia suuhun niin ne on myös helppo tehdä. Ei tarvitse kuin pilkkoa ja sekoittaa. Näitä onkin helppo tehdä vaikka syntymäpäiville tai illanistujaisiin.
Kylmäsavulohitäyte:
Ruissipsejä (meillä riitti yksi pussillinen)
150g kylmäsavulohta
punasipulia (noin puolikas)
150g ranskankermaa
Limeä
mustapippuria
suolaa
(tuoretta tilliä/ruohosipulia koristeluun)
Pilko kylmäsavustettulohi ja punasipuli pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon purkki ranskankermaa ja lisää mustapippuria sekä limeä oman maun mukaan. Maista ja katso onko suolalle mielestäsi tarvetta. Itse lisäsin sitä pikkuisen. Anna täytteen maustua ainakin tunnin verran. Itse tein tämän valmiiksi jo edellisenä päivänä. Nostele täyte kahden pikkulusikan avulla ruissipsien sisään ja koristele tillillä tai ruohosipulilla.
Tein näitä muutamat kappaleet valmiiksi reilu tunti ennen juhlien alkamista ja ne säilyivät jääkaapissa hyvin, eikä ruissipsit lähteneet pehmiämään. Paras ne olisi kuitenkin täyttää juuri ennen tarjoilua.
Kommentit (12)
Hyvää oli 🙂
Näyttää herkulliselta!
http://westendmum.fi
Ne kyllä on, kannattaa koitta. 🙂
Oi kiitos vinkistä ja reseptistä!!:) näitä täytyy kokeilla!:)
Kiva kuulla, että pääsee testiin siellä. 🙂
Kylmäsavulohi (tai lohitäytteet yleensä) on varma hitti juhlassa kuin juhlassa!
Nami! 🙂
Niin ne on. 🙂
Nam, nuo on hyviä! Meillä on myös muutamaan kertaan ollut noita juhlissa tarjottavana ja nopeasti ovat kadonneet 🙂 Vaihtelun vuoksi olemme toisinaan vaan erilaisilla täytteillä tehneet 🙂
Nämä on kyllä hyviä. 🙂
Ja helposti muokattavissa juurikin erilaisilla täytteillä.
Oi nam 😛 Tällaiset pikkusuolaiset naposteltavat on kivoja juhliin kyllä! Melkein kivempia kuin ns. normi suolaiset piirakat 🙂 Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla tätä ttäytettä 🙂
Nämä on kyllä juhliin niin helppo ja nopea suupala valmistaa. 🙂 Ja ole hyvä vinkistä, toivottavasti maistuu.
Kiva kuulla. 🙂