äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän tytön juhlissa oli tarjolla ruissipsejä kylmäsavulohitäytteellä. Ne menivätkin kuin kuumille kiville. Sen lisäksi, että ne maistuvat äärettömän hyvälle, ovat juuri sopivan kokoisia suuhun niin ne on myös helppo tehdä. Ei tarvitse kuin pilkkoa ja sekoittaa. Näitä onkin helppo tehdä vaikka syntymäpäiville tai illanistujaisiin.

Kylmäsavulohitäyte:

Ruissipsejä (meillä riitti yksi pussillinen)

150g  kylmäsavulohta
punasipulia (noin puolikas)
150g  ranskankermaa
Limeä
mustapippuria
suolaa
(tuoretta tilliä/ruohosipulia koristeluun)

Pilko kylmäsavustettulohi ja punasipuli pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon purkki ranskankermaa ja lisää mustapippuria sekä limeä oman maun mukaan. Maista ja katso onko suolalle mielestäsi tarvetta. Itse lisäsin sitä pikkuisen. Anna täytteen maustua ainakin tunnin verran. Itse tein tämän valmiiksi jo edellisenä päivänä. Nostele täyte kahden pikkulusikan avulla ruissipsien sisään ja koristele tillillä tai ruohosipulilla.

Tein näitä muutamat kappaleet valmiiksi reilu tunti ennen juhlien alkamista ja ne säilyivät jääkaapissa hyvin, eikä ruissipsit lähteneet pehmiämään. Paras ne olisi kuitenkin täyttää juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (12)

Oi kiitos vinkistä ja reseptistä!!:) näitä täytyy kokeilla!:)

Kiva kuulla, että pääsee testiin siellä. 🙂

Kylmäsavulohi (tai lohitäytteet yleensä) on varma hitti juhlassa kuin juhlassa!
Nami! 🙂

Nam, nuo on hyviä! Meillä on myös muutamaan kertaan ollut noita juhlissa tarjottavana ja nopeasti ovat kadonneet 🙂 Vaihtelun vuoksi olemme toisinaan vaan erilaisilla täytteillä tehneet 🙂

Nämä on kyllä hyviä. 🙂
Ja helposti muokattavissa juurikin erilaisilla täytteillä.

Oi nam 😛 Tällaiset pikkusuolaiset naposteltavat on kivoja juhliin kyllä! Melkein kivempia kuin ns. normi suolaiset piirakat 🙂 Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla tätä ttäytettä 🙂

Nämä on kyllä juhliin niin helppo ja nopea suupala valmistaa. 🙂 Ja ole hyvä vinkistä, toivottavasti maistuu.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X