äiti ja melukylän lapset - Banneri

Monet esikoisen odottajat saavat nykyään itselleen baby shower juhlat. Osa onnistutaan yllättämään oikein kunnolla ja osan kanssa taas saatetaan sopia, milloin niitä järkättäisiin. Tyylejä on yhtä monta kuin on järkkääjiäkin. Nykyään juhlat ovat yleistyneet niin paljon, että enää se ei rajaannu pelkkiin esikoisen odottajiin, jollekin ne voidaan nimittäin järkätä toistamiseen tai jopa useamminkin. Ja mikäs siinä, onhan vauvan saaminen aivan ihana juttu. Jotkut saavat ensimmäiset juhlat vasta kuopuksen kohdalla.  Minä jäin ilman baby showereita, mikä vähän harmittaa. Olisihan ne ollut kiva päästä kokemaan.

Entäs sinä? Onko sinulle järjestetty baby showerit tai oletko itse ollut järjestämässä sellaisia?

Minä järkkäsin muutama vuosi sitten yhdelle ystävälleni, joka odotti toista lastaan. Olihan niissä aika homma, mutta se oli ihan kaiken sen arvoista. Kutsut eivät tulleet hänelle yllätyksenä, vaan päätin kysyä saisinko järjestää hänelle sellaiset. Ja luvan saatua kyselin keitä kutsutaan ja muuten aika moni asia tuli hänelle yllätyksenä. Päivä oli aivan ihana ja voisin järjestää uudet koska vaan.

baby shower

Muistan kun odotin meidän Ainoa ja mietin, että saankohan kutsuja. Ja jos saisin niin millaisethan ne mahtaisivat olla, koska ne mahdollisesti järjestettäisiin ja mitä siellä tehtäisiin. Mitä pidemmälle odotus eteni, sitä enemmän niitä odotin. Lopulta odotus oli edennyt joulukuulle ja helmikuun alussa oleva laskettuaika läheni. Tuolloin aloin miettimään, että voisin järjestää yllätys kutsut ystävälleni, jolla laskettuaika oli pari viikkoa minua aikaisemmin. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, etten kykenisi siihen nyt, sillä olisin kuitenkin ollut kateudesta vihreä. Mietin myös yhteisiä kutsuja, mutta olisin lopulta kuitenkin ollut se järjestäjä, enkä olisi saanut päivästä kaikkea irti. En olisi saanut olla pääosassa mahani kanssa.  Lisäksi olisin ollut katkera, etten olisi saanut nauttia päivästä niin kuin toinen. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Lopulta olisi myös ollut hassua järjestää kutsut itselle. Tiedän kyllä, että moni on tehnyt niin, mutta se ei vain tuntunut minun jutulta.

Tulisikohan tällä kertaa kutsut?

Hugoa odottaessa mietin jälleen näitä samoja asioita. Utelin monta kertaa mieheltäni, että tietääkö hän aiotaanko minulle tällä kertaa sellaiset järjestää, taisin jopa ehdottaa, että hän järjestäisi sellaiset minulle, heh. Tiesin, että tämä olisi nyt ehkä se viimeinen tilaisuus päästä sellaiset kokemaan. Heinäkuun alussa minulla oli lista laadittuna tarjottavista, kutsuvieraista ja jopa pientä ohjelmaa. Kirjoitin paperille ylös mitä siellä tehtäisiin ja mietin koristeita. Lopulta rypistin suunnitelmat ja heitin ne pannun pesään. Tuntui jälleen niin typerältä suunnitella kutsuja itselle. Niinpä annoin asian olla. Sain kesällä yhdeltä ystävältäni suloisen paketin, jossa oli vauvalle peitto, ihana pupu ja minulle suklaata. Se sai niin hyvälle mielelle, että tihrustin itkua siitä onnesta.

Alkuun harmitti enemmän, kun baby showerit jäivät nyt vallan kokematta omissa odotuksissa. Toisaalta taas olihan minulla mahdollisuus järkätä ne itselleni, mutta peräännyin kahteen kertaan. Olen kuitenkin päättänyt, että jos tässä vielä joskus vatsaa kasvatan, niin hitto vie minä järkkään ne kutsut, heh.

Kommentit (46)

Minulle järjestettiin esikoisen kohdalla vauvakutsut, jotka oli toki semmoset hyvin ”vaivaantuneet” kun tuntui että ne oli ihan väkisten piretty, ei yhtään sellaista juhlan tuntua tai sellaista että ”ihanaa kun näitte vaivaa mun eteen”. Toisen kohdalla järjestin sitten itse itselleni vauvakutsut kun en halunnut olla vaivaksi kenellekkään, melkein kaikki kutsutut tulivat paikalle ja aikamoiset pippalot kyllä olivat.:) nyt odotan kolmatta, rehellisesti kaipaisin piäntä piristystä läheisiltäni, kun olen heitä auttanut älyttömästi parin viime vuoden aikana (ottanut heidän lapsiaan hoitoon että vanhemmat ovat saaneet kahenkeskistä aikaa tai muuten vaan helpommalla päässeet) eikä kukaan ole auttavaa kättä minulle tarjonnut vaikka varsinkin viime vuanna minä olin se joka eniten apua olisi kaivannut sen hetkisessä elämäntilanteessa. Muutenkaan kukaan ”ystävistäni”/läheisistäni ei ole koko vuonna tullut vain käymään meillä, aina se on ollut minä joka on useaan otteeseen käynyt muiden luona, nii olisi ihanaa jos nyt minut yllätettäisiin ja vietäisiin vaikka edes elokuviin viälä kun yhdessä kasassa olen, mutta uskon ettei näin tule käymään, se olisi muiden elämästä pois :/ en toki saisi surkutella tätä kun olen jo yhdet juhlat muilta aikanaan saanut mutta olisi ihana silti jos tuntisi viäläkin olevansa tärkeä muille ja tuntisi olevansa arvostettu pienellä toiminnalla.

Hei mitäs ne olikaan ne ”no more babies” -juhlat? Vai millä nimellä kulkevatkaan? ? Sellaisista oon haaveillut nyt, kun lapsiluku taitaa olla täynnä. Ohjelmassa voisi olla vauvatarvikkeiden kierrätystä eteen päin ja oman vaatekaapin uusimista sen kunniaksi, että kroppa on enää vain itseä varten! Kuohariakin saisi nauttia, ja kaikkea listeriariskiruokaa. ? Mä haluan sellaiset bileet! Järkätään sellaiset kaikille meille, joilta vauvakutsut jäi välistä! ?

Vauvakutsut on rantautuneet mun kaveripiiriin vasta ihan lähiaikoina, joten en sellaisia osannut edes odottaa. Viimeisimmässä odotuksessa kyllä pari ystävää tulivat kaappaamaan mut raskaan odotuksen viimemetreillä kotoa ravintolareissulle ja se oli kyllä mukava ylläri! ❤ Mun silmissä ajoi saman asian, kuin babyshowerit. ?

Hahaa, hauska idea. 🙂
Mä taas ikuinen vauvakuumeilija kun oon, niin en varmaan osaisi edes juhlia tuollaisia. 😀 Ehkä sitten, kun niitä en enää varmasti koskaan saa, hih.
Mutta tuohan oli aivan ihana ylläri.♥

Olisin ehkä halunnut, mutta kuka ne ois järkännyt ja kuka sinne tullut?
Kavereita/ystäviä kun ei ole yhtään tai mitään tukiverkostoa.

Tuo on kyllä surullinen tilanne. 🙁 Sitä kun toivoisi, että kaikilla olisi edes se yksi hyvä ystävä.

Minulle tämän ensimmäisen odotusaikana olisi ollut halukkaita kutsujen järjestäjiä, mutta itse sanoin tuolloin, etten halua juhlia etukäteen vaan mieluummin olisi perinteisemmät rotinat sitten, kun lapsi on syntynyt. Vauvamme oli niin kovin toivottu ja odotettu ja koko raskausaika oli kamalaa pelkoa siitä, että entä jos jotain sattuu (häntä ennen oli ollut keskenmeno), etten voinut kuvitella juhlivani syntymää etukäteen, koska pelkäsin siten jotenkin houkuttelevani huonoa onnea niskaani. Jälkikäteen ajateltuna olisi toki kannattanut ne juhlat pitää, mutta tuolloin sitä ei osannut ajatellakaan, kun joka päivä vain mietti, että kunhan kaikki menee hyvin ja saan lapseni terveenä syliini, millään muulla ei tuntunut silloin olevan väliä. Ehkä toisen lapsen kohdalla (jos sellainen saadaan) voisin olla avoimempi juhlille, jos ei nyt baby showereille, niin ainakin jonkinlaiselle juhlinnalle. 🙂 Itse ajattelin ehkä olla järjestämässä ystävälleni vauvakutsut.

Minäkin olen aina odotusaikana pelännyt kuollakseni, että vauvalle sattuu jotakin mahassa ja menetän hänet. 🙁 Siksi ymmärrän hyvin, ettet juhlia halunnut.
Itse pidän noita jotenkin sellaisena odottavan äidin hemmottelujuhlana ja sellaista olisin odotusaikana kaivannut. 🙂

Itse odotin, että joku ystävistäni järjestäisi minulle tämän toisen vauvan odotuksessa yllätyskutsut ja kun aloin puhumaan, että odotan yllätyskutsuja, niin muutamat sanoivat, että ei niitä kuulu toisen lapsen kohdalla pitää.

Ihmettelin tätä, että miksi ei, on jokainen tuleva vauva ihme ja uusi juttu. Ja itse pidän näitä vauvajuhlia sellaisena ns kastejuhlan tyyppisenä juhlana ystäville, kun ei heitä nyt tule kastejuhliin kutsuttua. No tästä tyrmäyksestä hämmästyneenä päätin pitää itse kekkerit ja oikein mukavat kekkerit olivatkin. Lahjat kielsin, mutta sain silti lahjakortin jalkahoitoon, pienen pehmoampparin vauvalle ja kukkasia. Kaikkiaan 20 henkeä kutsuin ja heistä 6 pääsi paikalle. Mutta mukavaa oli. Tein itse kehyksiin kalenterin, johon keräsin kaikilta kutsutuilta veikkauksen syntymään liittyvistä jutuista, sitten oli vaipanheitto ja nimiehdotuksia kummallekkin sukupuolelle. Muuten jutusteltiin ja herkuteltiin tarjottavilla 🙂 . Esikoinen oli hoidossa minun vanhempien luona, niin sai juhlien päätteeksi vielä itse rentoutua 🙂

Aika moni ajattelee, että pidetään vain esikoisen kohdalla. Mutta sitten taas joku saa joka odotuksessa juhlat. Mutta näissä on minusta kiva se, kun niitä voi juhlia vaikka joka odotuksessa ja niistä voi tehdä sellaiset kuin haluaa.
Itse ajattelin, että nämä ovat sellaiset äidin hemmottelu juhlat, jolloin voisi viettää aikaa ystävien kanssa ja siinä sivussa tehdä ne perinteiset veikkaukset vauvan syntymäpäivästä, syntymäajasta, pituudesta ja painosta. 🙂

Ihanalta kuulostaa nuo sinun juhlasi. 🙂

Ennen esikoisen odotusta meillä oli tiivis kaveriporukka ja milloin kenellekin järjestettiin juhlia, synttäreitä tai muuten vaan yllätystä. Itse olen jokaisissa kissanristiäisissä ollut järjestäjänä mukana.aloin odottaa esikoista, ja kas kummaa kaikki kaverit kaikkosi eikä toivettakaan vauvajuhlista ? Varmaan aika tyypillistä kun on nuoren kaveriporukan ensimmäinen joka saa lapsia. Välit viilenivät aika nopeasti odotusaikana niin en kyllä vauvajuhlia odottanutkaan. nyt toinen lapsi tulossa, raskaus puolessa välissä, tuskin juhlia tulee, en niitä osaa odottaa/toivoa. Salaa tietysti haaveilen, olisihan se ihanaa kun kaverit ja läheiset muistaisi ?

Todella ikävää tuo kaverien kaikkoaminen ympäriltä. Mutta kuulostaa tutulta. Minulle kävi aikoinaan samoin, mutta ne ystävät jotka jäi, ovat niitä parhaimpia edelleen.♥
Toivottavasti saisit vielä juhlat, olisi ne hieno päästä kokemaan. Pidän täällä peukkuja. 🙂

Oi tulipa muistoja mieleen.. Minä odotin itse koko raskausajan, että ystäväni järjestäisi minulle showerit – olin sitä ennen raskautta toivonut ja hän oli luvannut järjestää, kun minulta jäi polttaritkin välistä. Raskauden aikana odottelin ja pohdin myös, että millonkohan ne on.. Joskus kesäkuussa lopulta totesin (heinäkuussa oli la), että eipä taida sellaisia tulla ja loppuajan yritin päästä yli pettymyksestä. Noh, ystäväni lupasi järjestää, jos saadaan lisää lapsia, mutta ei se ole minusta sama – tai olisin tahtonut ne siihen ensimmäiseen raskauteen. Mutta olenpa saanut olla järjestämässä ihania juhlia ystävilleni ja nautin sitten niistä, vaikka harmittaa vieläkin etten omia saanut.

Voi ei. 🙁 Tuolloin niitä varmasti odottaa vielä kovemmin, kun on kerran luvattu vielä järjestääkkin. Minäkin jäin ilman polttareita, joten ehkä myös siksi odotin näitä kutsuja. Että edes jonkun pääsisi kokemaan.
Ja kyllä nämä asiat vaan jäävät harmittamaan, varsinkin kun niitä alkuun odottaa niin paljon.

Hip hei!

Harmi että jäi Baby Showerit kokematta, mutta viisas päätös ettet lähtenyt järkkäämään niitä itse. Itse sain niin paljon mielipahaa siitä ettei kellään ollut aikaa järjestää niitä minulle. Moni ei halunnut edes tulla vaikka kaikki oli järjestetty valmiiksi ja kyyneleet valuivat kun joku perui tulonsa jostain syystä. Onneksi muutama ihana tuli, mutta ei siinä mitään rentouttavaa ollut. Lopulta minä olin se kuka kaatoi kahvia muille ja no jaa sieltähän se tarina showereista blogista löytyy. Ei saisi muutenkaan stressata odottaessa. Toisin sanoen parempi järjestää itselleen sitten ihan omaa luxusaikaa ja hemmottelua ja unohtaa koko juttu.

Voi eiii. 🙁 Niin tuli paha mieli puolestasi.
En voi edes kuvitella, kuinka kurjalta on tuntunut, kun osallistuminen perutaan ja kivaksi ajateltu päivä muuttuu kamalaksi. :/

Esikoisen aikana ei nämä babyshowerit olleet vielä pinnalla. Tokan kohdalla kaksi kaveriani järjesti pienimuotoiset kutsut ja se oli kivaa:) nyt kolmannen raskauden kohdalla sanoin ystävilleni että en halua tai tarvitse kutsuja ollenkaan 🙂 voi niitä ystäviä nähdä muuten porukalla ja me pidettiinkin sit pikkujoulut:))

Noinhan se on kiva. 🙂
Minullekin olisi riittänyt ihan yhdet kutsut, en useampia olisi kaivannut. 🙂

Minullekkaan ei järjestetty kutsuja vaikka tiedän yhden ystäväni sitä suunnitelleen. Tämän suunnittelijan kanssa meillä oli ollut vähän etäisemmät välit jonkin aikaa mutta hän yllättyi iloisesti kun sai kuulla raskaudestani ja kysyi sitten kahden ystäväni numeroita. Nämä kaksi olivat tulevan lapseni kummeja. Tältä toiselta sitten kysyin, että ottiko Maija* häneen yhteyttä ja miksi. No hän kertoi, että halusi järjestää vauvakutsut mutta ”mulla ei ole seuraavaan kahteen viikkoon aikaa”. Jaahas, laskettuunaikaan oli viel 4kk jäljellä..
Kyllä se jäi harmittamaan, ettei kutsuja koskaan tullut. Minusta olisi ollut sopimatonta järjestää sellaiset itselleni vaikka sekin kävi mielessä. Olisi ollut kiva, että edes jollain tapaa raskaus tai lapsen syntymä olisi huomioitu. Mieheni ystävä sai vauvan kuukausi ennen meitä, niin me vietiin tietysti vauvalahja! Muutenkin mielestäni on kohteliasta jos kutsutaan synttäreille, tupareihin tai mennään katsomaan uutta vauvaa, niin viedä jotain.
No, eivätpä kummit tuoneet mitään (muut ystävät ja sukulaiset kyllä) tai muutenkaan ole tekemisissä :/ selvästi pyysin vääriä ihmisiä vaikka oltiin keskusteltu ”kummin velvollisuuksista” etukäteen. Kyse ei ole lahjoista vaan ajasta. Tekipäs hyvää avautua! 🙂

Hyvä, että avautuminen helpotti.♥
Todella kurjaa, että jäit sitten lopulta ilman juhlia. :/ Varsinkin, jos sellaisia oltiin ajateltu.
Voih, kurjaa tuokin. :/

Todella harmi, että olet jäänyt niitä kaipaamaan. Toivottavasti joku ottaa tästä vinkin ja järjestää, jos se tulee vielä ajankohtaiseksi. Tai sitten ihan itse järkkäät ne – saa niinkin tehdä!
http://westendmum.fi

Toki ne voi itsekin järkätä ja nyt kun ajatukset on purettuna tänne, niin ehkä ne varuiksi järjestäisi itse. 🙂

En ole saanut kutsuja yhdenkään lapsen kohdalla, ja lapsia meille on siunaantunut 3 (4v, 2v ja 1kk) Ainakin näiden kahden nuoremman odotusaikana tämä Baby Shower trendi oli jo rantautunut Suomeen ja lähipiiriinkin. Vähän myös haaveilin yllätysjuhlista ja siitäkin, että järjestäisin itse, mutta eipä sitä oikein kehtaa itselleen juhlia järjestää. Minulla on kyllä sellainen ystävä- ja tuttavapiiri, joka halutessaan ja ehtiessään voisi näitä yllätyksiä järjestää, mutta ymmärrän senkin, että jokainen on myös omalla tahollaan kuormitettu, on pieniä lapsia, töitä ja vielä vapaaehtoistyötäkin. Kesällä täytän 30v ja mietin, että kai se täytyy itse järjestää jos meinaa pyöreitä juhlia…

Vuosi vuodelta tuntuvat yleistyvän nämä juhlat. 🙂 Harmi, ettet ole niitä saanut.
Minustakin se itselle järkkääminen tuntui hassulta, mutta jos tässä vielä odotan, niin ihan hyvin voisin ne järkätä. Olisi ainakin sellaiset mitä haluaa. 🙂
Toki välillä voi jäädä ystäviltä järkkäämättä ihan kiireiden vuoksi.

En ole saanut kutsuja ja kyllä harmittaa, ihan mielettömän paljon oikeasti. Raskausaikana kaipaisi tuollaista erikoishuomioimista ja sitä, että saisi olla hetken keskipisteenä, kunnes se lapsi syntyy ja sen vuoro olla keskipisteenä aina. Olen itse tehnyt muiden juhliin kymmenkunta vaippakakkua, suunnitellut monia yllätyksiä ym.. Jos joskus vielä odotan lasta, niin haluan kyllä vauvajuhlat.

Tiedän tuon harmituksen tunteen. Ja ikävää, ettei itse saanut juhlia, kun olet ollut aktiivisesti itse mukana. :/ Toivottavasti saat ne vielä kokea. 🙂
Pieni hemmottelu ja ystävien ja läheisten kanssa oleminen olisi aika huippua. 🙂

Olen saanut kokea omat ja järjestää kahdet babyshowerit. Ihanaa hömppää, jonka jokainen odottava äiti ansaitsee.

Muistan kun odotit teidän Hugoa ja aloin pohtia, saatkohan sinä omat vauvakutsusi. Muistin, että sinä olit sellaiset ystävällesi järjestänyt. Aika kului eikä sinulta tullut vauvakutsu-postausta. Minua niin harmitti puolestasi! Ai että olisi tehnyt mieli järjestää sinulle kutsut, mutta asumme sen verran kaukana toisistamme ettei se olisi onnistunut. Puhuin asiasta siskolleni, Nealle. Yhteistuumin päätimme muistaa sinua ja uutta vauvaanne, jotenkin. Niinpä lähetimme sinulle sen paketin, joka sisälsi mm. Noshin bodyn. Eihän se paketti tietenkään vauvakutsuja korvaa, mutta toivottavasti ilahdutti sillä hetkellä ja kertoi sinulle, että kyllä sinua ja teidän pikkuista halutaan muistaa ja onnitella. ❤
Olisimme varmasti lähettäneet paketin, vaikka olisitkin saanut vauvakutsut, mutta nyt se tuntui entistäkin tärkeämmältä lähettää.

Ihanaa, että sait itsellesi kutsut.♥

Ihana sinä, kun olet ajatellut noin.♥ Olen ikuisesti teille kiitollinen siitä paketista. Se oli niin ihana piriste.♥ Body on tallessa ja kirje sekä kortti vauvakirjan välissä tallessa. Tuo paketti lämmitti niin valtavasti mieltä, että vieläkin voin muistaa sen tunteen. Olette kyllä niin ihania.♥♥
Olisi kyllä ollut ihana päästä kirjoittamaan omista vauvakutsuista.

Mä oon kyllä niin super onnellinen, että oon saanut nyt jo kahdesti kokea nuo babyshowerit. Ja mut on vielä onnistuttu molemmilla kerroilla yllättämään ihan totaalisesti!!
Oon ollut itse myös järjestämässä kolmia eri juhlia. Onhan se aina aika kova homma,mutta mä oon kyllä sitä mieltä että ihan jokainen odottava äiti on ne ansainnut♡♡

Olen kyllä niin onnellinen, että olet nuo kahdesti päässyt kokemaan.♥ Varmasti jäänyt niin upeat muistot niistä. 🙂

Höh, kurjaa, että jäit ilman. Seuraavassa sitten! Mun doula järjesti ja organisoi mun juhlat, jotka pidettiin ihan muutaman henkilön kesken, miun toiveesta. Mun juhlat oli ihanat Mother’s Blessing -juhlat, eli siis vauvalahjojen ja vauva-arvailujen sijasta keskityttiin äidin hemmotteluun ja voimaannuttamiseen 🙂
Oon ollut mukana järjestämässä muutamia juhlia, koska oon sitä mieltä, että jokaiselle äidille ihana hemmottelupäivä/hetki 🙂 Se on ihana muisto raskausajan viimehetkistä, ja sitä on ollut itse kiva jälkeenpäin muistella.

Ihana Doula ollut sinulla ja oikein hyvältä kuulostaa sun juhlat. 🙂 Tuollainen hemmottelu olisi kyllä kelvannut tännekin. Minusta on ihana, kun nämä voi järjestää millaiseksi haluaa. Jos ei uskalla juhlia vielä vauvaa, niin sitten keskityttäisiin enemmän äitiin. 🙂

En saanut kutsuja esikoisesta, ja syntymän jälkeen mainitsin asiasta joillekin ystäville että minusta olisi kiva jos joskus olen raskaana, että sillä tavalla huomioitaisiin. Nyt kolme vuotta myöhemmin olen aivan viimeisilläni raskaana nyt rv 39, ja näyttää siltä etten kutsuja nytkään saa. Surullista ja tunnustan myös tehneeni suunnitelmia samalla tapaa kuin sinäkin – hylkäsin vain ajatuksen itse järkättävistä kutsuista, mutta olisi varmaan pitönyt kun nyt harmittaa niin kovasti 🙁

Voi eiii. 🙁 Harmi, ettei olla napattu vinkistä kiinni.
Mullakin oli kovat suunnitelmat niistä itselleni järjestettävistä juhlista, mutta lopulta se ajatus tuntui hölmöltä. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi vain pitänyt.

Minullekaan ei järjestetty juhlia. Ilmeisesti vauvakutsut on Suomessa kuitenkin vielä vähän marginaalinen juttu. Kiva tapa kuitenkin! Nyt odotan kolmatta, enkä enää usko, että kukaan niitä alkaa suunnitella. Jotenkin huvittaisikin koko meininki, kun kaikki vauvajutut on itsellä ihan arkipäivää jo. Mutta sitä en kiellä, etteikö pieni illanvietto kavereiden seurassa olisi piristävää, oli juhlinnan otsikko mikä tahansa. Nyt on lähipiiriin syntymässä muillekin lapsia, ja tuntuu, että ne, ketkä pitävät eniten ääntä raskaudestaan (= julkaisevat fb- ja ig -kuvia mahoistaan ym.), ehkä sitten ne kutsut hankkivat, joko itse tai muuten. Omista raskauksistani en ole kylillä huudellut, niin ehkäpä sekin asiaan vaikuttaa. Ja sen allekirjoitan, että ne lapsettomat ihmiset eivät vaan osaa tällaisia juttuja ajatella, ainakin on oma kokemukseni asiasta.

Täälläkin toki kaikki vauva jutut ihan tuttuja, kun lapsiakin monta. 🙂 Mutta juuri tuo yhteinen ilta ystävien ja läheisten naisten kesken olisi ollut aivan parasta. 🙂 Ei siinä sen ihmeempää ohjelmaa olisi tarvinnut olla. Tai perus nimi, pituus, paino ja syntymäpäivä veikkaukset. 🙂
Totta, ehkä lapsettomat ei niin herkästi näitä järjestä..toki en yleistä mitenkään.

Onpa tosi harmi, ettet ole kutsuja saanut. :/ Minäkään en saanut esikoista odottaessa, vaikka miehelle sanoinkin että sellaiset haluan ja ilmeisesti mies olikin yhdelle ystävälleni asiasta vihjannut, mutta kutsuja ei silti tullut. Ehkä johtui siitä että silloiset ystäväni olivat kaikki lapsettomia. Itse järjestin yhdelle kaverilleni yllätysjuhlat ja hän sitten järjesti minulle, kun odotin kuopusta. Minulla oli vain juhlien aikaan juuri takana viikon migreeniputki, joten en päässyt nauttimaan juhlista täysillä. Kiva kuitenkin, että sain sellaiset kokea. 🙂

Harmi ettet saanut niitä ensimmäisestä, vaikka vihjasitkin siitä. Mutta ihanaa että toisesta sitten kaveri järjesti sinulle juhlat. Harmillinen vaan tuo migreeni. 🙁 Mutta varmasti jäi juhlista hyvä fiilis.:)

Mulle ei ole järkätty vauvakutsuja kummassakaan raskaudessa. En kyllä ole koskaan ollutkaan vauvakutsuilla, joten en oikein ehkä osannut edes odottaa. Nykyään kai niitä on tavallista järjestää, mutta ihmisten mun ympärillä on varmaan vaikea löytää yhteistä aikaa. Ja kun ystäväporukoitakin on toisilleen erillisiä. Ehkä vielä joskus, jos lisää lapsia saadaan ?

Nykyään nämä yleistyneet paljonkin. 🙂
Itse järjestin aikoinaan ystävälleni ja kehittelin ite ohjelmaa ja kaivelin netistä ideoita. Nyt niitä löytyykin helpommin kuin silloin. 🙂
Toivon että saat vielä joskus kokea juhlat.♥

En saanut vauvakutsuja yhdenkään lapsen kohdalla. Suurin syy varmaan on se, että oikeita ystäviä ei minulla paljoa ole :(.

Siskolleni järjestin kahdet (erittäin mukavat!!) yllätyskutsut joista hänellä ei ollut aavistustakaan. Toiset kutsut järjestin jopa itse asuen Helsingissä ja lensin kutsuja varten pohjoseen. Sainko itse kutsuja raskaana ollessani. En. Katkerako? Jep. Samaisille siskolle järjestimme myös polttarit jälkikäteen kun yllärinä menivät naimisiin. Menimme myös yllätyksenä naimisiin. Sainko polttareita? En. En siis järjestä enää yhtiäkään juhlia.

Ihanaa, että olet noin järjestänyt ja nähnyt paljon vaivaa.♥
Voi eikä, niin ikävää. 🙁 Olisit kyllä ansainnut molemmat, kun olet itsekin noin järkännyt. Minulla myös polttarit kokematta.

Tulikohan aiempi kommenttini perille? Joku error tuli lähetyksen jälkeen.. No mutta tässä tämä uudestaan 🙂

Harmi ettet ole saanut kokea vauvakutsuja 🙁 meillä on ollut tapana järjestää esikoista odottaville kutsut ja uskon, että muut ovat osanneet odottaa omiaan, mutta minä en. Olin meidän porukan ensimmäinen odottaja ja täytyy sanoa, että yllätyin täysin juhlista.

Nyt olen vähänyt miettinyt, josko järjestäisin ne itse tällä kertaa. Aiheena vauvakutsut, mutta enemmänkin että olisi syytä kutsua ystävät kylään.

Sulla on varmaan vauvakutsujen suhteen vähän samanlaiset fiilikset, kuin minulla polttareiden. Menimme aikoinaan extempore päätöksellä naimisiin esikoisen ristiäisten yhteydessä. Se tuntui hyvältä idealta silloin ja tuntuu edelleenkin – mitään en kadu, mutta onhan sitä jälkeenpäin miettinyt, että jäi polttarit kokonaan kokematta.

Ei tullut kuin tämä kommentti, mutta kiva kun jaksoit laittaa uudestaan. 🙂

Kyllähän se harmittaa, mutta ei sille enää mitään voi. Oi vitsi, ihanaa että sinut on onnistu yllättämään. Sillain se onkin paras. 🙂

Oi järkkää ihmeessä. 🙂 Olisi ihanaa saada ystävät yhtäaikaa kylään ja samalla höpistä vauvajuttuja.
Tiedän tuon tunteen, sillä minulla jäänyt myös polttarit kokematta.

Ikävää, että ensimmäisistä kutsuista jäi ikävä fiilis, mutta kiva että toiset sitten onnistuivat. 🙂
Voi ei, tuli oikein ikävä fiilis sun puolesta ja toivon koko sydämestäni, että sinulle järkättäisiin edes jotakin pientä. Jaksamisia loppu odotukseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X