äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vaippoja siellä ja vaippoja täällä. Teippivaippaa ja housuvaippaa, eri kokoja vaikka kuinka, etkä välillä ole ollut edes perillä mikä menee kenellekin. Voisi sanoa, että tämä meidän elämä on ollut vaipparallia vuodesta toiseen. En ole edes pahemmin ajatellut sitä, mutta yksi ilta sängyssä maatessani havahduin siihen, että me todellakin olemme ostaneet vaippoja näiden vuosien aikana ja oikeasti ihan järjettömiä määriä. Ja koska kotoa on löytynyt melkein aina sekä taapero, että vauva, on vaippoja kulunut tuplaten. Se vaippavuori, joka näistä vaipoista koottaisiin olisi valtava. Hukkuuko oma elämä sinne vaippavuoren alle?

Vaipparallia

Onhan nämä vuodet olleet aikamoisia rallia. Taaperon ja vauvan kanssa elo on välillä ollut erittäin haastavaa, unohtamatta sitä, että siinä rinnalla on monta muutakin, jotka kaipaavat äitiä vielä paljon. Välillä on ollut hetkiä, kun olen luullut, että hukun vaippavuoreen ja eikö elämälläni ole mitään muuta sisältöä enää? Tätäkö se tulee aina olemaan? Nämä hetket iskivät yleensä silloin, kun taapero oli nitissyt ja natissut koko päivän ja vauva huusi kurkku suorana, eikä mikään oikein auttanut. Mutta tilanteen rauettua, tuntui kuin se vaippavuorikin olisi pienentynyt ja sain kuin sainkin kauhottua tieni ulos vaippavuoresta. Minulla on elämässäni sitenkin muutakin sisältöä.

Todellisuudessa vauva on vain kasvanut taaperoksi, jolla on valtavasti omaa tahtoa. Lisäksi kolmevuotis täyttää ihan juuri neljä ja uhma on väistynyt sivuun. Elämä näiden kanssa tuntuu nyt niin helpolta. Vaippoja kuluu nyt vähemmän, kun käyttäjiä on kahden sijaan yksi. Vaippavuori pienenee ja pienimmän kasvaessa oma meneminen helpottuu ja elämään saa muutakin sisältöä, kuin vaippojen vaihtaminen. Koska en ole imettänyt enää kuukausiin, olisi mahdollisuus lähteä vaikka ystävien kanssa viihteelle, kuitenkin valitsen ennemmin muun vaihtoehdon. Kuten vaikka leffan kotona omalta sohvalta katsottuna ja kasan herkkuja vieressä. Voi kuulostaa tylsältä, mutta lopulta se on hurjan rentouttavaa. Päivät sisältävät aika paljon hälinää ja härdelliä, niin silloin se hiljaisuus on todella se jonka avulla saa rentoutua ja nollata päivän tapahtumat.

Vaikka välillä tuo vaipparalli ja arki johon kuuluu koko ajan kaksi pientä on ollutkin aika hässäkkää, niin lopulta se on ollut juuri sitä mikä on tehnyt näistä vuosista onnellisimmat ikinä. Vaikka todellakin on niitä päiviä, kun ajattelen olenko nyt ollut aivan järjissäni, kun olen näin monta lasta halunut. Luulen että näitä tilanteita on myös niissä perheissä, joissa lapsia on vähemmän. Onko ihminen sitten täysin kajahtanut päästään, kun miettii kuinka ihana se vauva taas olisi ja kuinka vielä voisi sen yhden jaksaa? No on, todellakin! Ja tähän nyt sellainen hymiö, joka nauraa huutonaurua ja jolla valuu hikipisara otsalta.

Vaipparallia vuodesta toiseen

Kauanko teillä on eletty vaipparallia? Kuinka moni vanhempi myöntää laittaneensa vaipan päähänsä, vain koska se naurattaa taaperoa niin valtavasti?

 

Kommentit (32)

Vuodesta 2005 asti vaipparallia. Toinen synty 2007, siitä asti ollu vähintään kaks vaipalla. Tällä hetkellä 4 vaipallista 3v 2×1,5v ja reilu 1kk, eli loppua ei näy ?

Meillä takana jo 12vuotta vaipparallia ja loppua ei näy kun kuudetta lasta odotellaan kesän lopussa syntyväksi ? Lapset usein juoksee vaippa päässä ja kyllä se meillä vanhemmillakin joskus päähän joutuu se kun on niin hauskaa lasten mielestä ?

Oi, siellä on jännät ajat pian käsillä. 🙂 Ja vaipparallia takana jo aikas monta vuotta.

Olen halunnut aina kysyä joltain Libero/Pampers ihmiseltä että miksi käyttää näitä merkkejä? Ulkomaalaisia firmoja jotka testaavat eläimillä (koirilla) tuotteidensa raaka-aineita ja käyttävät kemikaaleja tuotteissaan. Muumi on suomalainen merkki (rahat Suomeen), luontoystävällinen, myrkytön, biohajoava ja ainakin täällä seudulla vielä halvin näistä kolmesta merkistä! Liberothan haisevatkin (varsinkin märkänä) sisältämilleen myrkyille…
Meillä ainakin passannut sekä pullealle lapselle että hoikalle lapselle muumi teippi- ja housuvaipat. 🙂

Meillä on välillä ollut myös noita Muumejakin. 🙂 Hugolla oli niitä ykkösiä, mutta ne ei silloin jostain syystä vain istuneet, käytimme myös nelosia jossakin välissä. Pitäisi testata myös noita housuvaippoja.
Tässä olikin minulle uutta infoa, kiitos siitä.

Kestovaipparallia x 5 lasta ? !

Hienot rallivuodet sielläkin takana. 🙂

Vaippojavaippojavaippojavaippoja… Niitä kyllä menee. Yleensä ei kyllä tuohon päähän, mutta hieno kuva 😀
http://westendmum.fi

Hahaa. 😀
Taaperon onnellinen ilme ja se nauru saa tekemään helposti tämmöistä vaikka joka päivä. 😀

Vaipparalli on kyllä aikamoista 😀 Meillä on eletty sitä jo pian 6v ja loppua ei näy kun viides lapsi tulossa 😀 Meillä on tainnut aina olla osittain kaksi vaipankäyttäjää vauvan lisäksi mutta on siitä selvitty. Nyt jos saisi pian toisen kanssa noista pienemmistä siirtyä pelkkään yövaippaan niin olisi vain yksi vaipoissa sitten vauvan lisäksi :)Ihanaahan tämä pienten lasten kanssa eletty aika on ollut mutta alan kyllä jo vähän kaipaamaan jotain muutakin kuin vaippapakettien raahaamista kaupasta 😀

Oi, paljon onnea odotukseen.♥
En ole ihan varma, mutta meilläkin tainnut olla hetki kun oli kolme yhtä aikaa vaipoissa ja on se kyllä aika hässäkkää. Siinä helposti tuntuu, että eikö elämään mahdu muuta kuin vaipan vaihtamista vähän väliä? Toivotaan, että saisit yhden yövaipalle, niin vauvan synnyttyä olisi sitten edes hieman helpompaa tuolla rintamalla. Tsemppiä sinne vaipparalliin. 🙂

Meillä on jokainen lapsi ehtinyt kuivaksi asti ennen seuraavan syntymää, mutta ei siinä väliä aina niin kovin paljon ole ollut. Nyt ollaan miehen kanssa ihan ihmeissämme, kun talosta ei löydy vaipan vaippaa eikä niitä ole aikoihin ostettu. Tavallaan sitäkin rallia joskus vaan kaipaa…

Kyllä tätä aikaa varmasti tulee ikävä. Ainakin voisin näin kuvitella. 🙂

Meillä pidetään vaippaa päässä usein koko perhe! ? (<– se hymiö joa tarkoitit). Se naurattaa taaperoa ihan mielettömästi ? Ja se taas on meidän vanhempien mielestä hauskaa.

Aika minet vaipat olen ehtinyt minäkin vaihtaa, mutta en mä kyllä tätä vaipparallia vaihtaisi mihinkään ? Aina mahtuu yksi ?

Hahaa, olisi mahtavaa nähdä teidät kaikki istumassa vaipat päässä. 😀 Ihanat te.♥
Ja kyllä, ei tätä mihinkään vaihtaisi.♥

Kiitos illan parhaista nauruista, kun näin tuon kuvan 😀 Toisaalta välillä ei kyllä naurata, sillä meillä tuo vaipparalli on parhaillaan päällä. Vauvalta saa olla vaihtamassa vaippaa jatkuvasti, eikä 2-vuotiaani ole ollenkaan innostunut pottailusta, vaan kiskoo vaipat päättäväisesti jalkaansa, kun yritän ehdottaa pottaharjoituksia. Onneksi edes 4-vuotiaamme on nyt täysin päivä- ja yökuiva. Mies kantaa päivittäin useamman hedelmäpussillisen vaippoja navetalle, jossa suurempi roskiksemme sijaitsee. En ole koskaan vetänyt vaippaa päähäni lapsen huvittamistarkoituksessa, mutta taidanpa kokeilla sinun kuvasi innostamana 😀

Hihii, täällä useinkin vaippa päässä sekä äidillä että taaperolla. Siinä sitten nauretaan toisillemme. 😀
Tsemppiä sinne vaipparalliin, onhan se välillä aikamoista. Mutta mihinkään sitä ei kyllä vaihtaisi.♥ Ehkä siellä parivuotias jossakin vaiheessa innostuu ja kesällä on hyvää aikaa harjoitella. 🙂

Haha, hyviä kuvia! 😉 Meillä on nyt vähän neljä vuotta kuskattu vaippoja kaupasta kotiin ja nyt kun kuopus on alkanut harjoitella potalla käyntiä, huomasin ajattelevani että loppuuko tää kohta.. Esikoisella tosin vielä yövaippa ja niin on varmasti pienemmälläkin vielä pitkään.

Hih, kiitos Anniina. 🙂
Neljässä vuodessa tulee kannettua jo aika määrä vaippoja kotio. Siitä se vaippojen määrä hiljalleen kuitenkin vähenee.

9,5 vuotta takana ja montakohan edessä en tiedä. ;).7 lasta 2 nuorinta vielä vaipoissa koko aikaisesti, yhdellä yövaippa joka yö , toisella lähes joka yö. Saa siinä kantaa kaupasta vaippoja kotiin ja roskiin vielä tiheämpään. Silti en vaihtaisi tätä aikaa mihinkään. <3

Hihii, ihana vaipparalli siellä takana ja edessä. 🙂 Saa nähdä kauan meilläkin vielä kestää. Ei näitä vuosia kuitenkaan mihinkään vaihtaisi.♥

En kestä mikä kuva!!!
Meillä on ollu kohta about 9 vuotta vaipparallia.APUA!! Ja loppu ei edes häämötä vielä:)

Hahaa. 😀
Melkein samoissa vuosissa ollaan. 🙂 Mutta on nämä vuodet olleet ihan parhaita.♥

Meillä on takana kaksi vauvavuotta, tosin kolmen vuoden erotuksella. Molemmilla ollaan käytetty yhdeksänkymmetäprosenttisesti kestovaippoja, joten vaippoja on tarvinnut ostaa todella vähän. En voisi olla tyytyväisempi päätökseen 🙂 Pyykkiä joutuu ripustamaan, mutta en halua edes ajatella kuinka paljon pelkkiin kertiksiin olisi mennyt rahaa.

Mua osittain harmittaa, kun en kenenkään kohdalla kokenut kestoilua meidän jutuksi. Se olisi kyllä ollut näinä vuosina suuri säästö.

Meillä 5 vuodessa neljä lasta eli vaipparallia on riittänyt? nyt on viides tulossa jos toivotaan et ralli jatkuu! Tää on just sitä mitä elämältä halusin❤️ Vaikka ei se huutava koliikkivauva ja alta pari vuotias taapero yhdistettynä isompiin sisaruksiin aina mutkatonta ole?

Ei ole kyllä se helpoin yhdistelmä. :/
Oikein paljon onnea odotukseen ja tulevaan vaipparalliin.♥ Mihinkään en näitä vuosia vaihtaisi.

Toi vaippa sun päässä on ihan paras, repesin nauramaan ääneen 😀 Meillä on just kuukausi sitten päästy kokonaan eroon vaipoista eli lähes 6 vuotta sitä oli yhtäjaksoisesti. Ja kohtahan se alkaa uudelleen, mutta tuskin kestää toista kuutta vuotta 😉

Hahaa. 😀
Paljon on mahtunut vaippoja siihen kuuteen vuoteen, mutta varmasti sen aloittaa taas mielellään uudestaan. 😉

Meillä alkanaut vaipparalli sitten samana vuonna. 🙂
Siellä onkin nyt aika ralli käynnissä, hih. Tsemppiä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X