äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minua pyydettiin tekemään muumikakku yksivuotiaalle pojalle. Tein tälle perheelle aikoinaan kakun ristiäisiin, joten oli oikein kiva tehdä myös tämä yksivuotis kakku. Teemana oli muumi, reunat pursotuksella ja koristeiden suhteen oli muuten vapaat kädet. Halusin kakkuun kolme hahmoa ja päädyin nipsuun, muumipeikkoon ja mörköön. Ihan jo pelkästään sen vuoksi, että niissä on kivat värit ja ne on helppo tehdä. Sen jälkeen googlettelin ideoita ja intagramissa törmäsin kakkuun, jossa nämä minunkin valitsemat hahmot olivat kaikki, klik. Tuosta sain hieman mallia omiin hahmoihini.

Koristeet syntyivätkin aika nopsaan eräs ilta. Itse kakkupohjan tekeminen meinasi puolestaan aiheuttaa harmaita hiuksia, kun ensimmäinen pohja lässähti ja toista tehdessä viskasin vahingossa kulhon kumoon, jolloin vaahtoa oli pitkin pöytiä, lattioita ja kaapinovia, ups. Noh, mutta lopulta sain sen täydellisenkin pohjan. Ei vaan ollut ilmeisemmin mun paras leipomispäivä, hih. Noh mutta aina pitäisi ajatella positiivisesti ja lapset tykkäsivät kun saivatkin jonkin verran kakkua.

Kakkuun haluttiin massasta päällinen ja reunat pursottamalla. Sisälle toivottiin pelkkä mansikkatäyte. Päällisen tein sekoittamalla vaaleansinistä ja valkoista massaa toisiinsa, jotta sain läikikkään ja kaksivärisen pinnan. Tähän päälle asettelin hahmot, nimiviirin sekä numero ykkösen. Viiriin meinasin laittaa vielä nauhan, mutta kun olin asetellut sen paikalleen, näytti kakku heti liian täyteen ahdetulta, joten päätin jättää sen pois.

Mietin pitkään millaisen pursotuksen tekisin, mutta päädyin lopulta terälehtipursoitukseen. Olisi tehnyt mieli laittaa se parilla tai kolmella eri värillä, mutta päädyin lopulta tekemään sen ilman. Seuraavaan kakkuun voisi koittaa sitten parilla eri sävyllä. Tein tuon pursotuksen nyt ensimmäisen kerran ja löysin siihen hyvän ohjeen täältä. Pursotus on helppo tehdä, mutta se vei huomattavasti enemmän aikaa kuin tavallinen pursotus. Se on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis, joten kannatti.

Vaikka kakku olikin muutaman hikipisaran ja hermojenkiristelyn takana, olen lopputulokseen oikein tyytyväinen. Siitä tuli mielestäni oikein kiva kokonaisuus.

<3 Terhi

Kommentit (8)

Ompas söpö kakku, muumit toimii aina! 🙂

Upea kakku!!Ihanan näköinen tuo massa kakun päällä,niin kuin pilvinen taivas:)

Kiitos Ulla.♥
Hih, päällisestä tuli kyllä kuin pilvinen taivas. Alkuun meinasin laittaa pelkän vaaleansinisen, mutta onneksi päädyin sekoittamaan siihen tuota valkoista. Tuli heti hieman näköä siihen. 😀

Suloinen kakku!
Kiinnitin heti huomioni tuohon kauniiseen pursotukseen. Minunkin on pitänyt testata tuota, ehkä vielä joskus. ☺

Kiitos.♥
Joo munkin on pitänyt pitkään, mutta aina jäänyt. Nyt sitten päätin koittaa ja tästä tais tulla uus lemppari. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X