äiti ja melukylän lapset - Banneri

Sain nyt kolmatta kertaa peräkkäin itselleni bloggaajapassin lapsimessuille ja täällä odotetaan tulevaa viikonloppua jo todella paljon. Kuinka moni on menossa Lapsimessuille alle vuoden ikäisen kanssa? Itse olin vuosi sitten poikani kanssa, jolla oli tuolloin ikää kahdeksan kuukautta. Ajattelin jakaa teille muutaman vinkin messuiluun vauvan kanssa.

Ennen messuille menemistä, kannattaa tutustua tähän oppaaseen. Sieltä selviää mistä ovesta pääsee helpoiten vaunujen tai rattaiden kanssa sisälle, mistä löytyy vaipanvaihto pisteet ja missä on hyvä imettää tai lämmittää maitoa sekä ruokaa. Näiden tietäminen helpottaa messuilla liikkumista paljon. Alla muutama osasto vinkkinä.

Liberon vaippavarikko  6s30
Pesupiste 6s1
Imetyspiste 6s20

Meillä oli pojalla vuosi sitten messuilla rattaat ja niiden kanssa liikkuminen sujui hyvin, vaikka alkuun tuntui, etten etene väkijoukossa mihinkään. Maltti onkin valttia ja hienosti siellä vaunuttomat väistivät. Huvittaa jälkeenpäin yksi tilanne, kun olimme ihan jumissa yhdellä käytävällä. Rattaita oli järkky määrä ja kukaan ei oikein tiennyt kuka liikkuu ensimmäisenä ja mihin suuntaan. Lopulta siitä sitten selvittiin. Poika tykkäsi katsella rattaista ympärillä olevia ihmisiä ja välillä vastaan tulevia erilaisia hahmoja. Tasaisessa hälyssä myös uni tuli helposti. Valot ovat kuitenkin sen verran kirkkaat, joten kannattaa varata mukaan vaikka vaunuverho tai jokin muu, jonka voi heittää suojaksi kun uni tulee. Samalla myös äänet hieman vaimenevat.

Vaikka poika viihtyi rattaissa hyvin, otin hänet välillä syliini katselemaan messujen meininkiä. Myös nälkä saattoi yllättää äkistikkin ja imettäminen nyt tuntui onnistuvan ihan missä vain. Hallista löytyi nimittäin helposti rauhallisia paikkoja, jossa imettää. Lisäksi poika popsi rattaissa helposti eväitä kun nälkä yllätti. Itse sai syötyä rauhassa, kun vauva nukkui. Liberon vaipanvaihtopiste saa ison peukun ja on erittäin kätevä, mutta meillä vaipanvaihto onnistui myös rattaissa varsinkin, kun olimme ihan eri päässä, kun tarve sille tuli.

Meillä oli mukana myös Manduca, mutta sille ei ollutkaan käyttöä. Hugo viihtyi hyvin rattaissa ja kiersi välillä sylistä syliin. Mutta kyllä silti suosittelen ottamaan mukaan, jos jokin kantoväline kotoa löytyy.  Sellaisen kanssa mahtuu liikkumaan huomattavasti helpommin kuin rattaiden/vaunujen kanssa. Mukana olevat kulkupelit voi vaikka viedä vartioituun vaunuparkkiin (osasto 6r1) jos laittaa lapsen rintareppuun yms.

Itsellä jäi alle vuoden ikäisen kanssa messuilusta todella positiivinen kokemus.
Minkä ikäisen kanssa sinä olet lähdössä messuille?

<3 Terhi

Kommentit (6)

Hyviä vinkkejä! Olin kaksistaan Patrikin kanssa ja todella kätevästi meni reissu rattaiden kanssa, vaikka parhaimmille apajille tarjousten suhteen oli mahdoton päästä niitten kanssa 😀

Meillä mukaan tuleva Veenu on juuri 8kk, joten nämä olivat meille oikein ajankohtaisia vinkkejä. 🙂 Ollaan messuilla kyllä koko perhe (perjantaina ja lauantaina, ehkä törmätään?), joten luotan, että aika coolisti messuilu sujuu.

Hei olis mahtava nähdä ihan livenä, kun niin pitkään olen sinun blogia jo seurannut.♥ Ihania messuja teidän perheelle.♥

Tulipa juuri itselle sopiva postaus, nimittäin 8kk ikäisen kanssa lähdössä liikenteeseen. Itse ajattelin ottaa mukaan Manducan ja rattaat, saa nähdä kumpaa käytetään enemmän. Imettäminen vaan mietityttää, tyttö kun on oikea rimpuilija eikä varmasti suostu syömään missä tahansa… Mutta onneks voi syödä äkilliseen nälkään muutakin ja imettää sitten kun imetyspiste on lähellä 🙂

Kiva juttu. 😀
8kk kanssa on kyllä oikein kiva messuilla. Mä itseasiaas luulin, että imettäminen oli ollut aika sirkusta, mutta poika tottuikin hälyyn ja syöminen sujui yllättävän hyvin. Toivotaan että teilläkin. 😀

Kiva kuulla, että teillä sujui kaikki hyvin. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X