äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä sairastelu vain jatkui ja jatkui. Osalla kuume meni ohi suht nopeasti, mutta lapsista osan  kohdalla tuo tauti oli ottanut oikein otteen. Kun taapero oli vielä maanantainakin 39 kuumeessa ja Matiaksen kuume nousi uudestaan, tiesin että nyt heillä on jotakin häikkää, koska muilla kuume mennyt suht nopsaan ohi. Tiistai aamuna suuntasimme lasten kanssa lääkäriin. Taaperolla oli kuin olikin korvatulehdus, vaikkei niitä ollut edes valitellut, mutta sen verranselvä juttu, että ab alkoi. Matiaksella puolestaan löytyi keuhkokuume/keuhkoputkentulehdus. Pojilla ilmeisemmin ollut virustauti, jonka seurauksena he sitten saivat nämä jälkitautina ja siksi heillä tämä nyt pitkittyi.

No nyt meillä on molemmilla pojilla antibiootit. Vanhemman kohdalla saatiin ohjeeksi mennä nopeasti lääkäriin jos olo ei kohenisi jo tänä aamuna. Mutta onneksi se näyttää hieman parantuneen, kun nyt jaksoi pelata jo kimbleä ja olla hereillä. Taaperon kuume on vihdoin kääntynyt hurjaan laskuun ja lääke menee helposti alas. Ei mitään ongelmaa. Mutta Matias, hän on kertakaikkiaan päättänyt ettei sitä ota, ja kuusivuotiaan kanssa sen antaminen on ollut haaste, ihan hirveää suorastaan.

Kolme kertaa ollaan nyt tuo lääke saatu jotenkuten menemään, mutta 8ml antamiseen on kulunut 40 minuuttia!! Ollaan välillä itketty kumpikin ja antibiootin antaminen on hirveää. Niinpä nyt te rakkaat lukijat, antakaa teillä hyväksi toimineet vinkit tänne. Alan olla epätoivoinen tämän kanssa ja lääke olisi pakko saada alas. Tuntuu että olemme jo koittaneet kaikki keinot, mutta olisi kiva jos teidän vinkeistä löytyisi jokin keino, jolla lääke menisi helpommin alas. Tablettimuotokaan ei käy, kun hän ei suostu niitä(kään) nielemään.

<3 Terhi

Kommentit (28)

Pirtelön sekaan, kylmän sellaisen. Esim mansikkajäätelöstä tehdyn pirtelön, jossa banaania yms. Tee pirtelö kaikille lapsille samalla mutta yhteen piilotat antibiootin.

Meillä aikoinaan myös ongelmia lääkkeen nielemisen kanssa ja pojalla myös herkkä oksennusrefleksi. Yhdistelmä oli siis todella haastava. Vaikeimpina aikoina lääkettä annettiin ketsupin kanssa. Ketsuppi on sen verran voimakkaan makuista että peitti lääkkeen makua. Lääkettä kannattaa tosiaan antaa pienissä erissä jotta olisi mahdollisimman mautonta. Suklaavanukas toimi välillä myös. Tsemppiä!

Kiitos.<3
Poika tykkää kyllä ketsupista ja kaikkea pitää kokeilla, joten kiitos tästä. 😀

Amoxin on pahanmakuista ja tuon ikäisellä/ kokoisella annos on jo nestemäisenä suuri. Sitä ei saa mihinkään ruokaan tai juomaan sekoitettua niin ettei se maistuisi. Suosittelen kyllä seuraavan kerran että otatte lääkkeen tablettimuotoisena.Siinä on jatkoura jonka avulla sen voi puolittaa ja jos puolikkaankaan nieleminen ei onnistu niin sen voi kyllä jauhaakin esim lusikallisen kiisseliä.Sellaisen määrän nieleminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa kuin tuon 8ml:n pelkkää lääkettä. Lahjominenkin on sallittua kun lääkekuuri pitää kuitenkin syödä loppuun. Omalla lapsella toimi kun luvattiin että kun kuuri on syöty loppuun niin saa kauan haaveilemansa legopakkauksen. En kannata sitä että joka lääkeannoksen jälkeen syötetään karkkeja tai muita herkkuja.Tappelu lääkkeen kanssa vaan toistuu ja toistuu. Nyt vain johdonmukaisesti toistin samaa : Lääkkeet on ayötävä,muuten tauti ei parane ja palkinto odottaa lopussa. Lääkkeen antamisesta ei myöskään kannata tehdä tunnin väsytystaistelua,kiristyksen ja uhkailun kera. Kuusivuotias uhmailija vaan saa lisäpontta uhmalleen.Joissain asioissa lapsi saa valita,mutta tässä ei ole vaihtoehtoja ja piste. En myöskään pelottelisi sairaalaan menoilla ja piikeillä – voi olla jatkossa vaikeuksia saada lasta edes lääkäriin jos on tarvetta. Oman lapsensa tietysti oma vanhempi tuntee ja tietää parhaiten mikä juuri hänen kohdallaan toimii.Kannattaa kuitenkin ajatella asioita myös tulevaisuuden kannaltakin.Joskus vaan pitää tehdä joitain asioita mitkä ei tunnu kivalta mutta lopputulos palkitsee! Paranemisia teille!

Tuntuu maistuvan pahalle. 🙁
Harmi kun pojalle on niin vaikeaa tuo tablettien nieleminen missään muodossa. Koitettiin yksi lääke murskata ja sekoittaa soseeseen ja poika oksensi sen ulos miltei heti. Meillä lapset ei vain osaa niellä noita tabletteja. Esikoinen taisi olla 10v kun sen oppi.
Kiitos näistä vinkeistä. Pitää koittaa vain kaikkea mahdollista. 😀

Keskusteluvaihtoehtona voi tuon ikäiselle jo kertoa mikä on vaihtoehto jos lääkettä ei syö. Tila ei parane, olotila vaan pahenee ja lopulta joutuu sairaalaan, jossa äiti tai isä ei voi olla koko ajan. Lisäksi sairaalassa lääke on pakko ottaa tai vaihtoehtoisesti laittavat tippaan useammaksi päiväksi. Tipan laitolla voi ainakin neulakammoisempia lapsia hiukan motivoida syömään lääke suun kautta. Kolme kulmakiveä käyttöön: uhkailu, kiristys ja lahjonta. 😉

Kiitos vinkeistä.
Sanottiinkin, että jos lääke ei uppoa kotona, joutuu sen mennä hakemaan sairaalasta. Mutta liikaa en sillä viitsi uhkailla, ettei ala sitten liikaa pelätä lääkäriin menoa.

Meillä meni jäätelön kanssa ?mutta sit kuitenkin lopulta piti väkisten laittaa ruiskulla suoraan kurkkuun.siihen tarvi apuvoimia..ei ole tytölle kammoa jäänyt

Jäätelöä koitettiin ja se ei meillä toiminut. Kiitos kuitenkin tästä vinkistä. 🙂

Amoxin on kauhean makuista… Sitä makua ei peitä mikään. 6-vuotiaalle ois voinu tabletti olla helpompi, jugurtin kanssa vois mennä kohtuudella alas. Ideoita ei liiemmin ole, mutta tsemppiä, ei se loputtomasti kestä. 🙂

Kiitos tsempeistä 🙂
Tabletti olis muuten hyvä, mutta hän ei osaa niellä niitä ja jos lääke murskataan ja sekoitetaan johonkin, niin sekään ei oikein toimi. Poika kun ei niele mitään pureskelematta. Pureskelee siis viilin yms.

Meillä ei Nellan kanssa toimi kanskaan yhtään mikään. Ei lahjonta ei sitten vaikka mitä lupaisit. Myöskään mihinkään sekoittaminen ei toimi. Kaikki konstit ja keinot on kokeiltu. Ainut vaihtoehto antaa lääke on niin että isä antaa sen ihan väkisin.. Nenästä kiinni niin että suu aukeaa ja sitten ruisku takahampaiden väliin ja pikku hiljaa. Se kuulostaa ja on kamalan näköistä mutta minkäs teet /: Nella onneksi tosi harvoin saa kuureja. On tainnut kolme tai neljä syödä elämänsä aikana..
Tsemppejä sulle ja paranemista pojille! <3

Kiitos.♥
Eihän se väkisin laittaminen oo kivaa kenellekään, mutta jollakin se lääke on saatava menemään. Meillä on nyt mennyt yhteen kertaan tuhoton aika, mutta alas on toistaiseksi mennyt..

Tuo amoxin kai onkin hirveän makuista, meillä oli yhtä taistelua saada lapset syömään sitä. Eräs ymmärtäväinen lääkäri määräsi kefexin-merkkistä antibioottia, joka onkin uponnut ilman mitään ongelmia.

Joo vanhempi poika sanoikin että se maistuu niin pahalta. 🙁 Sääliksi käy toista, kun joutuu sitä ottamaan.

Komppaan täysin.
Meillä kefexin ollu maultaan paras ja eri kuureja todellakin on syöty. Tosin keuhkoihin taitaa olla paras just amorion ja amoxin 🙁
Eipä se auta lempeillä. lääke kurkkuun. Kuullostaa pahalta ja tietysti sitä onkin mutta tos on vaihtoehdot vähis.

On kuulemma todella pahan makuista. 🙁 Eihän tässä paljoa keinoja ole..

Minä kokeilisin myös houkutella jonkun herkun varjolla. Ei se niin vaarallista ole, jos sairastellessa karkkipäivistä lipsutaan. Toinen vaihtoehto on sitten ikävämpi, että tiukasti vain ilmoittaa, ettei vaihtoehtoja ole, lääke on pakko ottaa ja piste. Eihän se mukava tilanne ole, mutta meillä on molemmat konstit toimineet. Aina tietysti kaikille parempi, jos lääkkeen saa annettua hyvillä fiiliksillä. Tosin, sinä olet varmasti jo kaikkesi yrittänyt. Pikaista paranemista pienille potilaille ja äidille tsemppiä!

Kiitos.♥
Molemmat on tullut koitettua ja nyt mennyt aikaa se 40 min kun otetaan vajaa milli kerrallaan ja herkkuja joskus siinä välissäkin. Mutta näin molemmille jää parempi mieli tästä ja seuraava kerta on edes vähän helpompi..

Mehuun sekotettuna, jogurttiin.. Tabletti murskattuna maistuis ehkä vähemmän ku nestemäinen ja sais lusikallisella jogurttia ehkä jopa alas. Tsemppiä!

Tabletti olis mustakin helpompi, mutta poika ei saa sitä alas edes murskattuna. Pureskelee nimittäin sen jogurtinkin ja siinä lääke taas maistuisi. 🙁
Kiitos tsempeistä.♥

Oletko kokeillut luvata jotakin hyvää lääkkeen päälle mehua tai karkkia esim. Joskus lapset sai myös tarran joka kerta kun ottivat antibiootin nätisti.

Juu herkuilla koitettu lahjoa ja se toimii jotenkuten. Varsinkin kun niitä saa myös ottaa siinä välissä..

Meillä tuo Pronaxen on oksennettu joka kerta. Mutta suuhun ja alas asti on saatu seuraavilla yhdistelmillä, sotkettuna munakupissa hedelmäsoseen sekaan, tarjottu sekoitettuna pieneen määrään suklaavanukasta ja sekoitettuna tosi voimakkaaseen mehuun. Sitten palkinnoksi muumikeksi lopuksi ja sitä mehua ilman lääkettä. Tsemppiä sairastupaan!!

Kiitos.♥
Pronaxen menee kyllä ihan ok just vahvassa mehussa. Kiitos vinkeistä. 😀

Meillä kohta kuusi vuotiaan kanssa käytettiin tapaa jossa mä annoin luokasta aina vähän lääkettä ja hän hörppää sitten kaupan maitosuklaajuomaa. Pitäis ottaa tietty vaan lääkettä eikä laimentaa mutta noin saatiin se koko määrä jotenkin alas vaikka meni tuossakin aikaa. Kahdesti päivässä viikon ajan oli aika tuskaa. Pienenä makas lattialla mun jalkojen välissä ja truuttailin ruiskulla lääkettä suuhun. Nyt vanhempana tuo ei oikein enää onnistu 😉 Tsemppiä sinne, tiedän sun tuskan.

Kiitos.♥
Koitettiin että ottaa kakaota aina välissä ja se toimi jotenkin. 😀
On tämä kyllä aika tuskaa. Onneksi pienempi ottaa lääkkeen mukisematta. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X