äiti ja melukylän lapset - Banneri

Yskää, kuumetta, lämpöä, päänsärkyä, kiukuttelua..niistä on tämä viikko tehty. Näin se rantautui meillekin jokin ihmeen kuumetauti johon sisältyy aika limainen yskä. Lapset ovat sairastuneet vuorotellen ja nyt vain esikoinen on toistaiseksi säilynyt heistä terveenä. Ison perheen ehkä ikävin puoli on tämä sairastelu. Sitä tuntuu, että jokainen tauti kestää ikuisuuden.

Nyt kolme lasta viidestä on sairaana samaan aikaan. Kotona onkin ollut aika ”rauhallinen” meininki. Ollaan katseltu Netflixistä elokuvia ja sarjoja, pelailtu kimbleä ja muovailtu taikahiekalla. Kun lapset sairastaa mennään sieltä mistä aita on matalin ja syödään vaikka sohvalla, jos lapsi niin haluaa ja todellakin katsotaan liikaa sitä televisiota. Varsinkin kun itsellä juilii päätä ja mies tekee töissä pitkää päivää, on höllättävä.

Vaikka meno on aika rauhallinen, on koti välillä varsinainen taistelutanner. Kuinkahan monta taistelua on jo syttynyt siitä, mikä elokuva tai sarja katsotaan tai kuka pelaa kimbleä punaisilla ja kuka sinisillä nappuloilla. Yksi suurimmista taitaa ollakin se kuka saa istua äidin sylissä tai ketkä mahtuu kainaloon. Kun istun sohvalla päälläni on hetkessä kolme lasta, jotka huutavat ja kirkuvat nenät samalla räkää valuen. Mielessä on käynyt jo itseni kloonaaminen aina näiksi sairauspäiviksi. Lopulta kasa päältäni löytää oman paikkansa. Yksi lapsi molemmissa kainaloissa ja yksi sylissä. Ja koska kaikilla on joko kuumetta tai lämpöä, ei äidin ainakaan tarvitse palella.

Arki muuttuu heti astetta raskaammaksi ja haastavammaksi, kun kuumemittarissa luku kohoaa.  Kotona pöydillä on nyt leivänmuruja ja astiat eivät löydä heti tietänsä koneeseen, pyykit odottavat laittajaansa pesukoneessa ja uudet pääsyä koneeseen. Niitä kerkiää laittamaan sitten kunhan mies kotiutuu töistä. Rytmeille saa heittää hetkeksi heipat, kun uni voi yllättää mihin aikaan vain ja nälkäkään ei oikein ole. Itku tuntuu tulevan pienestäkin ja kurjan olon vuoksi ei jakseta terveenä olevien sisarusten hömpötystä. Varsinkin taapero on ollut nyt kovin itkuinen ja viihtyy parhaiten äidin sylissä tai lähettyvillä. Onneksi kuume ei ole noussut kovin korkeaksi, joten heillä on virtaa touhuta (= kinastella) jonkin verran (= koko ajan).

Mutta jos tästä etsitään positiivista, niin onneksi kerkesimme juhlia Lumin syntymäpäivät ennen tämän taudin iskemistä. Tiukille se meni, mutta onni oli meidän puolella. En ole muuten blogin puolella vielä vilauttanut, mutta Lumin 8v synttärikakku näytti lopulta tältä. Tein tällä kertaa vain perus kermakakun.

Ollaanko teillä pysytty terveenä? Mitä teillä tehdään kun lapset sairastaa?

<3 Terhi

Seuraa blogia myös facebookissa ja instagramissa.

Kommentit (6)

Yääks,sairastelu on vaan niin inhottavaa!!!Varsinkin kun perheessä on useampi lapsi,kun tuntuu että se kestää ikuisuuden ennen kuin ollaan taas kaikki terveitä.
Meillä on pysytty tänä keväänä ihmeen terveenä,mutta sama linja tääläkin sairastelujen aikana:telkkua katsotaan ja Syödäänkin vähän helpompia ruokia!
Hurjasti voimahaleja♡♡

Voi tautinen! Tämän postauksesi teksti olisi voinut olla suurimmaksi osaksi myös minun näppäimistöltäni lähtöisin. Meilläkin ovat lapset sairastaneet nyt viikon verran räkätautia, joka alkoi kovalla kuumeella. 2-vuotias joutui kokemaan yhtenä yönä kuumekouristuksen ja pienimmällä todettiin eilen ensimmäinen korvatulehdus ja vieläpä molemmissa korvissa! Täälläkin on jouduttu seuraamaan kevään etenemistä ikkunaruudun takaa ja pihaleikkien sijasta sairastelupäivät ovat kuluneet lähinnä lastenohjelmia katsoen. Onneksi tänään päästiin vähäksi aikaa jo ulkoilemaan. Toivotaan paranemisia sekä teille että meille! Ps. Jälleen aivan ihana synttärikakku!

Voih, kurjaa että sielläkin sairastettu ja ollut näin upeita ilmoja. 🙁 Ja tuo kuumekouristus, se on kyllä ihan hirveä. Paranemisia sinne.♥
Meillä eskarilainen oksenteli eilen kovan kuumeen vuoksi, kunnes se viimein saatiin lääkkeillä alas. Nyt vielä osalla järkky yskä ja 2/5 kuumeessa.
Kiitos.♥

Voi että. Toivottavasti teillä aletaan voida jo paremmin.

Meillä on tänä(kin) talvena/keväänä ollut huono tuuri ja ollaan sairasteltu paljon. Sairastuvassa katsellaan paljon lastenohjelmia, köllötellään sohvalla ja syödään mikä sattuu maistumaan, yleensä jäätelöä ja pillimehuja. Lisäksi yövaatteita ei ole pakko vaihtaa päivävaatteisiin.

Täällä sairastetaan vielä..enää tosin 2/5 kuumeessa, mutta muilla järkkyä yskää, jonka seurauksena eioikein pysty nukkumaankaan..
On kyllä mälsää, kun olette sairastelleen noin paljon. Ja on niin inhottavaa katsella kun lapsi sairastaa ja näkee että toisella on kurja olla. 🙁 Toivotaan että kesän myötä pöpöt pysyy teiltä poissa.

No niinpä. :/
Mekin ollaan oltu suht terveenä joten nyt sitten iski kunnolla. Toivotaan että pysytte nyt jatkossakin terveinä ja pöpöt pysyy kaukana.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X