äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tänä juhannuksena mekkojen sijaan päälle vedettiin välikausihaalarit. Vuosi sitten oltiin Muumimaailmassa ja oli todella lämmin. Tällä kertaa mekot saivat olla kassien pohjalla ja päälle vedettiin todella lämmintä vaatetta ja välikausihaalarit. Vettäkin saatiin niskaan, mutta fiilis oli kohdillaan. Sehän se pääasia onkin.

Vietettiin meidän juhannusta kahdessa paikassa

Perjantaina lähdettiin heti aamusta mökille ja oltiin siellä koko päivä. Sanotaanko, että meidän muka tila-auto ei tuntunut kyllä yhtään tilavalta, kun sinne pakkasi seitsemän ihmistä, koiran sekä kaikki meidän tavarat. Pelastusliivit varsinkin vei autosta aika ison tilan. Niinpä olo oli kutakuinkin samanlainen kuin silleillä purkissa.

Mökki jolla olimme, sijaitsee saaressa. Lasten yksi lemppari osuus matkasta olikin se, joka taitettiin veneellä. Taapero varsinkin tuntui tykkäävän, vaikka kovan tuulen vuoksi naama menikin kurtulle ja homma näytti vakavammalta mitä oikeasti olikaan. Sanotaanko, että tuolla saaressa oli jotenkin aika helppoa ja huoletonta, vaikka vettä olikin ympärillä paljon ja tarkkana sai olla. Taaperoa vesi ei kuitenkaan vetänyt puoleensa, joten siltä osi homma oli helppo. Yöksi emme kuitenkaan tällä kertaa jääneet, sillä muuten mukaan olisi pitänyt pakata vielä tuplasti enemmän tavaraa.

Päätimme kuitenkin, että kesän edetessä voisimme yhden yön koko porukalla siellä viettää. Kun keli edes hieman lämpenisi. Ja  siksi sitä lämpöä kaipaillaan, sillä sateisella/kylmällä kelillä ne pienen mökin seinät kaatuu yllättävän nopeasti päälle, kun viisi lasta valittaa tylsyyttään.

Lauantaina lähdettiin puolestaan kaupunkiin ja olipas rauhallista ajella, kun kaikki liikenne suuntautui sinne maalle päin. Saimmekin ajella ilman mitään letkoja. Eipä se sää täällä kaupungissa suosinut. Alkuun näytti lupaavalta ja olimme ulkonakin, mutta loppu päivän satoikin vettä. Oli kuitenkin kiva lähteä viettämään aikaa mummulaan ja lapsista on aina hauskaa, kun jäädään yösi.

Osa lapsista pääsi puistoilemaan ja taaperon kanssa pyörähdettiin myös ostoksilla. Taapero ottikin aika tyhjillään olevasta kaupasta kaikki irti ja nautti viipottaessaan siellä tukka putkella. Seurailtiin pitkään myös mummulan pihalla juoksentelevia oravia. Lapset nimesivät niitä ja ainakin Juusto oli yhden nimi. Lopulta kukaan ei sitten enää erottanut kuka se niistä neljästä oli. Vaikka mitään erikoista ei tehtykkään, niin yhdessä vietetty aika on vain ihan parasta.

Jokin kiva juhannusperinne olisi silti kiva saada. Omassa lapsuudessa juhannukset vietettiin aina mökillä ja ne ovatkin jääneet erityisen hyvin mieleen. Myös nuorempina oltiin siellä paljon kavereiden kesken. Nyt kun sitä mökkiä ei enää ole ja lapsiakin on aika monta, on juhannukset tulleet yleensä vietettyä kotona. Tuonne saareenkin päästään vain, jos siellä ei silloin ole muita, kuten lasten isovanhemmat tai muita sukulaisia. Aika näyttää millaiseksi meidän juhannukset muokkautuvat, muttei tämäkään huono vaihtoehto ollut viettää juhannus maalla ja kaupungissa. Tosin ajeluahan tässä tulee, mutta eipä se ole haitannut.

Missä te vietitte juhannusta?

<3 Terhi

Kommentit (8)

Minä olen viettänyt omat lapsuuden juhannukseni mummolassa maalla ja mökillä. Mies on viettänyt omansa mökillä. Meidän lapset taas ovat olleet yleensä Pärnussa tai Espanjassa. Tänä vuonna oltiin poikkeuksellisesti kotona (mökillä käytiin ja leiritäalueen koko perheen juhannusjuhlissa), kun lomat eivät alkaneetkaan juhannuksesta.

Me ollaan joskus oltu vuokramökillä ja joskus ihan vaan kotona grillailtu, nyt osui sen verran paska ilma että lähdettiin kylpylään pariksi päiväksi. Ei huono vaihtoehto sekään, sade ei haitannut eikä ruokaa tarvinnut tehdä ja lapset viihtyi hyvin 🙂

Oi juhannus kylpylässä kuulostaa oikein kivalta. Siellä ei tosiaan sade haittaa. 😀

Teillä on ollut tosi kivan kuuloinen juhannus!
Mäkin kauhulla oon miettinyt kun lähdetään kesälomareissulle mökille,et mihin ihmeeseen ne tavarat laitetaan ?
Me oltiin kotona perjantai käyn perheen kanssa ja lauantaina käytiin powerparkissa!Onneksi säät oli suhteellisen hyvät 🙂

Oli kyllä oikein ihana ja kivalta kuulostaa teidänkin juhannus.♥
Joo siis se tavaran määrä on ihan järkky ja tila-auton perä ihan onneton. Pitäis olla erikseen peräkärry tavaroille. 😀

Ihania kuvia ja mukavan kuuloinen juhannus. Meillä Juhannus kului kotona maalla, osin omien töittenkin vuoksi. Mutta päivät ehdittiin silti olemaan yhdessä. Grillailua, saunavastat, raparperikiisseli ja mansikkatorttu. Juhannusta himmensi hieman oma sairastelu; korvatulehduksen takia tässä mennään nyt puolikuurona 😀

Kirjoitin muuten postauksen lapsilukuun liittyen. 🙂

Kiitos Janni.♥
Kivalta kuulostaa teidän juhannus, tosin ei tuo sairastelu. :/
Kävin lukemassa ja hyvin kirjoitettu. En vain päässyt nyt kommentoimaan, kun kone herjasi aina, että jokin virhe kirjautuessa..pöh.

Teidän juhannus vaikutti kyllä oikein kivalta. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X