äiti ja melukylän lapset - Banneri

Oikeasti, nämä vuodet vierii hurjaa kyytiä ja tässä juuri huomasin, että me ei olla käyty vieläkään häämatkalla, hups. Olin viidennellä kuulla raskaana kun mentiin naimisiin ja sovittiin sitten, että mennään myöhemmin häämatkalle. Se oli virhe. Te jotka menette nyt naimisiin, niin kannattaa kyllä suunnata sinne häämatkalle tosi nopeeta häiden jälkeen, ettei käy niin että se jää vallan tekemättä.

Silloin aikoinaan olisi ollut paljon helpompaa löytää hoitopaikka kahdelle lapselle, kun nyt niitä on viisi. Jotenkin vain ajattelin, etten halua olla raskaana häämatkalla, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna meninhän naimisiinkin raskaana. Miksen siis olisi lomaillutkin silloin?

Miksi häämatka on sitten jäänyt?

Poikamme syntyi 4kk häiden jälkeen ja muutama kuukausi myöhemmin Lumilla todettiin lastenreuma, jossa seuraavat kaksi vuotta olivat hirveää aikaa niin Lumille, kuin meille vanhemmillekin. Lumilla oli kovia kipuja ja hän ei tuntunut päästävän lähelleen ketään muuta kuin meidät vanhemmat. Eipä siinä paljon häämatkalle olisi lähdetty, tai jos oltaisiin, olisi toinen jäänyt kotiin ja toinen lähtenyt reissuun, hah. Tämän jälkeen on tullut vielä kaksi lasta lisää ja samalla koko häämatka on unohdettu.

Meillä ei ollut mitään suunnitelmia, että minne tahtoisimme häämatkalle. Eikä oltu mietitty suunnattaisiinko ulkomaille vai kotimaahan. Nyt kun on lukenut muiden suunnitelmia häämatkoista ja katsonut kuvia niiltä, harmittaa kyllä että se oma jäi väliin. Toki sitä kerkiää kyllä vieläkin tekemään jonkin reissun, mutta tosihan on se, ettei se tunnu enää samalta kuin se olisi tuntunut heti häiden jälkeen.

Ehkä meidän pitäisi lähteä joksikin viikonlopuksi yhdessä lomalle jonnekin tai sitten odottaa, että lapset kasvavat ja lähteä sitten yhdessä viikoksi pisemmälle lomalle. Voi toki olla niin, että jos tätä vielä siirretään, unohtuu se taas, hmm.

Onko täällä muita, joilla häämatka tekemättä?

<3 Terhi

Kommentit (28)

Mikä ihmeen häämatka ?? joo meilläkin se on edelleen tekemättä eikä se ole kyllä yhtään haitannut, muutenkin ollaan enemmän mökkeily ihmisiä ?? ehkä sitä joskus sitten lähdetään kahdestaan jonnekin kylpylään tai mökkilomalle, mihinkään ulkomaille en ole koskaan halunnut lähteä ?

Me tehtiin häämatka noin 6kk häiden jälkeen. Pidennetty viikonloppu Lapissa. Kaksi lasta on ja ihanat mummu&ukki ottivat hoivaansa heidät siksi aikaa ja olen erittäin iloinen, että kävimme häämatkalla. Sitäkin muutama kuukausi vitkuteltiin ja mietittiin, mutta onneksi lähdettiin. 🙂
Minun vanhempani eivät aikoinaan häämatkalle lähteneet ja kun heille tuli 20vuotta naimisissaoloa, niin silloin he vasta suuntasivat etelään lämpöön ”häämatkalle”. 😀

Oi, pidennetty viikonloppu Lapissa kuulostaa oikein hyvälle. Hyvä että lähditte, niin ei jäänyt tekemättä niin kuin meillä on nyt jäänyt.
Ehkä mekin viimeistään 20 vuoden kuluttua päästään sinne häämatkalle. 😀

Voih teitä! <3 Nyt kipin kapin suunnittelemaan reissua kahdestaan – mikä olisi sen parempi "tekosyy" viettää kahden keskeistä aikaa kuin häämatkan tekeminen! 😀 Me kävimme häämatkalla Mauritiuksella heti häiden jälkeen. Siitä reissusta on kyllä jäänyt kivat muistot ja haluaisin käydä meidän 10-vuotishääpäivän kunniaksi samassa paikassa. Siinä olisi nostalgiaa..

Hei tuohan olisi mahtavaa, ei muuta kuin suuntaatte sitten sinne juhlimaan yhteisiä vuosia.♥
Pitäis kyllä oikeasti alkaa suunnittelemaan, mutta miten muka ei meinaa löytyä sopivaa saumaa ja aikaa lähteä..

Me lähdettiin heti häiden jälkeisenä maanantaina häämatkalle Madeiralle. Oltiin ihan hääkuplassa ja muisteltiin juhlia. Sen jälkeen ehdittiin tehdä kahdestaan yksi parin viikon Espanjan reissu, jolloin tosin olin jo raskaana. Muilla matkoilla onkin sitten ollut lapset mukana. Tässä 12 vuoden naimisissa olon aikana on oltu kerran kahdestaan laivalla päivä Tukholmassa risteilyllä. Oli kyllä ihana reissu. Ehti kuulla toisen ajatuksia. Eli suosittelen vaikka lyhyempääkin reissua, jos ei viikon kahdenkeskinen loma vielä onnistu.

Ihanalta kuulosti teidän häämatka.♥
Me ei olla tosiaan oltu koskaan kahdestaan edes laivalla, joten ehkä siitä olis vaikka hyvä aloittaa. 😀

Häämatka jäi tekemättä, vaikka vuosia ehti kertyä parikymmentä ennen eroa 😉 Ja ennen lasten syntymääkin olisi hyvin kerennyt.

No höh. :/ Kyllä sinne vaan pitäis suunnata heti häiden jälkeen..meilläkin se on vaan siirtynyt ja siirtynyt jatkuvasti. Mutta eipä sitä silloin ajatellut että näinkin paljon. 😀

Joo, ehdottomasti sitä mieltä, että häämatka kannattaa tehdä heti, muuten se jää.

Meillä oli häistä yksi päivä väliä ennen kuin lähdettiin reissuun 8kk lapsen kanssa kolmeksi viikoksi. Oli kyllä ihan paras reissu!

Juu olis kyllä pitänyt mennä, vaikka siinä tilanteessa se ei hyvältä vaihtoehdolta vaikuttanutkaan. Mutta eipä menty ja vieläkin reissu tekemättä. 😀
Teillä on varmasti ollut ihana reissu. 🙂

Olin myös viidennellä kuulla raskaana ja odotin esikoista,kun menimme naimisiin. Häistä seuraavana päivänä lähdimme matkalle.Matka oli ihana, vaikka stressasinkin ruokarajoituksia ja jatkuvia harjoitussupistuksia. Mutta olisi meilläkin jäänyt matka tekemättä, jos ei heti olisi lähdetty. Esikoinen kun olikin koliikivauva, ja olin taas uudelleen raskaana, kun esikko oli 6 kk?

Oli siis onni, että lähditte heti häämatkalle. 🙂

Me teimme pitkän häämatkan heti häiden jälkeen. Yksi päivä oli välissä, ja sitten aamuvarhain lähti lento. Olimme ensin New Yorkissa ja sitten Hawailla eri saarilla useita viikkoja. Mutta meillä ei ollut lapsia. Ja kun lapsen halusimme, emme saaneet vasta kun vuosien yrittämisen jälkeen. Onneksi edes silloin. Niinä vuosina ennen lastamme olemme kyllä tehneet pitkiä reppureissuja erinäisiin maailman kolkkiin. Mutta kyllä se kaipuu omasta lapsesta seurasi joka paikkaan mukana. Hieman kateellisena luen teidän kirjoituksia, jotka olette saaneet monia lapsia suht helposti. Mutta eihän elämä ole tasapuolista, minä olen saanut eri kokemuksia kuin te nuorena lapsia saaneet.

Elämä ei todellakaan ole tasapuolista, onneksi kuitenkin lopulta teillä tärppäsi.♥
Ihanalta kuulosti teidän häämatka.

Me käytiin häämatkalla kolmen lapsen kanssa. Mukava reissu oli. Toiveissa olisi tosin jossain vaiheessa viettää edes yksi yö kahdestaan vaikkapa jossain kylpylässä.. 🙂 Ehkäpä sekin vain pitää järjestää.

Järjestelykysymyshän tuo on. 😀
Lasten kanssakin oltaisiin voitu mennä kyllä jollekin reissulle häiden jälkeen. Meillä nukuttiin kuitenkin silloin todella huonosti..(Lumi heräili reumakipuihin monta n 10x yössä ja silloin syyksi ei tiedetty reumaa vaan epäiltiin yöllisiä kauhukuvia) joten koettiin paremmaksi lähteä myöhemmin, mutta niin se vain jäi.

Hep, täälläkin on matka tekemättä! Häistä on tosin vasta noin vuosi aikaa, joten eihän tässä vielä olla kovin paljon myöhässä… 😀 Syksylle alunperin suunniteltu viikonloppureissu jäi silloin tekemättä, ja nyt on ollut haaveissa tehdä kaksin jokin pieni kotimaan reissu tässä kesällä. Mihinkään kauas ei tosiaan olla lähdössä, vaan max pari yötä ihan täällä kotimaassa. Parivuotiaan lapsen kanssa tuo pari yötä tuntuu sopivalta poissaoloajalta 🙂

Teillä ei olla vielä hirveästi ”myöhässä”. 😀
Kuulostaa hyvältä tuo suunnitelma.

Menimme naimisiin kaikessa hiljaisuudessa esikoisen synnyttyä. Eivät siis olleet ”perinteiset” häät eikä häämatkakaan tuntunut oleelliselta. Menimme sitten 10v hääpäivän kunniaksi pitkälle viikonloppureissulle Espanjaan ja kutsuimme sitä häämatkaksi 🙂 Oli ensimmäinen oikea ulkomaanreissu yhdessä. Kaikki lapset olivat sen verran isoja, että jäivät mielellään mummon hoiviin.

Sanon siis, että koskaan ei ole liian myöhäistä!

Oi, kuulostaapa hyvältä. 😀
Me ollaan seurusteltu miehen kanssa vuodesta 2002 ja ei olla kertaakaan käyty ulkomailla yhdessä, ei edes laivalla. 😀 Ehkä pitäis jokin reissu tehdä, vaikka Viroon.

Meillä ei ole tekemättä =)
Menimme naimisiin kun kuopus oli 1 v ja isommat 6 ja 7v.
Lähdimme koko perhe pärnuun häiden jälkeen.
Myöhemmin olemme toki tehneet myös matkan etelään.
Emme niinkään kaivanneet kahdenkeskistä matkaa vaan halusimme lähteä koko perheen kanssa. kahdenkeskinen matka olisi kyllä sinänsä onnistunut ja lapset olisivat hoitoon päässeet matkan ajaksi mutta halusimme heidät mukaan <3 Ehdimme kylliksi lomailla kahdestaan kun lapset isoja, on ihanaa että lapset pääsevät näkemään erilaisia paikkoja!

Kuulostaa ihanalta. 😀
Meillä ei olisi lasten kanssa onnistunut, sillä Lumi heräili todella monta kertaa öisin (n10x itkemään pitkäksi aikaa..oli reumakipuja, mutta silloin luultiin että yöllisiä kauhukuvia).. Tuntui helpolta ottaa vastaan ne kotona. Sitten myöhemmin se kipujen todellinenkin syy selvisi. Nyt se häämatka on vain jäänyt ja jäänyt ja tällä hetkellä sellainen kahdenkeskinen loma (esim 2pv) tulisi tarpeen. Ollaan seurusteltu vuodesta 2002 asti ja ei olla koskaan oltu edes kahdestaan laivalla saatika ulkomailla. 😀 Ei oo vain tullut lähdettyä.

Meidän häistä on 8 vuotta eikä olla häämatkalla käyty. Häiden aikaan elämämme oli yhtä kaaosta ja ajateltiin, että ehtiihän sitä hieman myöhemminkin. Eipä arvattukaan, että seuraavana vuonna kaaos olisi hieman äänekkäämpää sorttia ja sitten se matka vaan jäi.

Suosittelen siis minäkin, että oli tilanne mikä hyvänsä niin häämatka on hyvä tehdä pian häiden jälkeen! Nyt me miehen kanssa vaan vitsaillaan, että pitää vissiin ottaa häät uusiksi, että päästäisiin vihdoin sinne matkallekin 😀

Joo kyllä se fiksuinta olisi hoitaa heti pois alta, ettei käy näin miten meille ja teille. 😀
Mutta toisaalta ei se vieläkään ole myöhäistä lähteä. 😀

Meillä!!ja mua harmittaa myös että se jäi silloin tekemättä. Toki siis Nooa oli silloin 2kk että ei siinä paljon Häämatka edes mietitty!
Mut niin kuin totesit,eihän se vieläkään oo myöhäistä ?

Kyllä se harmittaa, että se häämatka jäi välistä, mutta vielä joskus se on kyllä pakko toteuttaa. 😀

Hihii, sielläkin tekemättä. 😀
Mekään ei kyllä pahemmin ulkomaille kaipailla, mutta joskus olis kivä lähteä jonnekin lähimaahan kaupunkilomalle kahdestaan. Tai kyllä jokin mökkiviikonloppu kahdestaankin olis jees. 😀 Sitä kahdenkeskistä aikaa kun on muuten aika vähän.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X