äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tuntuuko teillä hampaiden pesu takkuavan? Onko se joka aamuinen ja iltainen taistelu? Meillä hampaiden pesu on sujunut ihan hyvään malliin, mutta joukkoon mahtuu niitä kausia ja vaiheita, kun homma ei vain yksinkertaisesti suju. Niinpä päätin koota tänne ne vinkit, jotka ovat auttaneet meillä hampaiden pesemisessä silloin, kun menossa on ollut vaihe jolloin se ei ole meinannut onnistua ollenkaan.

Vinkkejä lasten hampaiden pesuun

  1. Peskää hampaat suihkussa tai lapsen ollessa kylpyammeessa. Meillä tämä on toiminut hyvin ja hampaiden pesu on hoitunut vähän kuin huomaamatta. Lapsi voi istua joko kylpyammeessa tai suihkun lattialla ja lutata samalla vedellä. Taaperon olen välillä laittanut istumaan vessan lavuaariin ja silloin pesu on heti sujunut helpommin, kun samalla voi leikkiä vedellä. Isommat taas voivat uittaa lavuaarissa vaikka laivoja tai pestä jollakin harjalla nuken hampaita.
  2. Anna lapsesi pestä samalla sinun hampaita, kun sinä peset hänen. Tämä on meidän lapsista ollut kivaa. Jos lapsi ei anna pestä omiaan, ehdota että äiti pesee sinun ja sinä saat pestä äidin. Sujuu muuten harjaus sen jälkeen hyvin. Mutta kannattaa varoa, sillä lapset ei ihan hallitse miten ja mistä harjaavat, hih.
  3. Kaksi hammasharjaa. Lapsi harjaa itse omalla ja vanhemmat toisella. Ainakin taapero vaiheessa tuo toimii. Isompien lasten kanssa ollaan sovittu, että minä/isi harjaan ensin ja sitten hän saa harjata loput.
  4. Jahdatkaa suusta erilaisia hahmoja. Kannattaa käyttää niitä, joista lapsi tykkää. Meillä on jahdattu Muumeja, prinsessoja, supersankareita ja Cars-autoja. ”Avaa suu ja katsotaan minkä hampaan taakse muumit ovat menneet, Iiik, tuolla meni Pikku Myy, nyt äkkiä harjataan se kiinni. Ja tuolla oli Nipsu. Hmm, missähän se Muumipeikko majailee?” Lapsi voi pitää samalla peiliä, josta voi itse katsoa missä hahmot mahtavat majailla.
  5.  Osta muutamaa erilaista tahnaa, joista lapsi voi valita mitä tahnaa käytetään. Joskus myös se auttaa, kun lapsi saa valita kaupasta itselleen uuden hammasharjan. Myös ne ääntä pitävät harjat toimii.

Nämä ovat auttaneet meitä niinä hankalina aikoina. Kun hankala vaihe on ohi, onnistuu hampaiden pesu taas normaaliin malliin. Nyt olisikin kiva, jos kertoisit mitkä keinot on teillä todettu toimiviksi?

Kommentit (6)

Hyvä vinkkilista. Meillä 5-vuotias saa itse laittaa hammastahnaa harjaan ja hän on tästä uudesta tehtävästä innoissaan. Kummallekin lapselle kerron aina myös tarinaa siitä miten ja kuinka monta hammaspeikkoa sinä iltana harjaamisella kukistimme 😀

Kiitos Ulla. 😀
Tuo harjan valkkaaminen kaupasta toimii kyllä hyvin. Kiva, että siellä hampaiden harjaus sujuu hyvin.

Kivoja vinkkejä:)
Meillä toimii hyvin just tuo , että saavat itse valita harjat kaupasta. Niin ja pienillä myös se , että luettelee mitä kaikkea hampaista muka löytyy ” täälä näkyy leivän muruja,täälä omenan paloja…” nykyään onneksi jo kaikilla sujuu suhteellisen automaattisesti tuo hampaiden pesu!:)

Hei. Hyviä vinkkejä tuli sieltäkin hampaidenpesuun. Meillä on ollut 5 vuotta käytössä hampaidenharjauslaulu, jonka sanat välillä muuttuvat, tilanteen mukaan. Lapset kuuntelevat aina innoissaan, että mitähän laulussa tällä kertaa on uutta! ? koska molemmat vanhemmat teemme vuorotyötä, niin lapset ovat tottuneet myös siihen, että päiväkodissakin harjaillaan. Ja siellä kuulemma hoitaja lukee kirjaa samalla.

Tuollainen laulu toimii varmasti hyvin. Pitää jotakin sellaistakin testata, jos hankala vaihe iskee. 😀

Varmasti uusi tehtävä lisää vielä intoa hampaiden pesuun ja kivalta kuulostaa myös tuo teidän tarina. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X