äiti ja melukylän lapset - Banneri

Lapsen nimen valinta voi olla vaikea tehtävä, jopa niin vaikea, että vanhemmat voivat kokea ettei oikeaa nimeä löydy pian ollenkaan. Sitä tulee mietittyä oudoimpiakin asioita ja mietittyä, etteihän nimestä vain saa väännettyä mitään ikävää, tai sellaista minkä vuoksi toinen joutuisi pilkan kohteeksi. Jo se aiemmin mietitty ja hyväksi todettu nimi ei ehkä sittenkään sovi tai nimestä paljastuukin jokin seikka, joka saa muuttamaan jo tehdyn päätöksen.

Me olemme pohtineet nimiä odotusaikana ja muutaman kohdalla nimi on ollut jo valmiina ennen vauvan syntymää.  Onneksemme nämä ovat vielä näyttäneetkin ihan sen nimisiltä, tai sitten vain jo totuimme odotusaikana nimeen niin paljon. Kahden viimeisen kohdalla näin kävi ja oikeastaan kaikki kolme nimeä olivat valmiina ennen heidän syntymäänsä. Esikoisen kohdalla tilanne olikin täysin eri ja oikean nimen valintaan kului tuhottomasti aikaa.

Lopulta nimiä olikin kolme

Läheisinä viikkoina ystäväni mietti pitkään ja hartaasti miehensä kanssa lapselleen nimeä. Mieleeni muistui se aika, kun oman mieheni kanssa pähkäilimme kuumeisesti nimeä esikoisellemme. Oikeastaan mikään nimi ei meinannut tuntuvan sopivalta ja lisäksi meillä oli tietysti eri suosikit. Vain toinen nimi oli selvä, sillä tyttö saisi saman kuin minun toinen nimi.

Minä vietin iltoja kalentereiden ja nimikirjojen parissa ja kirjoitin suosikkeja ylös. Sitten annoin listan aina miehelleni ja hän karsi sieltä nimiä. Kohtia oli kolme, jolloin oli myös ehkä mahdollisuus. Tällöin nimi siirtyi vielä uudestaan toiseen listaan, johon kirjasin jatkoon päässeet. Tällä kaavalla edettiin ja se tuntui oikein toimivalta. Lopulta nimiä oli kuitenkin edessä viisi ja niistä vihdoin saimme kuin saimmekin päätettyä varsinaisen nimen, vain päivä tai pari ennen ristiäisiä. Tyttäremme saisi nyt kaksi nimeä, mutta ihan kuin jokin olisi kuitenkin mätännyt.

Lopulta koitti kastepäivä ja nimi oli sittenkin vielä auki, sillä se tuntui kuitenkin jotenkin tönköltä. Siinä papin ja kummien vieressä seistessä päätettiinkin, että nimiä tuleekin kahden sijasta kolme. Ihan vain siitä syystä, että koko nimi sointuu näin paremmin. Onneksemme päädyimme kolmanteen nimeen, vaikka aluksi sitä ehkä jotenkin vierastin. Syynä vierastamiselle oli luultavammin se, että itselläni ja miehelläni nimiä oli vain kaksi ja näin alkuun kuvittelimme, että myös tyttäremme saa kaksi nimeä.

Kun tyttäremme lopulta saikin kolme nimeä, tiesimme, että myös mahdolliset muut lapsemme tulisivat saamaan saman verran. Kolmen nimen antaminen onkin auttanut paljon, sillä näin nimeen saa ujutettua useamman lempparin. Koska lapsia on viisi olemme valinneet heidän nimiinsä yhteensä jo viisitoista nimeä. Aika huikea määrä. Jos jonkinmoisia yhdistelmiä on tullut vuosien varrella testailtua ja aina lopulta ne meidän mielestä kauneimmat nimiyhdistelmät ovat löytyneet.

Onko teillä nimen valinta sujunut helposti, vai onko se ollut hankalaa? Entäs monta nimeä lapsellanne on?

Kuvat kuopuksemme ristiäisistä. Hänellä päällä siskoni virkkaama kastemekko.

Kommentit (8)

Meillä molemmilla lapsilla on kolme nimeä. Tuntui loogiselta, että Pikku M saa myös kolme, kun isosiskolla on. Tasapuolisuus kaikessa 🙂 Teillä tosiaan on jo huikea määrä nimiä valittuna. Onko missään vaiheessa kaduttanut, että on antanut jo jonkin hyvän nimen toiseksi tai kolmanneksi nimeksi vanhemmalle lapselle? Minulla on käynyt tämä mielessä, vaikka todennäköisesti lapsilukumme onkin tässä 🙂

Pojilla on kolme nimeä ja tyttökin tulee saamaan kolme nimeä. Esikoisen nimi oli kokonaisuudessaan vaikea ja toisen nimi löytyi helpommin. Nyt tuntuu että likan nimeä joudutaan pohtimaan eniten. Tytölle meillä oli aina nimi valmiina, kunnes samaisen etunimen antoi veljeni ja hänen vaimonsa heidän tytölle reilu vuosi sitten 🙂 Toinen ja kolmas nimikin oli jo silloin valmiina ja nyt niitä käytetään edelleen jos vain sointuvat ensimmäisen nimen kanssa. Kuukauden päivät meillä on vielä aikaa pohtia tätä nimiasiaa.

Täälläkin toisen nimi löytyi paljon helpommin kuin esikoisen. 😀
Oi vitsi mikä sattuma, että kaikista nimistä he antoivat juuri sen, joka teillä oli valmiina. Onneksi niitä ihania nimiä on huikea määrä..vaikka toki se harmittaa, että juuri se ajateltu nimi menikin nyt veljen lapselle.

Esikoiselle nimi oli valmiina jo ajoissa, raskaana ollessa. Tälle seuraavallekin on nimi mietittynä, vaikka mahassa vielä asustaakin. Ollaan varalle mietitty myös poikien nimiä, ne on meistä jotenkin selvästi hankalampia! Kahdella nimellä mennään.

Teillä sujui esikoisen nimivalinta sitten helpommin kuin meillä. 😀
Mustakin pojille on hankalampi keksiä nimiä..ehkä siks, kun suvussa ja kavereilla on poikia niin paljon.

Meillä nimet ovat olleet valmiina lapsille jo laitoksella. Esikoisella oli vain etunimi, muilla sisaruksilla sitten ne toiset ja kolmannetkin. Näillä nimillä olemme ilmoittaneet läheisillemme vauvan syntymästä.

Ihana idea ilmoittaa lapsen syntymästä heti sillä oikealla nimellä. 🙂

Oiken mietin tätä ja tse asiassa ei ole harmittanut vielä kertaakaan, että olen jonkin nimen antanut toiseksi tai kolmanneksi. Jokaisen nimi on niin viimeiseen asti harkittu ja valittu lapsille juuri heidän näköiset ja luonteisiin sopivat nimet, että jotenkaan en ole osannut ajatellakaan niitä jonkun toisen sisaruksen nimenä. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X