äiti ja melukylän lapset - Banneri

Me elämme nyt taaperon kanssa sitä kuuluisaa vaihetta, kun päiväunia vielä tarvittaisiin, mutta taapero ei vain nuku niitä enää joka päivä. Tämä vaihe on mielestäni yksi puuduttavimmista, sillä taaperosta voi kuoriutua iltaa kohden oikea kiukkupylly. Milloin päiväunet on sitten hyvä jättää kokonaan pois?

Me olemme tällä hetkellä edenneet nyt päivä kerrallaan. On saattanut mennä monta päivää, ettei taapero ole näyttänyt väsymyksen merkkejä, jolloin päikkäreitä on turha edes kokeilla. En ainakaan itse jaksaisi sitä, että nukuttamiseen kuluu tunti ja hyvällä säkällä taapero nukkuu puolisen tuntia. Tai sitten taapero nukahtaisi pitkän väsytystaiston jälkeen ja nukkuisi niin pitkään, että illalla nukkumaanmeno viivästyy paljonkin.

Olen huomannut, että taapero on parasta saada päiväunille viimeistään yhteen mennessä ja sen jälkeen ei enää kannata koko päiväunia miettiä. Muuten illalla nukahtaminen kestää ja kestää. Onneksi niitä päiviä on vielä paljon, kun taaperon saa päiväunille, edes niille pienille, sillä illat hänen kanssaan sujuvat siten paljon paremmin. On ikävää kun väsykiukku alkaa joskus viiden maissa ja silloin ei kuitenkaan enää voi nukkumaan mennä. Ei edes hetkeksi.

Päiväunet vanhemmille hengähdystauko?

Toisaalta päiväunien pois jääminen helpottaisi kummasti menemistä, kun ei tarvitsisi ajoittaa ihan kaikkea päiväunien mukaan. Toisaalta taas kun ne jäävät pois, jää myös vanhemmilta päivistä pois se hengähdystauko. Meillä minä olen taaperon päiväunien aikaan saanut kirjoitettua blogijuttuja, juotua kupin teetä ihan rauhassa ja kuumana, ripustettua pyykit ilman, että joku repii niitä samaa tahtia alas tai vietettyä aikaa isompien sisarusten kanssa.

Se pieni hetki päivissä on ollut itselle se hetki, kun voin välillä vain olla ja siksi ehkä olisikin niin ihanaa, jos päikkärit ei ihan vielä jäisi pois. Toisekseen mielestäni hän on vielä sen ikäinen, että päiväunet olisi hyvä nukkua, näin kiukkukaan ei iske illasta. Rakastan kyllä arkeamme touhukaan taaperon kanssa, mutta pieni hengähdystauko ei ole meille kummallekaan pahitteeksi. Joten rakas taapero, nukuthan vielä päiväunet?

Mitä sinä olet tehnyt lapsesi päikkäri aikaan? Milloin teillä on jätetty päiväunet pois?

Kommentit (8)

Voih, tuo on niin raskasta ja raastavaa kun pitää väsynyttä lasta kuunnella viidestä eteenpäin ja ei aivan kuudelta viitsisi mukkumaan laittaa. Meillä Urho luopui vähän pakon päikkäreistä. Urho olisi pitänyt 11 aikaan laittaa nukkumaan päikkäreitä ja herättää viimeistään puoli 1 että saisi järkevään aikaan nukkumaan. Lopulta se meni just siihen että unille olisi pitänyt mennä kahdelta ja sitten kukkua yö myöhään. Lopuksi se meni niin järkyksi että vartin tirsat päivällä tarkoitti sitä että nukkumaan mennään klo 23 jälkeen. Totesin siis että on parempi kuunnella kiukuttelua pari tuntia illalla ja pökätä jätkä seiskalta sänkyyn.

Nyt nukahtaa enää harvoin ja silloinkin autoon. Lomalla on vähän höllätty. U kuitenkin jaksaa nyt jo valvoa 8-19;30 niin menee ihan sopuisasti. Päikkärit siis jätettiin pois joskus tuossa keväällä.

Meillä eletään juuri nyt tuota samaa vaihetta pojan 2v2kk kanssa ja on kieltämättä vähän rasittavaa. Välillä onnistuu kohtuudella saada nukkumaan omaan sänkyyn ja joskus laitan sinne vaikka vastarinta olisi kovempaakin. Parhaiten nukahtaa viereeni vanhempien sänkyyn.. Poika on kyllä niin äkänen sitten illasta ja jos laittaa aiemmin yöunille niin herää sitten aamulla ennen kukonpieraisua ? joskus silti jätän suosiolla väliin nukutusyritykset koska vauvan ja isomman sisaruksen kanssa päivät on vähän säätöä.. ?

Joo toi on paha, kun illasta ei kuitenkaan hirmu aikasin voi laittaa nukkumaan tai herätys on sitten todella aikasin. Tsemppiä sinne tähän haastavaan vaiheeseen.♥

Päikkäriaikaan minä tartun usein puhelimeen. Kirjoittelen sillä esimerkiksi kauppalistaa ja luen blogeja, facebookia ja selaan instagramkuvia. Joskus otan itsekin pienet unet.
Meillä 4v nukkuu pääsääntöisesti vielä päikkärit, selkeästi vielä tarvitsee niitä. Nykyään päivä ei mene enää pilalle jos päikkäri jäävät väliin mutta sen kyllä yleensä huomaa sitten illalla että väsy painaa ja kiukku tulee herkemmin.

Voi nukkuispa meilläkin tuo nelivuotias vielä päikkäreitä, mutta sitä tapahtuu kyllä todella harvoin. On meinaan päiviä, kun ne päiväunet olisi hänellekin kovin tarpeelliset. 😀

Tuo on kyllä hankala vaihe! Mä olen lapsien kohdalla myös toiminut niin, että ellei kohtuullisessa ajassa nuku niin sitten päikkärit vaan siltä päivältä pois ja tarvittaessa ehkä sitten illalla hieman aikaisemmin nukkumaan. Turhaan niitä unia on kuitenkaan pitkittää iltapäivästä ellei välttämättä ole tarvetta yöunia myöhäistää 🙂

On kyllä, varsinkin kun on aika selvää että ne päikkärit olisi vielä tarpeelliset. 😀
Mutta juu ennemmin illasta aiemmin nukkumaan, kuin se että hillutaan sitten pitkälle yötä hereillä, joka taas pistää vuorostaan seuraavan päivän rytmit sekaisin.

Kiva kuulla, että teillä sujuu noin hyvin ilman päikkäreitä. 😀
Luulen, ettei meilläkään niitä enää kauhean kauan nukuta. Mutta tällä hetkellä niille on ollut vielä tarvetta. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X