äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vanha nukkekoti kokee uudistuksen

Teksti Terhi

Saimme jokunen vuosi takaperin lapsuudenkotini naapureilta heidän tyttären vanhan nukkekodin. Mietin jo silloin, että olisi kiva hieman päivittää sitä. Sen lattia oli kulahtanut, meidän lapset olivat kerenneen piirrellä siihen ja seinäpinnat olivat tummat. Nukkekoti jäi pyörimään yläkerran vierashuoneeseen, kunnes eräs päivä kannoin sen alakertaan ja aloin suunnitella miten sitä uudistettaisiin.

Uutta pintaa nukkekotiin

Kaivelin nurkista tapettirullan ja erivärisiä pahveja ja lahjakasseja, joita voisi käyttää nukkekodin seinissä. Niistä sitten yhdessä lasten kanssa mietittiin mikä tulisi mihinkin huoneeseen. Koska vain harvat osat sai irti, oli seinäpintojen laitto aika urakka ja hermojen menetyskin oli jo lähellä. Lopulta ne saatiin kuin saatiinkin pakoilleen ja liimaa kului kyllä paljon. No ainakin pysyvät paikoillaan.

Lattiaa mietin pitkään. Halusin, että pinta siinä on sellainen, jonka pystyy helposti pyyhkimään ja niinpä kaivelimme esiin harmaata ohutta pahvia, joka päällystettiin kontaktimuovilla ja kuumaliimalla liimattiin paikoilleen. Eihän se nyt mikään kaunein ratkaisu ole, mutta ainakin käytännöllisempi kuin se vanha karvainen pinta. ”Matot” laitettiin kontaktimuovin avulla lattiaan. Näin ne pysyvät paikoillaan, eivätkä ole aina hukassa.

Helmistä liimailin seinälle naulakoita ja pahvista tein hyllyn. Valokuvista saatiin seinälle vähän täytettä ja lapset tykkäävät kun siellä on ihka oikeita kuvia heistä. Kylpyhuoneeseen tehtiin suihkuverho liimaamalla molemmille seinille pienet pyykkipojat ja niiden väliin kiinnitettiin pätkä paperinaua, jonka päälle laitettiin kankaasta palanen suihkuverhoksi. Muuten nukkekotiin ei ainakaan vielä ole verhoja laitettu, mutta ehkä ne vielä laitetaan, samalla kun aletaan suunnitella kalusteita nukkekotiin. Lapset ovatkin suunnitelleet, että askarrellaan kalusteita sinne itse.

Nyt nukkekoti on kokenut jo hyvin uudistusta, mutta vielä on paljon jäljellä. Ulkopinnat pitäisi uusia ja katto maalata. Harmittaa, kun tuosta katosta puuttuu yksi palanen. Täytyy katsoa keksitäänkö sen tilalle mitä. Lisäksi pitäisi lisäillä huonekaluja sun muuta. Kunhan projektimme etenee, päivitän siitä sitten lisää blogiin.

Oletteko te tuunanneet vanhoja nukkekoteja?

Kommentit

18 kommenttia
Terhi

Kiitos ♥ Tämä ei valitettavasti ole myynnissä. 🙂

Avatar

Voi että .. olen haaveillut samanlaisesta projektista lastenlasten kanssa.
Minulle tuli mieleen, että voisiko tuohon katon reunaan laittaa sellaista aurinkolippaa/markiisia värikkäästä muovista?
Lattioille sinne voisi virkata/ommella lattiatyynyjä joihin lapset voisivat laittaa vanua täytteeksi. Nämä ei rikkoontuisikaan niin helposti.

Terhi

Tää on kyllä ollut ihana yhteinen juttu, onneksi sitä on vielä jäljellä ja voi kehitellä kaikkea. 😀 Toivottavasti saatte tämmöisen projekstin teille.
Toi markiisi-ideahan on hauska, samoin kuin nuo virkattavat tyynyt. Pitääkin suunnitella, jos tehtäisiin niin. Kiitos näistä. 😀

Avatar

Löytyiskö dc-fix kalvoista kivaa väriä vaikka ulkopintaan tai kattoon? Se helppo laittaa. Kivan näkönen 🙂

Terhi

Kiitos. 😀
Hei ihan loistava idea, en tullutkaan ajatelleeksi. Sitähän me käytämme tuossa. 😀

Avatar

Mukava projekti !!

Terhi

Tää on ollut kyllä kivaa puuhaa. 😀

Avatar

Tuollainen on kyllä ihana projekti♥ Meillä tyttö tykkää yhä uusia nukkekodin sisustusta itse tehden 🙂

Terhi

Niin on.♥
Oi no sehän on ihana juttu. 🙂

Avatar

Oi, tulipa ihana!
Lapsista on varmasti ollut hauskaa uudistaa nukkekotia.:)

Terhi

Kiitos Ninni, tästä tuli kyllä kiva.♥
Lapset odottaa varmaan eniten niitä ”kalusteiden” väsäämisiä. 🙂

Avatar

Kerrassaan ihana projekti!m
Meillä Mikko teki Mandille nukkeleikkeihin pari vuotta sitten ja me tytöt se sitten sisustettiin!me käytettiin tosi paljon seiniin ja lattioiden päällystämiseen skräppäys papereita. Sai halvalla tosi hienot!

Terhi

Tämä on kyllä ollut.♥
Hei pitääkin pitää mielessä, niillä papereillahan saa tosi kivan lopputuloksen. 😀 Ja ihanaa, että siellä on itse tekemä, sillä onkin heti enemmän tunnearvoa.♥

Avatar

Tulipas tosi hieno ?! Meidän taapero on nyt kesän aikana selvästi alkanut kiinnostua nukkekotileikeistä: leikkii suloisesti erilaisten eläinten ja hahmojen kanssa samalla kovasti ”jutellen” ja pistää niitä milloin mihinkin pieniin koloihin ?. Nukkekotia meillä ei vielä ole, mutta muumitalon hankin jo varastoon annettavaksi nyt syksyllä 2-vuotislahjaksi kun tyttö on ollut muumeista niin kovin innoissaan ?. Täytyisikin katsella josko jostain löytyisi kiva nukkekoti vaikkapa käytettynä jota voisi sitten itse tarvittaessa remontoida!

Terhi

Kiitos. 😀
Ihana taapero siellä.♥ Täälläkin taapero leikkii jo jonkin verran muumeilla ja muumitalo on kyllä yks lemppari.
Kannattaa kyllä katsella käytettyjä, näistä vanhoista saa tuunaamalla tosi kivoja. 😀

Avatar

Kaunis lopputulos! Minäkin olen vastikään tehnyt postannut tuunauksen nukkekodille 🙂 Lapset tykkää ja niin minäkin ❤️

Terhi

Kiitos.♥
Ai. 🙂 Näitä on kyllä kiva tuunailla.

Avatar

Paljonko tuo maksaisi vai onko myynnissä?tuli tosi hieno❤❤❤

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä