äiti ja melukylän lapset - Banneri

Saimme jokunen vuosi takaperin lapsuudenkotini naapureilta heidän tyttären vanhan nukkekodin. Mietin jo silloin, että olisi kiva hieman päivittää sitä. Sen lattia oli kulahtanut, meidän lapset olivat kerenneen piirrellä siihen ja seinäpinnat olivat tummat. Nukkekoti jäi pyörimään yläkerran vierashuoneeseen, kunnes eräs päivä kannoin sen alakertaan ja aloin suunnitella miten sitä uudistettaisiin.

Uutta pintaa nukkekotiin

Kaivelin nurkista tapettirullan ja erivärisiä pahveja ja lahjakasseja, joita voisi käyttää nukkekodin seinissä. Niistä sitten yhdessä lasten kanssa mietittiin mikä tulisi mihinkin huoneeseen. Koska vain harvat osat sai irti, oli seinäpintojen laitto aika urakka ja hermojen menetyskin oli jo lähellä. Lopulta ne saatiin kuin saatiinkin pakoilleen ja liimaa kului kyllä paljon. No ainakin pysyvät paikoillaan.

Lattiaa mietin pitkään. Halusin, että pinta siinä on sellainen, jonka pystyy helposti pyyhkimään ja niinpä kaivelimme esiin harmaata ohutta pahvia, joka päällystettiin kontaktimuovilla ja kuumaliimalla liimattiin paikoilleen. Eihän se nyt mikään kaunein ratkaisu ole, mutta ainakin käytännöllisempi kuin se vanha karvainen pinta. ”Matot” laitettiin kontaktimuovin avulla lattiaan. Näin ne pysyvät paikoillaan, eivätkä ole aina hukassa.

Helmistä liimailin seinälle naulakoita ja pahvista tein hyllyn. Valokuvista saatiin seinälle vähän täytettä ja lapset tykkäävät kun siellä on ihka oikeita kuvia heistä. Kylpyhuoneeseen tehtiin suihkuverho liimaamalla molemmille seinille pienet pyykkipojat ja niiden väliin kiinnitettiin pätkä paperinaua, jonka päälle laitettiin kankaasta palanen suihkuverhoksi. Muuten nukkekotiin ei ainakaan vielä ole verhoja laitettu, mutta ehkä ne vielä laitetaan, samalla kun aletaan suunnitella kalusteita nukkekotiin. Lapset ovatkin suunnitelleet, että askarrellaan kalusteita sinne itse.

Nyt nukkekoti on kokenut jo hyvin uudistusta, mutta vielä on paljon jäljellä. Ulkopinnat pitäisi uusia ja katto maalata. Harmittaa, kun tuosta katosta puuttuu yksi palanen. Täytyy katsoa keksitäänkö sen tilalle mitä. Lisäksi pitäisi lisäillä huonekaluja sun muuta. Kunhan projektimme etenee, päivitän siitä sitten lisää blogiin.

Oletteko te tuunanneet vanhoja nukkekoteja?

Kommentit (18)

Paljonko tuo maksaisi vai onko myynnissä?tuli tosi hieno❤❤❤

Kaunis lopputulos! Minäkin olen vastikään tehnyt postannut tuunauksen nukkekodille 🙂 Lapset tykkää ja niin minäkin ❤️

Kiitos.♥
Ai. 🙂 Näitä on kyllä kiva tuunailla.

Tulipas tosi hieno ?! Meidän taapero on nyt kesän aikana selvästi alkanut kiinnostua nukkekotileikeistä: leikkii suloisesti erilaisten eläinten ja hahmojen kanssa samalla kovasti ”jutellen” ja pistää niitä milloin mihinkin pieniin koloihin ?. Nukkekotia meillä ei vielä ole, mutta muumitalon hankin jo varastoon annettavaksi nyt syksyllä 2-vuotislahjaksi kun tyttö on ollut muumeista niin kovin innoissaan ?. Täytyisikin katsella josko jostain löytyisi kiva nukkekoti vaikkapa käytettynä jota voisi sitten itse tarvittaessa remontoida!

Kiitos. 😀
Ihana taapero siellä.♥ Täälläkin taapero leikkii jo jonkin verran muumeilla ja muumitalo on kyllä yks lemppari.
Kannattaa kyllä katsella käytettyjä, näistä vanhoista saa tuunaamalla tosi kivoja. 😀

Kerrassaan ihana projekti!m
Meillä Mikko teki Mandille nukkeleikkeihin pari vuotta sitten ja me tytöt se sitten sisustettiin!me käytettiin tosi paljon seiniin ja lattioiden päällystämiseen skräppäys papereita. Sai halvalla tosi hienot!

Tämä on kyllä ollut.♥
Hei pitääkin pitää mielessä, niillä papereillahan saa tosi kivan lopputuloksen. 😀 Ja ihanaa, että siellä on itse tekemä, sillä onkin heti enemmän tunnearvoa.♥

Oi, tulipa ihana!
Lapsista on varmasti ollut hauskaa uudistaa nukkekotia.:)

Kiitos Ninni, tästä tuli kyllä kiva.♥
Lapset odottaa varmaan eniten niitä ”kalusteiden” väsäämisiä. 🙂

Tuollainen on kyllä ihana projekti♥ Meillä tyttö tykkää yhä uusia nukkekodin sisustusta itse tehden 🙂

Niin on.♥
Oi no sehän on ihana juttu. 🙂

Mukava projekti !!

Tää on ollut kyllä kivaa puuhaa. 😀

Löytyiskö dc-fix kalvoista kivaa väriä vaikka ulkopintaan tai kattoon? Se helppo laittaa. Kivan näkönen 🙂

Kiitos. 😀
Hei ihan loistava idea, en tullutkaan ajatelleeksi. Sitähän me käytämme tuossa. 😀

Voi että .. olen haaveillut samanlaisesta projektista lastenlasten kanssa.
Minulle tuli mieleen, että voisiko tuohon katon reunaan laittaa sellaista aurinkolippaa/markiisia värikkäästä muovista?
Lattioille sinne voisi virkata/ommella lattiatyynyjä joihin lapset voisivat laittaa vanua täytteeksi. Nämä ei rikkoontuisikaan niin helposti.

Tää on kyllä ollut ihana yhteinen juttu, onneksi sitä on vielä jäljellä ja voi kehitellä kaikkea. 😀 Toivottavasti saatte tämmöisen projekstin teille.
Toi markiisi-ideahan on hauska, samoin kuin nuo virkattavat tyynyt. Pitääkin suunnitella, jos tehtäisiin niin. Kiitos näistä. 😀

Kiitos ♥ Tämä ei valitettavasti ole myynnissä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X