äiti ja melukylän lapset - Banneri

DIY : Autorata hyllyn päälle

Teksti Terhi

Näin lapsiperheessä kalusteisiin tulee herkästi jälkiä ja näin kävi myös meidän eräälle Ikean Kallax hyllylle. Sen pintaan oli tullut aika paljon naarmuja ja muutamia lohkeamia. Mietin jo yhdessä vaiheessa koko hyllykön hävittämistä, sillä ajattelin sen kohta näyttävän ihan kaamealta. Sitten mieleen muistui näkemäni idea ja päätin tehdä sen päälle autoradan. Olen nähnyt kun tällaisia on tehty lastenhuoneen pöytiin, joten miksei autorata toimisi myös hyllykön päällä.

Niinpä esikoinen apunani ryhdyimme tuumasta toimeen ja autorata hyllyn päälle alkoi syntyä. Meiltä löytyi kotoa mustaa liitutaulutarraa ja päätimme tehdä siitä autotien. Liiduilla voisi sitten tehdä katkoviivat. Päätimme, että menemme helpomman kautta ja emme tee kovin mutkaista tietä, vaan tekisimme siitä mahdollisimman yksinkertaisen.

Netistä katselimme kuvia millaisia muut olivat tehneet ja niistä sitten saatiin vähän ideaa millaisen me voisimme omastamme tehdä. Leikkasimme yhdessä tarrasta sopivan kokoisia paloja ja laitoimme niitä hieman päällekkäin. Tarran laittaminen sujuikin ihan näppärästi ja se oli helppo korjata, jos alkuun meni hieman vinoon. Lopulta saatiin ihan kiva pohja aikaiseksi.

Tyttäreni teki liidulla katkoviivoja, jonka jälkeen lisäsimme rataan pienen parkkipaikan ja leikkasimme kalvosta muutaman talon ja puun. Kokonaisuudesta tuli kyllä oikein kiva. Lapsista onkin hauskaa, kun katkoviivat saa pyyhittyä ja tehtyä itse liiduilla takaisin. Tiehen voi piirtää halutessaan myös suojatien ja värillisillä liiduilla voi vaikka väritellä taloja.

Myös tyttäreni tykkäsi kovasti olla mukana tämän tekemisessä ja nyt tuo hyllykkö sai kivasti jatkoaikaa, kun saimme peitettyä kaikki huonot kohdat hyllystä. Tuosta tulee varmasti lasten uusi lemppari, ainakin sen verran innoissaan siitä nyt ovat. Siitä tuli kyllä ihan kiva.

Kommentit

8 kommenttia
Terhi

Kiitos. 🙂 Meillä on tykätty

Avatar

Hauska! Meillä pojat jostain syystä tykkäävät leikkiä ennemmin hieman korkeammalla kuin aivan lattian rajassa. Tarkoitus olisikin kunnostaa heille joskus olohuoneen vanha pöytä leikkipöydäksi 🙂

Terhi

Tästä on tykätty. 🙂 Oi kuulostaa hyvältä tuo vanhan pöydän tuunaaminen leikkipöydäksi.

Avatar

Hyvä idea! Luulisin että meilläkin lapset tykkäis. Teillä onkin tuossa vasemman puoleinen liikenne, hih 😀

Terhi

Hih, tällä tiellä ajellaan kyllä kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja isommat koneet valtaa molemmat kaistat. 😀

Avatar

Kiitos inspiraatiosta. Käsillä ei ollut kontaktimuovia, mutta sain aikaiseksi järjestää lastenhuoneen kaappeja ja sirrettyä ravaroita oikeisiin huoneisiin kuukausia sitten tapahtuneen huoneiden vaihdoksen jäljiltä. Ehkäpä vielä saan ostettua sitä muoviakin ja teen lastenhuoneessa olevan kirstun kanteen leikki hellan ja autoradan.

Terhi

Oleppa hyvä. 😀
Hyvältä kuulostaa suunnitelmat kirstun kanteen, tulee varmasti mieluinen. 🙂

Avatar

Hauska idea! Ois varmaan meidänkin autopojan mieleen tämmöinen 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä