äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kääk, joko se kesäloma meni? Miten musta tuntuu ettei se kesä vielä edes kunnolla alkanut ja nyt jo huomenna lapset palaavat koulun penkille. Meillä huomenna kouluun astelee jo kolme lasta, mikä tuntuu yhtäkkiä todella hurjalta. Vastahan se esikoinen aloitti koulun ja oli ekaluokkalainen!

Tämä on nyt toinen vuosi peräkkäin kun meillä alkaa ekaluokka. Vuosi sitten Lumi asteli ensimmäiselle luokalle ja huomenna sen tekee Matias. Poika odottaa jo innoissaan koulun alkua ja minua jännittää ihan hirveästi. Tismalleen samat tunnelmat olivat vuosi sitten, kun tyttäremme aloitti koulun. Kyyneleiltä ei vältytty, kun katselin pienen tytön kävelevän opettajan perässä jännittyneenä luokkaan. Huomenna varmasti edessä sama homma.

Tiedän, että poika tulee pärjäämään hyvin, mutta silti vatsassa lentelee ainakin tuhat perhosta. Miten voikaan tuntua samalla niin ihanalta ja samalla niin haikealta seurata koulutiensä aloittavan intoa. Hän on jo niin iso, mutta samalla niin kovin pieni. Aloittaahan hän koulun kuusivuotiaana.  Jälleen kerran se näkymätön napanuora venyy pidemmäksi.

Näin alkuun tämä tietysti jännittää meitä molempia. Miten koulu lähtee sujumaan, onhan kavereita, eihän kukaan kiusaa, miten kyyditykset sujuvat jne. Mutta varmasti jo alle kuukaudessa tämä tilanne tuntuu taas siltä kuin näin olisi ollut jo pitkään. Onneksi noita koululaisia on useampi, voivat sitten yhdessä kulkea pysäkille ja takaisin. Eikä ekaluokkalaisen tarvitse nököttää yksin pysäkillä.

Muistan edelleen, kuinka itsekin jännitin hurjasti ensimmäistä koulupäivää, mutta samalla se oli jotakin niin kivaa, että sitä myös odotti kovasti. Nyt saan seurata sivusta jo kolmannen kerran, kun oma lapseni on tismalleen samassa tilanteessa. Aika ihanaltahan se tuntuu.

Muistatko sinä millainen tunne sinulla oli ensimmäisenä koulupäivänä? Keneltä muulta lähtee ekaluokkalaisia kouluun?

Kommentit (2)

Onnea koulutielle! Minulla lähti myös kolmas lapsi kouluun. Liikutuksen kyyneliltä ei voinut välttyä, kun lapsi asteli silkkiportista kättelemään opettajaa. Koko koulu, vanhemmat ja joitain isovanhempiakin oli katsomassa ja taputtamassa. Ihanan alun jälkeen leijailu loppui lyhyeen, kun seuraavana yönä iski mahatauti.

Kiitos Minna.♥
Teillä on ollut aivan ihana tuo silkkiportti, mutta todella harmillinen tuo mahatauti. Toivotaan että menee pian ohi ja ei kiertäisi kaikkia läpi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X