äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän päivään kuuluu yksi tärkeä hetki, joka toistuu päivittäin ja josta pidetään kiinni. Toki poikkeuksiakin on, mutta onneksi harvemmin. Mahtuu päiviin monta muutakin tärkeää hetkeä, eivätkä ne kalpene tämän rinnalla, mutta tämä on se, jota koko perhe kaipaa. Se ei ole se, että äiti saa juoda kupposen kuumaa ihan rauhassa ja hengähtää hetkisen lataillen akkuja. Eipä tämmöisiä hetkiä kyllä olekaan kuin harvoin, todella harvoin. Se ei myöskään ole yksin kaupassa tai lenkillä käyminen tai se, kun saadaan vihdoin lapset nukkumaan ja voimme lösähtää miehen kanssa yhdessä sohvalle viettämään yhteistä aikaa.

Tämä hetki on se, joka on koko perheelle tärkeä ja uskon, että näin on myös monessa muussakin perheessä. Se on nimittäin se, kun kokoonnumme kaikki yhdessä ruokapöydän ääreen syömään ja puhumme päivän tapahtumista. Miten loistavaa on syödä ja jutella samalla koko perheen kanssa päivän kuulumiset läpi. Välillä volyymit nousevat kaakkoon, kun jokainen koittaa saada sanottavansa yhtä aikaa sanotuksi, mutta lopulta pöydän ympärillä käy tasainen puheensorina.

”Joskus se meistä lähtevä meteli ja härdelli voi olla huvittavaakin seurattavaa”

Koululaisilta kyselemme kenen kanssa syntyi hyvät leikit ja mitä koulussa opiskeltiin. Mitä oli ruokana ja maistuiko se. Nykyisin lapset kyllä kertovat noita jo kysymättäkin, mikä on oikein kiva juttu. Joskus pöydän ääressä puhutaan myös niistä sillä hetkellä mieltä painavista asioista. Niitä on kuitenkin ollut aika harvoin. Nelivuotias puolestaan kertoo omasta päivästään ja taapero huutelee välissä kaikkea mahdollista. Päivän parhaat naurutkin saadaan yleensä ruokapöydän äärellä.

Välillä pöytäämme sattuu joku mieheni tai minun ystävä tai lasten kaveri syömään. Joskus se meistä lähtevä meteli ja härdelli voi olla huvittavaakin seurattavaa, mutta kun kaikilla on ruoka nenän edessä ja muutama kaatunut maitolasillinen on siivottu, rauhoittuu tilanne aika kivastikin.

Ihana ja ihan paras yhteinen hetki oman perheen kanssa. Toivottavasti näistä hetkistä pystytään pitämään kiinni myös tulevaisuudessa. Onko teidän perheellä jokin tietty hetki päivässä, jolloin vaihdetaan kuulumisia ja josta koitetaan pitää kiinni?

Kommentit (4)

Meillä pyritään siihen, että iltapalalla vaihdetaan kuulumisia. Kysytään ”mikä tässä päivässä oli parasta”, näin pysyn kärryillä mitä esim. päiväkodissa on tapahtunu.

Meilläkin yritetään kerrran päivässä saada koko perhe nauttimaan yhdessä päivälistä. Aina tuo ei kyllä miehen työn vuoksi onnistu tai joskus lapsilla päivällinen ja iltapala vaihtavat paikkaansa 🙂

Joskus meilläkin miehen työt sekoittaa, ettei päästä ruokailemaan samaan aikaan. Näitä on onneksi ollut vielä harvoin. 🙂

Kuulostaa oikein hyvältä.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X