äiti ja melukylän lapset - Banneri

Joskus vauvakuume voi iskeä yllättäen. Jostain hiipii tunne, kuinka ihanaa olisi odottaa ja sen jälkeen hoivata sekä pitää sylissä pientä vauvaa. Joskus tuo tunne vain tulee ja menee, mutta mitä sitten kun kuume ei menekään ohi? Entäs jos vauvakuume iskee niin pahana, että se vaikuttaa jo kaikkeen?

Kaikki alkaa siitä, kun yhtäkkiä huomaat kiinnittäväsi huomion kaikkeen odotukseen liittyvään. Avaat televisio ja huomaat mainostettavan raskaustestejä. Samat mainokset tulee vastaan tietokoneella ja puhelimella. On niitä varmasti ennenkin tullut, mutta onko oikeasti noin paljon. Pian bongaat kadulta ja kaupoista kaikki raskaana olevat naiset ja kaikki ketkä työntävät vaunuja. Raskaana olevia äitejä tuntuu olevan yhtäkkiä paljon. Sitten koittaa hetki, kun se tunne iskee –  Minäkin haluaisin!

Eikä aikaakaan kun unet tulevat kuvioihin. Unia monenlaisia, sekä iloisia että ikäviäkin. Näet tekeväsi plussan, olet ultrassa, ostelemassa vaunuja ja unia synnytyksestä. Milloin kaikki menee hyvin ja milloin huonosti. Välillä uni tuntuu niin todelliselta, että yöllä herätessäsi saatat etsiä paniikissa vauvaa sängystäsi.

Kuume voi olla niin paha, että tunnet jopa pahoinvointia

Jos kuumeilu ei ole jo loppunut, astuvat kuvitellut oireet kuvioihin. Ensin iskee palelu, pienimuotoinen väsymys ja rinnat tuntuvatkin aremmilta kuin yleensä. Et tuhlaa ajatustakaan sille, että niin on joskus käynyt ennen menkkojen alkuakin. Saatat jopa kokea rintojesi kasvaneen. Tunnet välillä nippailuja vatsassasi ja jopa haamupotkut ovat mahdollisia.

Koko kehosi suorastaan huutaa uutta raskautta ja voit kuvitella itsellesi kaikkia mahdollisia oireita. Silittelet vatsaasi ja mietit millaista olisikaan olla taas suloisesti pyöristyneen vatsan kanssa. Olen kuullut, että kerran eräs kuvitteli itselleen niin vahvat raskausoireet, että jopa oksenteli aamuisin. Minulle ei näin sentään ole käynyt, mutta muuten kyllä vauvakuume on äitynyt sen verran voimakkaaksi, että olen jopa ajatellut olevani oikeasti raskaana.

Oireiden voimakkuus voi yllättää ja niinpä testejäkin tulee tehtyä. Kovan kuumeilun keskellä negatiivinen testi tai alkaneet menkat voivat olla kovakin isku vasten kasvoja. Tämän jälkeen raskauoireet voivat tuntua hassulta ajatukselta, vaikka ne vielä hetki sitten tuntuivat täysin todelta. Ei myöskään ole mitenkään outoa, että ne palaavat heti kun kuukautiset ovat loppuneet.

Kun vauvakuume on kestänyt kauan, voi tuntua ikävältä, jos saa kyselyitä mahdollisesta odotuksesta. Jotkut saattavat kehoittaa ottamaan koiran, joka ei sekään varmasti pahaan kuumeeseen auta. Ne joilla ei ole koskaan ollut pahaa vauvakuumetta, voi olla vaikea ymmärtää, kuinka joku voi tuntea oireet itsellään niin voimakkaina. Kovan vauvakuumeen ollessa päällä voi vain toivoa raskautta tai odottaa, että mahdollinen kuume joskus laantuu.

Miten vauvakuume on oireillut sinulla vai oletko selvinnyt ilman?

Kommentit (12)

Saimme kolme lasta aika putkeen ja oli alunperin sovittu että neljäs ei tule yhtä nopeaan tahtiin. Nuorin nyt reilun vuoden ja voi mikä vauvakuume on nyt iskenyt, koko ajan vain pahenee! Toki ennenkin olen vauvakuumeillut mut nyt se tuntuu paljon voimakkaammin, varsinkin kun vielä ei ole tarkoitus edes alkaa yrittämään vauvaa.. Silti mielessä pyörii ultrat, potkut, ihana maha jne <3
On aika kamalaa kun alkaa kuvitella/ epäillä raskautta. Oletko muuten huomannut miten moni oire osaa helposti tarkoittaa raskautta tai kuukautisia tai ovulaatiota tai hormonimylläkkää tai tai tai? Esim näppylät: ovatko merkki raskaudesta, stressistä, kuukautisista, hormoneista…. Ja kun sitä niin kovasti haluaisi olla raskaana niin tietty ajattelee oireita vaan raskausoireina vaikka ne nyt osaa johtua vaikka mistä. Ne hormonit… 😀

Vauvakuume vauvakuume.. Ihana ja inhottava tunne! Mulla on pahin vauvakuume ollut viimeisen vuoden ajan. Kuopus syntyi 3/16 ja melko pian sen jälkeen se jo iski. Aloin kyselemään varovasti miehen mielipidettä asiaan, ja nyt viime kuussa annoimme lapselle luvan tulla. 🙂 <3

Se on juurikin sitä.
Oi ihanaa, onnea yritykseen.♥ Toivottelen plussatuulia sinne.

Mulle vauvakuume on aina nii ristiriitanen. Varsinkin edellisen kertan kun juuri oli selvinnyt rankasta vauvavuodesta reflukseineen jne. En ole pitkään seurannut blogiasi, mutta siis onko niin ettet voi saada enää lasta vai ei vaan nyt muuten vain ole järkevää tms?

Tuo rankka vauvavuosi kyllä vaikuttaa siihen, miten vauvakuumeen ottaa vastaan.
Voin saada lapsia, ainakin toivottavasti, mutta meidän lapsiluku on vielä vähän auki. 🙂 Nähtäväksi jää, jääkö tähän viiteen vai kasvaako se joskus vielä.

Vauvakuumeisen oireet voi tosiaan olla yllättävän voimakkaitakin! Ehkä kaikista murskaavinta onkin, kerta toisensa jälkeen vain todeta, ettei sitä vauvaa ole tässäkään kuussa tulossa. Itselläni jossain vaiheessa napsahti lopulta joku itsesuojunappi päälle, jolloin yritin välttää kaikkea raskauteen ja vauvoihin liittyvää.

Niin ne voi ja kuinka musertava se negatiivinen tulos tosiaan voikaan olla. Varmasti pitkän yrittämisen jälkeen siinä suojelee itseään ja koittaa vain kaikin keinoin välttää kaiken vauvoihin liittyvän.

itsellä on 2012 syntynyt lapsi ja vuodesta 2014 lokakuusta alkoi vauvakuume. kesti aika pahana noin 2016 syksyyn.

nyt ei ole ollut mitään. ihan vaan järkisyillä ja välillä tulee mietittyä että josko toinen lapsi.

uskon että kun edellinen lapsi on noin 2-4 vuotias niin on pahin vaihe, mutta kun se rajapyykki menee yli niin ei enää himota hankkia lisää.

jotenkin se sitten se raskaus, vauvajuttu ym alkaa haihtua mielestä ja keskittyy vain olennaiseen 🙂

Siellä kestikin sitten pitkään vauvakuume.
Musta tuntuu, ettei tää lopu multa koskaan, mutta oikein voimakkaana tämä on ollut vasta muutaman kerran.

Mä en ole koskaan kokenut tuota kuuluisaa tunnetta, vaikka lapsia kovasti halusinkin. Mulle on tavallaan tullut vauvakuume aina raskausaikana, ja olen kuumeisesti odottanut sitä jo olemassa olevaa vauvaa. Ja vauvan synnyttyä hänen kanssaan on ollut aivan ihanaa.

Se on kyllä jännä, kuinka osalle ei tule ollenkaan vauvakuumetta ja kuinka osalla taas voi olla tosi pahanakin. Tai sitten se tulee noin odotusaikana kuin sinulla.

Voi, tsemppiä sinne kuumeiluun. Se on kyllä kaameaa, kun se iskee pahana päälle.
Juu olen laittanut merkille. 😀 Ja todella monen oireen voi laittaa raskauden yms piikkiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X