äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kuinka moni tunnistaa tämän tilanteen? Puolisosi herätyskello soi aamulla reilun tunnin ennen omaasi. Kuulet kuinka kello päästää ensimmäisen kiekaisun, kyllä, mieheni herätyskellon äänenä on kukon kiekumista! Kuulet kuinka kukko kiekuu kiekumistaan, kunnes puolisosi vihdoin jossakin välissä herää ja reagoi siihen painaakseen nappia. Ja siitä se melkein neljänkymmenen minuutin kestävä TORKUTTAMINEN alkaa!

Se on ehkä yksi ärsyttävimmistä asioista joita tiedän. Miten kukaan voi nauttia siitä, että kello soittaa tuhottoman monta kertaa, ennen kuin sen voi lopullisesti sulkea ja nousta ylös? Minä joka saisin nukkua vielä tunnin, tuskailen kun kukko huutaa joka viides minuutti ja koitan epätoivoisesti saada nukuttua. En todellakaan nouse ylös, ennen kuin oma kelloni pirisee!

Oletko sinä torkuttaja?

Yhdessä vaiheessa torkuttaminen oli vielä pahempaa, sillä herätyskellon ääni koveni aina asteittain. Onneksi sain hänet vaihtamaan sen edes ”normaaliin”. Olen koittanut myös perustella, kuinka mahtavaa olisi nukkua se tunti, ilman että viiden minuutin välein pitää kurkotella sammuttamaan kelloa, mutta torkuttaminen on kuulemma niin kivaa!?! En voi ymmärtää. Niinpä koitin eräs kerta torkuttaa itse ja se aamu oli huonoin pitkiin aikoihin, ei enää ikinä kiitos.

Itse olen sitä tyyppiä, että kelloni ei kerkiä edes päästää kunnon pirahdusta, kun olen jo sammuttanut sen. Lisäksi kelloni on aika hiljaisella, sillä en vain kestä herätyskellojen ääniä. Välillä, kun mieheni kello ei hyvä jos kerennyt sanoa kuk…kun minä jo tökin häntä hereille hullun lailla. Ja näin käy joka kerta, kun hänen kellonsa pirahtaa hetken kuluttua uudestaan. Mieheni inhoaa tätä, mutta ainakin silloin torkuttaminen ei kestä ihan niin pitkään, heh.

Tässä taitaakin olla tasan kaksi sorttia, joko on torkuttaja tai ei torkuttaja. Kumpaan sinä kuulut? 

Kommentit (18)

Täytyy myöntää, että ite oon torkuttaja. En tarkotuksella, mutta työaamuina jos on nukkunut 6-7 h yöunet nii aamulla ku se kello soi eka kertaa niin aattelee että kyllä mää vielä 10 min voin nukkua;)

Kyllä meillä tulis pahemmanlaatuinen perheriita siitä, että toinen torkuttelisi tunnin siinä vieressä. Onneksi molemmilla on tapana laittaa soimaan siihen aikaan kun pitää nousta ja sitten hipsiä äkkiä sammuttamaan se, ettei toinen herää tai häiriiny.

Hih, joo kyllä täällä välillä tuo yksi on kuullut, kun on torkuttanut liian pitkään. Onneksi sentään lapset ei heräile siihen. 😀

Meillä asuu kans torkuttaja, joskaan itse en siihen aina edes herää kun kellon ääni on eri kuin itsellä. Oma kello on soittamassa vasta siihen aikaan kun tosissaan täytyy nousta ja eri huoneessa vielä niin todella tulee noustua ennen kuin pääsee sammuttamaan sen 😀

Meilläkin kelloissa eri äänet, mutta silti herään miehen kelloon yhtä herkästi kuin omaani. Mahtavaa, että siellä ei aina heräillä toisen kelloon. 😀

Oon niin samaa mieltä, torkuttaminen on ärsyttävintä ja turhinta ikinä! 😀 Mä en ole koskaan viitsinyt edes kokeilla, kun mieluummin nukun loppuun asti niin hyvin kuin vain voin.

Joo täälläkin kyllä nautitaan siitä, kun saa nukkua ilman mitään väliherätyksiä..paitsi mitä nyt siihen miehen kelloon heräilen. 😀

Luulen, että meillä torkuttaminen saisi parin kukon kiekauksen jälkeen jatkua vierashuoneessa, puoliso ihan henkilökohtaisesti opastaisi minut sinne. Olisikohan torkuttamainen ihan miehinen tapa. En ole koskaan kuullut naistorkuttajista.

Hahaa. 😀
Mä tiedän muutaman naisen jotka torkuttaa, mutta ehkä suurin osa on miehiä. 🙂

voin niin samaistua! Meillä kans N torkuttaa melkeen sen tunnin, onneksi edes vartin välein mutta silti! Herään siihen ekaan mutten muihin, mutta toisinaan vieressä olevat muksut kyllä herää. Hurraa, en olisikaan halunnut nukkua!

Itsehän nousen kans sillai et ekalla ylös ja kahvi tippumaan, eikai se oo mistään kotoisin et kidutat ittiäs sängyssä kauan 😉

En kyllä ymmärrä, miten joku jaksaa torkuttaa ja oikeesti näin pitkään. 😀 Meillä ihme kyllä lapset ei herää, ehkä on jo niin tottunut, että isin kello huutaa aamuisin, heh.
Mulle ei torkuttaminen sopinu kyllä yhtään, olin ihan hirveen kiukkunen vaan. 😀

Mä niin tiedän kuinka ärsyttävää tuo on! Meillä se alkaa pahimmillaan vaan yöllä kolmelta ja kestää ihan liian kauan. Tai siltä se ainakin musta tuntuu 😀

Eikä 😀

Huoh 🙂 liian tuttua. Meillä menee just nuin. Rasittavaa.

Tsempit sinne. 🙂

Meillä ei mies edes tarvitse herätyskelloa,herää siis aina kukonlaulun aikaan ilman herätyksiä ? itse kyllä tarvitsen aina herätyskelloa ja siinäkin sellainen hiljainen alku ennen varsinaista ääntä,jota ei ikinä ehdi tulemaan ? en siis ole torkutuksen kannalla yhtään ?

Aika hyvin. 😀
Sama, täälläkin pitää olla kyllä kello, tai en herää pian ollenkaan. Mutta kello ei tosiaan kerkiä oikein mitään sanoa, kun pomppaan jo sammuttamaan sen. 😀

Liian lyhyiden yöunien jälkeen voi se torkutus kyllä olla suurikin houkutus. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X