äiti ja melukylän lapset - Banneri

En ole oikein koskaan välittänyt pahemmin syksystä. Ennen syksyn saapuminen ärsytti ja haikailin vain menneen kesän perään. Vuosien varrella olen kuitenkin oppinut elämään syksyn kanssa, vaikken pidäkään kylmästä ja siitä, kun jatkuvasti paleltaa ja ulkona sataa vettä ja on pimeää. Palelu tuo tullessaan lisääntyvät päänsäryt, koska palellessani jännitän hartioitani ja menen täysin lukkoon niskasta. Viime kuussa päätä on särkenyt taas enemmän kuin pitkään aikaan.

Pakko kyllä sanoa, että onneksi syyskuuhun mahtui sentään muutama hieno päivä, mutta nekin meni päänsärkyä parannellessa, joten niistä ei oikein päässyt kunnolla nauttimaan. Tykkään kyllä luonnon väreistä syksyllä, mutta silti joka syksy saapuu myös tämä sama vaiva. Sen kun saisin pois, voisin nauttiakin tästä.

Joka syksy sama homma

Nyt voin vain huokaista syvään siitä helpotuksesta, kun syyskuu on vihdoin ohi. Sanotaanko näin, että minun kohdallani syyskuu on ollut pitkään aikaan kuukausi, josta en ole nauttinut kovinkaan paljoa esimerkiski juuri noiden kertomieni päänsärkyjen vuoksi. Lisäksi koko syyskuun ajan olen ollut aika saamaton ihan kaikissa asioissa, olen myös ollut väsynyt, osittain pitkään kestäneen flunssan vuoksi.

Väsymys on toisaalta ollut hyväkin tunne. On ihana kömpiä peiton alle kymmenen aikaan, sen yö yhden-kahden sijasta. Sain vihdoin käännettyä unirytmini normaaliksi, enkä enää kuku tuhottoman pitkään  hereillä.

Vaikkei tämä pimeys ja kylmyys tästä ainakaan vähene, niin silti toiveet ovat korkeammalla lokakuun kohdalla. Jospa kroppa jälleen tottuisi viileämpiin keleihin ja saisin hartiat jumpatuksi auki, jolloin päänsäryt hellittäisivät. Melki joka syksy tämä sama käydään läpi, niin eiköhän tästäkin selvitä.

Kyllä se aurinko tänne risukasaankin alkaa hiljalleen paistaa, ainakin toivon niin.

Millainen syyskuu sinulla oli?

Kommentit (4)

Lohduttavaa kuulla että jollain muullakin mennyt sairastellessa. Mulla vetää kans kylmyys todella jumiin koko kropan.

Ai sinä saat kylmästä/palelemisesta migreenin. Minulla taas syksyn viileät säät tuovat helpotuksen. Minulla eniten migreeniä on kesäisin kun aurinko paistaa ja on kuumaa.
Toivottavasti saat jumpattua hartiasi auki ja migreeni hellittäisi, on se vaan niin kurja vaiva.

Juu täällä on ollut aina syksyisin tämä riesa ja joskus keväisin päätä särkee, kun aurinko alkaa ensimmäisiä kertoja kunnolla paistella. Ikävä vaiva, jonka kanssa pitää vaan koittaa selvitä.

Höh, kylmyys on kyllä hanurista. :/ Menee aina hetki että kroppa tottuu ja päänsäryt alkaa hellittää, kun jatkuvasti ei kroppa oo jumissa. Tsemppiä sinne.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X