äiti ja melukylän lapset - Banneri

En osta vauvalle mitään ennen rakenneultraa – Niin varmaan

Teksti Terhi

Päätin jo raskauden alussa, etten osta mitään vauvalle ennen kuin olen käynyt rakenneultrassa, tai raskaus on edennyt tarpeeksi pitkälle. Olen jotenkin ajatellut, että jos nyt tämän kuudennen kohdalla ostan jotakin valmiiksi etukäteen, varmasti tapahtuu vielä jotakin ikävää. Olen kuitenkin koittanut laittaa nuo ajatukset sivuun.

Tarkoitus on tämän kutosen kohdalla tehdä niin, että emme kauheasti ostaisi mitään uutena, koska käytettynäkin löytyy hyvin ja huomattavasti edullisemmin. Vielä en ole edes pahemmin mitään katsellut, mutta facebookissa kyselin yhdestä kaukalosta, koska se oli todella edullinen. Sen jälkeen puhelimeni vain piippasi, kun kaikki tarjosivat omia kaukaloitaan.

Päätös ei sitten pitänyt

Oli oikeastaan ”pakko” tehdä ratkaisu sen suhteen, tartunko noista tarjouksista johonkin vai jäänkö odottamaan sitä ultraa. Mietin jonkin aikaa, että jos ajattelen tarvikkeiden hankinnan aina vain tuovan huonoa onnea, minulla ei olisi mitään valmiina ennen vauvan syntymää. Ja siis olenhan edellistenkin kohdalla ostellut näillä viikoilla jo vaikka mitä, ilman huolen häivää, joten miksi se nyt olisi jotenkin huonompi juttu?

Eräs kaukalon tarjoajista oli tuttuni. Vaikka kaukalolla onkin jo ikää tuntui se kuitenkin järkevimmältä valinnalta. Oli helppo luottaa tuttuni sanaan, että sitä ei ole kolaroitu ja on säilytetty sisällä. Ja koska hintakaan ei päätä huimannut, ajattelin tuon kaukalon meille kotiuttaa.  Kaukalo on telakallinen Gracon kaukalo ja merkkinä se onkin meille tuttu, kun edellisilläkin ollut samanmerkkinen käytössä.

Nyt on siis ensimmäinen hankinta tälle toukokuiselle vauvallemme tehty. Ehkä tämän jälkeen seuraavien hankintojen tekeminen sujuu ilman murehtimista. Ja onhan rakenneultraankin enää vain pikkuisen aikaa, sillä viikkoja alkaa olla jo kivasti kasassa.

Mikä on ollut sinun ensimmäinen hankinta vauvallesi ja milloin olet sen tehnyt?

Kommentit

10 kommenttia
Terhi

Avatar

Mullakin oli tarkoitus olla ostamatta mitään ennen rakenneultraa, mutta mies löysi niin hyvän black friday tarjouksen, että nyt meille on tulossa gracon kaukalo ja telakka 😀 Ja tuohon merkkiin oon kyllä ollut tyytyväinen niin rattaissa kuin kaukalossakin. Huomenna tasan 18 viikkoa täynnä <3 Vielä pitäis muutama viikko jaksaa odottaa rakenneultraa.

Terhi

Noihin tarjouksiin kannattaa kyllä tarttua ja toi gracon kaukalo on kyllä huippu ja tilava.
Onneksi ne muutama viikko menee nopeesti. 🙂 Mulla tiistaina neuvola, jossa sovitaan aikaa sitten rakenneultraan.

Avatar

Ensimmäinen ostos kolmannelle vauvalle oli jo toisen vauva-aikana, kun kirpparilta kotiutui söpö mekko. Kutsuin sitä haavemekoksi, ja toivoin että vielä joskus meillä olisi kahden pojan lisäksi tyttö. Nyt meillä on söpöliini tyttö kauniissa mekossaan. ??

Terhi

Oi ihanaa, että haavemekolle tuli täytettä.♥

Avatar

Ensimmäiset hankinnat oli perusvaatteet, vauvan pesuaineet ja kylpyamme. Tais olla siinä rv12

Terhi

Oi ootan jo että pääsen kauppoihin hypistelemään pieniä vaatteita. 🙂

Avatar

Meillä on kaksi poikaa ja kolmatta lasta odotan (rv 36). Rakenneultrassa selvisi, että tulokkaan pitäisi olla tyttö, joten uskaltauduin ostamaan jotain hempeänväristä vaatetta. Ihan ensimmäinen hankinta taisi olla sellainen ompelijan tekemä vaaleanpunasävyinen turvakaukalopeitto.

On ihana laittaa jotain uuttakin, mutta ne pienimmät vaatteet on niin vähän aikaa käytössä, että ajattelin pärjätä poikien vanhoilla (unisex-värisillä, mustavalkoisilla, kirkkaan vihreillä tai muilla tytöllekin sopivan värisillä) vauvavaatteilla.

Terhi

Onnea tyttölupauksesta.♥
On ne pienet vaatteet aivan ihania, mutta kuten sanoit ovat kyllä todella vain vähän aikaa käytössä. Meilläkin on noita unisex vaatteita, mutta aina jokaiselle on pakko ollut ostaa jotakin ihan omaakin. 🙂

Avatar

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä