äiti ja melukylän lapset - Banneri

Somessa on niin paljon helpompi aukoa päätään ja pahoittaa toisen mieli jopa ihan tarkoituksella. Toiselle voi toivoa vaikka keskenmenoa ihan tuosta noin vaan. Sitä kun voi olla melkein varma, ettei välttämättä tule edes koskaan tapaamaan sitä ihmistä, joten se madaltaa paljonkin kynnystä sanoa mitä sylki suuhun tuo. Olen aika varma, että monikaan ei sanoisi päin naamaa niitä asioita, joita somessa viljelee. Itse olen sitä mieltä, että jos jokin asia ei miellytä, voi vain olla hiljaa tai jupista itsestään asiasta. Ei toisen mieltä tarvitse tarkoituksella pahoittaa, saati laukoa täysin asiattomia kommentteja, edes leikillään.

Välillä silmät pyörähtävät päässä, kun katson kuinka kamalia asioita ihmiset toisilleen kirjoittelevat. Olen ollut onnekkaassa asemassa siinä, että blogiini tai muihin kanaviin ei ole montaa kertaa tullut sellaista, mitä en olisi voinut julkaista. Vain muutamat kommentit ovat lentäneet roskapostiin, sillä ne ovat olleet asiattomia. Samoin muutamiin sähköposteihin en ole viitsinyt edes vastata. Mutta niitä on onnekseni ollut todella vähän.

keskenmenoa

Viestit jotka lensivät roskakoriin – Kuka voi toivoa toiselle keskenmenoa?

Odotuksista kertominen tuttaville ja ystäville sekä täällä blogissa on aina ollut jännittävää ja mitä enemmän lapsia on tullut, sitä jännemmäksi se on käynyt. Ihmiset kun eivät enää reagoi välttämättä kovin myönteisesti niihin uutisiin. Ihania onnitteluviestejä olen kuitenkin saanut ja kiitos niistä tuhannesti. Mutta niiden kivojen lisäksi olen joutunut  kuulla vaikka ja mitä. Pahimmalta on tuntunut se, kun joku toivoi minulle keskenmenoa tai on sanottu, ettei todellakaan toivota onnea, sillä ei ole mitään järkeä hommata näin montaa lasta tai ootko ajatellut tehdä aborttia!? Enpä olisi uskonut, että joku laukoo tuollaisia asioita. Kuka voi toivoa toiselle keskenmenoa? En varmasti ole ensimmäinen, joka tämmöistä on kuullut ja valitettavasti tuskin viimeinenkään.

Nuo kommentit jäivät kaihertamaan mieltä ja siksi niistä nyt kirjoitan. Ne lensivät kyllä suoraan roskakoriin, enkä vaivautunut vastaamaan niihin mitään, sillä nehän olisivat pian lisänneet vain vettä myllyyn. En ymmärrä, että jos ei ole mitään asiallista sanottavaa, niin miksi edes vaivautua kirjoittamaan toiselle mitään tuollaista. Olin samaan aikaan todella hämmästynyt, vihainen ja kieltämättä itkukin pääsi. Viestien kirjoittajalla täytyy varmasti olla paha olla ja hän purki sen nyt minuun, kun minä hehkutin onneani.

Kaikesta huolimatta toivon näille viestien kirjoittajille vain kaikkea hyvää. Toivon myös, että ensi kerralla eivät vaivautuisi purkamaan kehenkään omaa pahaa oloaan tai kateutta tällä tavalla. Jos sinulla ei ole asiallista sanottavaa, ole sanomatta mitään. Älä ainakaan ikinä toivo toiselle keskenmenoa. Toisen onni ei ole toiselta pois.

Kommentit (42)

On sanoinkuvaamattoman kamalaa toivoa lapsen kuolemaa ja vieläpä sanoa se ääneen. Tieto siitä, että toinen ihminen ajattelee niin, tekee varmasti kipeää. Eihän sitä itse sellaista voisi toiselle toivoa. Olen kristitty ja viime aikoina miettinyt tätä Pietarin kirjeen sanaa: ” Älkää vastatko herjaukseen herjauksella vaan päinvastoin siunatkaa, sillä siihen teidät on kutsuttu, että te siunauksen perisitte.”. Siinä on ajattelemisen aihetta. Kaikenlaista herjausta täällä saa kuulla, mutta hienoa, kun sanoit itse toivovasi näille kommentoijille pelkkää hyvää. Täytyyhän heillä olla omassa elämässä jokin pahasti vinossa, jos noin rankasti haluavat loukata. Onnea odotukseen ja valoista mieltä!

Moikka,
onnea kovasti! Olen lukenut blogiasi jo kauan, mutten kommentoinut. Nyt kuitenkin liippasi läheltä. Meilläkin viisi lasta ja kuudennesta puhutaan. Viidennestä ei paljon enää onniteltu, ja se tuntui kyllä tosi kummalliselta käytökseltä. Katsotaan mitä mahdollinen kuudes aiheuttaa… 🙂
Inkeri

Kiitos paljon.♥
Kiva kun kommentoit ja olet lukenut blogiani. 🙂 Toi on kyllä ikävää, kun onnitteluiden määrä vähenee tai jätetään onnittelematta kokonaan, se on täällä koettu nyt muutamaan kertaan.:( Ja tuntuuhan se aika pahalta, sitä kun on itse kuitenkin todella onnellinen. Toivon mukaan saisitte mahdollisen kuudennen kohdalla onnitteluita ja koita olla välittämättä niistä jotka eivät onnittele.♥

En tiedä, kertooko se keskenmenoa toivovan henkilön luonteesta jotain tai tämän omasta surusta/katkeruudesta saada lapsi/a mutta en itse kehtaisi moista suustani päästää, vaikka olisin itse menettänyt sisälläni kasvavan pienen ihmeen.
Olen itse keskenmenon kokenut ja sen aikaan saamat tunnetilat mutten ole sitä purkanut toisiin, saatikka herkillä oleviin odottaviin äiteihin.

Parhaan ystäväni sisko sai viime vuonna (-16) 12:n lapsensa.
He rakastavat lapsia, elämää, vilskettä ja vipinää ympärillään.
Vanhemmat lapset ovat muuttaneet omiin koteihinsa ja vanhin perustanut tahollaan perheen.
He eivät ole uskossa olevia, jota moni anka kysyy ja kauhistelee, että miten viitsii ja kävisi streiloimassa itsensä.

Lapsen saaminen ei ole itsestään selvyys mutta äärimmäisen ihana lahja, jota kaikki eivät ole iskostaneet.

Ihanaa odotusaikaa sinulle ja hyvää joulun odotusta 🙂

Ps. Omaan raskauspahoinvointiin rv 20 saakka ei auttanut kuin sitruunavesi ja vichy+ sitruuna ?

Täälläkin on keskenmeno koettu, ja minäkään en silti koskaan menisi kenellekkään sanomaan mitään vastaavaa, vaikka kuinka itsellä olisi paha olla. Toki tiedostan, että tuolloin tuntuu niin väärältä, että muut saa ja itse on kohdannut menetyksen, mutta silloin voi ennemmin pitää nuo ikävät ajatukset ominaan.
Wau, siellä on hieno määrä lapsia ja en ylläty, että uskonto on vedetty tuohon mukaan. 🙁 Mekin kuulimme siitä neljännestä eteenpäin, että joko ootte uskontoa vaihtaneet jne. Ja osa oli ihan läheisiäkin tuttuja, joiden mielestä oli vaan hauska heittää vitsiä.
Lasten saaminen ei todellakaan ole itsestäänselvyys ja ikävää jos moni luulee että niitä niin vain tulee.

Kiitos paljon ja ihanaa joulun odotusta myös sinne.♥

Ai kamala millaisia kommenttaja olet joutunut lukemaan! Kyllä itselläkin pääsisi itku tuollaisesta.
Voi kun jokainen osaisi pitää ne negatiiviset kommenttinsa ihan vain omana tietonaan. Mitä he saavat siitä kun tietoisesti satuttavat ja loukkaavat toista, en käsitä.

Toivottavasti saat purettua harmituksen pois mielestäsi ja voit jatkaa odotusaikaa tyytyväisenä. Olet ihan takuulla ansainnut onnesi, pieni ihme kasvaa jälleen sisälläsi. Siitä saa olla onnellinen! ❤

Juu kyllä siinä itku pääsi, varsinkin kun tätä lasta oli todella toivottu ja raskautuminenkin vei aikaa. Meni kyllä ihon alle nou kommentit. :/ En tiedä sitten jos kyseessä on esimerkiksi kateutta, mutta mielestäni se ei silti oikeuta toista sanomaan toiselle noin. Sen olisi voinut pitää ihan omana tietona.
Helpotti kyllä kirjoittaa nuo tänne, eikä märehtiä omassa mielessä.
Kiitos sinulle ihanista sanoista.♥

Varmaan tuon kommentin kirjoittaja ei ole lukenut blogiasi aiemmin tai ainakin hän on todella katkeroitunut jostain. Ihan kuin hän olisi kuvitellut odotuksesi olevan vahinko sen sijaan että olisi tiennyt teidän toivoneen tätäkin raskautta ? toivon vain että rakkautesi sujuu hyvin ja saatte terveen pienen keväällä ❤ teidän perhe on hänelle täydellinen koti ☺ omasta alkuraskaudesta en ole vielä kertonut kuin siskolleni, pelkään hieman juurikin noita ihmisten reaktioita kun kyseessä on jo neljäs ja nuorin on vasta 10kk.

Näin minäkin voisin kuvitella. Ymmärrän, että jos ei ole vielä yhtään lasta ja toiset saavat niitä enemmän on kateellinen ja se kiukuttaa, mutta ei se silti oikeuta laukomaan ihan mitä sattuu. 🙁
Kiitos paljon kauniista sanoistasi.♥ Toivotaan, että siellä ei ikäviä kommentteja tulla kuulemaan ja oikein ihanaa odotusta sinne.♥

No huhhuh!!
Kommentoija ei todellakaan tiedä mistä puhuu.
Tuli mieleen että mahtaako olla jonkun teinin huomionhakua, sen verran lapsellista käytöstä.

No ei! Tuokin vaihtoehto käväisi mielessä..

Ihan järkyttävää kommentoida tuolla tavalla. Toisaalta mikään tässä maailmassa tai sen ihmisissä ei osaa enää yllättää. Maailma niin täynnä pahuutta ja ihmiset sukeltavat täysille siihen pahuuteem ja itsekkyyteen mukaan..

Niinpä, kaikenlaista sakkia tänne mahtuu ja osa sitten päästää suustaan tämmöisiä. 🙁

Keskenmeno tuntuu niin pahalta, ettei sitä toivo kenenkään kokevan. Minä olen saanut vähemmän mukavia toivotuksia sellaiselta ihmiseltä, jonka tunnen. En ymmärrä sitä katkeruuden määrää, mikä ihmisellä voi olla, että toivoo raskauden keskeytymistä tai lapsen olevan sairas.

Niinpä ja itse todella kivuliaan keskenmenon kokeneena tuntuu todella pahalta, että joku sellaista toivoo toiselle. 🙁
Ei sitä pysty ymmärtämään mikä ajaa sanomaan toiselle noin ikäviä asioita ja pahemmalta se vielä tuntuu jos kyseessä on tuttu.
Täällä muutama tuttu jättänyt vallan onnittelematta ja sekin on kirpaissut paljon. 🙁

Minä toivoin aina keskenmenoa entiselle puliakka vosulle, teki lapsia ja ryyppäsi, otti huumeita ja antoi kaikille pulikavereille lasten nähden, oikea sika koko nainen oli. Pieni lapsi kuului konttaavan makuuhuoneeseen kun antoi rasiaansa.

Hui kamala, mikä kohtalo on noilla lapsilla ollut! 🙁 Niin väärin, että jotkut eivät toiveista huolimatta saa koskaan lapsia ja sitten jotkut tekevät niitä ja lasten elämä on ihan hirveää. 🙁

Mä en kyllä yhtään ymmärrä tuollaista! En sittenkään, vaikka sen takana olisi lapsettomuudesta kärsivä, sillä joku raja sentään pitää olla. Tuntuu, että mitä enemmän lapsia on ennestään, sen enemmän saa ikiäviä ”onnitteluita” osakseen.

En kyllä itsekään pysty ymmärtämään..oli taustalla sitten ihan mikä vaan. :/ Ja kaikkea on näiden kolmen odotuksen kohdalla nyt jouduttu kuulemaan. Onneksi sentään enemmän onnitteluja, mutta tämmöiset kirpaisee ja tekee iloisen asian kertomisesta todella vaikeaa.

Oikeasti, anteeksi vain, kukaan täysjärkinen ei sano toiselle noin..ei edes somessa ?
Tänne maailmaan vain valitettavasti mahtuu niin monenlaista kulkijaa että välillä oikein ihmettelee että mistä näitä oikein tulee.
Ihana ja vahva olet ❤ sinne roskakoriin joutaa jäädäkin tuommoiset kommentoijat kommentteineen.

Kyllä näyttää mahtuvan monenlaista tallaajaa ja jotkut ilmeisemmin tahtovat loukata ihan tahallaan tai sitten kyseessä on jonkin sortin kateus. :/ Oli kuitenkin mikä vain, niin silti kenellekään ei noin saisi sanoa.
Kiitos ihana.♥

Aivan uskomattoman törkeää käytöstä aikuisen ihmisen kirjoittamana. Miksi pilata toisen ihmisen onni. Kaikkea hyvää odotukseesi <3

No niinpä. :/
Kiitos paljon.♥

En vaan ymmärrä noita kommentteja. Mitä niillä halutaan??!Miksi ei voi vaan pitää omana tietona tuollaisia ajatuksia?!

Pidä hymy huulilla ja nauti raskaudesta♡♡

En ymmärrä minäkään. :/ Tämmöiset ajatukset saisi jokainen pitää ihan omanaan, eikä tarvitsisi loukata muita. Kaikkea sitä on kyllä joutunut kuulemaan näiden kolmen viimeisen odotuksen aikana, ihan kuin jollakin olisi oikeus heitellä tämmöisiä jo useamman lapsen vanhemmalle.
Ja kyllä, aion hymyilläja nauttia tästä odotuksesta.♥

Tuo on kyllä ihmeellistä miten sitä saa kuulla mitä vaan kommentteja,kun lapsia on enemmän. Ei kukaan sano mitään kamalaa jos ilmoitat odottavasi ensimmäistä tai toista lasta. Minkä oikeuden se tuo jos ilmoittaa odottavansa viidettä tai kuudetta?!

No niinpä. :/
Jokainen lapsi on kuitenkin, ainakin minusta onnitteluiden arvoinen.

Ihan hirveetä!!! Mitä ihmettä tollaset ihmiset ajattelee?! Teidän perheessä on varmasti paljon rakkautta ja ihanaa että yksi lapsi lisää pääsee sitä kokemaan<3 en oo aikasemmin kommentoinut, että hurjasti vielä onnea raskaudesta!:) onni on ihana,iso, rakastava perhe. Meillä on kaksi poikaa, kohta neljä ja yksi vuotias. Kyllä kolmannesta puhutaan ja haaveillaan melkein päivittäin:)

Tuntuu, ettei ajattele mitään. :/
Kiitos kauniista sanoistasi.♥ Tuntuu ihanalta saada vielä tämä yksi lapsi tähän perheeseen.♥
Toivotaan, että haave kolmannesta käy vielä toteen.♥

Ihan kamalaa. Kyllä noilla kauheiden kommenttien kirjoittajilla täytyy itsellä olla paha olo. Vastapainoksi toivon sinulle paljon vauvaonnea ja kaikkea hyvää ❤ Blogisi on ihana.

Näin minäkin ajattelen, ei voi kaikki olla ihan kunnossa.
Kiitos oikein paljon.♥

Älytöntä. Ihan ku se keltään olisi pois, jos saatte vauvan. Kieltämättä jännitti kertoa tästä raskaudesta lähipiirille ym, kun on ”jo” neljäs. Mutta kaikki on ollut tosi onnellisia meidän puolesta ja ainakaan päin naamaa en ole saanut mitään ilkeitä kommentteja. Itsekin olen monta vuotta haaveillut isosta perheestä ja jotenkin sen julkituominen aina hirvittää. Tuntuu, että monet ajattelevat nykyään että max kolme lasta olisi hyvä ja sitten kauhistellaan jos muut haluavatkin enemmän. Jospa et saisi enempää hölmöjä kommentteja <3

No niinpä. 🙁
Osasin kyllä odottaa sitä, että tässäkin odotuksessa saan kuulla jotakin..joka kerta nämä tuntuu vain pahenevan, vaikka luulisi, ettei kukaan oikein enää jaksaisi reagoida. Toivotaan ettei niitä nyt enää paljoa tulisi..mieluiten ei ollenkaan. 🙂
Ihanaa, että siellä on otettu asia hyvin vastaan.♥ Kyllä se omanlaisensa kynnys on kertoa mitä useampi odotus on kyseessä, vaikka iloisesta ja ihanasta asiasta onkin kyse.

Huh, kuka oikeen kirjottelee tommosia 😮 Käsittämätöntä.

No älä muuta sano. 🙁

Ihan kamalaa! En voi käsittää, miksi joku tölväisee toiselle noin. Kuten kirjoititkin: ”Toisen onni ei ole toiselta pois.”

Ei välitetä noista tapavalittajista, toivottavasti he joskus hoksaavat tosiaan, että voi pitää mölyt mahassa jossei ole mitään fiksua sanottavaa.

Ja hei, kaikesta huolimatta, ihanaa masunkasvattelun jatkoa sinne teille vaan 🙂

No ei! :/ Itsellä ei tulisi mieleenkään lohkaista mitään tuollaista. Olen iloinnut jokaisen vauvauutisista aidosti, vaikka samaan aikaan itse olen paininut vauvankaipuuni kanssa. Ei kenellekään vaan voi sanoa mitään tuollaista.
Koitan olla välittämättä vaikka tällä hetkellä nuo ovatkin kalvaneet mieltä jo pitkään. Helpotti kuitenkin purkaa tämä jonnekin.
Kiitos paljon.♥ Kaikesta huolimatta aion hehkuttaa omaa onneani ja koittaa olla välittämättä.

Mitä ihmettä?! Ei toiselle voi noin sanoa? Ei vaan voi. Tuntuu pahalta sun puolesta ? hyvä et jätit omaan arvoonsa. Jotkut ihmiset on vaan käsittämättömiä…

Toi mitä ihmettä on ollut minunkin reaktio. :/ Varmasti oli tarkoitus aiheuttaa vain pahaa mieltä..ei kyllä koskaan tulis mieleen sanoa/kirjoittaa mitään tuollaista kenellekään. Ja vaikka päätin, etten anna noiden vaikuttaa, niin kyllä ne siltikin vaan jää kaihertamaan.

On kyllä hirveää, että joku voi toivoa tällaista ja kyllä se satuttaa ja tuntuu pahalta. Itse kun on onnellinen siitä että vatsassa kasvaa se pieni ihminen, tuntuu pahalta, että joku voi edes toivoa tuollaista. 🙁
Luulen myös, ettei kaikki ole ihan kohdillaan, mutta toivon mukaan saa elämänsä järjestykseen.
Kiitos paljon.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X