äiti ja melukylän lapset - Banneri

Olen odottanut innolla, että pääsen kirjoittelemaan ylös näitä viikkopostauksia odotuksesta. On outoa aloittaa näinkin ”isoista” viikoista, mutta yhdistän tähän edellisen raskausviikon neuvolakäynnin. Muuten minun fiilikseni raskauden ensimmäisistä 14 viikosta löytyykin edellisestä postauksesta. Mutta nyt raskausviikko 14+0 kuulumiset ja ekat masukuvat täällä blogissa.

Niinä hetkinä kun pahoinvointi on hellittänyt, olen nauttinut täysin tästä odotuksesta. Tuntuu jotenkin vielä oudolta, että vatsassani todellakin kasvaa jo kuudes ihmeemme. Hän joka tulee toukokuussa ilahduttamaan perhettämme ja tekemään siitä kokonaisen. Vaikka olosta päätellen olen voinut ajatella kaiken olevan hyvin, teki ensimmäinen ultra raskaudesta vasta oikeasti todellisen. Ultrasta tulee kyllä oma postauksensa vielä.

Koska kerkisin myydä dopplerimme pois, olen välillä iltaisin panikoinut sitä, kun en ole voinut tarkistaa lyökö pieni sydän vielä. Koska liikkeitä ei vielä tunnu, olisi se doppleri todellakin tarpeen. Mutta olisiko sille sitten niin paljon käyttöä, että se kannattaisi vielä ostaa. Se on siis harkinnassa vielä.

Toinen neuvolakäynti rv 13+4

Tämän raskauden alkaessa lähtöpainoni on ollut korkeampi kuin kenestäkään muusta. Paino on kyllä minulle hyvä ja olen ollut siihen itse tyytyväinen, joten stressiä en ole siitä ottanut. Puntari näytti raskauden alussa 57kg ja nyt toisessa neuvolassa rv 13+4 se oli 59.5kg. Painoa oli tullut ensimmäisen ja toisen neuvolan välissä viiden viikon aikana vain +400g. Olen kyllä varma, että jossakin vaiheessa kerkiän täällä stressailla myös sitä painoa, pahoittelut siitä jo etukäteen.

Muutenkin neuvolassa tuntui kaikki olevan mallillaan. Verenpaineet olivat 120/69 ja vauvan syke löytyi dopplerilla ja se löi 166 kertaa minuutissa. Meidän vauvoilla onkin tuntuneet olevan korkeat sykkeet näillä alkupään viikoilla. Mutta oli kyllä ihana kuulla jälleen kuinka se pieni sydän siellä löi. Siihen ei vain koskaan kyllästy. Otin myös itselleni nyt influenssarokotteen.

Vatsa ei ole vielä pahemmin alkanut näkyä, ainakaan jos on löysää vaatetta päällä. Näytän enemmänkin tasapaksulta pötköltä, mutta kyllä siitä jo jonkinmoisen pömpön helposti erottaa. Tuskin maltan odottaa, että vatsa alkaa kunnolla näkyä ja tunnen ne pienet liikkeet ensimmäistä kertaa. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin niitä liikkeitä ei pitäisi enää kauan joutua odottelemaan.

Kommentit (12)

Mikähän siinä painon tarkkailussa on kun kauhistelin myös omaa painoa viimeiset viikot, alkupaino kun oli 54kg ja lopussa vaaka näytti jo 74 ja jotain ? kyllä aika vaan menee nopsaan,vastahan sitä itsekin jännitti samoja asioita ja nyt on poika pian 3 viikkoa vanha ?

Muistan tuon vaiheen kun odotti että se vatsa alkaisi näkymään kunnolla myös vaatteiden ”läpi”.. 😀 Ihanaa odotusta sinulle <3

Kiitos.♥
Toivon mukaan kohta alkaisi jo kunnolla pullottaa. 😀

Voi kun pääsis loikkaamaan tästä rv 7+ tuonne yli 14 ja tietää pahimpien etovien päivien jääneen taakse!! Jos minulla menee kuten aiemminkin niin tuon 14viikon jälkeen voi hetken nauttia raskaudesta, ennen kuin suonikohjut ja napatyrä vaivaavat ?? innolla odotan kuitenkin liikkeitä ja masun kasvua ? tsemppiä meille ?

Tsemppiä sinne kovasti pahoinvoinnin kanssa.♥ Toivotaan että näillä viikoilla sinulla on pahoinvoinnit jo takana. Täällä alkanut onneksi jo hellittää edes pikkuisen ja sekin tuntuu jo todella hyvältä. 😀

Voi että <3 Super paljon onnea sinulle ja teille kaikille ja tsemppiä odotukseen. Ihana lukea näitä tälläisiä postauksia! 🙂

Kiitos paljon.♥

Voi että miten ihanaa päästä taas osaksi sun odotusta♡♡
Viimeksi kun postailit näitä raskaus-juttuja mun vauvakuume nousi potenssiin sata ja lopputulos on Minea:D
Että katotaan mitä tästä seuraa!
Toivottavasti pahoinvointi rupeaa väistymään takavasemmalle ja pääset nauttimaan masun kasvusta♡

Ihanaa kun seurailet mukana.♥ Hahaa, mistä sitä tietää miten tällä kertaa mahtaakaan käydä. 😀 😀
Toivon mukaan tämä tästä alkaisi vihdoinkin hellittää ja mieluiten sillain pikavauhdilla.

Voi että olen niin iloinen teidän ja sinun puolesta ♡♡ oikein paljon onnea odotukseen! Mitäs sisarukset ovat tuumanneet, joko heille on kerrottu 🙂

Kiitos ihana Salla.♥
Juu heille on kerrottu ja itseasiassa siitä tulee vielä postausta erikseen. Mutta hyvin ottivat uutisen vastaan. 🙂

No äläpä..ja vaikka ne kilot on saanut joka kerta tiputettua niin silti niistä vaan stressaa..mutta ehkä se kuuluu tähän odotukseen. 😀
Niinpä ♥ ajatella, kuinka nopsaan tämä aika kuluu..vastahan synnytit.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X