Äiti ja melukylän lapset - Hero Header

Joulu lähestyy ja lahja-ahdistus meinaa iskeä

Teksti Terhi

Tässä joulun lähestyessä kovaa vauhtia alkaa iskeä pieni lahja-ahdistus tulevien pakettien määrästä. Osa lahjoista on jo kasassa ja osa vielä puuttuu. ”Tontuille” on kerrottu eteenpäin lahjatoiveita niitä kysyttäessä ja olen niin kiitollinen, kun niitä on kyselty. Koska lapsia on näin monta, jännitän aina etukäteen sitä, kunhan vain sitä ”turhaa ja tarpeetonta” tavaraa ei tulisi paljoa. Tässä kun on vuosien aikana kertynyt jo kaikenlaista tavaraa ja välillä olen niitä lahjoittanut eteenpäin.

Niinpä mielelläni vinkkaan lasten toiveista niitä kysyville. Itsekin nimittäin aina ennemmin kysyn mitä tarvittaisiin, kuin ostan summanmutikassa jotakin, joka jää ehkä sitten lopulta nurkkiin pyörimään. Tällä tavalla varmistetaan myös se, ettei tulisi montaa samanlaista pakettia. Näinkin nimittäin on käynyt meille jo parina vuonna. Siinä on osalla lapsista ollut hämmästynytkin ilme kun pukki toikin kaksi tismalleen samanlaista pakettia. Siitä eteenpäin olen jännännyt tätä joka joulu.

Vähemmän on enemmän?

Olen sitä mieltä, että meidän kohdalla ennemmin vähemmän paketteja ja juuri sisällöltään toivottuja on parempi, kuin valtava määrä lahjoja joista osa jää sitten tarpeettomana pyörimään. Omien lasteni kohdalla huomasin, kun tämä muutos kaksi vuotta sitten tehtiin, että lahjoja myös arvostetaan enemmän kun niitä on vähemmän. Vaikka se lasten pakettien avaaminen on ihan parasta katseltavaa ja hekin siitä tykkäävät, on tämä järjestely toiminut meillä hyvin. Pakettien määrä vaihtelee, mutta olen koittanut pitää huolen siitä, että jokaisella niitä olisi saman verran. Vaikka tuskin he niiden määrää edes laskevat.

Meidän lapset ovat saaneet jouluisin 6-8 pakettia per lapsi ja sitten yleensä pari yhteistä. Tämä määrä on meillä toiminut hyvin. Joskus aikoinaan lapset saivat tyyliin 16 pakettia per pää ja se oli jo meidän lapsille liikaa. Juurikin siitä syystä, että paketti avattiin ja siirryttiin jo seuraavaan ilman, että kunnolla edes katsottiin mitä edellisestä paketista paljastui.

Huomenna pitäisi lähteä tonttuilemaan ja hommaamaan ne loput tärkeät jutut ja laittaa kääreisiin. Sitten alkaakin kaikki olla hommattuna meidän osalta. Luulen, että huomenna on muutama muukin tonttu liikkeellä.

Kuinkas monta pakettia teillä yleensä lapset saavat? Iskeekö jollakin muulla lahja-ahdistusta pakettien määrästä/sisällöstä?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Löysin kyseisen verkkokaupan http://www.minunlahjani.fi missä voi tehdä omat lahjalistat kullekkin lapselle ja pistää jakoon halutuille henkilöille. Ja ilokseni huomasin että tuotekategoriat oli laidasta laitaan.

Avatar

Samoilla linjoilla, parempi, ettei määrä ylitä kymmentä. Ja vauva ei mitään kummempaa tule saamaankaan, jotain jemmaan ostetuista asioista paketoidaan hänelle pakettiin 🙂

Terhi

Noi jemmat on aina hyviä. 🙂

Avatar

Voisitko kirjoittaa siitä, millainen ero on tietää vauvan sukupuoli etukäteen vs vasta syntymähetkellä. Miten mielikuva vauvasta riippuu tästä ja varsinkin miten loppuodotus ja mielikuvat on erilaisia jos tietää tai ei tiedä?

T. Innolla odotustanne seuraava

Terhi

Kiitos postaustoiveesta. Voin toteuttaa tämän ilman muuta tässä lähiaikoina. 🙂

Avatar

Meillä kumpikin pojista saa yhden paketin, jossa on vähän arvokkaampi lahja. Lisäksi ajattelin koota yhteisen paketin, jossa olisi palapelejä/kirjoja/muuta puuhaa koko perheelle. Uskoisin, että tämä riittää lapsille ja pääseepä itsekin helpommalla 😀

Terhi

Tuollaiset yhteiset koko perheelle tarkoitetut paketit on kivoja.:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä