äiti ja melukylän lapset - Banneri

Montako yötä jouluun on? – Laskuri lapsille

Teksti Terhi

Kuinka moni on kuullut oman lapsen suusta sanat ”Montako yötä siihen jouluun on?” Meillä niinkin usein, että päätin kehitellä edes jonkinlaisen ratkaisun tähän tilanteeseen ja mieleeni tuli heti, jos tekisimme lasten kanssa jonkinlaisen laskurin, josta selviää heti kuinka monta yötä on jäljellä.

Jonkin aika mietin, mikä olisi juuri meidän pienimmille selkeä ja mikä olisi sellainen, jonka valmistukseen he itse voisivat osallistua. Päädyimme simppeliin ratkaisuun, jonka kaikki materiaalit löytyivät kotoa.

Laskuri jouluun

Piirsin ensin ihan valkoiselle paksummalle paperille kaarevan kuvion, jonka jaoin sitten niin moneen osaan, kuin öitä siihen halusin. Me laitoimme päiviä kymmenen, sillä ainakin siihen asti nelivuotiaamme laskee sujuvasti. Tuonhan voisi aloittaa jo vaikka heti joulukuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Tämän jälkeen nelivuotiaamme väritti nuo ruudut haluamillansa väreillä. Sillä välin minä leikkasin tarranauhasta erikokoisia palloja, jotka liimattiin kiinni taulukkoon. Vanhoista joulukorteista ja muusta materiaalista leikattiin erilaisia ja erikokoisia palasia, lisäksi meillä oli viime vuodelta jääneitä puisia koristeita, joita käytettiin nyt hyväksi. Kaikkien osien takapuolelle liimattiin tarranauhan vastakappale. Kuvien kiinnitykseen käy muuten hyvin myös vaikka sinitarra.

Joka aamu lapsemme saa laittaa yhden noista palasista aina seuraavalle päivälle ja isoin luku näyttää kuinka monta yötä jouluun on jäljellä. Vaihtoehtoisesti ruudukot voi laskea itse. Tuohon kuusen päälle asetetaan aattona viimeinen kuva, joka meillä on tuo kissa, joka pitää lahjapaketteja.

Ei mikään erikoinen laskuri, mutta juuri meidän tarpeet täyttävä ja hauskaa yhdessä puuhaamista perheen pienimpien kanssa. Lisäksi tämä valmistuu nopeasti. Nelivuotias tykkää, kun voi itse kiinnittää taulukkoon jonkin kuvan ja samalla näkee kuinka päivät joulua kohden vain vähenee. Lopuksi tämä kiinnitettiin lastenhuoneen seinälle.

Kommentit

4 kommenttia
Terhi

Hih, kiitos kiva kuulla.♥
Oi että, kuinka ihana yllätys on ollut.♥ Varmasti noiden rankkojen vuosien jälkeen jotakin niin ihanaa.

Avatar

Kiva idea!

Oon itse hämmästynyt siitä, että meidän 5v. ei ole vielä kertaakaan kysynyt, montako yötä jouluun on. Voi tietty olla, että isoveli pitää pojan ajantasalla. 🙂

Terhi

Kiitos. 🙂
Hih, joo se voi olla, että isompi kertoo kuinka monta yötä jouluun on. 😀

Avatar

Ihana blogi oon ihan koukussa tähän 🙂 Itse olen haaveillut aina vähintään 4 lapsesta mutta saattaa olla ettei luoja suo niin montaa rakasta meille tällä hetkellä meillä asuu toukuussa -15 syntyny Taapero jota edelsi vuosien yritys,lapsettomuushoidot koeputkia myöten tuloksetta sitten hoitotauolla se teki yllätys hyökkäyksen ja pysyi mukana loppuun saakka kyllä sitä pelkäsi koko ajan että kuinka käy <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä