äiti ja melukylän lapset - Banneri

Tämän vuoden viimeiset syntymäpäivät on nyt pulkassa. Näin joulukuussa sitä ajattelee, kuinka monet ihanat syntymäpäivät tänä vuonna on pidetty ja kuinka onnellisia lapset ovat sekä juhlissa että niiden jälkeen ovat olleet. Se lapsien onni on jotakin aivan ihanaa, niin kuin myös se, kun ne lapsille tärkeimmät ihmiset saapuvat juhlimaan.

Monta hikipisaraa on tänäkin vuonna valutettu ja monen monta stressin hetkeä on tullut koettua. Leipominen ja siivoaminen viiden lapsen avustuksella ei aina ole ollut mitään herkkua, mutta parasta on se kun jokainen perheenjäsen on omalla tavallaan osallistunut juhlien järjestelyyn. Olen myös joka juhlia edeltävänä iltana vannonut, etten enää koskaan tee yhtään täytekakkua. Tykkään kyllä koristella niitä ja tehdä koristeita, mutta voisin muuten skipata niiden leipomisen ja täyttämisen. Milloin mietin, onko kakku kuiva tai liian kostea ja aina olisi voinut tehdä jonkin asian paremmin.

Syntymäpäivät vain muutama päivä ennen joulua

Vanhempi poikamme on syntynyt joulukuussa neljä päivää ennen jouluaattoa. Jo ihan alusta asti meillä on ollut tapana juhlia syntymäpäiviä joko viikko tai kaksi ennen joulua, jotta syntymäpäivät olisivat joulusta täysin irrallaan ja näin hän saa saman kokemuksen syntymäpäivistä kuin sisaruksetkin. En halua, että syntymäpäivät jäävät mitenkään joulun varjoon, tai että niistä koitettaisiin tehdä jotenkin vaatimattomammat.

Tänä vuonna synttärit juhlittiin viikko ennen jouluaattoa ja juhlat olivat oikein onnistuneet. Tarjottavia tehtiin pojan toiveiden mukaisesti ja koko päivä oli yhtä juhlaa. Ensin tulivat pojan kaverit ja heidän jälkeen muutaman tunnin kuluttua sukulaiset, kummit ja ystäväperhe. Rankkaahan se on juhlia ihan koko päivä, mutta kaksia juhlia ei millään kerkiä järjestää. Nyt oli myös onnea, kun juhlijoista melkein kaikki pääsivät tulemaan. Yleensä tähän aikaan vuodesta monikin joutunut perumaan sairastumisen vuoksi.

Illalla sohvalla istuessani huomasin, etten ottanut yhtä ainoata kuvaa koko juhlista. Ainoastaan videota, kun lauloimme onnittelulaulun ja poika puhalsi kynttilät. Harmittaa, kun ei tullut ikuistettua juhlista mitään muuta, ei edes puhelimeen. Myöhemmin olisi kiva ollut katsoa keitä juhlissa on ollut. Mutta ainakaan juhlat eivät kuluneet kameran takana ja tuleehan noita syntymäpäiviä onneksi vielä lisää.

Kakussa oli tällä kertaa Batmanin pää ja teksti. Kirjoitin tekstin kuivuneen vaahtokarkkimassan päälle elintarvikekynällä.  Oli ainakin simppeli koriste ja helppo toteuttaa. Muut postauksen kakut olen tehnyt tänä vuonna omien lasten syntymäpäiville heidän toiveiden mukaisesti.

Kommentit (6)

Kunnon kakkutaituri olet 🙂
Itsekin olis hieno osata noin hienoja tehdä 🙂
Viime keväänä tein taaperon kakuksi levykakun valmiilla Haisulin kuvalla 🙂

Kiitos. 🙂
Tänä vuonna tuli tehtyä hirveästi kakkuja myös ystäville ja tuntemattomillekin. Nyt onkin aika kakkuähky..onneksi voi hetken olla tekemättä yhtään kakkua. 😀
Varmasti tullut hieno Haisuli kakku. 🙂

Kiitos.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X