äiti ja melukylän lapset - Banneri

Sain viime neuvolakäynnillä todistuksen raskauden kestosta ja näin pääsin hakemaan äitiysavustusta ja muita samalla haettavia tukia. Muistan sanoneeni kuopuksemme kohdalla, että jos vielä joskus tulen raskaaksi otan silloinkin pakkauksen. Nyt kuitenkin aloin miettimään mitä kaikkea me oikeastaan edes käytimme edellisestä pakkauksesta. Kannattaisiko äitiysavustus kuitenkin ottaa tällä kertaa rahana pakkauksen sijaan?

Aika paljonhan pakkauksesta tuli lopulta käyttöön ja jätin niistä osan jemmaan. Paljon kuitenkin laitoin eteenpäin ja osa jäi vallan pitämättä. Aloin miettiä, miksi ottaisin tälläkin kertaa pakkauksen, kun rahalla saisin ostettua juuri sitä mitä haluan vauvalleni pukea? Koska nykyinen jaossa oleva pakkaus ei niin miellytä omaa silmääni ja uusi pakkaus tuskin meille olisi kerennyt vaikka olisin jättänyt hakemuksien täytön viime tippaan, oli päätös lopulta helppo. Helpompi kuin luulin.

Me otamme äitiysavustuksen tällä kertaa rahana

Päädyin siis siihen, että avustus tulee tällä kertaa rahana. Saan tuolla summalla varmasti hankittua ihan mukavasti vauvalle kaikkea tarvittavaa. Vaikka pakkauksen mukana tulee se ihana tunne penkoa laatikkoa, painoi vaakakupissa nyt enemmän se, että saan heti ostettua oikeankokoista vaatteita ja juuri omaa makuani miellyttäviä.

Äitiyspakkaus on aivan huippuhieno juttu ja mahtavaa, että semmoista jaetaan. On kuitenkin myös hienoa, että on mahdollisuus rahalliseen avustukseen. Tuo rahallinen avustushan nouseekin 140 eurosta 170 euroon, mutta meidän kohdalle tuo korotus ei vielä ehdi. Niille kaikille joilla laskettu on 1.6.2018 tai sen jälkeen saavat sen tuona suurempana summana. Onneksi oma laskettu on toukokuun alkupäässä. Olisi kyllä harmittanut jos laskettu olisi ollut toukokuun viimeinen päivä.

Nyt myös meidän ”linjamme” äitiysavustuksien suhteen jatkuu samana. 2005 pakkaus, 2009 raha, 2010 pakkaus, 2013 raha, 2015 pakkaus ja 2018 raha. Aika hauskasti mennyt tuollain. Jokaiselle lapselle olen sitten hommannut sen oman syntymävuoden makuupussin, kun pakkausta ei olla otettu ja niin aion tehdä myös nyt. Jännityksellä odotankin millainen on uuden pakkauksen makuupussi ja mistä sellaisen meille löydän, mutta eiköhän sellainen taas jostain meille tiensä löydä.

Mites teillä on mennyt? Oletko ottanut/meinaatko ottaa äitiysavustuksen pakkauksena vai rahana? Jos sinulla on useampi lapsi, miten olet silloin tehnyt?

 

Kommentit (33)

Kolme ensimmäistä pakkaus, sitten raha ja nähtyäni viimeisimmän pakkauksen oli pakko valita se, ne pöllöt veti puoleensa ? se 2005 vuoden pakkaus oli kyllä aika karmea näin jälkikäteen kun ajattelee, ei tainnut siitä jäädä säästöön mitään muuta kuin se makuupussi ?

Ekasta otin pakkauksen, toisen lapsen kohdalla rahana. Raha käytettiin sitten tuplarattaisiin, vaikka eihän se ollenkaan kokonaan mitä riittänyt kattamaan. Vaatteita oli tossa vaiheessa tosi hyvin ja kun sukupuolen tiedettiin olevan esikon kanssa sama, tuntui, ettei sitä pakkausta nyt aivan välttämättä tarvita.

Kolmannen kohdalla taas pakkaus tuntui jälleen järkevimmältä, koska kahden jäljiltä vaatteita piti joka tapauksessa uusia jonkin verran. Myös tämän neljännen kohdalla on tarkoitus ottaa äitiyspakkaus.

Kyllä se pakkaus kannattaa ehdottomasti ottaa jo tietää että se on tarpeellinen ja vaatteet pääsee käyttöön. 🙂 Ja onhan se laatikon avaaminen ja penkominen vaan aivan ihanaa.♥

Kaikista kolmesta olen ottanut rahana, sillä saa suhteessa enemmän kaikkea kun käytettynä ostaa ja pakkauksessa on paljon alkuun liian isoa vaatetta ja muuta mille ei olisi ollut käyttöä ollenkaan.

Pakkauksen vaatteet on kyllä alkuun todella isoja.
Kirppiksiltä löytyy kyllä edullisesti pieniä vaatteita ja hyvässä kunnossa, kun ei ne noilla pienillä oikein miksikään mene sillä hetken käytöllä.

Esikoiselle ja tokalle otettiin pakkaukset, mutta tälle kolmoselle aiotaan ottaa rahana. Kirpparilta olenkin jo hyvin vaatteita löytänyt, rahasumma tulee käytettyä vielä tarvitsemiin tarvikkeisiin (mm. Imetystyyny, hoitoalustat, makuupussi, kantoliina) ja jospa kirppareilta löytyisi edullisesti tarvikkeita. 🙂
Niin, ja mulla on laskettu aika 31.5. ja voin kertoa, että kyllä ketuttaa kun tämän asian tajusin… 😀

Voi eiiii. 🙁 Voin kyllä kuvitella, että juuri tuossa tilanteessa tuo rahasumma ottaa päähän, kun on päivästä kiinni ettet saanut isompaa..hitto.
Kirpparilta löytää varmasti kaikkea hyvin. 🙂 Mä tahtoisin niin jollekin isolle kirpparille, kun täältä omalta kylältä ei oikein sellaista löydy mitä tahtoisin. Pitää ehkä suunnata Tampereelle kirpparikierrokselle. 😀

Paljon kyllä mietittiin että raha vai pakkaus, päädyttiin pakkaukseen, esikoinen tulossa niin ihan senkin takia ja olihan sitä kiva ihastella ja fiilistellä, saas nähdä ehtiikö kaikkia ihanuuksia käyttää 🙂

On pitänyt jo jonkin aikaa kommentoida.. sulla on ihana ja mielenkiintoinen blogi, kiva lukea ja verrata omaan masun kasvatukseen, mulla menossa nyt 26+3 🙂

Se pakkaus on kyllä ihana ja itse koin sen tarpeelliseksi esikoisen kohdalla, vaikka kuosit ei silloin kyllä miellyttänyt. Mutta siinä on aivan ihana tunne penkoa sitä laatikon sisältöä. 🙂

Kiitos, oikein ihana kuulla ja valtavasti onnea sinne odotukseen.♥

Kahdelle ensimmäiselle otin pakkaukset, nyt rahana. Ainoa mitä äitiyspakkauksesta tulisi tarpeelliseksi on makuupussi, sen hankin sitten muualta. Edellisistäkin tuli käytettyä oikeastaan vain kynsisaksia, petivaatteita ja ulkovaatteita. Nyt on kyllä ihana päästä käyttämään tuo raha juuri sellaisiin vaatteisiin mistä itse tykkää!

Siellä sitten vähän sama kuin meilläkin. 🙂
Itse aion myös sen makuupussin hommata muualta meidän vauvalle. Toivon mukaan uuden pakkauksen kuosi on kiva. 🙂

Huomenna tulee pakkaus rahat, tilasin koppaan aurinko suojan ja rintapumpun. Loput vaatteisiin?. Kahdelta olen ottanut pakkauksen ja muilta neljältä rahana. 🙂

Mullekin taisi tulla huomenna. 🙂
Hyvältä kuulostaa sun hankinnat.:)

Me ollaan otettu kaikista kolmesta rahana, saatu sitten hankittua just sellaisia vaatteita ja tarvikkeita kun halutaan, eikä oo jäänyt mitään käyttämättä 🙂
Neljännestäkin otetaan rahana, kävi tuuri että LA on 3.6, niin juuri ja juuri saadaan sitten tuo korotettu äitiysavustus 😀
Mietin itsekin miten paljon mahtais ärsyttää jos olisi LA just toukokuun viimeisenä päivänä, että olisi vain tunneista kiinni tuo.. Ei yhtään niin paha jos olisi jo viikkoja aiemmin 😀
Voihan tuolla rahalla tehdä itse oman pakkauksen jo nyt ja sitten avata sen lähempänä laskettua aikaa ja hypistellä, ite ehtisin varmaan siihen mennessä jo helposti unohtaa mitä tulikaan ostettua.. 😛

Se raha on kyllä siitä kiva, kun voi ostaa juuri sellaisia vaattita joita varmasti tulee pidettyä. Kuinka hienoa, että saatte sen isomman. Olisi kyllä itseä harmittanut juuri jos laskettu olisi ollut päivä ennen tuota 1.6. Onneksi nyt itsellä kuukausi ennen tuota, niin ei harmita yhtään. 🙂
Niin voi. 😀 Itsekin ostan ripotellen kaikkea, niin nopsaan unohtuu mitäsitä onkaan ostanut.

Kiitos mahtavasta blogista! Oma laskettu aikani on 24.5., että aika lähelle ”kalliimpaa” pakkausta menee. Silti ei harmita yhtään, eka lapsi tulossa ja odotan pakkausta innolla! Oon vaan tässä pohtinut, että tilaanko pakkauksen heti, vai yritänkö viivytellä uuteen (mistä ei lainkaan tiedä, miltä omaan silmään näyttää). Ehkä vielä odottelen, vaikka tekisi kyllä mieli saada pakkaus mahdollisimman pian!

Kiitos.♥
Menee kyllä todella lähelle, mutta ihana ettei harmita. Onhan se aivan ihanaa päästä ensimmäistä kertaa hypistelemään sitä pakkausta.♥
Voi olla että tiukille menee ja sitä uutta et kerkiä saamaan. Jakavat kuitenkin aina vanhat pois, vaikka uusi pakkaus julkaistaankin.
Oikein ihanaa odotusta sinne.♥

Me otettiin avustus kaksi kertaa pakkauksena, kolmannen kohdalla ottaisin rahana, jos kolmannella lapsella siunattaisi meitä vielä. Kahdesta pakkauksesta riittäisi kyllä tarpeellisia tarvikkeita kolmannellekin.

Kyllä kahdesta pakkauksesta jäi varmasti paljon kivaa mahdolliselle kolmannelle. 🙂
Toivotaan, että saatte ne joskus vielä käyttöön.♥

Meille esikoinen tulossa niin pakkauksena otan! Luulen että jos olis ennestään lapsia, ottaisin kanssa mielummin rahana. Nyt kun ensimmäinen niin pakko päästä fiilistelee pakkauksen sisältöä 😀 mä tykkään kaikesta värikkäästä joten tän vuoden pakkaus sopi senki puolesta 🙂
Suomi on kyllä mieletön maa kun tarjoaa pakkauksen/rahan odottaville! <3

Kyllä se kannattaa esikoisen kohdalla ottaa, on se ihana tunne päästä penkomaan sitä pakkausta.♥
Toi pakkaus oli kyllä värikäs. 🙂
Kyllä, niin on. Ihan mahtavaa, että voimme tämmöisen avustuksen saada.♥

Esikoiselle otin pakkauksen, seuraavalle en. Elokuussa meille on tulossa kolmas. Mikäli tämän vuoden pakkaus tulee olemaan erityisen paljon mieleeni, otan sen. Luulen kyllä, että päädyn rahaan. En ole laittanut juuri mitään vauvajuttuja kiertoon, joten kaikki tarpeellinen meiltä kyllä löytyy.

Sillä rahalla saa ihan kivasti kaikkea, te saattekin sitten sen suuremman rahan, jos siihen päädytte. 🙂
Jännä kyllä nähdä, millainen uusi pakkaus on. 🙂 Mä ajattelin ostaa siitä sen makuupussin, joten toivon mukaan siinä olisi kiva kuosi.

Ekasta otettiin pakkaus, koska hei, ekaa lapsi, niin kai se vähän kuuluu asiaan? 🙂
Toisesta ei enää otettu, haalari, makuupussi yms on jemmassa, ja sisävaatteita ei oikein tullut käytettyä muutenkaan.
Tulevilla lapsosille, jos niitä suodaan, otetaan melko varmasti myös rahana.

Kyllähän se kuuluu.♥ Mäkin otin esikoiselle sen aikoinaan vuonna 2005 ja olihan sen penkominen aivan ihanaa, vaikkei sisältö ollutkaan ihan omaan makuun. 😀

Minä otan pakkauksen. Otin kahdelta ensimmäiseltä vaikka ovat 2v ikäero vain. Nyt tulee melkein 9v ikäero (kaikki tavarat on hävitetty kahta helistintä lukuun ottamatta), joten siksi otan pakkauksen kun sen mukana tulee paljon perustarvikkeita joita meillä ei ole, joita en muista kuitenkaan edes hankkia. Jäi mulla paljon käyttämättä vaatteita äitiyspakkauksesta kahden eka kohdalla, mutta koen että pakkaus tulee enemmän tarpeeseen kuin 170€ raha (joka me saataisiin). Makuupussin olen monesti päällystänyt itse uudestaan jos ollut ruma omaan makuun.

Mekin ollaan paljon käytetty pakkauksesta juuri peittoa, makuupussia, kynsisaksia, harjaa ja muita tämmöisiä. Sitten osa vaatteista jäänyt täysin käyttämättä, kun koot olleet hurjan suuria. Mutta onhan se aivan ihana tunne päästä hypistelemään niitä pakkauksen juttuja.♥

Mä oon ottanut vain esikoiselle pakkauksen. Siitä jäi niin paljon käyttämättä,että sen jälkeen oon ottanut aina rahana. Juuri tuon takia,että sitten saa juuri sellaisia vaatteita kuin itse haluaa. Ja nykyään saa kirppareilta niin hyvää vaatetta,että sain montaa eri kokoa hommattua tuolla rahalla!

Aika paljon on meilläkin jäänyt niistä käyttämättä. Sillä nyt päädyinkin rahaan, niin saan hommata juuri sellaisia juttuja kuin haluan tytölle pukea. 🙂

Ensimmäiselle otin pakkauksen juuri sen tunteen takia mitä ensimmäisen lapsen hankintojen kohdalla tunsi ja jotta edes jotain tarpeellista olisi valmiina vauvaa odottamassa.
Pakkauksesta käytimme vain paria bodya vaatteista, kaikki muu jäi käyttämättä koska en tykännyt vaatteiden kuoseista ja housut varsinkin aivan oudon mallisia, lyhyitä lahkeista ja löysiä vyötäröltä.
Myös toppapuku ja makuupussi olivat lähes käyttämättä ensimmäisen (ja vielä toisenkin) kohdalla.

Vaatteista mitään ei jäänyt ulkopukuja lukuunottamatta säilöön seuraaville ja rahana otinkin sitten seuraavat äitiysavustukset ja ostin mieleiseni vaatteet/tarvikkeet.

Mäkin otin esikoiselle ja pakkauksen kuosit oli silloin vuonna 2005 aika kaameita. Eipä niistä lopulta paljon vaatteet käyttöön päässy. Lisäksi ne on aika reilua kokoa, niin monet jäi senkin takia vallan käyttämättä. Makuupussi oli kyllä käytössä. 🙂
2015 otetussa pakkauksessa haalari oli kiva, kun siitä sai tehtyä myös pussin..sen jätinkin jemmaan. 🙂

Muhun taas ne pöllöt ei jostain syystä paljon nyt iskenyt. 😀 Toivonkin, että uudessa pakkauksessa olisi kiva kuosi siinä makuupussissa, koska sen aion hommata meidän tytölle käyttöön ja jemmaan. Sitten olisi jokaisella oman syntymävuoden makuupussi jemmassa.
Hih, se kyllä oli. 😀 Ei taida meiltäkään muuta löytyä kuin se makuupussi, joka oli kyllä kiva. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X