äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kääk enää alle 100 päivää laskettuun. Tarkalleen ottaen niitä on jäljellä 98 päivää. Tänään siis täyttyi raskausviikko 26+0 ja jo 27 raskausviikko pyörähti käyntiin. Äitiysavustus ja vanhempainpäiväraha on haettu. Äitiysloman alkamispäivä tiedossa ja kaikki alkaa tuntua siltä, että ihan pianhan meillä on jo vauva.

Hiljalleen olen alkanut koota hankintalistaa ja miettinyt mikä kaikki on tarpeellista ja mikä kaikki sellaista mitä ilman voisimme pärjätä. Olen myös kytännyt ahkerasti nettikirppareita, jos sieltä löytyisi käytettynä meille tarpeellisia tarvikkeita. Välillä tuntuu, ettei se lista nyt niin pitkä ole ja toisinaan se tuntuu olevan loputtoman pitkä ja tuntuu, että aikahan tässä loppuu kesken ennen kuin kaikki on valmiina.

”Äiti sun mahassa on vauva ja mulla ruokaa”

Sumu on jo osa meidän perhettä. Lapset puhuvat paljon siitä ajasta, kun Sumu on jo syntynyt. Kuinka he pitävät häntä sylissä, miten puemme hänelle pieniä vaatteita ja kuinka äiti imettää ja vauva nukkuu meidän makuuhuoneessa. Kun sain dopplerin, ovat lapset päässeet kuuntelemaan Sumun sykkeitä. Jo pelkästään sekin sai varsinkin pienemmät ymmärtämään, että äidin vatsassa todellakin on vauva.

Taaperomme Sisu on aivan ihana. Hän silittelee vatsaani ja sanoo monesti kuinka äidin mahassa on vauva. Sen jälkeen hän nostaa omaa paitaansa ja sanoo omassa vatsassaan olevan ruokaa. Niin ihana, etten vain kestä.

Lastemme serkku kävi eilen mummulassa ja menimme sinne lasten kanssa. Lapsemme olivat serkustaan jälleen aivan innoissaan, myös taapero. Hän viettikin suurimman osan ajasta ihan serkkunsa lähellä. Kun vauva oli minun sylissä, mietin mitähän Sisu mahtaa siitä tuumata. Hän kuitenkin käveli tomerasti luokseni ja ilmoitti että haluaa vauvan heti syliin. Kun kerroin, että hän saa heti kun syö leipänsä loppuun, tunki hän loppu leivän kerralla suuhunsa.

Vatsa kasvaa ja minä leviän

Vatsa kasvaa hitaaseen tahtiin ja nyt myös lantiolle on alkanut kertyä hieman tavaraa. Se ei ehkä niin miellytä, mutta eipä sitä muuta voi odottaa, kun herkut maistuisivat vaikka kuinka. Edelleen olen hulluna Geisha suklaaseen ja lisäksi tacoihin sekä porkkanat tai sipsit dipattuna johonkin hyvään dippiin on jotain ihan taivaallista. Tavallinen ruoka ei niinkään uppoaisi, mutta nuo edellä mainitut liiankin hyvin. Tosi terveellistä..

Olen koittanut olla murehtimatta painoani ja vaa´alle en ole uskaltanut nousta ollenkaan. Se on kuitenkin ensi viikolla edessä, kun on neuvola, joten hieman kauhulla odotan kuinka paljon niitä kiloja nyt onkaan jo kertynyt. Alku oli maltillinen, mutta nyt aletaan elää viikkoja, jolloin olen muissakin odotuksissa kerännyt huimasti kiloja. Raskaana ollessa se ei vain jostain syystä lohduta yhtään, heh.

Jännityksellä siis odotellaan mitä vaaka tulee näyttämään.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X