äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kalenterit pursuilevat lasten, miehen sekä minun omia menoja ja uusia menoja lisäillään melkein päivittäin. Minä joulun alla ajattelin, että tämä vuosi selvitään ihan tavallisella seinäkalenterilla sen perhekalenterin sijaan ja pistin tilaukseen normaalin kalenterin. No ei selvitä, sen totesin jo tammikuun alussa. Eihän meidän perheen menot millään mahdu siihen.

Niinpä puhelin piippaa melkein joka päivä ja muistuttaa erilaisista menoista. Samoin ihan perus kalenterini on täynnä jos jonkinmoisia muistutuksia. Joillekin päiville tapahtumaa on niin paljon, että ajattelen selvitäänkö tästä ollenkaan. Ensi viikko on taas täynnä ohjelmaa ja voin vain kuvitella, kuinka viikonlopun koittaessa voin vain huokaista. Nyt pelkkä ajatus ensi viikon menoista hieman hirvittää, mutta asioilla on onneksi ollut tapana suttaantua ihan hyvin.

Kalenterit auttavat, kun oma muisti ei enää riitä

Muistan yleensä meidän menot aika hyvin, mutta varsinkin kellonajat menevät herkästi sekaisin. Tällä viikolla oli esimerkiksi lasten arviointikeskusteluja koulussa ja niissä kellonajat olisi menneet ihan sekaisin ilman, että puhelin olisi aamulla huutanut kenen keskusteluun ja monelta. Nyt sain kuitenkin käytyä kaikkien keskusteluissa ja olin paikalla oikeana päivänä oikeaan aikaan.

Olen muuten aina tykännyt täyttää kalentereita. Niistä löytyy vaikka mitä muistettavaa ja erilaisia listauksia ja kauheita selityksiä kuinka olen suunnitellut minkäkin asian menevän. Merkkaan kalentereihin ylös heti kun joku meno on selvillä ja seinäkalenterista mieskin on jo oppinut vuosien aikana tarkistamaan, oliko joku meno jonain tiettynä päivänä. Nyt myös esikoisemme usein rustaa sinne omia menojaan.

Kaikkea ei kuitenkaan muista merkitä edes kalentereihin ja aina jotakin unohtuu. Kuten nyt olen täysin unohtanut varata viisivuotiaallemme neuvolan, ups. No alku viikosta on nyt muistutus soittaa neuvolaan ja varailla aikaa. Eipä se nyt niin päivän päälle ole. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta, kun unohdan varata ajan jollekin vanhimmista lapsista. Sen verran harvoin siellä neuvolassa enää heidän kanssaan käydään.

Kalentereiden välistä kuin myös jääkaapin ovesta löytyy myös erilaisia muistilappusia. Nämä kaikki auttavat itseäni muistamaan ja pysymään kärryillä siitä, milloin on kenenkin harrastus, hammaslääkäri, lääkäri, verikokeet, lääkkeen anto yms. Ainakin vielä noiden avulla kaikki on sujunut mallikkaasti ja ohjat pysyvät käsissäni.

Onko teillä kalenterit kovassa käytössä ja onko puhelin täynnä muistutuksia?

Kommentit (6)

Ensin, kiitos kivasta blogista. Olen uusi lukija 🙂

Kyllä minulla on kalenteri jossa perheen kaikki menot ja paljon muuta asiaa ja ”höpötystä”. Minulla vielä se että en ”osaa” tulkita kalenteria jos se ei ole värikoodattu. Esim. Työmenot oranssilla, vapaapäivät vihreällä, terveysjutut keltaisella, juhlat pinkillä, harrastukset sinisellä 🙂 värikoodista näen heti millaista menoa millekin viikolle on luvassa.

Mie hankin nyt ensimmäistä kertaa kouluvuosien jälkeen oman kalenterin muuhun kuin työkäyttöön. On ollut ihan loistavaa, saatan vaikka muistaa hoitaa jonkin asian. 😀 Lisäksi meillä on perhekalenteri, jota toivoisin miehenkin täyttävän tai edes lukevan, mutta ei. Mies yritti ehdottaa miulle yhteistä sähköistä kalenteria, mutta en innostunut, paperinen sen olla pitää!

Kalenteri on kyllä pelastus..ilman sitä olis mahdotonta muistaa kaikkia menoja sun muuta.
Hih, miehet on välillä vähän huonoja noiden kalentereiden kanssa. 😀 Ja kyllä sen pitää ehdottomasti olla paperinen!

Mä en yleensä laita puhelimeen muistutuksia, mutta kalenterit on kyllä yksi pelastus täälläkin! Meillä on A4- kokoinen kalenteri, johon kirjattu jossain vaiheessa esimerkiksi mun työvuorot, lasten hoitoajat, eskarin teemapäivät (päivähoidon kohdalla näin ei olla tehty, koska sieltä saa aina kuukausittain ns
tärppilapun, josta tärkeät päivät on helppo katsoa. Eskarin jutut taas löytyy vaan Wilmasta) sekä mun että miehen harrastukset, lääkäriajat, kyläilyt ja ylipäätään sovitut jutut. Täytyy kyllä sanoa, että elämää helpottaa kummasti, kun kaikki on samassa paikassa. 🙂

Paras oliskin, jos kaikki olis samassa paikassa. Mulla on ne ainakin kolmessa eri paikassa. 😀

Moikka ja tervetuloa seuraamaan.♥
Tommoinen värikoodi systeemi kuulostaa kyllä oikein toimivalta ratkaisulta. Sitä voisi itsekin kuvitella käyttöön. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X