äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minulta toivottiin postausta siitä, miten olemme valinneet lapsillemme kummit ja onko useammalla sama kummi? Kummiasia onkin pyörinyt päässäni nyt tämän odotuksen aikana paljon. Haluamme tietysti löytää lapsellemme hyvät kummit, jotka edes jollakin tapaa pysyvät mukana lapsemme elämässä.  Varsinkin, kun selvästi joskus valintamme ovat menneet väärin.

Meillä ei ole kummeille ollut koskaan suuria vaatimuksia. Tärkeintä on ollut se, että jos syntymäpäiville pääsee tai muuten joskus vain kyselee kuulumisia. Niin, ettei lopulta ole täysin vieras ihminen lapselle. Itselläni on ollut aivan ihanat kummit ja olen kiitollinen heille siitä, että ovat vieläkin osa elämääni. Tämmöiset kummit toivoisin myös omille lapsilleni.

kummien valinta

Mitä enemmän lapsia on, sitä vaikeammaksi käy valita oikeat kummit

Sanotaanko, että kolmelle ensimmäiselle lapselle kummien valinta oli helppoa. Tiesimme heti keitä silloin pyytäisimme ja kysyminen hoidettiin jo aikaisessa vaiheessa odotusta. Esikoisellamme on neljä kummia. He ovat ystäviä, joiden kanssa oltiin silloin paljon tekemisissä ja ollaan sitä edelleen. Silloinen valinta osui täysin nappiin. Toisella lapsellamme on kolme kummia. Minun ja mieheni siskot sekä meidän eräs läheinen miesystävämme. Kolmannelle lapsellemme valittiin kaksi kummia, kummankin meidän pitkäaikainen ystävä. Sanotaanko, että noihin valintoihin olemme tyytyväisiä.

Mitä enemmän lapsia on, sitä vaikeammaksi tämä kummien valinta onkin käynyt. Varsinkin neljännen kohdalla tehtävä oli vaikeampi. Lopulta kummit kuitenkin löydettiin, mutta silti homma meni kuitenkin osittain silloin metsään. Ymmärrän, että elämäntilanteet muuttuvat meillä kaikilla, eikä siinä mitään. Hieman silti  välillä mietin, pitäisikö neljännelle vielä lisätä yksi kummi. Kuopuksellemme valitsimme lopulta molempien sisarukset, jotta varmistaisimme sen, että kummit pysyvät ainakin jollakin tapaa heidän elämässään. Hänellä on siis myös kaksi kummia, joista toinen on siskoni ja toinen mieheni veli.

Minun siskoni on meidän kahden lapsen kummi. Toiseksi vanhimman ja nuorimman. Hän otti molemmilla kerroilla tehtävän innolla vastaan ja itse tietysti iloitsen siitä, että hän siihen on ryhtynyt molemmilla kerroilla. Tiedän, että hän pysyy varmasti molempien elämässä aina, sen verran tärkeitä kummilapset hänelle ovat.

Tapoja olla kummi on monenlaisia ja kummien pohtimista

Meitä kummeja on monenlaisia. Kuten jo alussa mainitsin, me emme ole vaatineet kummeilta erityistä, kunhan jollakin tapaa ovat osana lapsemme elämää, eivätkä unohtaisi heitä. Osa meidän lasten kummeista on paljonkin heidän kanssaan tekemisissä ja osan kanssa vähemmän, samalla tavalla kuin me miehemme kanssa olemme osana kahden kummipoikamme elämää. Kummiuden ei minusta tarvitse olla mitään suorittamista, mistä pitää ottaa valtavia paineita. Riippuu myös paljon kummin omasta elämäntilanteesta, miten paljon pystyy olla tekemisissä kummilapsen kanssa.

ristiäiset

Nyt syntyvälle vauvallemme Sumulle meillä on yksi kummi valmiina ja lupautunut tehtävään. Muuten minulla on itsellä muutama vaihtoehto toiseksi kummiksi. Olen myös pohtinut, pitäisikö kummeja harkita kolmea vai riittääkö kaksi? Tietysti pitäisi ensin varmistua, että ajattelemani ihmiset edes haluavat olla kummeja, hih. Mutta en nyt pidä kiirettä vielä tämän asian suhteen. Edetään pienin askelin ja eiköhän meillä lopulta ole ne juuri oikeat kummit.

Kertokaas kuinka monta kummia teidän lapsella/lapsilla on?

Kommentit (18)

Ompa sopiva aihe, kun just järkkäillään pojan (5kk) ristiäisiä 🙂 varsinaisia kummeja meillä on vaan mun veli; ollaan katolilaisia ja kummin pitää siis myös olla katolilainen, niin tarjontaa on jotenkin vähän 😀 ja sitten kasteen todistajina (mulle kyllä siis myös ihan kummeina) mun hyvä ystävä ja miehen lapsuuden kaveri. Tää miehen kaveri oli ihana, kun oli ihan innoissaan ja kertoi niin toivoneensa että me pyydetään häntä kummiksi 😀

Meillä on kolmella ensimmäisellä kolme kummia ja kahdella nuorimmalla kaks.i Kummeiksi olllaan valittu. omia sisaruksia ja ystäviä.
Mutta kyllä se kummien valinta on ollut joka kerta hankalampaa!! Vaihtoehdot meinaa loppua kesken:) Mun omat sisarukset on vielä aika nuoria ja heidän tyttö- ja poikaystävät ehtii vielä vaihtua, joten ei olla haluttu heitä valita pariskuntina kummeiksi. Toki siis mun veli yksinään on yhden meidän lapsen kummi.
Toivottavasti sun kummisuunnitelmat toteutuu:)

Tämä justiin, kun vaihtoehdot vähenee ja osalla on tänä aikana tullut jo muita kummilapsia lisää. Mutta eiköhän me ne oikeat vielä löydetä, kiirettä ei ainakaan kannata pitää.
Ja samalla tavalla mekin pyydetty sisaruksia ilman puolisoja ja hyvä niin, kun on vaihtuneet jo tässä välillä. 🙂

Oho, unohdin ihan vastata kysymykseesi. Meidän tytöllä on kolme kummia. Minun siskoni, hänen miehensä ja Tepon siskon tytär. Virallisesti papereissa vain naispuoliset ovat kummeina, mutta meille sillä ei ole väliä, siskon mies on yhtälailla lapsemme kummi kuin muutkin. 🙂

Ei sen kummin aina tarvitsekaan lukea niissä virallisissa papereissa. 🙂
Onneksi voi olla kummi muutenkin.

Kiitos kun kirjoitit tästä aiheesta! ❤
Meillä on samat kriteerit olleet kun kummeja valitsimme lapselle, riittää kun joskus muistaa lasta ettei ole ihan vieras ihminen. Ja niin ihanat kummit kyllä osattiin valitakin meidän tytölle. Siksi mietityttääkin että jos lapsia tulee joskus lisää, miten osataan valita myös yhtä hyvät kummit. Olisi kurjaa jos isommalla sisaruksella kummit muistavat häntä mutta pienemmän sisaruksen kummit eivät muistaisi kummilastaan millään. Jotenkin varteen otettavia mieskummeja on meidän lähipiirissä varsin vähän, naispuolisia löytyisi helpommin. Tai on lähipiirissämme paljonkin ihania ihmisiä, jotka olisivat loistavia kummeja, mutta heillä on jo liuta kummilapsia, heh. Minusta olisi kiva, että kaikilla lapsilla olisi sekä kummisetä että kummitäti.

Kiva kun heitit toiveen, sillä tämä kummi asia on pyörinyt paljon mielessä.♥
Täällä vähän sama, että monella ystävällä on jo monta kummilasta ja ei jotenkaan tunnu hyvältä pyytää enää kummiksi, ettei pian ala kokea kummiutta taakkana. Siksi tämä onkin nyt ollut todella vaikeaa ja olemme miettineet tätä tarkkaan. Tai lähinnä minä. Mies jo pyysikin yhtä ystäväänsä. Minä tunnetusti pyörittelen näitä vielä pitkään mielessäni. 😀
Toivon, että jos saatte lapsia vielä lisää, että löydätte hänelle hyvät ja lapsen elämässä mukana pysyvät kummit.♥

Kahdella ekalla on viisi kummia, kolmosella neljä kummia. Osa kummeista pitää yhteyttä soittelemalla/käymällä (tai siis soitellaan ja käydään puolin & toisin) ja muuten kyselemällä kummilapsen kuulumisia. Osasta ei ole ristiäisten jälkeen kuulunut yhtään mitään ja osasta taas kuuluu tosi harvoin mitään.

Nelosen kohdalle on mietitty kolmea kummia. Ei olla vielä kysytty heiltä kummiudesta eikä siksi tiedetä, mitä he asiasta ajattelevat – luulisin ainakin että kaksi heistä suhtautuu asiaan iloisesti. Toivottavasti myös se kolmas.

Mekään ei vaadita kummeilta mitään kummallisuuksia. Ei tarvi olla lahja-automaatti eikä antaa hoitoapua. Ei ole pakko tulla synttäreillekään, jos kokee että kyläilee mieluummin joskus toiste. Ei ole pakko huolehtia lapsen kristillisestä kasvatuksestakaan niin kuin perinteiden mukaan kuuluisi. Mutta tärkeää olisi, että on lapsen elämässä mukana yhtenä turvallisena aikuisena. Niin, että lapsi tulisi kumminsa kanssa tutuksi.

Mä myös taidan pohjata odotuksiani kummiudesta omiin kokemuksiini osallistuvista kummeista, joihin on hyvät ja lämpimät välit edelleen. Siksi ehkä onkin harmi huomata, että kummisuhteet ei välttämättä mene noin. Lapsi ei välttämättä opi edes tuntemaan omia kummejaan, jos on niin, että kummi ei osaa/halua/pysty ”toimia” siinä tehtävässä. :/

Siellä sitten vähän sama kuin meillä. Osa kummeista on tiiviisti yhteydessä, osa vähemmän ja sitten on myös niitä joista ei kuulu mitään. Toivotaan, että siellä teidän pienelle ajattelemat kummit ottavat tehtävän ilolla vastaan ja myös pysyvät pienen elämässä mukana.♥ Valitettavan usein käy niin, ettei lapsi koskaan pääse tutustumaan kummiinsa.

Minulle on osunut kyllä aivan ihanat kummit, joita löytyy neljä kappaletta.
Kaikista läheisin olen vanhempieni ystäväpariskunnan kanssa, sillä he ovat olleet aina erittäin tärkeä osa elämääni.
Toinen kummitätini on äitini lapsuuden ystävä ja toinen kummisetäni isäni nuoruuden aikainen ystävä. Vaikka näitä kahta viimeistä näen selvästi vähemmän, arvostan molempia todella paljon. Kaikkista neljästä mulla löytyy ihania muistoja lapsuudesta ja nuoruudesta. Sehän on tärkeintä.

Kummit ovat ihan mahtava lisäys lapsen tukijoukkoon eikä mun mielestä se uskonnollisuus ole mitenkään pakollinen osa hommaa. Parhaan ystäväni kanssa vitsaillaan usein, että jos joskus jompi kumpi meistä saa lapsia, niin ainakin on kummi jo innoissaan odottamassa.

Ihana juttu, että siellä on ihanat kummit joiden kanssa olla yhteydessä ja on saanut kasan hyviä muistoja.♥
Niin ne on ja meillä ei oo kukaan kummeista mitään uskonnollista koskaan hoitanutkaan. 😀
No niin, teillä on sitten kummijutut siellä hyvin jo hoidossa tulevaisuutta ajatellen. 🙂

Mulla on neljä lasta. Ensimmäisellä on kolme kummia, toisella kuusi, kolmannella neljänneksellä ja neljännellä kuusi kummia.

Hyvin olette löytäneet kummeja jokaiselle lapselle.♥

Me valitsimme lapsille kaksi kummia kullekin siksi, että jos lapsia tulee enemmänkin, olisi vaihtoehtoja kummin tehtävään jäljellä. Sisarukset olivat automaattinen valinta, joista tosin yksi on ollut pettymys huonojen välien takia.
Lisäksi on valittu ystäväpiiristä ja ajateltu aina että molemmilta puolilta on yksi kummi.

Kuitenkin meillä nämä kummit ovat kaikki huomioineet yhtälailla kaikkia lapsiamme mikä on minua ilahduttanut suuresti. Toki kummilapsi saa jouluna jotain ekstraa lahjaksi tai vievät leffaan tms. Mutta että eivät huomiotta jätä muita ja ottavat yökylään kaikkia tasapuolisesti niin se on mukava.

Ihanalta kuulostaa teidän kummit. 🙂 Ja ei se sisarus tosiaan aina takaa sitä, että välit pysyisi aina hyvinä. Mutta kiva, että muuten kummien valinnat onnistuneet hyvin.

Meidän pojalla on viisi kummia. Se on mielestäni paljon, mutta ei haluttu karsia enää enempää, kun näidenkin valitseminen oli jo haastavaa. Kummeina on mieheni sisko puolisoineen, mun velipuoli, miehen lapsuuden ystävä ja yksi yhteinen ystävämme. Ollaan yllätytty positiivisesti siitä, miten innoissaan kaikki kummit ovat tehtäväänsä suorittaneet. Meilläkään ei ole suuria vaatimuksia kummeja kohtaan. Toivotaan heiltä vain sitä, että ovat tuttuja ja turvallisia aikuisia pojan elämässä 🙂

Turhaa sitä kummien määrää karsimaan ja ihana juttu, että siellä kummit innoissaan tehtävästään. 🙂
Meilläkin tuli esikoiselle neljä, kun ei osattu valita keitä heistä pyydetään. Pyydettiin sitten kaikkia.

Mukavia ristiäisten järjestely hetkiä sinne.♥
Oi, ihana tuo miehesi kaveri. Kiva kun hänen toive toteutui, varmasti tulee olemaan hyvä kummi. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X