äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viime viikot ovat pitäneet sisällään valtavat määrät nimen pohtimista vauvalle. Olen pyöritellyt nimipäiväkalentereita ja selaillut netistä eri sivustoja jo melkein kyllästymiseen asti. No ei nyt kuitenkaan, kivaa puuhaa se on mutta välillä puuduttavaa. Erilaisia yhdistelmiä on jo vaikka ja kuinka paljon valmiina, ja itse asiassa olen kaivanut esiin myös listat, joissa on nimiehdotuksia edellisten lasten kohdalta. Niistä on voinut todeta, että samat suosikit näköjään pysyvät vuodesta toiseen.

Olen halunnut, että pienellä olisi ainakin pari vaihtoehtoa nimiä valmiina ennen syntymää. Kahden ensimmäisen kohdalla oli vain iso kasa eri vaihtoehtoja vauvan synnyttyä. Esikoisen kohdalla koko nimi päätettiin papin seisoessa keittiössämme, odottaen nimeä jotta voisi kastaa tytön. Toisen tytön nimi taas selvisi kokonaisuudessaan ensimmäisen viikon aikana syntymästä, etunimi jo sairaalassa. Muiden kohdalla nimi onkin ollut valmiina ennen vauvan syntymää ja ihme kyllä joka kerta vielä sopinut.

nimen pohtimista vauvalle

Nimen pohtimista, listojen tekemistä ja alusta aloittamista

Rakastan tehdä listoja ja tälläkin kertaa minulla on jo ties kuinka monta nimilistaa valmiina. Olen laittanut aina heti ylös jonkin nimen, joka jollakin tavalla on vain osunut ja uponnut. Olen koittanut pitää määrän kohtuullisena ihan siitä syystä, ettei listat olisi kilometrin pituisia. Meillä kun on ollut tapana, että minä keksin yhdistelmiä ja mies sitten sanoo niihin oman mielipiteensä, jonka mukaan nimiä muokataan. Välillä makumme nimistä eroaa vain valtavasti toisistaan ja koko homma on pitänyt aloittaa alusta.

Itse asiassa minulla on ollut etunimeksi ehdotus valmiina vuodesta 2015 asti. Se on edelleen vahva suosikki ja jos ei ihmeitä tapahdu, niin voisin melkein sanoa, että  sen tyttö saa nimekseen. Toinen nimi on ollut myös pitkään yksi lemppari ja jos vain mies sen hyväksyy. Toivon kyllä todella, että se käy sillä pidän nimestä paljon. Tuolloin meillä on kaksi nimeä valmiina. Kolmas nimi tuottaa hieman ongelmia, sillä siihen on ainakin yli kymmenen vaihtoehtoa. Se mikä oli suosikki eilen, voikin olla tänään jo tippunut koko listalta.

nimi

Jokaisessa odotuksessa olen laittanut yhden listan jemmaan tai rustannut odotuspäiväkirjaan kaikki vaihtoehdot ylös. Niitä on ollut kiva selata ja palata muistelemaan aikaa, jolloin olen pähkäillyt nimeä juuri tietylle lapselle. Joka kerta se on ollut samaan aikaan yhtä ihanaa ja kamalan vaikeaa.

Onko teillä ollut nimi vauvalle valmiina jo odotusaikana?

Kommentit (10)

Minä en etsimällä etsi nimiä vaan pistän niitä kännykkään muistioon, kun mieleen/eteen tulee joku hyvä nimi:) Valmiiksi muutamia nimiä olen laittanut ylös ja niistä on lapselle nimi löytynyt. Paitsi tytön kohdalla kävi siten, että vaikken vielä tiennyt että odotan tyttöä koin bussissa istuessa omissa ajatuksissa vahvan tunteen, että odotan ”Tiina” (nimi muutettu). Kun tyttö syntyi hän todella oli Tiina <3 Nyt on mielessä hyviä nimiä ja lopulta miehen anna niistä hyvä valita 😉

Ei ollut valmiina. Nimiä mietittiin kyllä raskaudenkin aikana, aika paljonkin, mutta lopullinen päätös tehtiin vauvan synnyttyä. Me emme halunneet tietää, onko vauva tyttö vai poika, joten nimiä mietittiin kummallekin. Kun tyttö syntyi, alettiin nimeä miettimään enemmän tosissaan kun tiesimme kenelle sitä nimeä mietitään. Etunimi on minun ehdotukseni, toinen ja kolmas nimi taas Tepon ehdotuksia. Alunperin toisesta nimestä piti tulla etunimi, mutta sitten se päätyikin toiseksi nimeksi. Jo ennen raskautta meillä oli mietinnässä, että jos saisimme tytön, tulisi hänestä ehkä Fanny Josefiina. Tajusin kuitenkin pian, että äitini suvussa F äännetään usein Vnä, jolloin tytöstä tulisi helposti Vanni Jaseviina, kamalaa! Tämä nimi hylättiin oitis, heh. Onneksi löysimme tytöllemme täydellisen nimen. 🙂 Nimen valitseminen ei kyllä ole helppo homma, toisaalta nimen miettiminen on ihanaa, mutta silti hankalaa, sillä haluaisi valita nimen josta nimen saajakin pitäisi. Tuskin maltan odottaa, minkä nimen teidän Sumu saa.

Teidän tytöllä on kyllä ihana nimi.♥ Hyvän valinnan teitte.
Mekään ei kahdesta ensimmäisestä tiedetty kumpaa odotetaan, joten nimiä oli valmiina tytölle ja pojalle, ei tosin mitään kunnon valmiita yhdistelmiä, niin kuin nyt viimeisen neljän kohdalla on ollut. 😀
On tämä kyllä vaikeaa puuhaa. Mutta ihana sitten kun se nimi on päätetty. Ihana sitten joskus päästä kertomaan mihin nimeen päädyttiin ja säilyikö tämä mitä nyt on ajateltu. 🙂

Me odotimme, että lapset syntyvät ennenkuin aloimme nimiä edes miettiä. Halusimme nähdä minkälainen vauva on ja sitten miettiä mikä sopisi jos se vaikka löytyisi kuin itsestään. Eikä muuten löytynyt ?
Kaikille tulee yksi nimi jommankumman suvusta ja loput sitten napattiin mikä mistäkin.
Yhden heitti tuttava ilmoille tietämättään ja yksi sattui silmään hautakivestä ja yhdelle nimi saatiin papin ehdotuksesta.

Kaikkien kohdalla oltiin mattimyöhäisiä ja nimi saatiin lopulliseen muotoonsa kastepäivänä kun pappi innokkaana totesi, että hän pääsee nimeämään kun kerran meiltä ei onnistu ?

Hei oli kiva lukea kuinka teidän lapsille on nimet löytyneet. Ne ei tosiaan aina löydy niin helposti, siksi itse olen aloittanut nimien miettimisen jo aikaisin. Paljon vaan vaihtoehtoja jos alkuperäinen suunnitelma ei tunnukaan hyvältä. 😀
Hihii, ei sentään pappi sitten joutunut nimeämään. 😀 Meilläkin pappi ja kummit siinä esikoisen kohdalla odotti mikä se lopullinen nimi nyt on. 😀

Meillä nimet on päätetty vasta vauvan syntymän jälkeen. Olen halunnut aina nähdä ensin vauvan ”keltä” se näyttää. Jos olen miettinyt valmiiksi jotain nimeä niin koskaan se ei sit ole ”sopinut” sille vauvalle kun sen on nähnyt .Minusta on ollut hassua että monet on päättänyt nimen jo valmiiksi vaikkei ole vielä nähnyt lasta ?

Siinä on kyllä aina se riski, että se ajateltu nimi ei sovikaan vauvalle ja koko homma alkaa alusta. 🙂 Saa nähdä miten käy tällä kertaa.

Mulla on ollut ensimmäinen nimi tytölle jo ennen kuin odotettiin esikoista, vaan poika tuli ja tuo sama nimi odottaa yhä jos vaikka tämä uusi tulokas olisikin tyttö. Jos ei, on meillä toiselle pojallekin jo nimi valmiina, ja molemmille siis kaikki kolme nimeä tiedossa. Leevin kanssa pitikin miettiä alusta alkaen uusiksi kun pojalle ei nimeä vielä ollut lainkaan, mutta kyllä sekin sieltä löytyi ja oikein valittiin ??

Jännää, saa nähdä pääsettekö käyttämään tällä kertaa tuota tytön nimeä. 😀
Mutta kiva jos siellä jo kaikki nimet valmiina sekä tytölle että pojalle. Mun pitää varmaan varuiksi tehdä pieni lista myös pojan nimistä, jos käykin niin hassusti, että tyttömme syntyy poikana. 😀

Toi on hyvä tapa laittaa aina ylös, kun jokin kiva tulee vastaan. 🙂 Niin täälläkin tehty sen etsimisen lisäksi.
Ihana tarina tuon tyttösi nimen takana, joskus se nimi voi löytyä noinkin. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X