äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskauden tuomat muodot, voivat ahdistaa montaa odottajaa. Voi tuntua että oma kroppa on täysin vieras ja ei tunnu yhtään omalta. Peilikuvasta ei tunnista itseään ja vaatekaapissa olevat vaatteet kutistuvat valtavaa kyytiä. Toiset taas pitävät pyöristyvästä takapuolesta ja rinnoista kasvavan vatsan lisäksi. Kumpaan sinä kuulut? Itse kuulun jälkimmäiseen.

raskaus ja muodot

Vaikka monesti stressaan raskauden aikana kertyvää painoa sekä vaa’an lukemaa ja koitan pitää painon liiallisen nousun jotenkin kurissa, ei minulle ei iske kriisiä raskausaikana uusista muodoistani. Sen sijaan pidän pyöristyvistä uusista muodoistani. Kasvava vatsa on aivan ihana niiden kuukausien ajan, kun raskaus kestää, mutta mielelläni siitä luovun synnytyksen jälkeen ja haluan palautua siltä kohdin muutamien kuukausien aikana. Mutta rinnat ja takapuolen pyöreyden kun saisi pidettyä vielä raskauden ja imetyksen loputtua. Olisi aika mahtavaa.

Muodot joista harmittaa luopua raskauden ja imetyksen jälkeen

Sanotaan, että viisi kertaa imetyksen läpi käyneenä on mahtava juttu näin raskaana ollessa omistaa jälleen rinnat, edes näin hetkellisesti. Omat imetyksen jälkeiset muodot kun ovat kaukana siitä, mitä ne joskus olivat. Nyt saan taas hetken nauttia kunnon muodoista, kunnes imetyksen joskus loputtua joudun taas järkyttymään rintojen olemattomuuteen. Joka kerta se on yhtä järkytys vaikka tiedänkin mitä odottaa.

Muodot raskauden aikana

Olen jopa miettinyt tosissani, jos saisinkin pitää aina tämän kokoisen rintavarustuksen. En yhdessä vaiheessa edes voinut ajatella leikkausta, mutta kieltämättä nyt se on tämän odotuksen aikana käynyt muutamaan kertaan mielessä. Kun kerta lapsetkin olisi sitten tehty voisi olla sopiva aika harkita sellaista. Toisaalta taas olen ylpeä, kuinka montaa lasta olen imettänyt ja rintani ovat muisto niiltä ajoilta. Takapuolen kanssa taas pitäisi vaan jaksaa jumppailla paljon ahkerammin ja pidempiä treenejä, niin eiköhän se saataisi pysymään tämän näköisenä, mitä se nyt on. Eli kyykkyjä ja kunnon jumppaa vaan sitten jatkossa.

Välillä sitä oikein alkaa naurattamaan, mitä kaikkea sitä tuleekin ajateltua näiden raskaushormonien hyrrätessä kehossa. Mutta tuskin olen ainoa? Ja toisaalta ihan kiva pohtia tämmöisiä asioita ja huomata itsessä juttuja joista pitää.

Kommentit (14)

Minusta raskaus ja sen tuomat muodot ovat ihan parhaita! Mutta tietty jälkeenpäin tuntuu vähän ”tyhjältä”.. Heh 😀 Sulla on kaunis vauvavatsa <3

Itse sain lapset tosi nuorena, rinnat eivät kasvaneet juuri ollenkaan. Olin siitä jopa vähän ”katkera”, kun muut äidit levailivat omilla jättirinnoillaan. Imetyksien aikanakin kasvoivat yhdellä kuppikoolla. Toisaalta kroppa ei muutenkaan muuttunut enkä saanut raskausarpia.Jälkeenpäin olinkin vain iloinen, että rintani säilyivät vaurioitta eikä tarvetta riskialttiiseen leikkaukseen nyt ole. Ja nuorena kroppa palautuu viikoissa synnytyksestä. Pinnallista ehkä, mutta olen tyytyväinen, että rintani säilyivät kahdesta raskaudesta huolimatta kiinteinä ja täyteläisinä. Enää ei harmita, etten saanut uusia muotoja raskausaikana, vaikka silloin se vähän kadehditutti?

Saa kyllä olla tyytyväinen, että ne omat muodot rinnoissa säilyi. 🙂 Täällä meni rinnat jo onnettomiksi pusseiksi esikoisen imetyksen jälkeen, sen verran paljon kasvoivat jo odotusaikana ja vielä lisää imetyksen käynnistyessä.

Mä kyllä nautin raskauden tuomista muodoista, mutta takapuolen osalta niitä voisi lahjoittaa muuallekkin? Oon silti ihan sujut muotojeni kanssa muutenkin kun raskaana, ja ainakin kahdesta ekasta palauduin omiin mittoihin. En tiedä onko se vielä kolmannen kerran mahdollista. Täällä onkin jo aika tukalat oltavat kun viikkoja 37 ?

Hih, mulle voi lahjoittaa. 😀
Mäkin muuten sinut itseni kanssa, mutta etenkin rinnat imetyksen jälkeen ihan onnettomat. Niihin saisi jäädä kyllä täytettä ja mieluiten paljon.
Varmasti palaudut hyvin, kun näin käynyt parilla ensimmäiselläkin kerralla. Omalla kohdalla tosin huomasin sen, että mitä enemmän ikää on sitä hitaammin kroppa palautuu, mutta ajan kanssa sekin onnistuu. 🙂
Huh, niin ne viikot vähenee. Tsemppiä sinne vikoihin viikkoihin.♥

Mäkin oon miettinyt silikoneja välillä, vaikka ennen se olisi ollut ehdoton EI. Nyt ymmärrän paremmin syitä, miksi ihmiset päätyy niihin, eikä siinä mitään pahaa! Jokainen tehköön keholleen mitä haluaa 🙂 Mäkin tykkäsin kyllä raskaudenaikaisista rinnoista, voi kumpa ne vielä olisi :’-D

Samaa mieltä olen, jokainen tekee keholleensa mitä vaan. 🙂 Kyllä on heti naisellisempi olo, kun on jotakin varustusta. Normaalitilassa ei ole sitten yhtään mitään..

Minulla on jo parikymppisestä ollut toiveena silikonit, kun eivät luonnollisesti kasvaneet ”tarpeeksi” isoiksi.
Mutta mulle on imetys tärkeää ja aionkin hommaan ryhtyä vasta lapset tehtyäni. Plus näkee paremmin, mitä jää jäljelle (ei sitäkään vähää!).
Nyt olen raskaana ja tämä olisi tällä tietoa viimeinen vauva. Joten parin vuoden päästä imetyksen jälkeen voisi asia olla realistinen.
Valtaosa sanoi jo silloin yli 10vuotta sitten, että mielipiteeni muuttuu kun saan ikää. Minun kohdallani kyseessä ei ollut nuoruuden ohi menevä höpsötys vaan ihan oikeasti haluan vielä kunnon tissit vaikka 40v. lahjoikseni. Ihan puhtaasti ulkonäkösyistä. En ole muutoinkaan siro.

Toivotaan sinne mieluista 40v lahjaa. 🙂
Samoin täälläkin, imetys on ollut tärkeä juttu, joten ei ole edes tullut mieleen mitkään silikonit. Mutta kun lapset on tämän jälkeen tehty, tekisi imetyksen jälkeen mieli saada oikeasti rinnat. Ne kun aina imetyksen loputtua kutistuvat niin onnettomiksi, että se häiritsee itseä paljon.

Minulla raskaus, imetys tai sen lopettaminen ei ole koskaan vaikuttanut millään tavalla rintojen kokoon. Vain se päivä, jolloin maito on synnytyksen jälkeen noussut, on ollut huomattavissa rintojen täyttyminen ja pakotus. Mutta esimerkiksi samoilla liiveillä menty aina, oli sitä sitten raskaus, imetys
– tai ei.

Toi oliskin kiva. Itsellä taas rinnat kasvaneet heti odotusaikana ja lisää vielä maidon noustua. Sitten imetyksen jälkeen jäljellä ei ole enää mitään täytettä liiveihin..

Mä niin tiedän ton tunteen! Itellä on noussut paino raskauksien aikana 10-15 kg ja olisin voinut ihanien muotojen takia pitää ne kaikki vielä synnytyksen jälkeenkin! Mutta aina ne on vaan pudonnut ja muodot sulanut pois…

Täälläkin kaikki lähtenyt pois viimeistään kun imetys on loppunut. Vois nyt edes osa jäädä rintoihin, mutta kun ei..

Joo niin tuntuu. 😀
Kiitos paljon, rakastan tätä vatsaa ja sen sisältöä.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X