äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viikot sen kuin vierii ja jouduin jopa tarkistamaan mitkä raskausviikot täyttyivät, sen verran haipakkaa tämä odotus on edennyt.  Tämä onkin ensimmäinen odotus, kun en ole tismalleen perillä viikoista. Mutta tänään siis täyttyi raskausviikko 27+0 ja 28 lähti käyntiin. Päivät laskettuun vähenevät vauvan mahdollisuudet selviytyä vatsan ulkopuolella paranevat päivä päivältä.

Vatsa hytkyy tasaisesti pitkin päivää, kun Sumulla on joko hikka tai hän jumppailee vatsassa. Liikkeet ovat vielä ihania töytäisyjä, eivätkä tunnu ollenkaan ikäviltä. Ainoastaan silloin kun on kova vessahätä ja Sumu töytäisee virtsarakkoa tuntuu ikävältä. Joskus öisin herään, kun pieni jumppaa vatsassa ja käännän silloin toiselle kyljelle. Virkeimmillään hän on kuitenkin selväsi kymmenestä eteenpäin ja jumpat kestävät pitkäänkin.

Raskausviikko 27+0

Raskausviikkojen edetessä koitan pitää mielessä, etten söisi kahden edestä

Eikös nyt olla juuri niillä viikoilla, kun vauva kerää painoa oikein huolella? Minä ainakin tunnun keräävän ja koitankin olla syömättä kahden edestä, mutta ruokahalu on välillä ihan valtava, siis oikeasti valtava. Aamuisin en juurikaan pysty syömään mitään, mutta mitä lähemmäs iltaa mennään, sitä enemmän ruokahaluni kasvaa. Siinä ei auta edes runsas veden juominen. Nälkä on vaan valtava ja varsinkin kanaa voisin syödä vaikka kuinka. Peruna puolestaan saa aikaiseksi todella turvonneen ja ikävän olon.

Suurin heikkouteni taitaa edelleen olla tacot kanalla, kurkulla, tomaatilla ja paprikalla täytettyinä. Voisin oikeasti vaikka elää niillä tällä hetkellä. Kanasuikaleet ja riisi kera porkkanaraasteen on myös niin hyvää. Varsinkin kun riisin sekaan laittaa sitruunapippuria. Lihasuikaleet sekä pitsa tuntuvat maistuvan myös hyvin. Koitan kuitenkin pitää ruokavalion monipuolisena ja syödä samaa lasten kanssa, silti jotkut ruoat ei vain uppoa. Annokset koitan pitää normaalin kokoisena, ettei nyt menisi ihan överiksi koko syöminen.

Vauvamaha

Huomaan kyllä illalla, jos olen syönyt kahden edestä. Turvottaa ihan hirveästi ja sormet ovat kuin nakkeja, jotka eivät taivu mihinkään. Vatsanahka on täysin pingottunut ja olo kaamea. Niinpä koitan todellakin välttää syömästä liikaa. Paitsi sitten on ne muutamat herkut, kuten tacot, joita syödessä homma menee usein ihan överiksi.

Ja kyllä se makeakin maistuu ja sitä kyllä valitettavan usein syön kahden edestä. Päivisin ei ole ongelmaa olla syömättä mitään makeaa, mutta illasta lasten mentyä nukkumaan alkaa tehdä mieli ja varsinkin suklaata. Niin kauan kun oma paino ei nouse neuvolan mielestä liikaa, olen antanut itselleni luvan herkutteluun. Touhukkaiden päivien jälkeen tuntuu mahtavalta istua sohvalle kera suklaan ja nauttia hiljaisesta talosta.

Mikä on ollut sun ehdoton herkku odotusaikana?

Kommentit (12)

Kaikki, missä on sitruunan makua. Toisaalta sitä sitruunaa pitää olla myös tuoksuna kodin pesuaineissa ja vaikkapa käsisaippuassa.

Niin kaunis tuo sinun vauvamasusi! ❤

Minulla ei raskausaikana saanut olla mitään herkkuja radin takia, vaikka mieli olisikin tehnyt. Ainut ”herkkuni” oli jälkiuuni kauraleipä. Eilen etsin sitä taas kaupasta (vaikken olekaan raskaana) ja sain kuulla ettei sitä enää valmisteta, höh.

Kiitos Ninni.♥
Toi radi on kyllä siitä paha, kun herkuttelu ei sitten onnistu.
Ai harmi. :/ En ookkaan itse edes törmännyt tuollaiseen leipään.

Mulla oli hirveä himo raskausaikana viiliin,söin sitä monta purkkia päivässä.:-D varsinkin niitä makuviilejä,jotka ei kyllä enää maistu.Synnytyksen jälkeen maistoin riisifruttia ekan kerran sitten lapsuuden ja sitä söinkin kanssa purkkikaupalla kun ei oikein mikään ruoka houkutellut,ruokahalu oli tosi pitkään hukassa.Nykyäänkin syön kyllä molempia tuotteita satunnaisesti.Se ruokahaluttomuus oli kyllä ihan kamalaa kun olen aina rakastanut ruokaa ja sitäkin tuli hormonihuuruissa itkettyä,että kauhee kun ei tee edes pizzaa mieli.:-D

Hih, mulle taas ykskään sellainen makuviili ei tällä hetkellä uppoisi. 😀
Toi ruokahaluttomuus ei kyllä oo mikään kiva juttu myöskään. :/ Täälläkin välillä tökkii syödä lämmintä ruokaa ja ennemmin korvaisin sen vaikka suklaalla. Se ei kuitenkaan kannata, kun ei pidä nälkääkään poissa.

Suklaarusinat ? söin niitä viimeiset 10 viikkoa valehtelematta Kilo tolkulla. Myös tomaatti ja pinaattipasta maistui eikä mitään rajaa niiden syömisellä ollut.

Suklaarusinat on kyllä hyviä. 😀

Suklaa ja pepsi max! Ja nyt lopussa värikkäät karkit vaikka muuten inhoan niitä.. Pepsin juominen piti vaan lopettaa kun alkoi rauta arvot pudota kun se neuvolan mukaan heikentää raudan saantia..

Useimmat liharuoat ällöttää ja tekee mieli kaikkea raikasta, mustaamakkaraa taas voisi syödä useammin muttei maha kestä? Mutta täälläkin lähes joka ilta kolahtaa herkkukaapin ovi lasten mentyä nukkumaan…

Ai pepsi voi aiheuttaa sellaista..en oo koskaan kuullutkaan. 🙂 Ite juon kerran viikossa tai kahdessa vähän colaa, muistan että yhdessä raskaudessa olisin voinut juoda sitä vaikka kuinka paljon. 😀
Mustaa makkaraa pitää kyllä hakea joku päivä, meillä kun suurin osa lapsistakin tykkää siitä.

Voi ei, oonkohan mä liian sokeesti luottanu neuvolan ohjeeseen.. Päitää oikein ottaa tosta selvää kun sitä pepsiä tosiaan menis?

Voihan se hyvin olla noin, ei vaan oo koskaan mun korvaan tollainen kantautunut. 🙂

Hih, hauska. 😀
Mä pidin yhden odotuksen aikana aina puolikasta sitruunaa jäälkaapissa poistamassa ”hajuja”. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X