äiti ja melukylän lapset - Banneri

Minun vauva. Niin minä vielä ajattelen tästä pienestä taaperostamme, josta on kovaa vauhtia tulossa isoveli. Hän jo kaikille mainostaakin sitä kuinka on jo isoveli ja vauva on paljon hänen puheissaan. Hän usein muistaakin mainita, että vauva tulee sitten hänen syntymäpäiville ja katsoo kun hän puhaltaa kynttilöitä. En kestä, milloin minun vauvasta on kasvanut näin iso. Vaikkei hän nyt vielä niin iso olekaan.

Itsestä on jotenkin vaikea ajatella, että Sisusta todellakin tulee isoveli

Hän on vielä niin pikkuinen, oikea äidinpoika. Mietinkin välillä millainen kolaus se vauvan syntymä hänelle voi olla. Vai onko se sittenkin kolaus minulle ja sille kuinka pitää huolen siitä, ettei taapero tunne oloaan syrjäytetyksi? Mutta hän tykkää kyllä niin paljon vauvoista yleensäkin, joten en ihmettele, että hän odottaa vauvan syntymää jo paljon. Mutta olen kyllä varautunut niihin mustasukkaisuuspuuskiin.

Sisulla on ikää vauvan syntymähetkellä sellaiset 2 vuotta ja 8 kuukautta, vähän reilukin riippuen siitä koska vauva syntyy. Ihan kiva ikäero on siis kuitenkin tulossa. Jännitän itse sitä, ettei tuo pieni poika kasva silmissäni ns liikaa vauvan synnyttyä. Miten muistaa ja pitää mielessä edelleen se, että hän on pieni ja tarvitsee äitiä ihan samalla tavalla. Tämä sama kysymys on pyörinyt mielessäni ihan jokaisessa odotuksessa ja joka kerta kaikki on mennyt hyvin, eikä ongelmia ole ollut. Aikaa on kyllä järjestynyt aina.

Vaikka hän saakin isoveljen tittelin, on hän edelleen se pieni poika, joka kiipeää usein syliin istumaan, silittelee poskesta ja huutelee öisin äitiä korjaamaan peittoa paremmin. Hän on edelleen se poika, joka toteaa usein olevansa äidin kulta. Meillä on Sisun kanssa todella läheinen suhde, joten en usko sen kokevan kovaa kolausta vauvan synnyttyä, kunhan itse vain pitää huolen siitä, että hän saa aina huomiota sitä tarvitessa ja syliin kyllä mahtuu kerralla useampikin lapsi kuin vain vauva.

Tuleva isoveli pääsee alusta asti mukaan auttamaan vauvan hoidossa ja sitä hän odottaakin. Uskon, että kaikki tulee menemään hyvin ja Sisusta on tulossa hieno isoveli pienelle tytölle.

Kommentit (2)

Pohdin itse samoja asioita Lumihiutaleen kohdalla. Hetki sitten hänelle iski ”vauvavaihe” ja ison tytön elkeet meinasivat unohtua kokonaan. Onneksi vaihe tuntuu helpottaneen 🙂

Eiköhän se hyvin suju, niin teillä kuin meilläkin ♡

Nämä taitaa pyöriä aika monen odottajan mielessä. Onneksi siellä meni tuo vaihe ohi vielä ennen vauvan syntymää.:)
Niin minäkin uskon, että sekä teillä että meillä kaikki sujuu varmasti hyvin.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X