äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä on takana hieno lomaviikko ja huomenna on paluu arkeen. Kerkisimme tehdä kaikkea kivaa ja viettämään aikaa perheen kesken. Nyt kaikilla pitäisi sitten olla akut ladattuna, kun huomenna herätyskello soittaa ja arjen kiiret kutsuu. Luulen kuitenkin, että pieniä käynnistysvaikeuksia voi olla havaittavissa niin lapsilla kuin äidilläkin.

Alkuviikosta lomailimme lasten kanssa kolme päivää mummulassa. Ulkoilimme mm:ssa leikkipuistossa, laskimme mäkeä ja kävimme luistelemassa. Kävimme ostoksilla moneen otteeseen ja pyörähdimme myös HopLopissa purkamassa suurimmat virrat pois. Keskiviikkona ajeltiin kotio ja yllätykseksemme mies oli tullut kotiin työreissulta. Tämä olikin kiva yllätys, sillä se tiesi koko perheelle enemmän yhteistä aikaa.

Paluu arkeen

Lomat on kivoja, mutta toisaalta on kiva palata siihen normaaliin arkeen

Torstaina esikoinen meni ystävälleen pariksi päiväksi yökyläilemään ja lasten täti tuli kyläilemään tuohon naapuriin. Lapset puuhailivatkin tädin kanssa kaikenlaista. Tämä mahdollisti myös sen, että minulla oli paljon aikaa, jolloin olin ihan yksistäni. Yllätys, että kulutin sen ajan varsinkin perjantaina siivotessa.

Perjantaina pyörähdimme myös nuorimman tyttäremme viisvuotis neuvolassa. Tyttö oli tehtävistään ihan innoissaan ja suoriutuikin niistä hienosti. Vaikken itse ollutkaan näkemässä, sillä minut passitettiin huoneen ulkopuolelle täyttelemään yhtä kaavaketta. Hienosti tyttö kasvaa, mutta nyt neuvolantäti epäilee tytöllä kireää kielijännettä. Se pitänee pyytää hammaslääkärin tarkastamaan, kun meillä sinne seuraava käynti joskus on.

Lauantaina kolme keskimmäistä lasta lähti mummun, papan ja tätinsä kanssa jäälle, joten me lähdimme sitten taaperon kanssa esikoisen mukaan tallille. Taapero ei kyllä pelkää yhtään hevosia ja oli innokkaana mukana hoitamassa. Ratsastustunnin ajaksi lähdimme pulkkailemaan aurinkoisessa säässä.

Tämä sunnuntai on kulunut ulkoillen ja vain ollen. Ei sen erikoisempaa ohjelmaa kehitelty tälle päivälle. Huomenna mies lähtee aamusta aikaisin taas reissuhommiin ja me lasten kanssa palataan niihin arjen harrastuksiin. Ja vaikka ajattelin, että lomalla nukutaan pitkään, niin kyllä me ollaan joka päivä noustu kahdeksan maissa, paitsi tänään, kun noustiin tuntia myöhemmin. Kiva lomailla, mutta arjessa kivointa on ne täsmällisemmät rytmit joiden mukaan mennään.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Joko seuraat meitä instagramissa?

 

Kommentit (2)

Hyvin samantyyppinen hiihtoloma oli myös meillä. Miehen töiden vuoksi ei ollut mahdollisuutta lähteä sen kummemmin reissaamaan, mutta aika kului hiihdellen, laskien mäkeä, leipoen, kyläillen ja tehden kaikkea muuta mukavaa. Ennen kaikkea paino oli yhdessäolossa ja rentoutumisessa. Ennen hiihtoloman alkua mietin, voiko kotona vietetty hiihtoloma olla mistään kotoisin ja miten siitä saisi sellaisen, että muistot on mukavia vielä siinäkin vaiheessa kun kaverit kertoo kokemuksiaan laskettelukeskuksista ja vesipuistoista. Mutta tyytyväisiä ollaan oltu 🙂

Täälläkin paluu arkeen tapahtui tänään, kun maalistyttö suunnisti eskariin. Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin!

Ei sen lomalla tekemisen minusta tarvitse olla mitään erikoista. Sellaista, mikä on kivaa koko perheen mielestä. Itse ainakin muistan parhaiten omasta lapsuudesta ne metsäretket ja kivat yhdessä puuhailut kuin jotkut kalliit reissut. 🙂
Meidän viikko ei sitten alkanutkaan kovin mukavasti, mutta jospa se paranisi loppuviikkoa kohden. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X